Τετάρτη 23 Μαίου 2018 στις 18.00

Μικροφωνική για την προπαγανδιση της αντεθνικής-αντιπολεμικής πορείας.

ΠΟΤΕ ΜΑΣ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΡΕΑΣ ΓΙΑ ΟΒΙΔΕΣ

ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΠΡΟΔΙΔΟΥΜΕ ΕΘΝΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Από τη συριακή επανάσταση και το σκληρό καθεστώς Άσαντ, από το Ισλαμικό Κράτος και τις δυνάμεις του ISIS, τον εμφύλιο που μαίνεται και τις διακρατικές συμφωνίες για επιχειρήσεις καταστολής των αντιστεκόμενων δυνάμεων, διαμορφώνεται τα τελευταία χρόνια η επικράτηση μιας διαρκούς εμπόλεμης κατάστασης στη Συρία. Η παρέμβαση των μεγάλων δυνάμεων και η παρουσία τους στη Μέση Ανατολή με πρόσχημα την καταστολή των συρράξεων είναι προφανές πως στοχεύει στη διαχείριση πλουτοπαραγωγικών πηγών και στην ενίσχυση δύναμης και εξουσίας. Την ώρα που τα μεγάλα κεφάλια ανά την υφήλιο πλουτίζουν κόβοντας και ράβοντας, που υπογράφουν συμφωνίες και δήθεν αλληλοσφάζονται για κυριαρχία, χιλιάδες άμαχοι έχουν σκοτωθεί και εκατομμύρια πρόσφυγες έχουν καταφύγει στις γύρω χώρες καθώς και σε χώρες της Μεσογείου με προορισμό την ευρώπη και τα πολιτισμένα στρατόπεδα συγκέντρωσής της. Ακόμη, πριν λίγο καιρό, γίναμε μάρτυρες μια ιστορικής σφαγής τόσο από το ασαντικό καθεστώς εναντίον των εξεγερμένων της ανατολικής Γούτα όσο και από το Τούρκικο κράτος εναντίον του επαναστατημένου καντονιού της Αφρίν.

Το κατά τα άλλα "αμυντικό" ελληνικό κράτος έχει πάρει ξεκάθαρα θέση και σε αυτόν τον πόλεμο και συνεπώς την ευθύνη για τους εκατομμύρια πρόσφυγες και νεκρούς που προξένησε αυτός. Η Ελλάδα ως μέλος του ΝΑΤΟ αποτελεί ένα από τα κύρια σημεία για την εξυπηρέτηση των στρατιωτικών αυτών επιχειρήσεων. Μέσω των πολεμικών βάσεων που έχουν εγκατασταθεί σε πολλές ελληνικές περιοχές, ο αμερικανικός στρατός έχει τη δυνατότητα να οργανώνεται και να αποκτά πολλαπλά σημεία ελέγχου των επιθέσεων ενάντια στη Μ. Ανατολή. Εξάλλου, είναι γνωστό πως στο παρελθόν υπήρξαν και πυρηνικά όπλα στη βάση του Άραξου στην Αχαΐα, τα οποία πρόκειται να επαναφερθούν. Πρόσφατα και στη Λάρισας (μια πόλη φίσκα από καραβανάδες, γαλονάτους και στρατιωτικούς που κάνουν απλώς τη δουλειά τους) πραγματοποιήθηκε μεταφορά μονάδας μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην 110 πτέρυγα μάχης στο πλαίσιο στρατιωτικής συνεκπαίδευσης και βάση σχεδίου για δημιουργία πρόσθετων «βάσεων» υποστήριξης στην περιοχή. Θυμόμαστε επίσης χαρακτηριστικά, τη συμμετοχή της Ελλάδας στην επέμβαση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία με τη διοίκηση της επιχείρησης στην 1η στρατιά, την άσκηση των ισραηλινών αεροπορικών δυνάμεων με την επωνυμία «Blue Flag 2015» με τη συμμετοχή πέντε ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών στην 110 και τους νατοϊκούς πληρωμένους δολοφόνους να τριγυρνάνε στην πόλη.

Η ελληνική κυβέρνηση σφίγγει όπως πάντα το χέρι στο Ισραήλ που πνίγει στο αίμα την Παλαιστίνη και το παπαδαριό προσεύχεται και επίσημα για επιτυχία του Ερντογάν στους βομβαρδισμούς στη Συρία... Ο ρόλος της Ελλάδας άλλωστε σε όλη αυτή την κατάσταση είναι να παραμείνει "πυλώνας σταθερότητας". Η Ελλάδα όμως ξεκάθαρα είχε, έχει και θα έχει ιμπεριαλιστικές βλέψεις και πάντα θα ευελπιστεί να γίνει η κραταιά δύναμη στην ευρύτερη περιοχή. Με μια απλή ιστορική αναδρομή μπορούμε να δούμε πως σχεδόν από την ίδρυση του, το ελληνικού κράτους καιροφυλακτεί σε κάθε αναταραχή για να μπορέσει να εδραιώσει την θέση του ενάντια στις γειτονικές χώρες, είτε οικονομικά είτε εδαφικά (Βαλκανικοί πόλεμοι, Μικρασιατική εκστρατεία, συμμαχία με τον σφαγέα Μιλόσεβιτς). Συμμάχησε δηλαδή και συμμαχεί με τα στρατόπεδα που εκάστοτε βολεύουν και χεράκι-χεράκι με την οικονομική ελίτ κάνουν όνειρα μιας ακόμη σύρραξης. Πάντα φυσικά με την ίδια ρητορεία, το ίδιο εθνικιστικό παραλήρημα, ποτίζοντας το λαό με μεγάλες ιδέες περί "Ελλάδος που θα φτάνει μέχρι την κόκκινη μηλιά" και με μίσος για τους γειτονικούς λαούς.

