Παρασκευή 25 Μαίου 2018 στις 19.00

7 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7

[Νέο Ηράκλειο] Αντιφασιστική πορεία

Αντιφασιστική Παρέμβαση Ν.Ιωνία-Ν.Ηράκλειο

Αντιφασιστική μοτοπεριπολία -παρέμβαση πραγματοποιήθηκε χτές στη περιοχή του Ηρακλείου και της Ν.Ιωνίας με τρικάκια και συνθήματα αργά το βραδυ...

Βάφτηκαν σχολεία και ενημερώσαμε τους γείτονες για 2 κατακάθια νεοναζί που ζούν αναμεσά μας...

Συγκεκριμένα ρίξαμε τρικάκια με ονοματεπώνυμα προκειμένου να μάθουν όλοι δύο νεοναζί που έχουν συμμετάσχει στις τελευταίες επιθέσεις στην πλατεία του Ν.Ηρακλείου....

Το χουμε ξαναπεί και το εννοούμε δεν πρόκειται να αφήσουμε την μισανθρωπιά ,το ρατσισμό και τους φασίστες να σηκώσουν κεφάλι στις γειτονιές μας...
Καμία ανοχή καμιά ανακωχή ο φασισμός τσακίζεται στο δρόμο και όσοι του προσφέρουν καταφύγιο είναι συνυπεύθυνοι...

Κράτος και Κεφάλαιο γεννούν το φασισμό

Σύντομα θα επισκεφτούμε και τους υπόλοιπους

Φασίστες κουφάλες Παναγιώτη Καλογέροπουλε και Γιώργο Μπόβο έρχονται κρεμάλες...

ΟΛΟΙ στις μαζικές αντιφασιστικές εκδηλώσεις που ακολοθούν τις επόμενες μέρες

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΠΕΜΠΤΗ 17/5/2018 στις 20.00

ΠΟΡΕΙΑ απο σωματεία φορείς και συλλογικότητες Πλ. Ηρακλείου 25/5/2018 στις 19.00

αναρχικοί-ές

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1587817/


1 2 3 4 5 6 7

Αντιφασιστική Συγκέντρωση Πέμπτη 17 Μάη Πλ. Νέου Ηρακλείου

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ...

Σύντομο Ιστορικό...

Τους τελευταίους 2 μήνες φασιστοειδή αποβράσματα έχουν εμφανιστεί ανοικτά στη γειτονιά του νέου Ηρακλείου κυρίως καθώς και σε γύρω γειτονιές με μαζικές εξορμήσεις ,μοιράσματα εφημερίδων σπρέυ σε σχολεία καθώς και 2 νυχτερινές καταδρομίκες επιθέσεις σε κόσμο που είναι θαμώνας της πλατείας δίπλα στο σταθμό.

Συγκεκριμένα στις 31/3 το απόγευμα έγινε η πρώτη παρέμβαση με μοίρασμα εφημερίδων και εμετικών συνθημάτων πέριξ των παλιών τους γραφείων,γύρω στα 20 άτομα απο το μέτωπο νεολαίας της Χ.Α για περίπου 2 ώρες στην λεωφόρο Ηρακλείου.

Φυσικά τα συνθήματα καθώς και όλη η αηδιαστική παρουσία τους έγινε αντιληπτή και καθαρίστηκε το Ηράκλειο από το το μισανθρωπικό λόγο τους την ίδια μέρα.
Λίγες μέρες πρίν έιχε προηγηθεί μοτοπορεία ελάχιστων των νεοναζί στο Γαλάτσι.Φυσικά ουτε και κεί σύντροφοι και συντρόφισσες δεν άφησαν ούτε για λίγες ώρες τα εμετικά τους σκουπίδια στους δρόμους και απάντησαν με μαζική μοτοπορεία στη γειτονιά του Γαλατσίου.

