Σάββατο 9 Ιουνίου 2018 στις 13.00

8 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8

[Αθήνα] Πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 30/5

ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

Ένα οκτάχρονο πολιτικοδικαστικό αίσχος

Ο Δ. Κουφοντίνας βρίσκεται σχεδόν δεκαέξι χρόνια στη φυλακή. Όπως προβλέπει ο νόμος για την άδεια εξόδου των ισοβιτών, ήδη από το 2010 δικαιούται οκταήμερη άδεια κάθε δύο μήνες. Παρ' όλα αυτά, επί επτά χρόνια οι αρμόδιες αρχές του αρνούνταν αυτή τη δυνατότητα με πρωτοφανείς αυθαιρεσίες, ανάμεσα στις οποίες η απαίτηση να αποκηρύξει την ιδεολογία και τις πολιτικές απόψεις του.

Τελικά, ο Δ. Κουφοντίνας, μετά την προβλεπόμενη αλλαγή των εισαγγελέων της φυλακής Κορυδαλλού, μπόρεσε το Νοέμβριο του 2017 να πάρει την πρώτη άδειά του μετά την ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου της φυλακής (διευθυντής, κοινωνική λειτουργός, εισαγγελέας) - άδεια βέβαια συρρικνωμένη σε διήμερο και με ασφυκτικούς περιοριστικούς όρους. Και τότε οι εγχώριοι και διεθνείς τρομομηχανισμοί αντεπιτέθηκαν: Με εντολή της αρχιεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου έγινε πειθαρχική δίωξη κατά του εισαγγελέα, χωρίς κανένα επιχείρημα, η οποία υποχρεωτικά οδήγησε στην αυτοεξαίρεσή του.

Την ίδια ακριβώς τύχη είχε και ο αναπληρωτής εισαγγελέας όταν το φετινό Φεβρουάριο ψήφισε υπέρ της άδειας του Δ. Κουφοντίνα. Νέα πειθαρχική δίωξη, δεύτερη υποχρεωτική παραίτηση. Αποτέλεσμα; Εκ των πραγμάτων δεν υπάρχει δυνατότητα λειτουργίας του αρμόδιου Συμβουλίου για την άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα και βεβαίως διαμορφώνεται απολύτως εκφοβιστικό κλίμα για οποιονδήποτε νέο εισαγγελέα κληθεί να αποφανθεί για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Αυτό ακριβώς σημαίνει η πρωτοφανής μεθόδευση ενώ ο Δ. Κουφοντίνας έχει πάρει ήδη δύο άδειες: Την επιδίωξη της δικαστικής χούντας, τιμωρώντας τους δύο «απείθαρχους» εισαγγελείς, να τρομοκρατήσει ακόμα και τμήματα του κρατικού μηχανισμού που δεν ευθυγραμμίζονται με της επιταγές της.

Η δικαστική χούντα είναι το κράτος

Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι η δικαστική εξουσία είναι ακραίος κατασταλτικός μηχανισμός, ότι η «δικαιοσύνη» είναι ταξική, ρατσιστική και τρομοκρατική. Ωστόσο, στην περίπτωση του αγωνιστή Δημήτρη Κουφοντίνα όλα τα προηγούμενα παροξύνονται στα πλέον εκδικητικά, τιμωρητικά και αποκρουστικά πεδία. Πρόκειται για εξαίρεση δικαιωμάτων, για πιλοτική επίθεση φρονηματισμού και εξόντωσης όσων αντιστέκονται στην ισοπεδωτική νέα τάξη πραγμάτων, εντέλει για πρωτοφανή αυθαιρεσία, χωρίς ίχνος αστικής έστω νομιμότητας.

Όμως το κράτος έχει κυβέρνηση που είναι συνένοχη σε αυτό το αίσχος

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να νίπτει τας χείρας του απέναντι στην «ανεξάρτητη δικαιοσύνη». 'Όχι μόνο γιατί δεν κατάργησε τη διάταξη για το «εισαγγελικό βέτο», δηλαδή τη δυνατότητα των εισαγγελέων όταν μειοψηφούν στα αρμόδια συμβούλια των φυλακών να ακυρώνουν τις αποφάσεις τους με συνεχείς προσφυγές. Αλλά και επειδή έχει επιλέξει τη σύμπλευση με το «βαθύ κράτος», επειδή αποτελεί την πλέον φιλοαμερικανική κυβέρνηση από τη Μεταπολίτευση και βεβαίως επειδή το πολιτικό προσωπικό του συμφωνεί - και όχι απλώς ανέχεται - με τον τρομονόμο και τις επιταγές της διεθνούς «αντιτρομοκρατίας».

