Τρίτη 12 Ιουνίου 2018 στις 18.30

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ Στις 30/05 ο Δημήτρης Κουφοντίνας ξεκίνησε απεργία πείνας με αιτήματα να παίρνει κανονικά τις τακτικές άδειες που δικαιούται και την κατάργηση του εισαγγελικού βέτο. Σήμερα (9 Ιουνίου) διανύει την 11η ημέρα της απεργίας και έχει ήδη μεταφερθεί στο νοσοκομείο, καθότι εξαντλημένος και επιβαρυμένος από προηγούμενες απεργίες πείνας. Ο Δ. Κουφοντίνας στερούταν αδειών τα τελευταία 7 χρόνια καθώς όπως υποστήριζε το ΣτΕ έχει στρεβλή ιδεολογία και δεν έχει δείξει καμία μεταμέλεια για τις πράξεις του. Το Νοέμβριο του 2017 έπειτα από πιέσεις και δράσεις ενός πανελλαδικού κινήματος αλληλεγγύης στην απεργία πείνας του ίδιου και του πολιτικού κρατούμενου Κώστα Γουρνά, ξεκίνησε να παίρνει τακτικά άδειες, οι οποίες ωστόσο διακόπηκαν μετά από παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Η υπόθεση του Δ. Κουφοντίνα είναι μία από τις πολλές που καταδεικνύουν τις κατασταλτικές μεθοδεύσεις του κράτους απέναντι στους πολιτικούς του αντιπάλους: καταδίκες χωρίς στοιχεία, στημένες δικογραφίες, ανεξέλεγκτη χρήση του DNA, ακύρωση δικαστικών αποφάσεων, παραδειγματικές τιμωρίες για τους αναρχικούς, στέρηση αδειών, ειδικά κελιά και ειδικοί νόμοι αποσκοπούν στην ηθική και υλική εξόντωση καθώς και στη θεμελίωση ενός καθεστώτος εξαίρεσης για τους πολιτικούς κρατούμενους και τους κοινωνικούς αγωνιστές.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ αποδεικνύει ότι το κράτος έχει συνέχεια, επεκτείνοντας τις πρακτικές των προηγούμενων διαχειριστών της εξουσίας, με την αναβάθμιση του νομικού της οπλοστασίου και την προσπάθεια παγίωσης της καταστολής και του ελέγχου σε κάθε κοινωνικό πεδίο. Η ποινικοποίηση παρεμβάσεων σε εργασιακούς χώρους, η προσπάθεια εγκληματοποίησης της συνδικαλιστικής οργάνωσης και δράσεις με τις διώξεις μελών του ΣΣΜ Αθήνας, η κατάργηση της απεργίας ως μέσο αγώνα με την εφαρμογή του νέου πολυνομοσχεδίου και την «Κοινωνική Συμμαχία», η καταστολή των αυτοοργανωμένων δομών εντείνουν ολοένα την επίθεση κράτους και κεφαλαίου στα πληβειακά στρώματα.

Στα παραπάνω έρχονται να προστεθούν οι καταδίκες αναρχικών ως «ατομικοί τρομοκράτες», αφήνοντας παρακαταθήκη για την ποινικοποίηση του φρονήματος και συγκεκριμένα της αναρχικής πολιτικής ταυτότητας, η καταδίκη του Μ. Σεισίδη σε 36 χρόνια κάθειρξης με μοναδικό αποδεικτικό ένα δείγμα DNA, η φυλάκιση της Ηριάννας και του Περικλή με βάση τις κοινωνικές τους σχέσεις και ένα μερικό δείγμα γενετικού υλικού και η αίτηση αναίρεσης της αθωωτικής απόφασης για τον αναρχικό κομμουνιστή Τάσο Θεοφίλου και πάλι με δικαστική παρέμβαση του Αρείου Πάγου. Ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός επιτάσσει την απόλυτη εναρμόνιση των «δημοκρατικών εξουσιών» για την συντριβή των πολιτικών κρατουμένων.

Καταδεικνύεται μέσα από όλες αυτές και τόσες άλλες συκοφαντικές μεθοδεύσεις, η κυρίαρχη στρατηγική του κράτους που χαρακτηρίζεται από εκδικητικότητα προς ό,τι και όποιον σχετίζεται με τους αγώνες ενάντια στο υπάρχον. Η επιβολή των ολοκληρωτικών καθεστώτων περνάει μέσα από την παγίωση την κοινωνικής συναίνεσης και της τρομοκρατίας. Έτσι λοιπόν η εδραίωση της καταστολής σε κάθε κοινωνικό πεδίο και η διάχυση του φόβου ώστε να ισοπεδωθούν όλες οι κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις και να εξοντωθούν με κάθε μέσο όσοι αγωνίζονται συνδέονται στενά με την συνολικότερη επίθεση, οικονομική, πολιτική και πολιτισμική που εξαπολύει το κράτος και ο καπιταλισμός ενάντια στην κοινωνική βάση.

Όσο η κρίση προχωρά, διαμορφώνοντας νέα αδιέξοδα για τους καταπιεσμένους, τόσο οι διαχειριστές της εξουσίας θα προσπαθούν να κάμψουν τις αντιστάσεις μας με περισσότερο έλεγχο, καταστολή και φόβο. Εμείς, ως αναρχικοί οφείλουμε να μην αφήσουμε κανέναν μόνο του στα χέρια του κράτους και να αγωνιστούμε για να σπάσουμε το φόβο και το καθεστώς εξαίρεσης που επιχειρείται να επιβληθεί στους πολιτικούς κρατούμενους. Απέναντι στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα, τον εκφασισμό και τον πόλεμο εμείς προτάσσουμε τις συλλογικές μας αντιστάσεις και την αλληλεγγύη μεταξύ των καταπιεσμένων και θα μαχόμαστε για μια κοινωνία ελευθερίας, ισότητας και αλληλεγγύης, για την Αναρχία και τον Ελευθεριακό Κομμουνισμό !

  • ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΤΡΙΤΗ 12/06, 18:30 ΚΑΜΑΡΑ

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό «Μαύρο & Κόκκινο» | μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης