Τρίτη 12 Ιουνίου 2018 στις 18.30

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Μικροφωνική για την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα

Ως εδώ με την τρομο-δικαιοσύνη!

Άμεση χορήγηση άδειας στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, κρατούμενος επί δεκαέξι χρόνια στις φυλακές Κορυδαλλού, ξεκίνησε απεργία πείνας στις 30 Μαΐου, ζητώντας το εντελώς αυτονόητο: την τακτική άδεια που προβλέπει στην περίπτωσή του ο Σωφρονιστικός Κώδικας και την κατάργηση του εισαγγελικού «δικαιώματος» στο βέτο, εξαιτίας του οποίου ο ίδιος στερείται, μια οχταετία τώρα, την άδεια αυτή.

Η στέρηση της άδειας σε έναν κρατούμενο που δεν παραβίασε τους όρους χορήγησής της δεν έχει κανένα απολύτως έρεισμα στη «νομιμότητα»: όσο κι αν η νομιμότητα αυτή δεν είναι συνώνυμη της δικαιοσύνης, η ομηρία του Κουφοντίνα είναι πράξη ωμής, ανθρωποφαγικής εκδίκησης.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει δίκιο - και ο αγώνας του πρέπει να νικήσει:

* Γιατί ο ίδιος αγωνίζεται με το ύστατο μέσο, το σώμα του, και θέτοντας πια σε κίνδυνο τη ζωή του (πρόκειται για την τρίτη απεργία πείνας σε 16 χρόνια…), απέναντι σε μεθοδεύσεις κρατικού αγριανθρωπισμού. Για τις μεθοδεύσεις αυτές, η κυβέρνηση φέρει ακέραια ευθύνη, καθώς διατηρεί σε ισχύ το εισαγγελικό βέτο.

* Γιατί, στην περίπτωσή του Κουφοντίνα, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου δεν αρκείται στον εγκλεισμό ενός ανθρώπου επί δεκαέξι χρόνια στον Κορυδαλλό: απαιτεί, επίσης, την ηθική και πολιτική εξόντωσή του, την κατάργηση και των λιγοστών δικαιωμάτων του - την ταπείνωση του εχθρού. Είναι γι' αυτό που ο Κουφοντίνας θέτει σε κίνδυνο την υγεία (και τη ζωή του…): γιατί αρνείται να παζαρεύει επί οχτώ χρόνια ένα κεκτημένο δικαίωμα και, ακόμα περισσότερο, να το «ανταλλάξει» με μια αναξιοπρεπή δήλωση μετανοίας. Οι εισαγγελείς που ψήφισαν υπέρ της άδειάς του, εξάλλου (άδεια που του παραχωρήθηκε λειψή και υπό ασφυκτικούς όρους), υπέστησαν πειθαρχικό έλεγχο και αναγκάστηκαν σε παραίτηση, ενώ εφάρμοσαν απλά το νόμο.

* Γιατί η ασυδοσία της τρομο-δικαστικής, όπως και κάθε εξουσίας, δοκιμάζεται πρώτα στους (θεωρούμενους ως) «αδύναμους κρίκους», φτάνοντας στο τέλος να αφορά όλους και όλες. Το 2002, οι συλληφθέντες για την υπόθεση της «17Ν» υπέστησαν ένα όργιο παραβιάσεων δικαιωμάτων, με τη συνδρομή ειδικών νομοθετημάτων. Σήμερα στις φυλακές βρίσκονται άνθρωποι όπως η Ηριάννα Β.Λ. και ο Περικλής Μπ., στο εδώλιο του κατηγορουμένου οργανώσεις όπως ο Ρουβίκωνας, συγγενείς αναρχικών, συνδικαλιστές, μέλη του κινήματος της Χαλκιδικής, διαδηλωτές κατά των πλειστηριασμών.

