Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018 στις 11.00

Παράσταση Διαμαρτυρίας στο ΥΜΑΘ (Σ.Μ.Ε.Θ.)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΚΑΛΕΣΜΑ

Σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης την Πέμπτη 14/6 στις 1100 π.μ.

Το Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης (Σ.Μ.Ε.Θ.) καλεί όλους/ες σε συνέχιση των κινητοποιήσεων μέχρι την κατάργηση της εγκυκλίου του ΕΦΚΑ (αρ. 45/7-12-2018) που αφήνει ανασφάλιστους χιλιάδες εργαζόμενους σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και κέντρα ξένων γλωσσών. Η εγκύκλιος αλλάζει τον τρόπο υπολογισμού των ενσήμων των εκπαιδευτικών με μερική απασχόληση με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να κολλάμε ακόμη και τα μισά ένσημα! Η απαράδεκτη αυτή εγκύκλιος συνιστά επίθεση σε έναν θεμέλιο λίθο της κοινωνίας και κατάκτηση των εργαζομένων, αυτόν του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης και το δικαίωμα όλων σε αυτήν. Η εφαρμογή αυτής της εγκυκλίου θα οδηγήσει άμεσα, πολλούς περισσότερους καθηγητές, στο να μην έχουν τα απαραίτητα ένσημα (α) για ταμείο ανεργίας, (β) για στοιχειώδη ασφάλιση (ιδίως μετά και την κοινωνικά βάρβαρη απόφαση του Υπ. Εργασίας, δηλαδή της Κυβέρνησης, αύξησης των ελάχιστων ενσήμων από τα 50 στα 75 ετησίως, από 1/3/2019), (γ) για κάθε άλλου είδους παροχές και (δ) στο να δουλεύουν διπλάσιο χρόνο και χρόνια για την συνταξιοδότησή τους . Η αλλαγή αυτή δεν είναι τυχαία ή αθώα και αφορά το σύνολο των εργαζομένων καθώς αποτελεί συνέχεια του ασφαλιστικού εκτρώματος του νόμου Κατρούγκαλου που διαλύει τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης μετατρέποντας τον σε ανταποδοτικό, περικόπτοντας δικαιώματα και στερώντας από όλους τους εργαζόμενους το αυτονόητο δικαίωμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και των παροχών για τα οποία έχουν υποστεί κρατήσεις από τους μισθούς τους!

Το Σ.Μ.Ε.Θ. αντιλαμβανόμενο το μέγεθος της επίθεσης απάντησε από την πρώτη στιγμή ενημερώνοντας τους συναδέλφους με επισκέψεις σε χώρους δουλειάς, εκδηλώσεις και συνελεύσεις καθώς και με εβδομαδιαία παράσταση διαμαρτυρίας-κάθε Πέμπτη στις 10:00 π.μ.- στο υποκατάστημα του ΕΦΚΑ στην Αριστοτέλους, ενώ πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης στις 24/5 . Η διοίκηση του ΕΦΚΑ σαν άλλος πόντιος πιλάτος νίπτει τας χείρας του και δηλώνει αναρμόδια για την εγκύκλιο που η ίδια εξέδωσε αφήνοντας υπόνοιες για άνωθεν κυβερνητικές εντολές. Την στιγμή που ήδη χιλιάδες συναδέλφισσες και συνάδελφοι βλέπουν τα ένσημα τους να πετσοκόβονται, κυβέρνηση και ΕΦΚΑ μας εμπαίζουν.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Το σωματείο καλεί όχι μόνο τα μέλη του αλλά το σύνολο των εργαζομένων σε δυναμικές κινητοποιήσεις μέχρι την απόσυρση της αλλαγής του τρόπου υπολογισμού των ενσήμων μας. Ο αποφασιστικός και αταλάντευτος αγώνας όλων όσων χτυπιούνται η θα χτυπηθούν από αυτήν την άδικη και αυθαίρετη εγκύκλιο είναι μονόδρομος για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης (ΣΜΕΘ) Αριστοτέλους 32, 4ος όροφος,1ο γραφείο, στο ΕΚΘ (κάθε Τρίτη πρωί 10:30 με 12:30) τηλέφωνο:2310265730 email: somiekexth@gmail.com ιστοσελίδα: www.smeth.gr

πηγή : email που λάβαμε στις 13 Ιούνιος 12h