Σάββατο 30 Ιουνίου 2018 στις 20.30

Νότιa 2018

Νότιa 2018

Σάββατο 30/6, ώρα 20:30

Πλατεία Δημαρχείου (Πέτρα), Δάφνη

Πέρα από παλιότερες -πιο εφήμερες και σποραδικές- προσπάθειες, τις τελευταίες δύο δεκαετίες οι νότιες συνοικίες της Αθήνας έχουν να επιδείξουν, με συνέχεια και συνέπεια, την παρουσία και δράση αυτο-οργανωμένων εγχειρημάτων, κοινωνικών χώρων και στεκιών, λαϊκών συνελεύσεων, αντιεξουσιαστικών-αναρχικών ομάδων, αντιφασιστικών πυρήνων, πολιτισμικών εγχειρημάτων, δομών αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες, που όλα μαζί συνθέτουν ένα πολύμορφο κινηματικό παζλ στα Νότια.

Η παρουσία αυτού του παζλ πιστεύουμε πως έχει αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα της στις γειτονιές μας, από τους "μικρούς" καθημερινούς αγώνες, ως και τις μεγάλες στιγμές της πρόσφατης ιστορίας που συντάραξαν την αθηναϊκή και ελλαδική πραγματικότητα (πχ τις μέρες της εξέγερσης του Δεκέμβρη του 2008 ή την αντίσταση των εργαζομένων ενάντια στη μνημονιακή λαίλαπα).

Είναι λοιπόν πολλές οι φορές που όλα αυτά τα χρόνια συναντηθήκαμε, είναι πολλά και τα νέα εγχειρήματα που ξεπηδούν στις γειτονιές μας. Ο καθένας με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, όλοι μαζί σε μια κοινή γιορτή. Με μουσικές, με προβολές, με έντυπο υλικό και εκθέσεις, για όλα αυτά που έχουμε κάνει, για όλα αυτά που θέλουμε να κάνουμε.

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Αυτοοργανωμένα εγχειρήματα στα Νότια

Συναυλία με τους:

  • Μεθυσμένα Ξωτικά
  • HEX
  • Disturbing the psychosphere

Κάτω απ'το γείσο

+Προβολές, Εκθέσεις, Έντυπα, Κινηματικό υλικό

πηγή : email που λάβαμε στις 12 Ιούνιος 09h