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει δίκιο και είμαστε ολόψυχα στο πλευρό του

Ο σύντροφος Δημήτρης αποτελεί υπόδειγμα επαναστατικής αξιοπρέπειας και πολιτικής ωριμότητας. Απέναντι στον πρωτοφανή εμπαιγμό και την απίστευτη επίθεση που υφίσταται επιλέγει το μόνο δρόμο που έχει, το μόνο όπλο που διαθέτει: Την απεργία πείνας για να του χορηγηθεί τώρα κανονική τακτική άδεια εξόδου από τη φυλακή, για να καταργηθεί το «εισαγγελικό βέτο». Είμαστε μαζί του, για ένα μαζικό, μαχητικό και πολύμορφο κίνημα μέχρι τη νίκη.

ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ ΠΟΡΕΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 6/6, 6μ.μ. ΣΑΒΒΑΤΟ 9/6, 1μ.μ.

ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

Συνέλευση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1588477/


1 2 3 4 5 6 7 8

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

Στις 30 Μαΐου ο σύντροφος Δημήτρης Κουφοντίνας ξεκίνησε απεργία πείνας με αιτήματα την χορήγηση κανονικής τακτικής άδειας και την κατάργηση του εισαγγελικού βέτο στο συμβούλιο της φυλακής.

Οι άδειες είναι μία κατάκτηση των κρατουμένων, η οποία κερδήθηκε μέσα από πολύχρονους αγώνες και εξεγέρσεις εντός των φυλακών. Δεν αποτελούν ούτε προνόμιο, ούτε κάποια ανθρωπιστική παραχώρηση από την πλευρά του κράτους. Το κράτος, βέβαια προσπαθεί να εκμεταλλευτεί αυτήν τη συνθήκη, χρησιμοποιώντας τις άδειες όχι μόνο ως βαλβίδα αποσυμπίεσης της συσσωρευμένης οργής που υπάρχει μέσα στις φυλακές, αλλά και ως μέσο εκβιασμού για πειθαρχημένες συμπεριφορές. Ειδικά για τους πολιτικούς κρατούμενους το ζήτημα των αδειών είναι η συνέχεια του καθεστώτος εξαίρεσης που αντιμετωπίζουν από την πρώτη στιγμή της σύλληψής τους.

Ο Δ. Κουφοντίνας βρίσκεται στην φυλακή 16 χρόνια πληρώνοντας το τίμημα για την συμμετοχή του στην επαναστατική οργάνωση 17 Νοέμβρη, για την οποία ανέλαβε την πολιτική ευθύνη. Η δράση του στην ΕΟ 17Ν, η στάση που κράτησε κατά την σύλληψή του, αλλά και η συνέπεια με την οποία ο σύντροφος υπερασπίστηκε τις ενέργειες και τον πολιτικό λόγο της οργάνωσης, τόσο μέσα στις δικαστικές αίθουσες όσο και σε όλη την διάρκεια της φυλάκισής του έως σήμερα, είναι τα στοιχεία αυτά που τον καθιστούν έναν «επικίνδυνο» για την καθεστηκυία τάξη πραγμάτων, ένα αμετανόητο αντάρτη πόλης, που διαχρονικά αποτελεί για το κράτος ένα πολιτικό στοίχημα, ένα διακαή πόθο να μπορέσει να τον "σπάσει" τόσο για παραδειγματικούς λόγους, όσο και για λόγους γοήτρου.


Το κράτος δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο απέναντι σε αυτούς που το αμφισβητούν έμπρακτα - απέναντι στον εσωτερικό εχθρό. Στην περίπτωση του Δ. Κουφοντίνα χαρακτηριστικό είναι το σκεπτικό των συνεχών απορρίψεων των αιτήσεών του για τακτική άδεια, όταν οι εισαγγελείς των φυλακών ακολουθώντας πιστά τις εντολές που έλαβαν από τους πολιτικούς τους προϊστάμενους αλλά και από την «αντιτρομοκρατική» επί της ουσίας του έθεσαν ως προαπαιτούμενο για την χορήγηση της, μια δήλωση μετανοίας, μια αποκήρυξη του ένοπλου αγώνα, λειτουργώντας ως νέοι στρατοδίκες της μετεμφυλιακής περιόδου.


