Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018 στις 18.00

Μαθήματα Αυτομόρφωσης Ελληνικών

Αυτομόρφωση

Τι ειναι η αυτομορφωση?

Αυτομορφωση ειναι ο τροπος που επιλεγουμε την γνωση που επιθυμουμε με εναν ελευθερο και αυτονομο τροπο.Ειναι ενας απο τους πιο καθοριστικους παραγοντες για την αναπτυξη της ανθρωπινης δυνατοτητας και κριτικης σκεψης.Αυτη η γνωση μπορει να προελθει απο πολλες διαφορετικες πηγες,ειδικοτερα με την προοδο του ιντερνετ και των νεων τεχνολογιων.Θελουμε να ειμαστε μερος αυτου του κινηματος δημιουργωντας νεους χωρους οπου η αυτομορφωση μπορει να γινει ενα νεο εργαλειο για την ενδυναμωση του αντιστασιακου κινηματος και των κοινοτητων μας.

Γιατι αυτομορφωση?

Η αυτομορφωση ειναι μια ανυπακοη αντιδραση σε ενα μορφωτικο συστημα που εφαρμοζει ενα τεραστιο φασμα τεχνικης γνωσης αλλα περιοριζει την κριτικη γνωση και την πληρη αναπτυξη των ανθρωπινων δυνατοτητων,χρησιμοποιωντας επιτηδευμενα λαθος καθιερωμενο συστημα αξιολογησης. Και ενα παραδειγμα… Συμφωνα με το δασκαλο Frederick J. Kelly <ιδρυτη των ερωτησεων πολλαπλης επιλογης> «Αυτο ειναι ενα τεστ που δημιουργηθηκε για τις χαμηλοτερες ταξεις» Μετα απο πολλα χρονια ο Kelly απαρνηθηκε την ιδεα του,υποστηριζοντας οτι ηταν μια ανεπαρκης μεθοδος.Μετα απο αυτο ,απορριφθηκε απο το πανεπιστημιο του Idaho εξαιτιας των υπολοιπων παιδαγωγων και της πιεσης απο εταιρειες.

Πως μπορεις να βοηθησεις?

Στην καταληψη μας μπορουμε να διαθεσουμε χωρους και εργαλεια,αλλα για να καταφερουμε να κανουμε το αυτομορφωτικο κεντρο επιτυχημενο,θελουμε την γνωση σου,οποτε αν θελεις να συμμετεχεις σε καποιο απο τα εγχειρηματα,το μονο που εχεις να κανεις ειναι να επικοινωνησεις μεσω e-mail η να μας επισκεφθεις κατα την διαρκεια της εβδομαδιαιας χορτοφαγικης συλλογικης μας κουζινας καθε κυριακη στις 3 η στις εβδομαδιαιες πολιτικες μας συνελευσεις καθε παρασκευη στις 3. Μπορεις να ενημερωθεις για τις δραστηριοτητες μας και τα χρονοδιαγραμματα μας στο indymedia, kinhmatorama, etc…. Στοχος μας ειναι να στεγασουμε και να συμμετασχουμε σε πολλα ειδη αυτομορφοτικων εργαστηριων και μαθηματων.Καποια απο τα τρεχοντα εγχειρηματα…

*Μαθηματα γλωσσας αραβικων, κουρδικων, ισπανικων, ελληνικων, αγγλικων..
*Ψηφιακη και σωματικη αμυνα
*….και οτιδηποτε θελεις να προτεινεις

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/75046/