* Γιατί ο λόγος που ο Κουφοντίνας στερείται σήμερα την τακτική άδεια δεν είναι νομικός ή ηθικός: είναι ευθέως πολιτικός. Ο ίδιος δεν είναι ένας οποιοσδήποτε κρατούμενος: σε αντίθεση με τις φασίζουσες κραυγές που κατακλύζουν τον δημόσιο χώρο, είναι πολιτικός κρατούμενος. Για τους διώκτες του, ένας εχθρός του κράτους: κάποιος που αμφισβήτησε τα ιερά και τα όσιά του - το μονοπώλιό του στη βία και τις διεθνείς συμμαχίες του. Η «17Ν» υπήρξε μια οργάνωση στην ιδεολογική-πολιτική παράδοση του «αντάρτικου πόλης», όπως αυτές που έδρασαν στη δεκαετία του '70 και του '80 στη Λατινική Αμερική, την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και χώρες της Ασίας, στο εξεγερσιακό κλίμα του παγκόσμιου «'68». Με τη δράση τους, οι οργανώσεις αυτές επιδίωξαν να αποτρέψουν πραξικοπήματα, να καταγγείλουν πολέμους και πράξεις κρατικής ή διακρατικής τρομοκρατίας, να θυμίσουν ότι η εξουσία του κεφαλαίου δεν είναι αιώνια.

* Γιατί, ιδίως σήμερα, το κράτος εξαίρεσης δικαιωμάτων (όχι μόνο του Κουφοντίνα, αλλά πλειοψηφικών τμημάτων της κοινωνίας) είναι το θεσμικό αντίστοιχο της αιώνιας μνημονιακής λιτότητας.

* Γιατί η «βεντέτα» πρεσβειών, οικογενειών, δικαστών και εκδοτών με τον Κουφοντίνα δεν έχει προσωπικά κίνητρα: παράγει «δίκαιο», αξιώνει την αναθεώρηση της ιστορίας της Μεταπολίτευσης στη χώρα μας - και, κυρίως, συναντιέται με την «αντιτρομοκρατική» πολιτική της πιο φιλοαμερικανικής κυβέρνησης από τη Μεταπολίτευση. Θυμάται, άραγε, κανείς την υπόσχεση του ΣΥΡΙΖΑ να καταργήσει τους 187 και 187Α;

* Γιατί, εντέλει, κανένα δικαίωμα δεν είναι περιττό - και, ιδίως στην περίπτωση του Κουφοντίνα, κανένας κρατούμενος δεν είναι αναλώσιμος.

  • Άμεση χορήγηση άδειας στον κρατούμενο απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα
  • Κατάργηση του εισαγγελικού βέτο

Καλούμε σε:

Παρέμβαση με μικροφωνική, την Τρίτη 12/6, στις 6:30μμ, στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης, την Παρασκευή 15/6, στις 6:30μμ, στην Καμάρα.

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα (Θεσσαλονίκη)

πηγή : email που λάβαμε στις 8 Ιούνιος 21h


1 2 3 4

Παρεμβάσεις αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα- Θεσσαλονίκη

post image

Την Παρασκευή 8 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις αλληλεγγύης στον
επαναστάτη κομμουνιστή και απεργό πείνας από 30/5, Δημήτρη Κουφοντίνα.

Κρεμάστηκε πανό έξω από την Εθνική σχολή δικαστικών λειτουργών στη
Μίκρα, βάφτηκαν σπρέι και πετάχτηκαν τρικάκια έξω από το ξενοδοχείο
Imperial Palace που μιλάει τη Δευτέρα ο Μάκης Βορίδης και έξω από το
"Πούλκας Hill" στο Δερβένι όπου σήμερα μιλάει η Ντόρα Μπακογιάννη και οι
δύο σε εκδηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας.

ΑΜΕΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ
ΤΑΞΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση την Τρίτη 12/6 στις 18.30 στο Άγαλμα του
Βενιζέλου

ΥΓ. Όπως έγραφε και ένα τρικάκι: "Βορίδη φασισταριό, τα τσεκούρια, τα
μαχαίρια κάποτε αλλάζουν χέρια"

Ακολουθεί το κείμενο της συλλογικότητας που μοιράζεται αυτές τις μέρες:

Να ξαναπιάσουμε, μέσα και έξω από τη φυλακή, το κόκκινο νήμα των αγώνων…

"Όσο με αφορά, επαναλαμβάνω άλλη μια φορά ότι η μόνη δήλωση που μπορώ να κάνω είναι ότι δεν υπογράφω δηλώσεις μετανοίας, ότι είμαι από εκείνους που δεν εξαργυρώνουν την όποια άδεια με τίμημα τη συνείδησή τους. Κι ότι θα συνεχίσω και αυτόν τον αγώνα με όσα μέσα διαθέτει ένας πολιτικός κρατούμενος, γιατί εμείς την επαναστατική και προσωπική αξιοπρέπεια δεν τη βάζουμε στο ζύγι."

