Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018 στις 13.00

Απεργιακή συγκέντρωση ενάντια στην ψήφιση των νέων μέτρων

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΤΟΥΝ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ!

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ

Στάση εργασίας Πέμπτη 14 Ιούνη 13:00-17:00.

Απεργιακή συγκέντρωση ενάντια στην ψήφιση των νέων μέτρων, Πέμπτη 14 Ιουνίου, 13:00 στο άγαλμα του Βενιζέλου

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθεί να μας πείσει για την «καθαρή έξοδο» από τα μνημόνια και την «δίκαιη ανάπτυξη» που έρχεται. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι μας δένουν σε ένα μνημόνιο δεκαετιών. Η συμφωνία της με τους δανειστές (απόφαση Eurogroup 24/5) προβλέπει ένα νέο δυσβάσταχτο πακέτο μέτρων για την συνέχιση των μνημονίων ως το 2022 (νέο μεσοπρόθεσμο με πρωτογενή πλεονάσματα 3.5% μέχρι και το 2022 και 2% στη συνέχεια μέχρι το 2060!). Έχουν συμφωνήσει για ενισχυμένη επιτροπεία με μόνιμη παρουσία τοποτηρητών της Ε.Ε. και των δανειστών και αξιολόγηση ανά τρίμηνο! Η πολυδιαφημιζόμενη «δίκαιη ανάπτυξη» τους δεν είναι παρά ένα ευρωμνημόνιο διαρκείας που περνάει πάνω από την ισοπέδωση κάθε εργατικής κατάκτησης και δικαιώματος.

Την Πέμπτη 14 Ιούνη η κυβέρνηση θα φέρει στη Βουλή ένα πολυνομοσχέδιο- 4ετή προϋπολογισμό-σκούπα με το οποίο θα επιχειρήσει να ψηφίσει 55 προαπαιτούμενα ώστε να κλείσει την 4η αξιολόγηση του 3ου μνημονίου και να πάρει το «πράσινο» στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου. Πρόκειται για νέες αντιδραστικές - αντεργατικές δεσμεύσεις που επισωρεύονται πάνω στα ερείπια που έχουν επιφέρει οι καταστροφικές πολιτικές που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις από το 2010 κατ' επιταγήν του μεγάλου κεφαλαίου και των δανειστών.

Στο νέο «μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής 2019-22» περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:

  • πλήρης παράδοση στους δανειστές της δημόσιας περιουσίας. Ακόμα και αν οι απαιτήσεις των δανειστών κριθούν παράνομες ή άκυρες, δεσμεύεται υπέρ αυτών το σύνολο της περιουσίας του ελληνικού λαού (Ελληνική Εταιρία Συμμετοχών & Περιουσίας). Μάλιστα κάθε φορά που δεν θα καταβάλλεται κάποια δόση στους δανειστές αυτοί θα μπορούν να κατάσχουν τμήματα της δημόσιας περιουσίας
  • συνοπτικές διαδικασίες ώστε να πωλούνται τα «κόκκινα» δάνεια από τις τράπεζες στα funds
  • αιματηρά πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2022
  • μείωση του αφορολόγητου κατά 50% για τα λαϊκά εισοδήματα αλλά νέες φοροαπαλλαγές για το κεφάλαιο
  • μείωση των συντάξεων μέχρι 35% και κατάργηση του ΕΚΑΣ μέχρι το τέλος του 2019
  • πλαφόν ως το 2022 στις προσλήψεις του Δημοσίου, το μισθολόγιο και τον αριθμό των συμβασιούχων και αναπληρωτών. Καμιά πρόβλεψη για μόνιμους διορισμούς σε εκπαίδευση, υγεία κ.ά. παρά μόνο στην ΑΑΔΕ, δηλ. το μηχανισμό κατασχέσεων και φοροληστείας
  • συγκέντρωση των αποθεματικών του δημοσίου σε έναν ενιαίο λογαριασμό, ώστε οι μισθοί και οι συντάξει να εγγυηθούν την ομαλή αναχρηματοδότηση του δημόσιου χρέους
  • νέες αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ και επιβολή του και σε εκτός σχεδίου εκτάσεις
  • άμεσο ξεπούλημα ΔΕΣΦΑ, ΔΕΗ. Διευκόλυνση της ιδιωτικοποίησης του Ελληνικού, για χάρη του ομίλου Λάτση
  • νέο χτύπημα των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων, την στιγμή που η κυβέρνηση αρνείται να επαναφέρει τις ΣΣΕ και τους κατώτατους μισθούς
  • μαζικούς πλειστηριασμούς

Απερίφραστα δηλώνουν ότι αναδιανέμουν ποσό που φτάνει τα 5 δις €/έτος κόβοντας συντάξεις και αφορολόγητο. Από αυτά το 1/3 «επιστρέφει» προς το τμήμα του λαού που λιμοκτονεί μέσω συσσιτίων- κοινωνικών φιλοδωρημάτων και ένα 20% οδεύει άμεσα και έμμεσα προς τις επιχειρήσεις, ενώ η αύξηση των λίγων ευρώ στον κατώτατο «μισθό πείνας» περνάει από δεκάδες κόσκινα και προϋποθέσεις (καθώς θα εξαρτάται από την αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου). Μας κοροϊδεύουν για άλλη μια φορά!

