Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018 στις 18.00

8 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8

[Θεσσαλονίκη] Αντιπολεμική πορεία

Αντιπολεμικές παρεμβάσεις σε σχολεία

Το τελευταίο διάστημα πραγματοποιούνται πρεμβάσεις σε σχολεία της πόλης τόσο ενάντια στον θεσμό της στρατιωτικής θητείας και της συμμετοχής στις αστυνομικές-στρατιωτικές σχολές όσο και για τη διάχυση του ευρύτερου αντιπολεμικού λόγου και δράσης (με αφορμή τις γενικευεμένες εντάσεις και πολεμικές συγκρούσεις που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα) μέρος του οποίου είναι και η αντιπολεμική-αντιεθνική πορεία που διοργανώνεται στις 22 Ιούνη.

Ούτε μια ώρα στο στρατό-Ολική άρνηση της στρατιωτικής θητείας

Καμία συμμετοχή στις αστυνομικές-στρατιωτικές σχολές

Όλοι στην Αντιπολεμική πορεία

Παρασκευή 22 Ιούνη, 18:00 Καμάρα

Κατάληψη Terra Incognita

πηγή : http://terraincognita.squat.gr/2018/06/05/αντ…


Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι εντάσεις μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας για την οριοθέτηση της ΑΟΖ και την διεύρυνση της «εθνικής κυριαρχίας», η στρατιωτική διαχείριση της βαλκανικής χερσονήσου και οι πολεμικές εξελίξεις στα συριακά και παλαιστινιακά εδάφη, με τελευταία σκηνή τρόμου τη σφαγή δεκάδων αμάχων (και τον τραυματισμό εκατοντάδων) κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ, είναι λίγα από τα παραδείγματα που σπέρνουν το τελευταίο διάστημα τη βία και τον τρόμο στους απανταχού καταπιεσμένους, για τα κέρδη και την εδαφική ισχυροποίηση των κυρίαρχων.

Απέναντι σε ένα σενάριο άμεσης εμπλοκής της Ελλάδας σε έναν αιματηρό πόλεμο για τις ζωές και τα συμφέροντα των εκμεταλλευόμενων, είναι ζήτημα κοινωνικής αναγκαιότητας η εφαρμογή μιας αντιπολεμικής στρατηγικής με ελευθεριακά χαρακτηριστικά. Να ενώσουμε τις φωνές μας με τους εκμεταλλευόμενους από την άλλη μεριά των συνόρων εντείνοντας τις κοινωνικές αντιστάσεις ενάντια στους πολέμους και τους στρατούς, τα σύνορα και τις πατρίδες, τα έθνη και τις θρησκείες.

Να οικοδομήσουμε ένα μαχητικό αντιπολεμικό κίνημα που θα επιτεθεί στις κυριαρχικές βλέψεις των κρατών και τον υπερεθνικών πολιτικοστρατιωτικών οργανισμών. Μέσα από το επαναστατικό στρατόπεδο του κοινωνικού-ταξικού αγώνα για την δημιουργία μιας κοινωνίας ισότητας, αλληλεγγύης και αυτοδιάθεσης, να πολεμήσουμε ολόψυχα για την Αναρχία.

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ

ΚΑΝΕΝΑ ΕΘΝΟΣ ΔΕ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ -ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΝΟΡΟ ΔΕ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΤΑΞΙΑ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΙΟΥΝΗ, 18:00 ΚΑΜΑΡΑ

πηγή : email που λάβαμε στις 13 Ιούνιος 18h


1 2 3 4 5 6 7 8


1 2 3 4 5 6 7 8

Αυτή τη στιγμή ο παγκόσμιος καπιταλισμός βιώνει άλλη μια δομική κρίση υπερσυσσώρευσης, η οποία προκύπτει ξεκάθαρα μέσα από τις εγγενείς εσωτερικές του αντιφάσεις. Θεμελιώδες χαρακτηριστικό του καπιταλισμού είναι η συσσώρευση κέρδους διαμέσου της εκμετάλλευσης της ανθρώπινης εργασίας και της φύσης. Η επέκταση και η αναπαραγωγή του κεφαλαίου είναι απαραίτητη συνθήκη για τη διαιώνιση του καπιταλισμού. Τα κράτη όπως και το κεφάλαιο είναι επεκτατικά, με το κάθε ένα από αυτά να θέλει να επεκτείνει την ακτίνα εξουσίας και επιρροής του. Για να μπορέσει να επιβιώσει μέσα στον ανταγωνισμό της αγοράς, το κεφάλαιο πρέπει να εξαπλωθεί και να βρει διεθνείς διόδους επενδύσεων. Ο πιο άμεσος τρόπος ώστε να επιτευχθεί αυτό είναι ο πόλεμος.