Δημήτρης Κουφοντίνας

Ο επαναστάτης κομμουνιστής και μέλος της 17 Νοέμβρη, Δημήτρης Κουφοντίνας ξεκίνησε απεργία πείνας στις 30/5. Μια απεργία πείνας με αιτήματα την τήρηση της τακτικής άδειας που δικαιούται εδώ και 8 χρόνια σύμφωνα με τον σωφρονιστικό κώδικα, και αφού έχει συμπληρώσει δεκαέξι χρόνια κρατούμενος, όπως επίσης και την κατάργηση του νόμου περί εισαγγελικού βέτο (δηλαδή να μπορεί ο εισαγγελέας να μπλοκάρει το δικαίωμα ενός κρατουμένου στην άδεια). Έναν φασιστικό νόμο που θέσπισε ο Δένδιας το 2009 και που στην ουσία μετατρέπει το συμβούλιο της φυλακής σε ένα τύπου νομοθετικό σώμα. Μιλάμε για μια απεργία πείνας, το ύστατο μέσο αγώνα, που δίνεται για την διεκδίκηση όσων ήδη δικαιούται σύμφωνα με τους αστικούς νόμους, που όπως φαίνεται άλλη μια φορά, μπορούν να γίνουν πλαστελίνη στα χέρια αυτών που ευνοούν. Σημασία έχει επίσης ότι έχουν επιβληθεί πειθαρχικές ποινές στους δύο εισαγγελείς που ως τώρα είχαν εγκρίνει τις δύο πρώτες άδειες του Δ. Κουφοντίνα και έτσι η τρίτη του αίτηση δεν εξετάζεται λόγω φόβου.

Στην περίπτωση του Δ. Κουφοντίνα συναντάμε μια τρομακτική ανάκληση του θεσμού των δηλώσεων μετανοίας. Άλλωστε δεν είναι άλλος ο λόγος που το συμβούλιο του Κορυδαλλού δεν εγκρίνει την άδεια: ο Δ. Κουφοντίνας δεν αποκηρύσσει τη δράση της επαναστατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, δεν μεταμελεί για τις ιδέες του και συνεχίζει να έχει το ίδιο όραμα για μια αταξική κοινωνία. Μια έστω άτυπη, σήμερα, αποκήρυξη των πολιτικών θέσεων και επιλογών ενός ατόμου κατοχυρώνει για το αύριο αύξηση των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους απέναντι σε οποιονδήποτε αγωνίζεται. Ανοίγει το δρόμο για μια σύγχρονη εκδοχή του συγκεκριμένου φασιστικού θεσμού θέτοντας ακόμη δυσμενέστερους όρους για οποιαδήποτε μορφή κοινωνικής αντίστασης. Πιστοποιεί τέλος, την κρατική παντοδυναμία αλλά και μεγαλοθυμία: το κράτος ως ένας νέος θεός ζητάει εξομολόγηση και μετάνοια για να συγχωρέσει.

Φυσικά, με μία πιο προσεκτική ματιά, τίποτα από όλα αυτά δεν γίνεται τυχαία. Και σε αυτή την υπόθεση παίζει σημαντικό ρόλο η ενίσχυση της ''ελληνοαμερικανικής φιλίας'' με ό, τι αυτή συνεπάγεται, για τα συμφέροντα της κυβέρνησης και της ελληνικής αστικής τάξης. Στην πρώτη άδεια που δόθηκε στον Δ. Κουφοντίνα άρχισαν οι απανωτές δηλώσεις των διάφορων Αμερικανών αλλά και Ελλήνων πολιτικών και επιχειρηματιών που ενημέρωναν για την απογοήτευση και την ανησυχία τους...

Για εμάς είναι ξεκάθαρο: πρόκειται για μια φρονηματική και εκδικητική αντιμετώπιση του συγκεκριμένου αγωνιστή που θέλει να δημιουργήσει τετελεσμένα και για άλλους πολιτικούς κρατούμενους στο μέλλον. Μια αντιμετώπιση που αποφλοιώνει το θεσμό των αδειών ή και της υφ' όρων αποφυλάκισης από το νομικό τους χαρακτήρα και θέτει ένα καθεστώς εξαίρεσης με βάση τα πολιτικά πιστεύω του ατόμου, που στόχο έχει την πολιτική και φυσική εξόντωση αγωνιστών και κινημάτων, την καταστολή των ταξικών αγώνων που μαίνονται εντός και εκτός των τοιχών απέναντι σε κράτος και κεφάλαιο.

