Τετάρτη 30 Μαίου 2018 στις 21.00

Προβολή ταινίας: Blade Runner

Ομάδα αυτομόρφωσης για τον έλεγχο, την πειθάρχηση, την βιοπολιτική ζωή και τον ολοκληρωτισμό

Από την Τετάρτη 21/3, ξεκινήσαμε κύκλους αυτομόρφωσης σχετικούς με τα σύγχρονα μοντέλα κυριαρχίας, με αφορμή τις αλλαγές που βιώνουμε γύρω μας. Ηλεκτρονικά εισιτήρια, ταυτότητες με μικροτσίπ, πανοπτικός έλεγχος των πόλεων, τηλεματικά συστήματα πειθάρχησης, μηχανικοί ανθρωποφύλακες, βιοπολιτική ρύθμιση της ζωής, συνθέτουν την σημερινή κοινωνική πραγματικότητα που παραπέμπει στα δυστοπικά τοπία των κινηματογραφικών κόσμων. Μέσα από προβολές, αναγνώσεις και συζητήσεις θα ανταλλάξουμε απόψεις και προβληματισμούς γύρω από αυτά τα ζητήματα, ώστε να μπορέσουμε να κατανοήσουμε καλύτερα τα περιβάλλοντα ανελευθερίας τα οποία βιώνουμε. Επιλέξαμε τον συνδιασμό προβολής και διαβάσματος καθώς δεν είμαστε όλοι/ες εξεικειωμένοι/ες με την παραπάνω ορολογία, καθώς επίσης και γιατί θεωρούμε ότι η τέχνη μας προσφέρει άφθονα παραδείγματα αντιστοιχίας με τις ακαδημαϊκές εργασίες/απόψεις. Μετά το τέλος των προβολών προτείνουμε να γίνεται και μια συζήτηση (όποτε αυτό είναι εφικτό), γύρω από τις ταινίες που παρακολουθήσαμε.

Την Τετάρτη 30 Μαίου και ώρα 9μμ θα προβληθεί η ταινία
BLADE RUNNER
του Ridley Scott, 1982

Σ' ένα δυστοπικό μέλλον, στο Λος Άντζελες (2019),στο οποίο υπάρχουν ανθρωποειδή γνωστά ως replicants κατασκευασμένα από την παντοδύναμη εταιρεία Tyrell Corporation για να εργάζονται αποικίες στο διάστημα.
Όταν μια ομάδα replicants δραπετεύουν, οδηγούμενοι από τον Roy Batty (Hauer), καταφεύγουν στη Γη και ο καμμένος αστυνομικός Rick Deckard (Ford) απρόθυμα συμφωνεί να τους κυνηγήσει.

Κατάληψη Ανάληψης

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/74909/