Λίγες μέρες αργότερα ακολουθούν γραψίματα στα σχολεία του Ν.Ηρακλείου με προσβλητικά συνθήματα για τον Π.Φύσσα, τα οποία σβήνονται άμεσα απο κατοίκους της γειτονιάς,απαντήσεις με τρικάκια αντιφασιστικού περιεχομένου,πανό,συνθήματα από διάφορο κόσμο που ζεί και κινείται στο Ηράκλειο σύνθετουν ένα πολύπλευρο μωσαικό αντίστασης στα σχέδια των φασιστών να εμφανιστούν δημόσια ξανά στο Ν.Ηράκλειο.

Τρικάκια Χ.Α λίγες μέρες μετά στην Ν.Ιωνία καθώς και στο πεζόδρομο του άλσους στη Ν.Φιλαδέλφεια,είχε προηγηθεί αντιφασιστική μικροφωνική στη πλατεία της Ν.Φιλαδέλφειας από συντρόφους από την Αναρχική Συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας.

Στις 23/4 Δευτέρα έγινε η πρώτη νυχτερινή καταδρομική 20 νεοναζί στις 2.30 τη νύχτα εμφανίστηκαν στη πλατεία Ηρακλείου κουκουλωμένοι με πτυσσόμενα γκλομπς,και τραμπούκιζαν κόσμο που έπινε τη μπύρα του στη πλατεία λέγοντας ότι ψάχνουν αναρχικούς, που τους πατάνε τα συνθήματα...
Δύο μέρες μετά σύντροφοι και συντροφφισσες στις 9.30 το βράδυ και ενώ η πλατεία του Ηρακλείου ήταν κατάμεστη καθώς και οι καφετέριες, συγκροτημένα και αυτοπεριφρουρημένα εμφανιστήκαμε στη πλατεία φωνάζοντας συνθήματα και σβήσαμε τα φασιστικά σκουπίδια.Για περιπου μία ώρα μέιναμε στη πλατεία και αποχωρήσαμε συντεταγμένα.

Στις 30/3 ξημέρωμα εργατικής ταξικής πρωτομαγιάς έγινε η δεύτερη καταδρομική επιχείρηση των 20 απο το μέτωπο νεολαίας των φασιστών στις 3.30 τα ξημερώματα πάλι στη Πλατεία του Ν.Ηρακλείου που αναζητούσαν τους αναρχικούς του Ηρακλείου που εμφανίστηκαν μαζικά στη πλατεία και έσβησαν τα συνθήματα. Χτυπήθηκε ελαφρά ένας νεαρός αγωνιστής της αριστεράς και ο οποίος βρισκόταν σε μαγαζί λίγη ώρα πρίν...

Την επόμενη μέρα συναγωνιστές από την ταξική αριστερά κάτοικοι φίλοι και σύντροφοι πραγματοποιήσαν συγκέντρωση στην πλατεία.

Δεν πρόκειται να αφήσουμε στο Ν.Ηράκλειο να ξεμυτίσουν τα σκουπίδια της Χ.Α και των λοιπών φασιστικών οργανώσεων.
ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ-ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΣ
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΠΕΜΠΤΗ 17/5/ ΣΤΙΣ 20.00 ΠΛΑΤΕΙΑ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ -ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ 25/5

Αντιφασιστική -Αντιεξουσιαστική συνέλευση Ηρακλείου-Ιωνίας-Μεταμόρφωσης

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1587809/


1 2 3 4 5 6 7

Αντιφασιστική Συγκέντρωση ΗΣΑΠ Νέου Ηρακλείου Πεμπτη 17 Μαίου 20:00 (διόρθωση ώρας)

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΥΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΕΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ( ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΣΑΠ ) ΠΕΜΠΤΗ 17 ΜΑΙΟΥ 20:00

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΥΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΕΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ( ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΣΑΠ ) ΠΕΜΠΤΗ 17 ΜΑΙΟΥ 20:00

Έχουν περάσει 4 χρόνια από τότε που έκλεισαν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο. Τόσο το ορμητικό αντιφασιστικό κύμα που είχε ξεσπάσει στο μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και μετά, όσο και οι δράσεις μαχητικού αντιφασισμού από διάφορες συλλογικότητες και στέκια, κατάφεραν να στείλουν τους νεοναζί στις τρύπες τους.
Όμως το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε μια προσπάθεια επανεμφάνισής τους στο Ν. Ηράκλειο. Από συνθήματα σε τοίχους, τρικάκια και φυλλάδια, μεχρι τραμπουκισμούς σε όποιους θεωρούν ως αναρχικούς. Τελευταίο τους κατόρθωμα ήταν τα ξημερώματα πρωτομαγιάς στην πλατεία του Ν. Ηρακλείου ρωτόντας τον κόσμο που άραζε "ποιός είναι αναρχικός" και χτυπώντας έναν αγωνιστή αντιφασίστα που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο σημείο.
Οι φασίστες στο Ν. Ηράκλειο δεν μπορούν και ούτε θα μπορέσουν να εμφανιστούν με δημόσιο κάλεσμα. Καταφεύγουν στην γνωστή θρασύδειλη τακτική, της μη ανακοινωμένης παρουσίας. Η γειτονιά του Ν. Ηρακλείου όπως και οι γύρω περιοχές, Ν. Ιωνία και Ν. Φιλαδέλφεια, έχει οξυμένα αντιφασιστικά αντανακλαστικά. Και αυτό οι ναζί το ξέρουν καλά. Ταυτόχρονα κανέναν δεν πείθει το δήθεν αντισυστημικό τους προφίλ. Οι επιθέσεις τους πάντα έχουν σαν στόχο τα αγωνιζόμενα και καταπιεσμένα κομμάρια της κοινωνίας, τους μετανάστες, τους ομοφυλόφιλους, τους κοινωνικούς αγωνιστές. Πολλές φορές αυτές οι επιθέσεις γίνονται και με την κάλυψη της αστυνομίας, γεγονός λογικό αφού κράτος και παρακράτος εξυπηρετούν την ίδια τάξη.
Προτάσσοντας την εθνική ενότητα εκμεταλλευτών, εξυπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Σαν πιστό σκυλί των αφεντικών χτυπάνε απεργούς, ψηφίζουν στην βουλή φοροελαφρυντικά νομοσχέδια για κάθε λογής μεγαλοεργοδότες. Βγάζουν λάδι τα αφεντικά που είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για το ξεζούμισμα των εργαζομένων και την υποτίμηση των ζωών του. Επιχειρούν να σπείρουν διχόνοια ενδοταξικά προσπαθώντας να κάνουν τους Έλληνες εργάτες να δουν εχθρικά τους μετανάστες.
Για εμάς ο μόνος εχθρός είναι το κεφάλαιο και το κράτος του, καθώς και οι παρακρατικές δυνάμεις τις οποίες επιστρατεύουν όταν διογκώνεται η ανάγκη να διαιρέσουν την τάξη μας. Απέναντι στις προκλήσεις των τελευταίων εβδομάδων στο Ν. Ηράκλειο θα πρέπει να δοθεί δυναμική απάντηση απ' το μαχητικό αντιφασιστικό κίνημα. Δεν θα αφήσουμε τα κατακάθια της ιστορίας να έχουν πεδίο παρέμβασης. Να τους στείλουμε εκεί που ανήκουν.
ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΤΟΥ ΠΗΓΑΔΙΟΥ ΤΟΝ ΠΑΤΟ

Πορεία 25/5 με προσυγκέντρωση 20:00 σταθμό ΗΣΑΠ Ν. Ηρακλείου
Αναρχική Συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας
Πρωτοβουλία Ταξικής Αλληλεγγύης Νέας Φιλαδέλφειας