Αυτή η συνθήκη άλλαξε όταν ο νέος εισαγγελέας της φυλακής εξέτασε την αίτηση του Κουφοντίνα κάτω από το αυστηρό γράμμα του νόμου. Οι δύο κουτσουρεμένες 48ωρες άδειες που πήρε με πρωτοφανείς, αυστηρούς περιοριστικούς όρους (όπως το να δίνει παρών δυο φορές την ημέρα στο Αστυνομικό τμήμα της περιοχής), μπόρεσαν να θέσουν σε εγρήγορση "το πολύμορφο όσο και πολύχρωμο μέτωπο κατά της τρομοκρατίας". Στον συνασπισμό αυτόν συμμετείχαν κυβερνήσεις ξένων χωρών (ΗΠΑ, Ηνωμένου Βασίλειου, Τουρκίας), κυβερνητικά στελέχη, πολιτικά κόμματα, διάφορες αγανακτισμένες «προσωπικότητες», και τα, όπως πάντα, πρόθυμα ΜΜΕ επιδόθηκαν σε ένα επικοινωνιακό πόλεμο με στόχο να πιέσουν τις αρμόδιες αρχές αλλά και να πείσουν την κοινή γνώμη ότι «τρομοκράτες» σαν τον Κουφοντίνα δεν μπορούν να έχουν την ίδια αντιμετώπιση με τους άλλους κρατούμενους, ότι όσο τους επιτρέπεται να κυκλοφορούν «εκτός των τειχών» είναι επικίνδυνοι για το κοινωνικό σύνολο.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μέσω της διορισμένης εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου ανέλαβε να αποκαταστήσει την τάξη. Ασκώντας πειθαρχικές διώξεις στους εισαγγελείς που είχαν εγκρίνει την άδεια του Δ. Κουφοντίνα, μπόρεσε να «παγώσει» την διαδικασία της νέας αίτησης του συντρόφου, αφού πλέον δεν υπάρχει κανένας αρμόδιος εισαγγελέας για να εξετάσει έστω και τυπικά το αίτημα. Παράλληλα η κυβέρνηση νίπτει τας χείρας της μπροστά στην υποτιθέμενη ανεξαρτησία της δικαιοσύνης ή, ακόμα χειρότερα, προβάλλει ως άλλοθι ενδοαστικούς ανταγωνισμούς και «σκοτεινούς» μηχανισμούς που δήθεν δεν την αφήνουν να εφαρμόσει την υποτιθέμενη «προοδευτική» πολιτική που έχει, προσπαθώντας να αυτοπαρουσιαστεί όχι ως θύτης, που πραγματικά είναι, αλλά ως θύμα άλλων κέντρων εξουσίας.


Ο ΣΥΡΙΖΑ, στα χρόνια της διακυβέρνησής του, ευθυγραμμίστηκε πλήρως με την κατασταλτική πολιτική των υπερατλαντικών συμμάχων του, της Ε.Ε. και των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Ποτέ δεν τρέφαμε αυταπάτες για τον ρόλο του κράτους ανεξαρτήτως του πολιτικού προσωπικού που αναλαμβάνει την διαχείριση της εξουσίας κάθε φορά. Διαχρονικός στόχος του κράτους είναι η αντιμετώπιση κάθε μορφής αντίστασης και ο εκφοβισμός όσων έχουν επιλέξει να βρίσκονται σε συνεχή ρήξη με την εξουσία. Ο εσωτερικός εχθρός και οι αιχμάλωτοι αυτού του πολέμου πρέπει να χτυπηθούν με όλα τα μέσα.

Στην αιχμή αυτήν της επίθεσης βρίσκεται η δικαστική εξουσία. Η οποία το τελευταίο διάστημα περνάει σε μια αναβαθμισμένη επίθεση που δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη.