Να αναδειχθεί και να απογυμνωθεί η ταξική ερμηνεία της αξίας της "ανθρώπινης ζωής" από τα πολιτικά τζάκια, τους εφοπλιστές, τους βιομήχανους, τους στρατοκράτες, τους καταπιεστές και τους εκμεταλλευτές. Αυτοί που είναι υπεύθυνοι για τη δυστυχία και τη φτώχεια εκατομμυρίων αλλά και για το θάνατο δεκάδων και εκατοντάδων από "εξοστρακισμούς" των όπλων των μπάτσων, από "εργατικά ατυχήματα" και από "αυτοκτονίες" λόγω οικονομικών συνθηκών, τολμάν να κατηγορούν για τρομοκρατία αγωνιστές που απάντησαν με βία στην τερατώδη βία του καπιταλιστικού συστήματος. Είναι οι ίδιοι που μπροστά στο κέρδος τους, δε θα αρκούνται πλέον στα παραπάνω και δε θα διστάσουν να προκαλέσουν πολέμους για να μας δολοφονήσουν μαζικά. Από έπαρση λόγω της δικής μας υποχώρησης ή από αφέλεια, είναι τρομερά ειλικρινείς: Η ζωή ενός μαφιόζου της τάξης τους, έχει μεγαλύτερη σημασία από έναν νεκρό εργάτη της καθαριότητας ή της βιομηχανίας και για αυτό μας βομβαρδίζουν μέσα από τα Μ.Μ.Ε. για την πολιτική δολοφονία του ενός, ενώ σιωπούν για τις καθημερινές αντίστοιχες δολοφονίες εργαζομένων. Ας τους δείξουμε όμως πως και για εμάς έχει ανεκτίμητη σημασία η ζωή ενός αγωνιστή της τάξης μας που το κράτος θέλει να εξοντώσει και οφείλουμε να σταθούμε στο πλάι του.

Να αγκαλιαστεί λοιπόν, από όλο και μεγαλύτερο κομμάτι του μαχόμενου προλεταριάτου, ο αγώνας του Δ. Κουφοντίνα, γιατί είναι αγώνας που μέσα από το πρόσωπο του, προασπίζει την αγωνιστική παράδοση και ιστορία της τάξης μας.

ΑΔΕΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ

ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΔΕΣΜΟΥΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά/anatolika.espivblogs.net

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1588763/


1 2 3 4

πηγή : email που λάβαμε στις 11 Ιούνιος 18h


1 2 3 4

Νίκη στην απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα

Από την Τετάρτη 30 Μαΐου ο πολιτικός κρατούμενος Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται, για πολλοστή φορά στην επαναστατική του διαδρομή, σε απεργία πείνας αιτούμενος την κατάργηση του εισαγγελικού βέτο αλλά και την τακτική χορήγηση αδειών.

Το εισαγγελικό βέτο, συνοπτικά, θέτει υπό αχρηστία το συμβούλιο των φυλακών καθώς παρέχει στον οποιονδήποτε εισαγγελέα τη δυνατότητα να ακυρώσει επί του πρακτέου τις αποφάσεις του συμβουλίου και να φρενάρει στο διηνεκές τις ελπίδες των κρατουμένων αναφορικά με τη χορήγηση 48ωρης άδειας.

Η χορήγηση άδειας μετά από σκληρούς και πολυετείς αγώνες, εντός και εκτός φυλακών, αποτελεί κεκτημένο δικαίωμα των κρατουμένων το οποίο τίθεται υπό διαρκή αμφισβήτηση, αφού πλέον βρίσκεται έρμαιο στα χέρια του κάθε εισαγγελέα. Αυτό το γεγονός δε μας προκαλεί καμία εντύπωση αφού η εκδικητική μανία του κράτους απέναντι στους πολιτικούς κρατούμενους είναι σύμφυτη με τις «αξίες» της αστικής δημοκρατίας.

Είναι τουλάχιστον κυνικό οι αγωνιστές να παρουσιάζονται ως κίνδυνος για την «εύρυθμη» λειτουργία της κοινωνίας από αυτούς που έχουν οδηγήσει σε πλήρη εξαθλίωση την συντριπτική πλειονότητα της και δεν είναι άλλοι παρά τα αφεντικά και το πολιτικό τους προσωπικό.