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1587920/


1 2 3 4 5 6 7

Αντιφασιστική παρέμβαση με μικροφωνική, Δευτέρα 14.5, 7μμ ΗΣΑΠ Ηρακλείου

Το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε μια συνεχώς κλιμακούμενη παρέμβαση νεοναζί στην ευρύτερη περιοχή, και κατά κύριο λόγο στο Νέο Ηράκλειο. Θεωρούμε ότι πρόκειται για μια σταθερή προσπάθεια ανασυγκρότησης των δυνάμεών τους. Από συνθήματα σε τοίχους της περιοχής, πορείες και μοιράσματα του υλικού τους, περνάμε σε μια φάση που μπορούμε όλοι να αντιληφθούμε πως πλέον έχουμε να αντιμετωπίσουμε οργανωμένα τάγματα εφόδου. Τις τελευταίες βδομάδες έχουν κάνει την εμφάνισή τους περίπου 20 φασίστες στην πλατεία Ηρακλείου, προκαλώντας κόσμο, βρίζοντας και απειλώντας, με αποκορύφωμα τα ξημερώματα της Πρωτομαγιάς όπου και χτύπησαν έναν αντιφασίστα που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο σημείο.

Η επίθεση αυτή ήρθε να προστεθεί σε άλλες παρόμοιες στην Π. Κοκκινιά, το Γαλάτσι, τον Κορυδαλλό, στις επιθέσεις ενάντια στην Αφγανική Κοινότητα και τον Κοινωνικό Χώρο "Φαβέλα". Με πιο πρόσφατη στην Μυτιλήνη όπου οι φασίστες, μαζί με τον "καλό κόσμο" του νησιού, επιτέθηκαν σε ειρηνική συγκέντρωση προσφύγων και απείλησαν να τους κάψουν. Ως Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας πιστεύουμε ότι όλη αυτή την κατάσταση δεν είναι απλά τυχαία συμβάντα, αλλά μια αλληλουχία εν εξελίξει, με όσα προηγήθηκαν και όσα εκτιμούμε πως μπορούν να ακολουθήσουν. Οι φασίστες επιχειρούν ξανά να σηκώσουν κεφάλι. Το θράσος τους τροφοδοτείται από την φτώχεια και την απογοήτευση του λαού, από το κλίμα εθνικισμού και πολεμοκαπηλίας που καλλιεργούν κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Τροφοδοτείται από την ανοχή που δείχνει απέναντί τους η κυβέρνηση και ο κρατικός μηχανισμός. Το θράσος τους τροφοδοτείται από τους εργοδότες, τα αφεντικά, που βλέπουν την Χρυσή Αυγή σαν τους χρήσιμους τραμπούκους, ενάντια στο εργατικό κίνημα και τις διεκδικήσεις του.

Όλα αυτά πρέπει να μας κινητοποιήσουν άμεσα. Είναι ανάγκη τα σωματεία, οι συλλογικότητες της γειτονιάς, αντιφασιστικές οργανώσεις, όλοι μας, να βρεθούμε σε κοινή αγωνιστική διεθνιστική δράση ενάντια σε ρατσισμό, φασισμό, εθνικισμό, ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και πολεμική απειλή.

Στα πλαίσια αυτά, συμμετέχουμε και στηρίζουμε την αντιφασισιστική συγκέντρωση κ μικροφωνική τη Δευτέρα 14 Μάη στις 7μμ, έξω από τον ΗΣΑΠ Ηρακλείου

Καλούμε σε αντιφασιστική πορεία, την Παρασκευή 25 Μάη 7μμ, στην πλατεία ΗΣΑΠ Ηρακλείου

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ

Εξω οι φασιστες απο τις γειτονιες μας

Εργατική Λέσχη Ν.Ιωνίας (Υδραγωγείο)