Η απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα δεν είναι απλώς μια ατομική διεκδίκηση. Είναι μέρος του αγώνα ενάντια στο καθεστώς εξαίρεσης. Η νίκη αυτής της απεργίας θα αποτελέσει μια ακόμα ρωγμή στην κρατική κατασταλτική πολιτική.

Συμμετέχουμε και καλούμε στις κινήσεις αλληλεγγύης που έχει ανακοινώσει η «Συνέλευση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα»

ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ: Τετάρτη 6 Ιουνίου στις 6μ.μ. από τα Προπύλαια

ΠΟΡΕΙΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 9 Ιουνίου στις 1μ.μ. από το Μοναστηράκι

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ

ΕΝΤΟΣ - ΕΚΤΟΣ

Ομάδα αντιπληροφόρησης και αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους

email: efimexerida@esexpiv.net

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/75043/


1 2 3 4 5 6 7 8

Νίκη στην απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα

Αλληλεγγύη στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα

Ο πολιτικός κρατούμενος Δημήτρης Κουφοντίνας, βρίσκεται φυλακισμένος εδώ και δεκαέξι χρόνια περίπου και δικαιούται άδεια από το 2010. Τον Νοέμβριο του 2017, εν μέσω μιας πρωτοφανούς μιντιακής τρομοϋστερίας και πολιτικών παρεμβάσεων που στόχευαν στην αναίρεση της τακτικής του άδειας, ο Δ. Κουφοντίνας κατάφερε να πάρει αυτό που δικαιούταν 7 χρόνια: την πρώτη διήμερη άδεια με ακραίους περιοριστικούς όρους. Αυτομάτως ασκήθηκε από την αρχιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, πειθαρχική δίωξη στον εισαγγελέα που έπραξε κατά πώς ορίζει ο νόμος με αποτέλεσμα την αυτοεξαίρεσή του. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και τον Φεβρουάριο του 2018 με την υποχρεωτική παραίτηση του αναπληρωτή εισαγγελέα που ψήφισε υπέρ της δεύτερης άδειας, δημιουργώντας ένα κλίμα τρομοκρατίας ακόμα και στους υποτακτικούς τους.

Ωστόσο, όπως πολύ καλά γνωρίζουμε, η εκδικητικότητα κράτους και κεφαλαίου και η αστυνομοδικαστική αυθαιρεσία εφαρμόζονται κατά κόρον σε όλους εκείνους του αγωνιστές που δεν έχουν σκύψει το κεφάλι, που δεν έχουν αποκηρύξει τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, που δεν έχουν υπογράψει δηλώσεις μετάνοιας. Εδώ και δυο μήνες ο αγωνιστής Δ. Κουφοντίνας δικαιούται να πάρει την τρίτη του άδεια, η οποία φυσικά έχει παγώσει εξαιτίας του παράτυπου εισαγγελικού βέτο. Από τις 30 Μαΐου έχει ξεκινήσει απεργία πείνας αιτούμενος να του χορηγηθεί κανονική τακτική άδεια και να καταργηθεί το εισαγγελικό βέτο.

«Επειδή όλα αυτά υπερβαίνουν το απλό ζήτημα μιας άδειας, στοχεύοντας στον πυρήνα της συνείδησης του πολιτικού κρατούμενου και στην προσωπική του αξιοπρέπεια. Και για εμάς αυτή είναι η απαράβατη κόκκινη γραμμή μας. Και επειδή τίποτα και ποτέ δεν μας χαρίστηκε και αυτά που αποκαλούνται δικαιώματα δεν είναι παρά οι κατακτήσεις μακρών και πολύχρονων αγώνων, απαντώ με αυτό που αντιστοιχεί στον πολιτικό κρατούμενο.» Δ. Κουφοντίνας.

Κι επειδή δικό μας καθήκον είναι να σταθούμε με όποιον τρόπο δύναται στο πλευρό κάθε επαναστάτη, έτσι και τώρα ακολουθούμε το δρόμο της αλληλεγγύης στο πλευρό του Δ. Κουφοντίνα που εδώ και χρόνια μάχεται με αξιοπρέπεια εντός των τειχών της αστικής «δικαιοσύνης», υπερασπιζόμενος τις επαναστατικές του επιλογές.

