Κυριακή 10 Ιουνίου 2018 στις 20.30

Προβολή ταινίας: Κάιρο εμπιστευτικό

Κυριακή 10 Ιούνη στις 8:30 μ.μ. προβολή της ταινίας «Κάιρο εμπιστευτικό [The Nile Hilton Incident / حادث النيل هيلتون]» (2017)

Την Κυριακή 10 Ιούνη στις 8:30 μ.μ. η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας θα προβάλει την ταινία «Κάιρο εμπιστευτικό [The Nile Hilton Incident / حادث النيل هيلتون]» του Τάρεκ Σάλεχ
με τους Φάρες Φάρες, Μαρί Μαλέκ, Γιασέρ Αλί Μάχερ.

Στο Κάιρο, λίγες μέρες πριν ξεσπάσει η αιγυπτιακή επανάσταση του 2011, η αστυνομία συνεχίζει να κάνει αυτό που έκανε πάντα: να λαδώνεται από τους κύκλους του παραεμπορίου, να προστατεύει τους πλούσιους για να διαπράττουν ανενόχλητοι τα εγκλήματά τους και φυσικά να στρέφει όλη την βιαιότητά της εναντίον των φτωχών, των νέων που διαμαρτύρονται και εναντίον των μεταναστών.
Ο αστυνομικός Νορεντίν δεν διαφέρει σε τίποτα από τους υπόλοιπους συναδέλφους του, όμως μέσα από μια σειρά δευτερευόντων παραγόντων, αποφασίζει να διαλευκάνει την υπόθεση της δολοφονίας μια νεαρής τραγουδίστριας από την Τυνησία, παρά το γεγονός ότι οι ανώτεροί του θέλουν να την κλείσουν, καθώς ο πιθανότερος ύποπτος είναι ένας επιχειρηματίας με στενές σχέσεις με την κυβέρνηση…
Κι όλ' αυτά λίγες μέρες πριν ξεσπάσει η επανάσταση, την οποία φυσικά η αστυνομία του Καΐρου αναλαμβάνει να πνίξει στο αίμα.
Η ταινία του Σουηδού, αιγυπτιακής καταγωγής, Τάρεκ Σάλεχ αποτελεί ένα υπόδειγμα φιλμ νουάρ και ταυτόχρονα μια διεισδυτική πολιτική κριτική στο αιγυπτιακό πολιτικό σύστημα.

πηγή : https://ergatikilesxikallitheas.wordpress.com…