Καθώς περνάει ο καιρός και οι ανταγωνισμοί μεταξύ κρατών -και κυρίως των μεγάλων δυνάμεων- γίνονται όλο και πιο έντονοι , η πιθανότητα ενός πολέμου διευρυμένων διαστάσεων είναι αρκετά μεγάλη. Άλλωστε πόλεμος τοπικών διαστάσεων διεξάγεται ήδη και μάλιστα κοντά σε μας -βλέπουμε καθημερινά τους βομβαρδισμούς από ΗΠΑ, Μ. Βρετανία, Γαλλία, Ρωσία και καθεστώς Άσαντ στη Συρία-. Το μεγάλο στοίχημα του πολέμου, είναι ο έλεγχος των πλουτοπαραγωγικών πηγών ενέργειας κυρίως στη Μέση Ανατολή αλλά και την ευρύτερη ανατολική Μεσόγειο. Οι «μεγάλοι παίχτες» στη σκακιέρα του ελέγχου της ενέργειας είναι τα κράτη που βρίσκονται ψηλά στην πυραμίδα της ιμπεριαλιστικής ιεραρχίας όπως οι ΗΠΑ και η Ρωσία. Βέβαια σε αυτό το παιχνίδι δευτερεύοντα αλλά σημαντικό ρόλο παίζουν και οι περιφερειακές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις (Ισραήλ, Τουρκία, Ιράν, τα ισχυρά κράτη της Ε.Ε), έχοντας καταφέρει όμως να αποκτήσουν σχετικά υψηλή διαπραγματευτική ισχύ μπροστά στις υπερδυνάμεις. Η Ελλάδα θέλοντας να αποδείξει ότι αποτελεί «πυλώνα σταθερότητας και ειρήνης» στην Ανατολική Μεσόγειο επενδύει στο πλασάρισμα σε διεθνείς συμμαχίες, στις ΗΠΑ δηλαδή. Παρόλα αυτά οι πιθανότητες να εμπλακεί το ελληνικό κράτος σε έναν πόλεμο με το τουρκικό είναι βάσιμες. Τους τελευταίους μήνες γινόμαστε μάρτυρες του ανταγωνισμού μεταξύ των δυο αυτών κρατών για την επικράτηση του ενός η του άλλου επί των ενεργειακών πηγών στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Θαλάσσια οικόπεδα, ΑΟΖ, εναέριος χώρος, υφαλοκρηπίδες κοκ είναι μόνο λίγες από τις αφορμές ώστε να υπάρξει διένεξη και κατ' επέκταση ένας εθνικός πόλεμος. Αλλά για εμάς, αυτού του είδους ο πόλεμος σημαίνει κάτι πολύ συγκεκριμένο: σημαίνει πόλεμος για τα συμφέροντα των αφεντικών μας.

Σε μια εποχή που οι πολεμικοί σχεδιασμοί πυκνώνουν και σιγά-σιγά φαίνεται πως προσεγγίζουν και την ίδια τη "Δύση" (π.χ. Ουκρανία), οι απανταχού καταπιεσμένοι και εκμεταλλευόμενοι είναι αυτοί που προορίζονται να γίνουν βορά στα κανόνια των κυρίαρχων. Ο πόλεμος αποτελεί μια δίοδο για το κεφάλαιο, ώστε να μπορέσει να εξέλθει από τη δομική κρίση υπερσυσσώρευσης που ο ίδιος ο καπιταλισμός γέννησε, καταστρέφοντας σταθερό και μεταβλητό κεφάλαιο -μέσα παραγωγής και εργάτες/τριες δηλαδή-, διαμορφώνοντας καινούριες αγορές με επιχειρηματικές ευκαιρίες υπέρογκης κερδοφορίας, ώστε να εκμεταλλευτούν οι καπιταλιστές πρώτες ύλες και εργάτες με εντελώς περιφρονητικούς και εξοντωτικούς όρους, για να μπορέσει το κεφάλαιο να ανασυγκροτηθεί και να αναπτυχθεί μετά από μια εκτενή περίοδο καταστροφής, πατώντας πάνω στα πτώματα του διεθνούς προλεταριάτου.