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

Καλούμε: στη μοτοπορεία την Τετάρτη 6/6 στις 18:00, Προπύλαια

και στην πορεία το Σάββατο στη 13.00, Μοναστηράκι

Ταμείο αλληλεγγύης στους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές

πηγή : http://tameio.net/2018/06/04/νίκη-στην-απεργί…


1 2 3 4 5 6 7 8

Κάλεσμα σε μοτοπορεία (6/6) και πορεία (9/6) για τον Δ. Κουφοντίνα

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

Είπαν: Μια λέξη φτάνει να κερδίσετε τη λευτεριά.
Μια λέξη μόνο. Όλη η ζωή σας κρέμεται από αυτή τη λέξη.
Τη λέξη δεν την είπανε. Στη φυλακή κυλήσανε τα χρόνια τους.
Χρόνια και χρόνια. Μια ολάκερη ζωή.
Χωρίς να νιώσουνε της μοναξιάς την άβυσσο.
Περήφανοι που χτίζανε την ευτυχία του κόσμου
με αυτήν τη λέξη που δεν είπανε.

Θ. Κωσταβάρας

Από την Τετάρτη 30 Μαίου ο κομμουνιστής πολιτικός κρατούμενος ξεκίνησε απεργία πείνας μετά τη de facto κατάργηση του δικαιώματος της άδειάς του, ως αποτέλεσμα παράτυπων πολιτικών και δικαστικών παρεμβάσεων. Αιτήματα του συντρόφου είναι η χορήγηση κανονικής τακτικής άδειας και η κατάργηση του εισαγγελικού βέτο.

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως η εκδικητικότητα των κύκλων που παρεμποδίζουν την εφαρμογή του κατακτημένου δικαιώματος στην άδεια, με την ενεργό συμμετοχή της κυβέρνησης, στοχεύει σε ένα μόνο πράγμα: στην απόσπαση δήλωσης μετάνοιας από το Δημήτρη Κουφοντίνα. Δηλαδή, στην προσωπική, πολιτική και ηθική του ταπείνωση, αλλά και στην απαξίωση επιλογών αγώνα του λαϊκού κινήματος που σπάνε στην πράξη το κρατικό μονοπώλιο στη βία.

Όπως ο ίδιος αναφέρει: "όλα αυτά υπερβαίνουν το απλό ζήτημα μιας άδειας, στοχεύοντας στον πυρήνα της συνείδησης του πολιτικού κρατούμενου και στην προσωπική του αξιοπρέπεια. Και για εμάς αυτή είναι η απαράβατη κόκκινη γραμμή μας".

Για εμάς η απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα ξεφεύγει από τα όρια του απλού δικαιωματισμού. Ο αγώνας αυτός που με το ίδιο του το σώμα δίνει ο σύντροφος σηματοδοτεί μια κορυφαία πολιτική μάχη, μια σύγκρουση δυο κόσμων. Σήμερα, οι σύγχρονοι δωσίλογοι τραπεζοτσολιάδες ζητάνε δηλώσεις μετανοίας επιδιώκοντας την ηθική απαξίωση όσων σήκωσαν το ανάστημά τους και τα όπλα τους ενάντια στο καθεστώς της εκμετάλλευσης και της αδικίας. Ζητάνε από τον κομμουνιστή Δημήτρη Κουφοντίνα να ανταλλάξει το δικαίωμα της άδειας με τον εξευτελισμό και την ταπείνωση, με τη καταδίκη της επαναστατικής του δράσης, με την καταδίκη ολόκληρης της επαναστατικής ιστορίας. Δεν τα καταφέρνουν όμως. Γιατί από τα βάθη της ιστορίας αυτού του τόπου έρχεται η μακρινή ηχώ των χιλιάδων αγωνιστών που στάθηκαν αλύγιστοι στα βασανιστήρια, στις φυλακές, στις εξορίες. Ακούγονται ακόμα στεντόρεια τα τελευταία λόγια των αγωνιστών που στάθηκαν ηρωικά μπροστά στα εκτελεστικά αποσπάσματα, ζητωκραυγάζοντας την ελπίδα για πανανθρώπινη λευτεριά, λίγο πριν ποτίσουν με το αίμα τους τα χώματα αυτού του τόπου.

