Τρίτη 5 Ιουνίου 2018 στις 18.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Μικροφωνική αλληλεγγύης στον αναρχικό Μάριο Σεϊσίδη

ΟΠΟΙΟΣ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ

Γενάρης 2006

Κατά τη διάρκεια απαλλοτρίωσης της ΕΤΕ στη Σόλωνος συλλαμβάνεται, τραυματισμένος από τα πυρά μπάτσων, ο αναρχικός Γιάννης Δημητράκης. Αυτή είναι και η αρχή ενός ανελέητου κυνηγιού μαγισσών που ακούει στο όνομα Ληστές με τα Μαύρα. Μια υπόθεση που μπορεί να έχει αποδειχτεί φιάσκο της Αντιτρομοκρατικής, έθεσε όμως για πάνω από 12 χρόνια σε ομηρία τις ζωές τριών ακόμα αγωνιστών. Ανάμεσά τους και αυτή του συντρόφου Μάριου Σεϊσίδη.

Ο σύντροφος Μ. Σεϊσίδης (μαζί με τους απαλλαχθέντες από την υπόθεση Γρ. Τσιρώνη και Σ. Σεϊσίδη), κυνηγήθηκε από την πρώτη στιγμή της σύλληψης του Γ. Δημητράκη, με μοναδικό στοιχείο την προσωπική και πολιτική τους σχέση. Απέναντι στη στέρηση της ελευθερίας του, επέλεξε συνειδητά την παρανομία. Για 10 χρόνια το όνομά του φιγούραρε σε όλα τα τρομοσενάρια των διωκτικών και μιντιακών αρχών για υποθέσεις απαλλοτριώσεων τραπεζών και ένοπλης επαναστατικής πάλης, ενώ οι σύγχρονοι κυνηγοί κεφαλών δε δίστασαν να τον επικηρύξουν με 600.000 ευρώ.

12 χρόνια μετά, και ενώ ο σύντροφος βρίσκεται πλέον αιχμάλωτος στα κελιά της δημοκρατίας, έρχεται να δώσει την τελευταία του μάχη ενάντια στο εργαστήρι διώξεων, που γέννησε η υπόθεση των Ληστών με τα Μαύρα. Στις 6-6 όλοι μαζί καλούμαστε να ανατρέψουμε την δικαστική ασυδοσία, που επέβαλε στον σύντροφο πρωτόδικα 36 χρόνια φυλάκισης χωρίς κανένα στοιχείο.

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΝΕΚΡΟΣ

Η υπεράσπιση των αιχμάλωτων συντρόφων μας δεν είναι θέση άμυνας απέναντι στην εντεινόμενη καταστολή. Είναι επίθεση στον ίδιο το θεσμό της δικαιοσύνης, που υπηρετεί τα κρατικά και καπιταλιστικά συμφέροντα, θωρακίζει το αντι-τρομοκρατικό γόητρο και καταστέλλει τον εσωτερικό εχθρό, θέτοντας σε ποινική ομηρία εκατομμύρια ζωές. Το χτύπημα σε έναν από εμάς, είναι χτύπημα σε όλους και ως τέτοιο θα απαντηθεί.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΜΑΡΙΟ ΣΕΙΣΙΔΗ

Μικροφωνική: Τρίτη 5-6, 18:00 Τσιμισκή με Ναυαρίνου

(εν' όψη της πανελλαδικής μέρας δράσης)

ΔΙΚΗ 6-6, ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης-κατάληψη Terra Incognita

συλλογικότητα αναρχικών από τα Ανατολικά-αναρχική ομάδα Πυρανθός

πηγή : email που λάβαμε στις 31 Μάιος 13h


1 2 3

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΜΑΡΙΟ ΣΕΪΣΙΔΗ

Τον Ιανουάριο του 2006 πραγματοποιείται ληστεία σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Σόλωνος στην Αθήνα. Το ανθρωποκυνηγητό που εξαπολύουν οι ένστολοι προστάτες του κεφαλαίου συνοδευόμενο από μια βροχή από σφαίρες μέσα στο κέντρο της Αθήνας, έχει ως αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό και την σύλληψη του αναρχικού Γιάννη Δημητράκη. Από το σημείο αυτό και μετά θα ξεκινήσει ένα όργιο καταστολής που θα βασιστεί πάνω στο, κατασκευασμένο από την "αντιτρομοκρατική" και ενισχυόμενο από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, σενάριο σχετικά με την υποτιθέμενη ύπαρξη οργάνωσης που έγινε γνωστή με την ευφάνταστη ονομασία "Ληστές με τα μαύρα". Στα πλαίσια της ίδιας υπόθεσης θα κατασκευαστεί κατηγορητήριο που περιλαμβάνει τρείς ακόμη αναρχικούς, τον Σ. Σεϊσίδη. τον Γ. Τσιρώνη και τον Μ. Σεϊσίδη, βασισμένο στις πολιτικές και προσωπικές σχέσεις των τελευταίων με τον Γ. Δημητράκη. Παρότι οι δύο πρώτοι αθωώθηκαν, ο Μ. Σεϊσίδης καταδικάστηκε πρωτόδικα με την εξοντωτική ποινή των 36 ετών κάθειρξης για την ληστεία και για τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας (του φρουρού της τράπεζας και δύο μπάτσων) χωρίς κανένας μάρτυρας κατηγορίας να τον έχει αναγνωρίσει, με βάση μόνο ένα δείγμα DNA το οποίο βρέθηκε 500 μέτρα μακριά από την τράπεζα.