Είναι πλέον δεδομένο ότι όποιος αμφισβητεί έμπρακτα τον καπιταλισμό αλλά και το μονοπώλιο της κρατικής βίας καταδικάζεται και θα συνεχίσει να καταδικάζεται εσαεί με πολλαπλά μέσα όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η άρνηση χορήγησης τακτικής άδειας στο πρόσωπο του Δ. Κουφοντίνα, ο οποίος αρνείται να μετανοήσει σκύβοντας το κεφάλι στους ταξικούς του εχθρούς όσο και αν το επιθυμούν διακαώς οι τελευταίοι.

Αξιοπρόσεκτο και καθόλου συμπτωματικό αυτή τη φορά είναι το γεγονός ότι διώκονται για άγνωστους λόγους κατ' εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου ο εισαγγελέας εφετών Πειραιά και ο εισαγγελέας πρωτοδικών Πειραιά οι άνθρωποι δηλαδή που ψήφισαν υπέρ της χορήγησης τακτικής άδειας. Αυτό δείχνει ξεκάθαρα το πώς η αστική δικαιοσύνη και οι μηχανισμοί της έχουν την ικανότητα να απεμπολούν από το εσωτερικό της ακόμα και αυτόν που πράττει τα νομότυπα, τα οποία η ίδια νομοθετεί, όποτε η ίδια κρίνει ότι δεν εξυπηρετούν τα εκάστοτε συμφέροντα της.

Απέναντι στη συνεχή καταδίκη και τη συκοφάντηση των φυλακισμένων αγωνιστών η μόνη λύση είναι ο πολυδιάστατος και ανυποχώρητος αγώνας εντός και εκτός των τειχών για την προστασία των κεκτημένων μας και την κατάκτηση νέων ως την ανατροπή της κυρίαρχης τάξης πραγμάτων.

Η περίπτωση του Δημήτρη Κουφοντίνα δεν είναι μοναδική, έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά δικαστικών επιθέσεων σε ανθρώπους που έχουν σχέση με τους κοινωνικούς αγώνες, όπως τον Τάσο Θεοφίλου, την Ηριάννα, τον Περικλή κ.α..

Κάθε περίπτωση έχει τις ιδιαιτερότητες της. Κάθε διωκόμενος εκφράζει ένα ιδιαίτερο πολιτικό περιεχόμενο. Για τους καταπιεσμένους, ανεξάρτητα με ποια πολιτικά περιεχόμενα μπορεί να ταυτίζονται, αυτό που έχει σημασία είναι ότι η κάθε μια από αυτές τις περιπτώσεις, αλλά και όλες μαζί καταδεικνύουν τον ουσιαστικό πολιτικό πυρήνα κάτω από την επιφάνεια «αμεροληψίας» που η αστική δικαιοσύνη αξιώνει για τον εαυτό της. Ο πολιτικός αυτός πυρήνας παράγει μία γκρίζα ζώνη αυτό-αναίρεσης του «κράτους δικαίου», η οποία ανάλογα με τη συγκυρία μπορεί να διογκωθεί αισθητά. Μια τέτοια συγκυρία είναι η σημερινή, κατά την οποία γινόμαστε μάρτυρες μιας συστηματικής επίθεσης μέσα από την κινητοποίηση ενός ολόκληρου μηχανισμού: καταστρατηγήσεις δικαιωμάτων, καταδίκες χωρίς στοιχεία, αναιρέσεις αποφάσεων, διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Πάνω σε αυτή τη λογική και εμείς, αρνούμενοι το οποιοδήποτε σκεπτικό περί μετανοίας αναφορικά με όσα πρεσβεύουμε και όσα ονειρευόμαστε, στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγωνιστή Δημήτρη Κουφοντίνα και καλούμε την κοινωνική βάση να στηρίξει όλες τις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης που θα υπάρξουν ανά την Ελλάδα με πρώτες αυτές που οργανώνει στην Αθήνα η «Συνέλευση Αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα» , με μοτοπορεία την Τετάρτη 6/6 από τα Προπύλαια και την πορεία το Σάββατο 9/6, στις 13:00 στο Μοναστηράκι.

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

ΝΑ ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΡΕΒΑΝΣΙΣΜΟ ΜΕ ΟΠΛΟ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ


ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ:

ΤΡΙΤΗ 12/6

18:30, ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης - μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας

lib_exthess@hoextmail.coexm
http://www.libertasalonica.wordpress.com