Ως αναρχικοί δεν πρόκειται να πολεμήσουμε για λογαριασμό των αφεντικών. Δεν πρόκειται να στρέψουμε τις κάννες των όπλων προς τα ταξικά μας αδέλφια, από τα οποία μας χωρίζουν μόνο με τεχνητό τρόπο και από τα πάνω συνοριογραμμές, έθνη και θρησκείες, για να ενισχύεται με αυτόν τον τρόπο ο αποπροσανατολισμός των από τα κάτω από την πολιτική καταπίεση και την οικονομική εκμετάλλευση που υφίστανται και να διαιρούνται οι ίδιοι μεταξύ τους παρά την κοινότητα των υλικών τους συμφερόντων. Ο μόνος πόλεμος στον οποίο συμμετέχουμε είναι ο ασταμάτητος κοινωνικός και ταξικός πόλεμος, απόληξη του οποίου επιζητούμε να είναι η κοινωνική επανάσταση που θα κατακρημνίσει τον κόσμο του κράτους και του κεφαλαίου για να καταστήσει εφικτή την πανανθρώπινη ακρατική και εξισωτική συνύπαρξη και τη γενικευμένη κοινωνική αυτοδιεύθυνση πάνω στις βάσεις του ελευθεριακού κομμουνισμού.

Για να δηλώσουν ακριβώς αυτό, τη ρητή άρνηση τους να πολεμήσουν για τα συμφέροντα των αφεντικών τους και τη ρητή τους αποστροφή στην ιδέα να σηκώσουν όπλο απέναντι σε οποιονδήποτε καταπιεσμένο, οποιασδήποτε εθνικότητας, πολλοί σύντροφοι σε όλη την Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο έχουν αποφασίσει να ακολουθήσουν το δρόμο της ολικής άρνησης στράτευσης (δηλαδή να μην υπηρετήσουν στο στρατό με οποιοδήποτε «εναλλακτικό τρόπο»). Αυτή η απόφαση ενοχλεί κάθε κρατικό μηχανισμό ανά τον κόσμο, καθώς αμφισβητεί τη βάση πάνω στην οποία στηρίζεται η ίδια του η ύπαρξη: τη συσπείρωση του «λαού» γύρω από μια εθνική ιδέα - με σκοπό πάντα τη συγκάλυψη της ταξικής εκμετάλλευσης. Απέναντι σε αυτό το ιδεολόγημα που το μόνο που κάνει είναι να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου εμείς απαντάμε ότι δεν υπάρχουν Έλληνες και ξένοι. Υπάρχουν μόνο προλετάριοι, που λιώνουν κάτω από τα γρανάζια της μισθωτής σκλαβιάς, όπως λιώνουν κάτω από τις ρόδες των τανκς, μέχρι να σταθούν όρθιοι και να τσακίσουν τον κόσμο των αφεντικών.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΜΕΝΩΝ - ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΜΑΣ


ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/6, 18:00, ΚΑΜΑΡΑ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης - μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας

lib_exthess@hoextmail.coexm

http://www.libertasalonica.wordpress.com


1 2 3 4 5 6 7 8


1 2 3 4 5 6 7 8


1 2 3 4 5 6 7 8

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/6, 18:00, ΚΑΜΑΡΑ

κάλεσμα :Άνω Θρώσκω


1 2 3 4 5 6 7 8

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό «Μαύρο & Κόκκινο»

πηγή : https://el-gr.facebook.com/sulMavrokokkino/


1 2 3 4 5 6 7 8

Αντιπολεμική Πορεία

Είναι πλέον ολοφάνερο πως ο κίνδυνος πολεμικών επεισοδίων, ακόμη και γενικευμένου πολέμου στην περιοχή μας εντείνεται συνεχώς. Ο κίνδυνος αυτός συνοψίζεται στα εξής σημεία:

1. Εκφράζεται η συνολικότερη όξυνση των ανταγωνισμών μεταξύ των ηγεμονικών καπιταλιστικών κρατών και των ιμπεριαλιστικών συνασπισμών, στο πλαίσιο της νέας φάσης αντιδραστικής εκστρατείας κατά των λαών για να υπερβούν την αξεπέραστη ακόμα καπιταλιστική κρίση. Από τη μία αναπτύσσεται η παρέμβαση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους (ΝΑΤΟ, Ισραήλ, Αίγυπτος, αντιδραστικά αραβικά καθεστώτα) και στο οποίο προσπαθεί να ενταχθεί σταθερά η Ελλάδα και της Ρωσίας από την άλλη (μαζί με το καθεστώς Άσαντ στη Συρία, το Ιράν), με την οποία προχωρά σε συνεργασία η Τουρκία.

