Τρίτη 22 Μαίου 2018 στις 21.00

Θερινή Προβολή Ντοκιμαντέρ: 5 Σπασμένες Κάμερες

Λόγω των δραματικών γεγονότων που είναι σε εξέλιξη στην Παλαιστίνη και των απερίγραπτων εγκλημάτων του Ιμπεριαλιστικού Ισραηλινού κράτους, (σύμμαχο της κυβέρνησης Συριζανέλ) προβάλλουμε το βραβευμένο ισραηλινοπαλαιστινιακό ντοκιμαντέρ των Emad Burnat και Guy Davidi. Μέσα από μια προσωπική ματιά καταγράφονται τα εγκλήματα της ισραηλινής κατοχής και του εποικισμού καθώς και η αντίσταση του Παλαιστινιακού λαού.
Θα ακολουθήσει κουβέντα.
Ο χώρος μας θάναι ανοικτός από τις 8 με καφενείο, φαγητό, κοκτέηλ/μπίρες, σνακς, κινηματικό βιβλιοπωλείο, πολιτικά έντυπα.
Καμπούρογλου & Σαμαρά στα Κάτω Πατήσια (με ελεύθερη είσοδο από Καμπούρογλου)
Ευπρόσδεκτη κάθε συνεισφορά σας με τρόφιμα μακράς διαρκείας για συντρόφισσες/ους μας που έχουν ανάγκη στο "καλάθι αλληλεγγύης του π"...
Υπόθεση: Ο Παλαιστίνιος αγρότης Εμάντ Μπουρνάτ έχει πέντε βιντεοκάμερες, και κάθε μια τους αφηγείται ένα κομμάτι της ιστορίας ενός χωριού που αντιστέκεται στην κατασταλτική πολιτική του Ισραήλ. Ο Εμάντ ζει στο Μπιλ'ίν, ένα χωριό δυτικά της Ραμάλας στη Δυτική Όχθη.Με την πρώτη κάμερα καταγράφει πώς οι μπουλντόζες των Ισραηλινών ήρθαν και ξερίζωσαν τις ελιές το 2005. Από το Μπιλίν περνάει και το τείχος Ισραήλ- Γάζας, που διαχωρίζει τους προωθούμενους ισραηλινούς οικισμούς από τους Παλαιστίνιους. Τις πρώτες μέρες της αντίστασης ενάντια στους Ισραηλινούς εποίκους και τους μόνιμα παρόντες Ισραηλινούς στρατιώτες, γεννιέται ο τέταρτος γιος του Εμάντ, Tζιμπρίλ. Το πλάνα εναλλάσσονται ανάμεσα στο αγοράκι που μεγαλώνει, στις πολλές ειρηνικές πράξεις διαμαρτυρίας, και στη σταθερή πρόοδο των έργων οικοδόμησης του τείχους. Άνθρωποι απ' όλο τον κόσμο, αλλά και απ' το Ισραήλ, προσφέρουν τη βοήθειά τους καθώς το κύμα αντίστασης μεγαλώνει, αλλά όταν η κατάσταση εντείνεται, θα γίνουν συλλήψεις και χωρικοί θα σκοτωθούν. Ο Εμάντ εξακολουθεί να καταγράφει τα γεγονότα, παρά τις ικεσίες της γυναίκας του που φοβάται για αντίποινα.

πηγή : https://www.facebook.com/events/1798773760431…
πηγή : email που λάβαμε στις 21 Μάιος 15h