Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018 στις 9.00 πμ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης σε απολυμένους συναδέλφους

Πέμπτη 7 Ιούνη στις 9.00 π.μ. στην πρώην σχολή Ευελπίδων, κτίριο 8, αιθ. 1, αρ. πινακίου 8: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συναδέλφους που απολύθηκαν από τα φροντιστήρια «Ανέλιξη»

Νίκη στον αγώνα των απολυμένων καθηγητών από τα φροντιστήρια «Ανέλιξη»

Untitled

Την Πέμπτη 7 του Ιούνη στις 9.00 π.μ. στην πρώην σχολή Ευελπίδων στο κτίριο 8, αίθ. 1, αρ. πινακίου 8, εκδικάζεται η ποινική διαδικασία που κινήθηκε μετά τη μηνυτήρια αναφορά της κεντρικής επιθεώρησης εργασίας του ΣΕΠΕ Αττικής κατά των εργοδοτών των φροντιστηρίων «Ανέλιξη», Αναστάσιου Τσαρπαλή και Γεωργίου Πρέσβη για παράβαση της εργατικής νομοθεσίας (κατά συρροή μη καταβολή δεδουλευμένων).

Υπενθυμίζουμε ότι εκκρεμεί εδώ και 12 μήνες η έκδοση της απόφασης της δίκης που εκδικάστηκε στις 2 του Ιούνη του 2017 σχετικά με την έφεση των εργοδοτών των φροντιστηρίων «Ανέλιξη», Αναστάσιου Τσαρπαλή και Γεωργίου Πρέσβη, κατά του ΣΕΦΚ και κατά των 7 απολυμένων συναδέλφων που είχαν δικαιωθεί από το Ειρηνοδικείο Αθηνών το οποίο με την απόφαση 786/2014 υποχρέωσε την εργοδοσία να καταβάλει δεδουλευμένα ύψους 25.000 ευρώ στους 7 απολυμένους συναδέλφους.

Ο Αναστάσιος Τσαρπαλής με την απόφαση 53.254/2014 καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 30 μηνών και 3.180 ευρώ πρόστιμο για μη καταβολή δεδουλευμένων. Στη συνέχεια, ενόψει της εκδίκασης στο ποινικό δικαστήριο της έφεσής του στην απόφαση αυτή και προκειμένου, σύμφωνα με δήλωσή του, να αθωωθεί, κατέβαλε το ποσό που όριζε η απόφαση του Ειρηνοδικείου εντόκως, δηλαδή 25.000 ευρώ, αν και η απόφαση δεν ήταν προσωρινώς εκτελεστή. Έτσι αθωώθηκε, ως είθισται στην περίπτωση που ο εργοδότης καταβάλει τα δεδουλευμένα.

Σήμερα, η εργοδοσία, μετά την απόλυση των συναδέλφων-μελών του ΣΕΦΚ που υπερασπίστηκαν τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και πλήρωσαν με τίμημα την ανεργία την υπεράσπισή της, αφού υποτίμησε την εργασιακή δύναμη, με τη μείωση των μισθών όσων εργάζονται μετά τον Ιούνη του 2013 στις 2 επιχειρήσεις των φροντιστηρίων «Ανέλιξη», όπως αυτό προκύπτει από τις ατομικές συμβάσεις εργασίας που συνάπτουν, αξιώνει οι 7 απολυμένοι και ο ΣΕΦΚ να καταβάλουν εντόκως τα χρήματα που ο Αναστάσιος Τσαρπαλής κατέβαλε προκειμένου να αθωωθεί…

Καλούμε σωματεία, εργατικές συλλογικότητες, συνελεύσεις γειτονιάς να στηρίξουν τους συναδέλφους και τον ΣΕΦΚ.

Το χρονικό του αγώνα…

Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ)

πηγή : https://erganidekp.wordpress.com/2018/06/05/π…