Πάνω σε αυτά τα χνάρια πατάνε οι αγώνες του σήμερα. Και την ιστορία μας δεν θα την προδώσουμε! Θα κρατήσουμε ψηλά τις μαύρες και τις κόκκινες σημαίες της Κοινωνικής Επανάστασης!

Θα σταθούμε δίπλα στον Δημήτρη Κουφοντίνα μέχρι να αποσπάσει από τα νύχια της πολιτικής και δικαστικής μαφίας το κατακτημένο με αγώνες και αίμα δικαίωμα στην άδεια!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ ΠΟΡΕΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 6/6, 6μ.μ. ΣΑΒΒΑΤΟ 9/6, 1μ.μ.

ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1588551/


1 2 3 4 5 6 7 8

Νίκη στην απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα

Από την Τετάρτη 30 Μαΐου ο πολιτικός κρατούμενος Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται, για πολλοστή φορά στην επαναστατική του διαδρομή, σε απεργία πείνας αιτούμενος την κατάργηση του εισαγγελικού βέτο αλλά και την τακτική χορήγηση αδειών.

Το εισαγγελικό βέτο, συνοπτικά, θέτει υπό αχρηστία το συμβούλιο των φυλακών καθώς παρέχει στον οποιονδήποτε εισαγγελέα τη δυνατότητα να ακυρώσει επί του πρακτέου τις αποφάσεις του συμβουλίου και να φρενάρει στο διηνεκές τις ελπίδες των κρατουμένων αναφορικά με τη χορήγηση 48ωρης άδειας.

Η χορήγηση άδειας μετά από σκληρούς και πολυετείς αγώνες, εντός και εκτός φυλακών, αποτελεί κεκτημένο δικαίωμα των κρατουμένων το οποίο τίθεται υπό διαρκή αμφισβήτηση, αφού πλέον βρίσκεται έρμαιο στα χέρια του κάθε εισαγγελέα. Αυτό το γεγονός δε μας προκαλεί καμία εντύπωση αφού η εκδικητική μανία του κράτους απέναντι στους πολιτικούς κρατούμενους είναι σύμφυτη με τις «αξίες» της αστικής δημοκρατίας.

Είναι τουλάχιστον κυνικό οι αγωνιστές να παρουσιάζονται ως κίνδυνος για την «εύρυθμη» λειτουργία της κοινωνίας από αυτούς που έχουν οδηγήσει σε πλήρη εξαθλίωση την συντριπτική πλειονότητα της και δεν είναι άλλοι παρά τα αφεντικά και το πολιτικό τους προσωπικό.

Είναι πλέον δεδομένο ότι όποιος αμφισβητεί έμπρακτα τον καπιταλισμό αλλά και το μονοπώλιο της κρατικής βίας καταδικάζεται και θα συνεχίσει να καταδικάζεται εσαεί με πολλαπλά μέσα όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η άρνηση χορήγησης τακτικής άδειας στο πρόσωπο του Δ.Κουφοντίνα, ο οποίος αρνείται να μετανοήσει σκύβοντας το κεφάλι στους ταξικούς του εχθρούς όσο και αν το επιθυμούν διακαώς οι τελευταίοι.

Αξιοπρόσεκτο και καθόλου συμπτωματικό αυτή τη φορά είναι το γεγονός ότι διώκονται για άγνωστους λόγους κατ' εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου ο εισαγγελέας εφετών Πειραιά και ο εισαγγελέας πρωτοδικών Πειραιά οι άνθρωποι δηλαδή που ψήφισαν υπέρ της χορήγησης τακτικής άδειας. Αυτό δείχνει ξεκάθαρα το πώς η αστική δικαιοσύνη και οι μηχανισμοί της έχουν την ικανότητα να απεμπολούν από το εσωτερικό της ακόμα και αυτόν που πράττει τα νομότυπα, τα οποία η ίδια νομοθετεί, όποτε η ίδια κρίνει ότι δεν εξυπηρετούν τα εκάστοτε συμφέροντα της.

Απέναντι στη συνεχή καταδίκη και τη συκοφάντηση των φυλακισμένων αγωνιστών η μόνη λύση είναι ο πολυδιάστατος και ανυποχώρητος αγώνας εντός και εκτός των τειχών για την προστασία των κεκτημένων μας και την κατάκτηση νέων ως την ανατροπή της κυρίαρχης τάξης πραγμάτων.

