Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018 στις 18.00

2 καλέσματα : 1 2

Πορεία αλληλεγγύης

Το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στις 21 Γενάρη στη Θεσσαλονίκη προσέφερε την κοινωνική νομιμοποίηση σε ακροδεξιούς και φασιστοχουλιγκάνους να βγουν στον δρόμο και να διαχύσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο και παράλληλα να επιτεθούν στην αντιεθνικιστική συγκέντρωση της Καμάρας και σε δομές αγώνα, με αποκορύφωμα τον εμπρησμό της κατάληψης Libertatia. Μετά από αυτά τα γεγονότα, συστάθηκε η Συνέλευση Αλληλεγγύης η οποία είχε σκοπό από τη μια την ανοικοδόμηση του κατεστραμμένου κτηρίου και από την άλλη την υπεράσπιση της κατάληψης ως επαναστατικής δομής. Φυσικά αυτά τα δυο για εμάς είναι αλληλένδετα και δεν μπορεί να αποκοπεί το ένα από το άλλο.
Μέσα σε αυτό το διάστημα πραγματοποιήθηκε μια σειρά δράσεων που περιλάμβανε μοιράσματα κειμένων, μικροφωνικές, πορείες γειτονιάς, αφισοκολλήσεις, αντιφασιστικές περιπολίες, παρεμβάσεις με σπρέι και εκδηλώσεις οικονομικής ενίσχυσης, καταλήγοντας στην παμβαλκανική πορεία αλληλεγγύης στη κατάληψη Libertatia στις 10 Μάρτη. Πάνω από 4.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στη Θεσσαλονίκη από όλη την Ελλάδα και άλλες βαλκανικές χώρες στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα διεθνιστικής αλληλεγγύης ενάντια στον εθνικισμό, τον ρατσισμό, τον φασισμό, αλλά και αλληλεγγύης στη κατάληψη Libertatia. Για εμάς οι δράσεις, που κορυφώθηκαν στις 10/3, συνεχίζουν με κομβικό πλέον σημείο της πολιτικής υπεράσπισης της κατάληψης να είναι η ανοικοδόμηση του κτηρίου.
Αναγνωρίζοντας τις καταλήψεις ως την εδαφικοποίηση των κοινωνικών και ταξικών αγώνων μέσα από τις οποίες δημιουργούνται ρήγματα αντίστασης στο υπάρχον σύστημα, θεωρούμε πως η πολιτική, ηθική και υλική υπεράσπισή τους αποτελεί καθήκον για κάθε καταπιεσμένο και εκμεταλλευόμενο.
Ωστόσο,ότι έκανε το παρακράτος στις 21 Γενάρη έρχεται να συμπληρώσει το κράτος τώρα.Στις 25/4, στις 10.00 π.μ. , ήρθε στην Libertatia μεικτό κλιμάκιο του Υπ. Πολιτισμού μαζί με τον φερόμενο ως ιδιοκτήτη. Με την πρόφαση ότι πρέπει να ελέγξουν το χώρο επειδή το κτήριο , μετά τον εμπρησμό, μπορεί να αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια , ζήτησαν να μπουν στην κατάληψη. Οι σύντροφοι/ισσες της περιφρούρησης τους αρνήθηκαν την είσοδο. Μετά από αρκετές επαναλήψεις της δήλωσης ότι θα παραμείνουμε στο χώρο, απείλησαν με εισαγγελική παρέμβαση και έτσι αποχώρησαν.
Στα πλαίσια της διαδικασίας ανοικοδόμησης της κατάληψης, αλληλέγγυοι μηχανικοί έχουν επιβεβαιώσει πολλές φορές στο παρελθόν, αλλά και μετά τον εμπρησμό του κτηρίου, πως δεν παρουσιάζει πρόβλημα στατικότητας και η επιδιόρθωσή του είναι δυνατή. Ο αποχαρακτηρισμός του κτηρίου ως διατηρητέο είναι απαραίτητος για να γκρεμιστεί και να ''αξιοποιηθεί'' στη συνέχεια το οικόπεδο.