Την Τετάρτη 6/6, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το εφετείο της συγκεκριμένης δίκης, όπου ο σύντροφος θα δώσει την τελευταία δικαστική μάχη για την ελευθερία του, ενάντια στις κρατικές κατασταλτικές μεθοδεύσεις. Το κράτος και οι διωκτικοί του μηχανισμοί, διώκοντας αυτή την φορά τον Μ. Σεϊσίδη όπως και μέσα από κάθε δίωξη κοινωνικού αγωνιστή στο παρελθόν, δεν στοχεύει προσωπικά μόνο σε αυτόν αλλά σε όλους όσους -όπως και αυτοί- παλεύουν για την καταστροφή αυτού του γερασμένου, εξουσιαστικού και απάνθρωπου κόσμου, με σκοπό να τους εκφοβίσει και να τους αναγκάσει να σιωπήσουν• όλους και όλες εμάς. Γι' αυτό, είναι χρέος όλων όσων αγωνιζόμαστε για την δημιουργία ενός νέου κόσμου αλληλεγγύης, ισότητας και ελευθερίας να στήσουμε ανάχωμα αλληλεγγύης ενάντια στους διωκτικούς μηχανισμούς και να πάρουμε πίσω τον σύντροφο, εντείνοντας παράλληλα τον αγώνα για την καταστροφή του κράτους και του κεφαλαίου.

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ, ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΣ

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 5/6

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ: Τρίτη 5/6, 18:00 Τσιμισκή με Ναυαρίνου

ΔΙΚΗ: 6/6, ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

αναρχική συλλογικότητα | Άνω Θρώσκω


1 2 3

Την Τετάρτη 6 Ιουνίου στο εφετείο, ο Μάριος Σεϊσίδη θα δώσει την τελευταία του μάχη ενάντια στην αστυνομική και δικαστική αυθαιρεσία. Μια μάχη ενάντια στο πολιτικά, κοινωνικά και αξιακά χρεωκοπημένο σύστημα που βασικός στόχος για να διαιωνίσει την κυριαρχία του είναι η καταστολή οποιασδήποτε κοινωνικής και ταξικής αντίστασης. Από την ποινικοποίηση των παρεμβάσεων στους εργασιακούς χώρους, την εγκληματοποίηση της συνδικαλιστικής οργάνωσης και δράσης, την κατάργηση ουσιαστικά της απεργίας ως μέσο αγώνα μέχρι τις εκκενώσεις των καταλήψεων και αυτοοργανωμένων δομών αγώνα και τη δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης για μετανάστες, κράτος και κεφάλαιο εντείνουν όλο και περισσότερο την ολοκληρωτική επίθεση εις βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας.

Είναι σαφές ότι η κυρίαρχη κρατική στρατηγική για την εξασφάλιση της ολοκληρωτικής επιβολής του καθεστώτος περνάει μέσα από την εδραίωση της καταστολής σε κάθε κοινωνικό πεδίο και τη διάχυση του φόβου στα πληβειακά στρώματα ώστε να εξοντώσει υλικά και ηθικά όσους αγωνίζονται και μέσα από την τρομοκρατία να κάμψει όλες τις κοινωνικές αντιστάσεις.

Από την πλευρά μας, ως αναρχικοί/ές απέναντι στους κρατικούς σχεδιασμούς προώθησης του σύγχρονου ολοκληρωτισμού και εφαρμογής ενός καθεστώτος έκτακτης ανάγκης, προτάσσουμε τους αυτοοργανωμένους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες των από τα κάτω για να δημιουργήσουμε μια κοινωνία ισότητας, αξιοπρέπειας και ελευθερίας. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στον αγώνα του συντρόφου Μ. Σεϊσίδη και με πίστη στο όραμα για την κοινωνική απελευθέρωση, αγωνιζόμαστε για να σπάσουμε το φόβο και το καθεστώς εξαίρεσης που επιχειρείται να επιβληθεί στους πολιτικούς κρατούμενους

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΣΤΑΛΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΥ.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΣΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΣΕΪΣΙΔΗ.

Μικροφωνική Τρίτη 18:00 στην Καμάρα

Συλλογικότητα για τον κοινωνικό Αναρχισμό "Μαύρο και Κόκκινο" - μέλος Α.Π.Ο.-Ο.Σ.