πηγή : http://ydragogeio.gr/antifa-14-5-18-7mm/


1 2 3 4 5 6 7


1 2 3 4 5 6 7

Καλούμε στην αντιφασιστική πορεία στο Νέο Ηράκλειο 25/5

Η τελευταία προσπάθεια ανασυγκρότησης των ναζιστικών μηχανισμών στην Αθήνα περιγράφεται μέσα από περιφορές μερικών μηχανών, βαψίματα σε σχολεία, ρίψη φέιγ βολάν στις γειτονιές και την διείσδυση σε αποτυχημένα εθνικιστικά συλλαλητήρια. Προσωρινά, εγκαταλείπουν το τοπικό χτίσιμο που διασπά τις δυνάμεις τους και τις κάνουν ευάλωτες, οπότε συγκεντρώνουν ένα μίνιμουμ δυναμικό για να προχωρήσουν σε επιδρομές νύχτας ενάντια σε τυχαίους και μεμονωμένους περαστικούς μετανάστες είτε αγωνιστές. Η ατομική τρομοκρατία των φασιστών είναι επικιίνδυνη και υπαρκτή, αλλό το πολιτικό αυτό σχέδιο είναι θνησιγενές και αδιέξοδο.

Δυστυχώς, η έλλειψη δυνάμεων του Μαχητικού Αντιφασισμού εκτός Αττικής έχει αφήσει το πεδίο ελεύθερο σε μεταφερόμενες τρομοκρατικές ναζιστικές ομάδες να πασχίζουν να δημιουργήσουν γεγονότα. Το κάψιμο της Libertatia, το πογκρόμ στη Μυτιλήνη και το λιντσάρισμα στον Μπουτάρη στοχεύουν στην δημιουργία ακροδεξιού κλίματος, με απώτερο σκοπό να οικοδομηθούν στην πρωτεύουσα. Προς το παρόν δεν τους βγαίνει.

Οι δρόμοι της Αθήνας αποτελούν αφιλόξενο τόπο για τα πάλαι ποτέ τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, αφού οι δυνάμεις του Μαχητικού Αντιφασισμού δεν τους έχουν αφήσει σπιθαμή γης για να παίξουν έστω ένα περιθωριακό αντιπολιτευτικό ρόλο.

Το τσάκισμα των φασιστικών κομμάτων και οργανώσεων, το κλείσιμο των γραφείων - γιαφκών τους, το ξήλωμα κάθε υποψίας «σωματείου» ή «επιτροπής κατοίκων» παραμένει στην επικαιρότητα. Το αντιφασιστικό κίνημα με την συνεχόμενη δράση του δεν θα επιτρέψει όποια κοινωνική τάση προς τα φασιστικά προτάγματα.

Καλούμε στην αντιφασιστική πορεία που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Μάη στο Νέο Ηράκλειο, με προσυγκέντρωση 7μμ, στην πλατεία ΗΣΑΠ Ν. Ηρακλείου.

Το Νέο Ηράκλειο είναι γειτονιά αντιφασιστική.

Ταξική διεθνιστική αλληλεγγύη απέναντι σε εθνικισμό και ρατσισμό.

Αθήνα, 24 Μάη 2018

Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

πηγή : https://ormantifa.wordpress.com/2018/05/24/κα…


1 2 3 4 5 6 7

Στηρίζουμε την αντιφασιστική πορεία στο Ηράκλειο

Όλοι και όλες στην αντιφασιστική πορεία στο Ηράκλειο. Οι πρόσφατες φασιστικές προκλήσεις δε θα μείνουν αναπάντητες. Ας βάλουν καλά στο κεφάλι τους ότι δε θα τους αφήσουμε ούτε σπιθαμή γης στις γειτονιές μας.

Ο φασισμός τσακίζεται στο δρόμο από τον κόσμο του αγώνα
Συγκέντρωση-Πορεία στις 19.00, στις 25/5 στην πλατεία Ν.Ηρακλείου

Κατάληψη έπαυλης Κουβέλου

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1588175/