2. Αναπτύσσεται ο ανταγωνισμός των αστικών τάξεων σε Ελλάδα και Τουρκία, που επιδιώκουν να αναβαθμίσουν η καθεμιά τη δική της θέση, μέσω και συμμαχιών με τα ηγεμονικά καπιταλιστικά κράτη. Τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο αποτελούν σημείο έριδος ανάμεσα στις αστικές τάξεις που καθεμιά διεκδικεί μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (με τη συναίνεση ΝΔ και Κινήματος Αλλαγής) προωθεί αποφασιστικά την «κατάταξη» της Ελλάδας ως «καλού στρατιώτη» του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή, διεκδικώντας μερίδιο από την πίτα, προωθώντας παράλληλα τη δική της ατζέντα. Οικοδομεί παραπέρα τον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου, προσφέρει νέες βάσεις στις ΗΠΑ, ετοιμάζει νέους πανάκριβους εξοπλισμούς. Ιδιαίτερης σημασίας ενέργειες αποτελούν η διεξαγωγή στην Ελλάδα αυτές τις ημέρες της κοινής μεγάλης πολυκλαδικής άσκησης «Ηνίοχος 2018» (λαμβάνουν μέρος ΗΠΑ, Βρετανία, Ιταλία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ) και η συμμετοχή ελληνικών πολεμικών πλοίων στις ΝΑΤΟϊκές και αμερικανικές αρμάδες στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Μέσα σε αυτό πλαίσιο, με την κυρίαρχη προπαγάνδα να προβάλει την Τουρκία ως τον μόνο επιτιθέμενο, αποκρύπτοντας τις ίσες ευθύνες που φέρει η αστική τάξη της Ελλάδας στον ανταγωνισμό αυτό, ο λαός καλείται από το κράτος να υπερασπιστεί τα "εθνικά του συμφέροντα". Καλλιεργείται, έτσι, κλίμα αποδοχής ενός πολεμικού επεισοδίου ως αναπότρεπτου, κλιμακώνεται η εθνικιστική - σοβινιστική προπαγάνδα (συνέχεια της εθνικιστικής έξαρσης για το Μακεδονικό), γίνεται προσπάθεια να κυριαρχήσουν τα δήθεν εθνικά συμφέροντα πάνω στα μεγάλα λαϊκά και εργατικά προβλήματα που προκαλεί η ευρω-μνημονιακή επιδρομή, που συνεχίζεται και κλιμακώνεται.

Πρέπει όμως να γίνει ξεκάθαρο πως το ενδεχόμενο του πολέμου δεν είναι δεδομένο, όπως μας παρουσιάζουν. Γι' αυτό με σύνθημα: Πόλεμο στον πόλεμο του κεφαλαίου, του ιμπεριαλισμού και των κυβερνήσεων, για την Ειρήνη των λαών ενάντια στα ματωμένα συμφέροντα των πολυεθνικών και των ντόπιων αρπακτικών, απαιτούμε:

/ Έξοδο από ΝΑΤΟ και ευρωστρατό, κλείσιμο όλων των βάσεων.

/ Όχι στον επικίνδυνο άξονα Ισραήλ-Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου.

/ Δραστική μείωση των πολεμικών δαπανών, ακύρωση των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

/ Όχι στην ιμπεριαλιστική, αστική και αιματοβαμμένη αλλαγή των συνόρων.

/ Καμιά συμμετοχή και στήριξη στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

/ Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα, ελεύθερος συνδικαλισμός, δικαιώματα και ελευθερίες στους φαντάρους, μείωση της θητείας, όχι θητεία στα 18, όχι πολιτικές κυρώσεις στους αρνητές στράτευσης, καμία άσκηση καταστολής πλήθους και εξεγέρσεων, όχι κοινές επιχειρήσεις στρατού-αστυνομίας.

Καλούμε σε αντιπολεμικό αγώνα με αντικυβερνητικά, αντιεθνικιστικά, αντιιμπεριαλιστικά, αντικαπιταλιστικά χαρακτηριστικά, ενάντια στους αιματοβαμμένους σχεδιασμούς των αστικών τάξεων [ντόπιων και μη]. Καλούμε σε συνολικό αγώνα για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, ενάντια σε ΝΑΤΟ, ΕΕ, κεφάλαιο και τους εκφραστές τους που είναι οι κυβερνήσεις και το είναι το μακρύ χέρι του συστήματος, οι φασίστες.

Καλούμε στην αντιπολεμική πορεία στη Θεσσαλονίκη:

Παρασκευή 22 Ιούνη, 18:00 Καμάρα

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

πηγή : email που λάβαμε στις 22 Ιούνιος 04h