Σήμερα, μετά από μια δεκαετία έντονων πολιτικών και κοινωνικών αναταραχών καθώς και κοινωνικής πόλωσης εν μέσω κρίσης, σύσσωμος ο εθνικός κορμός με όλα τα μέσα προσπαθεί να αποπροσανατολίσει ανυψώνοντας το εθνικό αίσθημα, καλώντας σε εθνική ενότητα και δημιουργώντας πλασματικούς εξωτερικούς και εσωτερικούς εχθρούς. Τόσο τα ΜΜΕ όσο και η εκκλησία είναι από τους κύριους φορείς της προπαγάνδας αυτής είτε μέσω αναπαραγωγής ρατσιστικών σχολίων και δηλώσεων είτε μέσω υποστήριξης ακροδεξιών και ναζιστικών ιδεών. Μία καλή αφορμή για την εδραίωση της προπαγάνδας υπήρξε πρόσφατα, όπως και στο παρελθόν, το μακεδονικό ζήτημα. Το Γενάρη του 2018 η ονομασία των Σκοπίων-Μακεδονίας κατόρθωσε να ενώσει στο δρόμο από ακροδεξιούς μέχρι φιλελεύθερους και τμήματα της αριστεράς . Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα μισαλλοδοξίας και εθνικιστικής έξαρσης με πρόσχημα την υπεράσπιση ενός ονόματος ήρθε να προστεθεί και η ενίσχυση του ελληνοτουρκικού μίσους. Η υπόθεση των δύο στρατιωτών στα σύνορα του Έβρου και η πολιτική των κυβερνήσεων ελλάδας-τουρκίας, κατόρθωσαν να διαμορφώσουν ένα φιλοπόλεμο και τρομολάγνο κλίμα εντός της χώρας. Ας τονιστεί, πως η πολιτική της κράτησης των δύο φαντάρων πιθανόν να αποτελεί και ένα μοχλό πίεσης προς την ελληνική κυβέρνηση για να εκδώσει με τη σειρά όχι μόνο «πραξικοπηματίες» αλλά Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές και πρόσφυγες κυνηγημένους από το καθεστώς Ερντογάν που αντιστάθηκαν ενάντια στον τουρκικό ολοκληρωτισμό και την καταπίεση.

Αναλύοντας την πολιτική κατάσταση σε ευρώπη και μέση ανατολή ένα είναι το συμπέρασμα: ο πόλεμος εξυπηρετεί μόνο την εξουσία και τα συμφέροντα της. Κανένα έθνος και καμία θρησκεία δεν αξίζουν την υπεράσπιση τους για την ενίσχυση της πολεμικής βιομηχανίας. Σε κάθε εμπόλεμη κατάσταση, δεν υπάρχει αντιπαράθεση μεταξύ μόνο δύο κρατών ή μόνο δύο στρατοπέδων, αλλά πάντα υπάρχει η «σωτήρια» επέμβαση των μεγάλων δυνάμεων. Η πολιτική και οικονομική εξουσία είναι οι μόνες που βγαίνουν κερδισμένες με ελάχιστες απώλειες αφήνοντας πίσω καταστροφές, νεκρούς και προσφυγιά. Πως γίνεται να πιστέψουμε σε ένα εθνικό πόλεμο την στιγμή που τον πόλεμο τον ζούμε ήδη και καθημερινά εδώ; Για ποιον πόλεμο μιλάμε; Φτωχοποίηση, κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων, φόροι, διακοπές ρεύματος/νερού, πλειστηριασμοί και εξώσεις, εξαθλίωση, κοινωνικός κανιβαλισμός, εκφασισμός...

Ως αναρχικοί προτάσσουμε την ταξική αλληλεγγύη και ως εχθρούς δεν αναγνωρίζουμε κανέναν άλλο από κράτος και κεφάλαιο. Καμιά ονομασία των Σκοπίων ή της Μακεδονίας δεν μας ενώνει και κανένα ελληνοτουρκικό εθνικιστικό μίσος δεν μας χωρίζει με τους γειτονικους λαους. Αντιθέτως, ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση, μας ενώνει η αντίσταση και οι κοινοί αγώνες με τους από τα κάτω.

ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΟΥΤΕ ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΥΤΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ

Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΟΣ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΝΤΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ 26 Μαη στην πλ. Ταχυδρομειου στις 12:00

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/74813/