Η περίπτωση του Δημήτρη Κουφοντίνα δεν είναι μοναδική, έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά δικαστικών επιθέσεων σε ανθρώπους που έχουν σχέση με τους κοινωνικούς αγώνες, όπως τον Τάσο Θεοφίλου, την Ηριάννα, τον Περικλή κ.α..

Κάθε περίπτωση έχει τις ιδιαιτερότητες της. Κάθε διωκόμενος εκφράζει ένα ιδιαίτερο πολιτικό περιεχόμενο. Για τους καταπιεσμένους, ανεξάρτητα με ποια πολιτικά περιεχόμενα μπορεί να ταυτίζονται, αυτό που έχει σημασία είναι ότι η κάθε μια από αυτές τις περιπτώσεις, αλλά και όλες μαζί καταδεικνύουν τον ουσιαστικό πολιτικό πυρήνα κάτω από την επιφάνεια «αμεροληψίας» που η αστική δικαιοσύνη αξιώνει για τον εαυτό της. Ο πολιτικός αυτός πυρήνας παράγει μία γκρίζα ζώνη αυτό-αναίρεσης του «κράτους δικαίου», η οποία ανάλογα με τη συγκυρία μπορεί να διογκωθεί αισθητά. Μια τέτοια συγκυρία είναι η σημερινή, κατά την οποία γινόμαστε μάρτυρες μιας συστηματικής επίθεσης μέσα από την κινητοποίηση ενός ολόκληρου μηχανισμού: καταστρατηγήσεις δικαιωμάτων, καταδίκες χωρίς στοιχεία, αναιρέσεις αποφάσεων, διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Πάνω σε αυτή τη λογική και εμείς, αρνούμενοι το οποιοδήποτε σκεπτικό περί μετανοίας αναφορικά με όσα πρεσβεύουμε και όσα ονειρευόμαστε, στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγωνιστή Δημήτρη Κουφοντίνα και καλούμε την κοινωνική βάση να στηρίξει όλες τις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης που θα υπάρξουν ανά την Ελλάδα με πρώτες αυτές που οργανώνει στην Αθήνα η «Συνέλευση Αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα» , με μοτοπορεία την Τετάρτη 6/6 από τα Προπύλαια και την πορεία το Σάββατο 9/6, στις 13:00 στο Μοναστηράκι.

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

ΝΑ ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΡΕΒΑΝΣΙΣΜΟ ΜΕ ΟΠΛΟ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Αναρχική Ομοσπονδία

πηγή : http://anarchist-federation.gr/archives/1779


1 2 3 4 5 6 7 8

Άδεια Δημήτρη Κουφοντίνα: Ήταν δίκαιη ήταν νόμιμη δεν έγινε πράξη

Οι άδειες προς τον Δημήτρη Κουφοντίνα θα έπρεπε να δίνονται από το 2010 χρονιά όπου η ποινή έκτισης ήταν στα 8 έτη. Τότε αποφασίσθηκε με διάφορα νομικά προσχήματα ότι δικαιούται άδεια στα 13 έτη έκτισης ποινής. Ενώ έχουν περάσει 16 χρόνια αρνούνται πεισματικά και εκδικητικά να του δώσουν. Η άδειες των κρατουμένων είναι δικαίωμα
Μπορεί κάποιος να διαφωνεί με τη δράση που είχε ο Δημήτρης Κουφοντίνας τόσο με το περιεχόμενό όσο και με την πρακτική της. Γιατί όμως πρέπει να διαφωνεί και με τον θεσμό αδειών για τους κρατούμενους που έχει καθιερώσει το ίδιο το κρατικό σωφρονιστικό σύστημα; Ή να μην παίρνει άδεια μόνο ο Κουφοντίνας ενώ χιλιάδες άλλοι κρατούμενοι να παίρνουν; Και άλλα ερωτήματα αλλά και πολλές νομικές επικλήσεις μπορούμε να βάλουμε αλλά πέφτουμε πάνω στη βούληση του κράτους όπου διαμέσου της ισχύος και πάνω από τον νόμο και από κάθε νομιμοποιητικό πρόσχημα απευθυνόμενο προς όλους μας απαντάει με την προσταγή: Εγώ είμαι το κράτος και εγώ έχω την δυνατότητα εξαίρεσης .
Το κράτος θέλει να πείσει ότι ματαιοπονούν όσοι έχουν δημοκρατικές ευαισθησίες και κάνει πολιτική στην πλάτη του Κουφοντίνα με πράξεις .
1. Διώκονται με εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου ο εισαγγελέας εφετών Πειραιά και ο εισαγγελέας πρωτοδικών Πειραιά οι άνθρωποι δηλαδή που ψήφισαν υπέρ της χορήγησης τακτικής άδειας.
2. Επανέφερε το εισαγγελικό βέτο στη χορήγηση αδειών μετατρέποντας σε διακοσμητικό το συμβούλιο της φυλακής
3. Οι ωμές παρεμβάσεις του Αμερικάνου πρέσβη ενισχύουν την κρατική αδιαλλαξία και επιπροσθέτως δίνουν νόημα στην τωρινή αμερικανοελληνικη φιλία και «σταθερότητα» της περιοχής
4. Οι ωμές πολιτικές παρεμβάσεις αυτών που σφαδάζουν για την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης τώρα την χρησιμοποιούν σαν ρεβανσιστική τανάλια του μίσους ενάντια στον Κουφοντίνα.
Λίγα είναι αυτά προκειμένου να καταλάβουμε ότι δεν πρόκειται μόνο για τον Κουφοντίνα αλλά αφορούν κάθε άτομο και κάθε συλλογικό υποκείμενο;

