Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018 στις 20.00

Εκδήλωση: Οι εξεγέρσεις παραμένουν επίκαιρες

mai68

50 Χρόνια μετά τον Μάη του '68 στην Εργατική Λέσχη Καλλιθέας με την βοήθεια του Βασίλη Μηνακάκη συγγραφέα του βιβλίου «ΜΑΗΣ 1968 - ΡΩΓΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» θα συζητήσουμε και θα αναλύσουμε το κατά πόσο «Οι εξεγέρσεις παραμένουν επίκαιρες». Σας περιμένουμε την Παρασκευή 8 Ιούνη στις 8 μ.μ.

1968. Λίγο πριν, λίγο μετά. Στη Γαλλία του Μάη, στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, στη Γερμανία και την Ιταλία, στο Μεξικό και το Βιετνάμ. Μια ριζοσπαστική ρωγμή που διακόπτει την ευφορία της «χρυσής τριακονταετίας» και ξαναφέρνει στο προσκήνιο ξεχασμένες λέξεις, ξορκισμένα φαντάσματα. Στις ίδιες τις μητροπόλεις του δυτικού κόσμου.

Ένα ορμητικό ποτάμι αμφισβήτησης αλλά και αναζήτησης πέρα από τα «ιερά και τα όσια» του υφιστάμενου συστήματος, που τροφοδοτείται από πολλούς χείμαρρους: φοιτητικούς, εργατικούς, αντιπολεμικούς, πολιτισμικούς, αξιακούς, θεωρητικούς. Ένα ποτάμι πρωτότυπο αλλά και αντιφατικό, με καινοτόμα στοιχεία αλλά και όρια.

Ένα κύμα που δοκιμάζει και τους «πάνω» και τους «κάτω». Και τους θεματοφύλακες της κρατούσας τάξης πραγμάτων και όσους τοποθετούνται απέναντί της. Που θέτει ερωτήματα, γεννά προβληματισμούς, αλλά δεν χωρά εύκολες απαντήσεις, προκατασκευασμένα συμπεράσματα.

πηγή : https://ergatikilesxikallitheas.wordpress.com…