Κυριακή 27 Μαίου 2018 στις 18.30

Συζήτηση: 200 χρόνια απο την γέννηση του Μαρξ

1818-2018 : 200 χρόνια απο την γέννηση του Μαρξ.

Ο Κάρλ Μαρξ αποτελεί μία απο τις σημαντικότερες προσωπικότητες της ανθρώπινης ιστορίας, απο τους θεμελιωτές των βάσεων της σύγχρονης κοινωνικής θεωρίας. Ο σημαντικότερος διανοητής δύο ολόκληρων αιώνων, μέσα απο το τιτάνιο έργο του, αποκάλυψε την δομή και εξέλιξη της ανθρώπινης κοινωνίας, περιέγραψε το καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής στην ουσία του, αποκάλυψε το "μυστικό" της κεφαλαιοκρατικής και εν γένει, ταξικής εκμετάλλευσης στην ατομική ιδιοκτησία και έθεσε σημαντικούς όρους για τις

θετικές προοπτικές της ανθρωπότητας. Ως τέτοιο, δεν μπορούμε παρα να μην αναδεικνύουμε την συνεισφορά του στην υπόθεση για μία δίκαιη, παγκόσμια, ενοποιημένη ανθρώπινη κοινωνία.

Το ΠολιτιΣΤΙκό Στέκι " Μπάρκο " φιλοξενεί τον Περικλή Παυλίδη (Periklis Pavlidis) που θα εισηγηθεί για τα 200 χρόνια Μαρξισμού , και προσκαλεί όλους εσας για μία γόνιμη συζήτηση που δεν θα στέκεται σε μεγάλες στιγμές και αναπολήσεις μεγάλων ανδρών του παρελθόντος, αλλά θα θωρεί τις βάσεις που έθεσαν ως σκαλοπάτια, για όσους στοχάζονται το μέλλον και τις προοπτικές της ανθρωπότητας.

[Κυριακή, 27 Μαΐου]

200 χρόνια Μαρξ : O Μαρξισμός ως θεωρία Κοινωνικής απελευθέρωσης

Κυρ 6:30 μ.μ. UTC+03 ΠολιτιΣΤΙκό Στέκι " Μπάρκο " Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

πηγή : https://www.facebook.com/events/8956698672607…