Ας το διατυπώσουμε ως έχει. Πρόκειται για την εφαρμογή του ποινικού δίκαιου του εχθρού όπου η κατάσταση εξαίρεσης επιβάλλεται σαν κανόνας τιμωρίας και εξόντωσης. Και επειδή αν αφήσουμε αυτή τη δυνατότητα στο βαθύ κράτος σήμερα αύριο το ρηχό κράτος θα είναι αυτό που θα εφαρμόζει την εξαίρεση έναντι όλων μας.
Επαγρυπνείτε. Να μην αφήσουμε τον Δημήτρη Κουφοντίνα να σβήσει μόνος του κάτω από την στραγγάλη του κράτους .
Από την Τετάρτη 30 Μαΐου ο πολιτικός κρατούμενος Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται σε απεργία πείνας αιτούμενος την κατάργηση του εισαγγελικού βέτο αλλά και την τακτική χορήγηση αδειών. ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 9-6 13:00 ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/75119/


1 2 3 4 5 6 7 8

Κάλεσμα στην πορεία αλληλεγγύης για τον Δημήτρη Κουφοντίνα [9/6/18]

Κάλεσμα στην πορεία αλληλεγγύης για τον Δημήτρη Κουφοντίνα

Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα που διεξάγει ο κομμουνιστής-πολιτικός κρατούμενος Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος βρίσκεται σε απεργία πείνας από την Τετάρτη 30 Μαϊου, διεκδικώντας την κατάργηση του εισαγγελικού βέτο αλλά και την τακτική χορήγηση αδείων-δικαίωμα κατοχυρωμένο από τον νόμο. Υπερασπιζόμενοι τον αγώνα που διεξάγει ο Δημήτρης Κουφοντίνας, υπερασπιζόμαστε την ζωντανή ιστορία του ελληνικού επαναστατικού κινήματος,

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ-13:00

Αντιφασιστικό-Αντιεξουσιαστικό Στέκι Δίστομο

πηγή : https://distomo.espivblogs.net/κάλεσμα-στην-π…


1 2 3 4 5 6 7 8

Άμεση χορήγηση αδειών στον Δημήτρη Κουφοντίνα

Άμεση χορήγηση αδειών στον Δημήτρη Κουφοντίνα
Κανένας όμηρος στα χέρια του κράτους

Όλες κι όλοι το Σάββατο 9 Ιουνίου, 13:00 στην πορεία, στο Μοναστηράκι
Άμεση χορήγηση αδειών και όλων των νομίμων δικαιωμάτων στον Δημήτρη Κουφοντίνα και σ' όλους τους φυλακισμένους
Όλοι στον αγώνα για την απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΕΚ

EPΓATIKO EΠANAΣTATIKO KOMMA

πηγή : http://www.eek.gr/index.php/oldermags/eventde…