Παρασκευή 18 Μαίου 2018 στις 18.00

Αντεθνική συγκέντρωση

afisasigentrwshssite

ΟΥΤΕ ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΥΤΕ ΑΝΤΙΤΟΥΡΚΙΣΜΟΣ

Ο ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΟΣ

Σ' αυτή τη χώρα πολλοί μπορούν να διαφωνούν μεταξύ τους για πολλά θέματα εκτός απ' αυτό: τα συμφέροντα του ελληνικού κράτους. Στα λεγόμενα «εθνικά θέματα» η μόνη αντιπαράθεση που εμφανίζεται έχει να κάνει με το ποιος είναι ο πιο αληθινός πατριώτης και σ' αυτό το παιχνίδι παίζει με τον τρόπο της και η αριστερά. Σ' αυτό το μήκος κύματος το τελευταίο διάστημα διαδραματίζεται και η αναζωπύρωση των εντάσεων μεταξύ ελλάδας και τουρκίας. Στην ελλάδα, η εθνικιστική προπαγάνδα πάει ως εξής: το ελληνικό κράτος έχει δικαιώματα (στο αιγαίο και αλλού) που αναγνωρίζονται από το διεθνές δίκαιο και το τουρκικό κράτος, σαν ο κακός του παραμυθιού, έρχεται να τα αμφισβητήσει με πρωτοφανή προκλητικότητα. Χωρίς καμία έκπληξη, παρακολοθούμε την προπαγάνδα περί «τουρκικής προκλητικότητας» να εκμπέμπεται με μικρές παραλλαγές από όλα τα μεγάφωνα της εξουσίας (εφημερίδες, τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, ηλεκτρονικός τύπος), είτε αυτά είναι δεξιά είτε αριστερά.

Όλη αυτή η συντονισμένη επιχείρηση τόνωσης του εθνικού φρονήματος βρωμάει από παντού όμως. Γιατί σκοπεύει στην απόκρυψη των πραγματικών αιτίων της διένεξης των δύο κρατών, αφού τη φορτώνει σε κάποια ιδιαίτερη και μονομερή αρπακτικότητα του τουρκικού κράτους, ή ακόμα τη εξηγεί σαν μια προσωπική παράκρουση του ερντογάν (λες και οι διακρατικοί ανταγωνισμοί εξηγούνται από τη λόξα κάποιου «ηγέτη»). Στην πραγματικότητα, στο αιγαίο, στην ανατολική μεσόγειο και στην κύπρο οι επιτιθέμενοι είναι δύο. Ενδεικτικά, το ελληνικό κράτος διεκδικεί να κάνει το αιγαίο ελληνική λίμνη(επεκτείνοντας πχ αυθαίρετα τον εναέριο χώρο του από τα 6 στα 10 ναυτικά μίλια), να αρπάξει όσο το δυνατό περισσότερο θαλάσσιο χώρο για εκμετάλλευση κοιτασμάτων και για διέλευση αγωγών (διεκδικώντας πχ ΑΟΖ για το Καστελόριζο, μόνο που τόσο μικρά νησιά δεν έχουν πάρει ΑΟΖ διεθνώς) και να συνεχίζει να έχει την Κύπρο υπό ελληνική επιρροή. Φυσικά, κανείς δεν θα περίμενε πως ένα κράτος όπως το τουρκικό θα «έμενε με τα χέρια σταυρωμένα» και δεν θα είχε τα δικά του ιμπεριαλιστικά σχέδια. Έτσι, λοιπόν, το τουρκικό κράτος προσπαθεί να σπάσει ντε φάκτο τις ελληνικές βλέψεις,σε θάλασσα και αέρα, και κάθε τέτοια απόπειρα παρουσιάζεται στα ελληνικά μήντια σαν τουρκική παραβίαση. Όπως όταν πχ πετάνε τουρκικά μαχητικά στην αμφισβητούμενη ζώνη μεταξύ 6-10 ν.μ.

Ο δικός μας ρόλος δεν είναι φυσικά να πούμε ποιος έχει δίκιο σ' αυτή την τιτανομαχία, αλλά να αρνηθούμε έμπρακτα να συστρατευτούμε με τα εθνικά συμφέροντα που μας καλούν να ψοφήσουμε για χάρη τους. Να ξεσκεπάζουμε τα εθνικιστικά παραμύθια που μας θέλουν υπάκουους πατριώτες και προσπαθούν να σπείρουν τη διχόνοια στους από κάτω και στις δύο χώρες. Να σαμποτάρουμε την εθνική ενότητα που σμιλεύεται με κεντρικό άξονα τον αντιτουρκισμό και θέλει εκμεταλευτές και εκμεταλλευόμενους ενωμένους εναντίον του «εξωτερικού εχθρού». Να αναδεικνύουμε τις δολοφονικές συμμαχίες του ελληνικού κράτους με τη χούντα της Αιγύπτου και το ρατσιστικό καθεστώς του Ισραήλ που καλλωπίζονται μπροστά στον «τουρκικό μπαμπούλα». Ο δικός μας ρόλος είναι να βάζουμε φρένο σε κάθε προετοιμασία για πόλεμο για χάρη κρατικών και οικονομικών συμφερόντων. Οι τούρκοι προλετάριοι/ες ενάντια στο τουρκικό κράτος/κεφάλαιο και εμείς εδώ ενάντια στο ελληνικό.

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΘΕΟ, ΑΦΕΝΤΗ, ΠΑΤΡΙΔΑ

αντεθνική συγκέντρωση

παρασκευη 18/5, 6μμ

στο Παράρτημα (κορίνθου & αράτου)

*με την πολιτική στήριξη της Αντιφασιστικής Συνεννόησης 65

πηγή : https://anatopia.wordpress.com/2018/05/16/αντ…