Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018 στις 9.00 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Δίκη Πόλας Ρούπα

Την Παρασκευή 8 Iουνίου 2018 στις 9:00 πμ συνεχίζεται στο δικαστήριο των φυλακών Κορυδαλλού η δίκη εναντίον της Πόλας Ρούπα μέλους του Επαναστατικού Αγώνα με την αγόρευση του εισαγγελέα και την πρότασή του επι των ποινών. Η δίκη αυτή αφορά την βομβιστική ενέργεια της οργάνωσης στη Διεύθυνση Εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδας στην οδό Αμερικής.Στο ίδιο κτίριο στεγαζόταν και το γραφείο του Ουές Μακ Γρόου του τότε μόνιμου αντιπροσώπου του ΔΝΤ στην Ελλάδα. Η ενέργεια αυτή πραγματοποιήθηκε στις 10 Απριλίου 2014 με παγιδευμένο όχημα (με 75 κιλά εκρηκτικά) και αναλήφθηκε ως ''Κομάντο Λάμπρος Φούντας''προς τιμή του συντρόφου Λάμπρου Φούντα που έπεσε νεκρός από πυρά μπάτσων 4 χρόνια πριν, στην συμπλοκή της Δάφνης στις 10 Μάρτη του 2010, κατά τη διάρκεια προπαρασκευαστικής ενέργειας του Ε.Α.

Η βομβιστική αυτή επίθεση εναντίον της ΤτΕ πραγματοποιήθηκε ακριβώς 4 χρόνια μετά την κατασταλτική επιχείρηση του κράτους εναντίον της οργάνωσης (10/4/2010) ακυρώνοντάς την στην πραγματικότητα. Έγινε επίσης την ίδια ακριβώς ημέρα που το ελληνικό κράτος - για μία και τελευταία φορά - μετά από 4,5 χρόνια επιχείρησε να ξαναβγεί να δανειστεί από τις ''αγορές'' καθώς επίσης και μία ημέρα πριν την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου Μέρκελ στην Αθήνα που ερχόταν για την στήριξη της τότε κυβέρνησης Σαμαρά και την απρόσκοπτη εφαρμογή των μνημονιακών προγραμμάτων.

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/75016/


Συνεχίζεται στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού η δίκη εναντίον της Π. Ρούπα μέλος του ΕΑ

Την Παρασκευή 8 Ιούνη στις 9 π.μ συνεχίζεται στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού η δίκη εναντίον της Π. Ρούπα μέλος του ΕΑ για την επίθεση της οργάνωσης στην Τράπεζας της Ελλάδας.
Η δίκη είναι στο τελικό στάδιο, σε αυτή την συνεδρίαση θα αγορεύσει ο εισαγγελέας επι των ποινών.
Στο πρωτόδικο δικαστήριο είχε καταδικαστεί σε 11 χρόνια κάθειρξη μόνο για τα πλημμελήματα. Στο συγκεκριμένο δικαστήριο κατηγορείται για συγκρότηση και ''διεύθυνση'' της οργάνωσης καθώς και για την κατηγορία της έκρηξης, κατοχή όπλων και εκρηκτικών κ.λ.π.

Η αλληλεγγύη στους φυλακισμένους και στους διωκόμενους συντρόφους/ισσες είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον αγώνα για την επανάσταση, για μια κοινωνία ισότητας και ελευθερίας, για την αναρχία.

ΕΝΤΟΣ-ΕΚΤΟΣ ομάδα αντιπληροφόρησης και αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/75105/