Η Libertatia δεν είναι απλά ένα κτήριο. Η Libertatia στεγάζει τις ανάγκες ανθρώπων χωρίς να πληρώνουν ενοίκιο. Είναι ένας χώρος πολιτικής ζύμωσης, συνδιαλλαγής και συνάντησης, ένας χώρος που φιλοξενεί συζητήσεις και εκδηλώσεις για τον αντιφασισμό, τον αντισεξισμό, την εργασία. Ένας χώρος όπου λειτουργεί η δομή αυτομόρφωσης της κατάληψης. Ταυτόχρονα στεγάζονται πολιτιστικές δράσεις και ομάδες, όπως ήταν η ομάδα κινηματογραφικών προβολών, μουσικού αυτοσχεδιασμού και η ανοιχτή βιβλιοθήκη. Το κοινό σημείο όλων των παραπάνω είναι το είδος των σχέσεων που τους δίνει ζωή. Αντιιεραρχικές σχέσεις σεβασμού.
Για εμάς λοιπόν οι καταλήψεις δεν είναι τα ντουβάρια τους. Είναι οι σχέσεις που γεννιούνται και εξελίσσονται μέσα τους. Είναι δομές του κοινωνικού και ταξικού αγώνα. Είναι δομές στέγασης αλλά και ανοιχτοί χώροι προώθησης ελευθεριακών ιδεών και επαναστατικών δράσεων.
Επειδή ακριβώς οι καταλήψεις σημαίνουν όλα αυτά που είπαμε, αλλά και πολλά περισσότερα, παρά τον εμπρησμό από τους φασίστες, παρά τις προσπάθειες του κράτους να μας καταστείλει και του κεφαλαίου να εκμεταλλευτεί τους χώρους μας, εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ. Οχυρώνουμε πολιτικά την κατάληψή μας και την υπερασπιζόμαστε απέναντι σε κάθε επίθεση. Γι' αυτό και εντείνουμε τη δράση μας στο χώρο.Θέλουμε η ανοικοδόμηση της Libertatia να αποτελέσει ένα σύμβολο αλληλεγγύης και αντιφασιστικού αγώνα και να αποτελέσει ξανά μια δομή αντίστασης σε κράτος, κεφάλαιο και φασισμό. Μια δομή στέγασης ανθρώπων αλλά και έναν ανοιχτό χώρο προώθησης ελευθεριακών ιδεών και επαναστατικών δράσεων.
Πρόθεση μας είναι να επισκευαστεί αρχικά το μικρό κτήριο το οποίο δεν επηρεάστηκε από τον εμπρησμό, ώστε να έχουμε μια σταθερή παρουσία στο χώρο και να επισκευαστεί ο φράχτης. Παράλληλα, θα ξεκινήσουμε εργασίες στο κτήριο που καταστράφηκε από τους φασίστες, ξεκινώντας από τη κατασκευή της σκεπής και συνεχίζοντας στη επιδιόρθωση των πατωμάτων, των κουφωμάτων και στις υπόλοιπες οικοδομικές εργασίες ( ηλεκτρολογικά, υδραυλικά, σοβάτισμα κτλ) με σκοπό να ξαναγίνει βιώσιμος ο χώρος.
.
Για εμάς στη παρούσα φάση είναι σημαντική η έμπρακτη αλληλεγγύη του κινήματος, αλλά και του κόσμου συνολικά, τόσο σε πολιτικό όσο και σε υλικό επίπεδο. Καλούμε οποιονδήποτε και οποιαδήποτε βλέπει τον εαυτό του/της να εκφράζεται από την προσπάθεια αυτή, να στηρίξει με όποιον τρόπο επιθυμεί έτσι ώστε να επιτευχθεί ο στόχος μας.

ΝΑ ΞΑΝΑΔΩΣΟΥΜΕ ΖΩΗ ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΜΗΣΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ,Η ΛΙΜΠΕΡΤΑΤΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ.
10,100,1000 ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ.

ΠΟΡΕΙΑ 1/6 ΣΤΗLIBERTATIA


Συνέλευση αλληλεγγύης στην κατάληψη Libertatia
Libertatia,συλλογικότητα για τον ελευθεριακό κομμουνισμό
Συνελεύσεις κάθε Τετάρτη στις 18:00 στην κατάληψη Libertatia


αναβολη για 1/6

ΚΑΤΑΛΗΨΗ LIBERTATIA

πηγή : http://libertatiasquat.blogspot.com/2018/05/b…