Τώρα είναι ώρα μάχης! Με τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα μπροστά η πολιτική κυβέρνησης-κεφαλαίου-ΕΕ πρέπει να ανατραπεί. «Έξοδος από μνημόνιο» για εμάς σημαίνει εδώ και τώρα ριζικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, αύξηση της φορολογίας για το κεφάλαιο / μείωση για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων και επανεθνικοποίηση των υποδομών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, μαζικές προσλήψεις και μείωση των ωρών εργασίας για να βρουν οι νέοι δουλειά, νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας, σεισάχθεια στα χρέη των φτωχών νοικοκυριών, σταμάτημα των πλειστηριασμών και προστασία της λαϊκής κατοικίας.

Η προσπάθεια της «Κοινωνικής Συμμαχίας» ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-εργοδοτών για τον πλήρη παροπλισμό του εργατικού κινήματος, δεν πρόκειται να σταματήσει. Η συγκρότησή της αποτελεί σταθερή προσπάθεια θεμελίωσης ενός νέου πυλώνα της εθνικής ενότητας σε βάρος των ταξικών, λαϊκών συμφερόντων. Αυτή είναι η ατζέντα της ελληνικής αστικής πολιτικής συμμαχίας (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝ.ΑΛ). Μετά την πανεθνική μέρα δράσης στις 30 Μάη, ο υποταγμένος συνδικαλισμός ισχυρίζεται πως δεν «υπάρχει χρόνος» για απεργία ενόψει της ψήφισης των προαπαιτούμενων μέτρων της 4ης αξιολόγησης. Τι λόγο έχουν να κινητοποιηθούν άλλωστε αφού δυο από τα βασικά τους αιτήματα ικανοποιούνται: Μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων και επιδότηση των επιχειρηματιών ( επιδότηση απασχόλησης και όχι ανεργίας). Αποδεικνύεται στην πράξη ότι η φιέστα της «Πανεθνικής Μέρας Δράσης» είχε στόχο, εκτός των άλλων, να μείνει ο Ιούνιος «καθαρός» από απεργίες και μαχητικές κινητοποιήσεις, ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η ψήφιση των νέων αντιδραστικών μέτρων. Ήταν μια ξεκάθαρη «χείρα» βοηθείας στην κυβέρνηση, τους ευρωκηδεμόνες και τον ΣΕΒ.

Το ταξικό εργατικό κίνημα οφείλει να σηκώσει το γάντι και να χαράξει έναν άλλο, αγωνιστικό δρόμο και απέναντι στην συναίνεση, την απραξία και την ενεργητική στήριξη των αντιλαϊκών πολιτικών από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Καλούμε όλα τα μαχόμενα πρωτοβάθμια σωματεία, τις συνελεύσεις, τις ταξικές ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ, να οργανώσουν από τα κάτω πανεργατική απεργιακή κινητοποίηση σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα καθώς και πολύμορφες αγωνιστικές δράσεις και συλλαλητήρια. Καλούμε όλες τις ταξικές δυνάμεις να συντονίσουν τη δράση τους για αυτό το σκοπό.

Απέναντι στη νέα αντιλαϊκή επίθεση και τα μνημόνια δια βίου να οργανώσουμε τη δική μας αντίσταση για:

  • να μην περάσουν τα νέα μέτρα
  • την κατάργηση των μνημονίων και όλου του αντιδραστικού νομοθετικού πλαισίου
  • δουλειά-μισθό-ζωή με αξιοπρέπεια για όλους

Αυτός είναι ο μόνος δρόμος - κι όχι τα αντιδραστικά πλαίσια των «κοινωνικών συμμαχιών» ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-εργοδοτών- για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα και το μέλλον των ίδιων και των παιδιών μας, να πάρουμε οι εργαζόμενοι τον έλεγχο των πραγμάτων και της ζωής μας με τα δικά μας χέρια και μυαλά, αυτά που παράγουν όλον τον πλούτο.

Καλούμε σε στάση εργασίας την Πέμπτη 14 Ιούνη 13:00-17:00. Απεργιακή συγκέντρωση ενάντια στην ψήφιση των νέων μέτρων, Πέμπτη 14 Ιουνίου, 13:00 στο άγαλμα του Βενιζέλου

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών (Ηράκλειο)

πηγή : https://smtiraklio.wordpress.com/2018/06/11/τ…