Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018 στις 9.00 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση ενόψει του εφετείου των νεοναζί δολοφόνων του μετανάστη/εργάτη Σ.Λουκμάν

Συγκεντρώσεις εν όψει του Εφετείου των νεοναζί δολοφόνων του μετανάστη/εργάτη Σ. Λουκμάν

πηγή : http://stekiantipnoia.espivblogs.net/2018/06/…


Αντιφασιστική συγκέντρωση, Πέμπτη 14 Ιούνη, 8.30πμ, Εφετείο, Λουκάρεως και Αλεξάνδρας Ισόβια ξανά στους φονιάδες του Σαχζάτ Λουκμάν!

luqman2

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ


Αντιφασιστική συγκέντρωση, Πέμπτη 14 Ιούνη, 8.30πμ, Εφετείο, Λουκάρεως και Αλεξάνδρας
Ισόβια ξανά στους φονιάδες του Σαχζάτ Λουκμάν!


Την Πέμπτη 14 Ιούνη συνεχίζεται η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο Αθηνών στο Β ΜΟΕ της υπόθεσης της δολοφονίας του Σαχζάτ Λουκμάν από τους Λιακόπουλο και Στεργιόπουλο.

Η δίκη έχει αυξημένο ενδιαφέρον καθώς οι δολοφόνοι δικάζονται και στη μεγάλη δίκη της Χρυσής Αυγής. Η πρωτόδικη απόφαση 398/2014 του ΜΟΔ Αθηνών καταδίκασε τους δολοφόνους Στεργιόπουλο και Λιακόπουλο σε ποινή ισόβια κάθειρξης και αναγνώρισε ξεκάθαρα το ρατσιστικό κίνητρο της δολοφονικής επίθεσης που δέχθηκε ο εργάτης από το Πακιστάν Σαχζάτ Λουκμάν τα χαράματα της 17ης Ιανουαρίου 2013 στο δρόμο για την δουλειά του στα Πετράλωνα στην οδό Τριών Ιεραρχών. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι η δολοφονία «τελέστηκε από μίσος προκαλούμενο λόγω της διαφορετικότητας των εξωτερικών χαρακτηριστικών του θύματος, της θρησκείας του, της εθνικής και εθνοτικής του καταγωγής, σύμφωνα με το άρθρο 79, παρ. 3 Π.Κ.».

Η δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν ήταν κλιμάκωση της ρατσιστικής βίας που συνόδευσε την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή. Οι δράστες αφού τραυμάτισαν τον Σαχζάτ Λουκμάν με επτά μαχαιριές με μαχαίρια πεταλούδα που είχαν μαζί τους τον εγκατέλειψαν και συνέχισαν να τριγυρνάνε στην Αθήνα. Συνελήφθησαν χάρη στο θάρρος μαρτύρων από την γειτονιά που κατήγγειλαν αμέσως το περιστατικό. Στα σπίτια τους βρέθηκε όλο το οπλοστάσιο των ταγμάτων εφόδου: ρόπαλα, μαχαίρια, στιλέτα, σιδηρογροθιές. Είχαν επίσης 117 φυλλάδια των νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Οι επιθέσεις και τα πογκρόμ των νεοναζί κατά των μεταναστών στον Άγιο Παντελέημονα, στη Νίκαια και άλλες γειτονιές είχαν την κάλυψη της Αστυνομίας και πατούσαν πάνω στις ρατσιστικές πολιτικές των κυβερνήσεων με τις επιχειρήσεις σκούπα.

Το δικαστήριο προχώρησε στην προηγούμενη συνεδρίαση στον ορισμό της ομάδας των ενόρκων. Δέχτηκε το αίτημα του συνηγόρου της πολιτικής αγωγής Δημήτρη Ζώτου να γίνει απευθείας κλήση του Χαντίμ Χουσείν, πατέρα του Σαχζάτ Λουκμάν, ώστε να το δοθεί βίζα από το Υπουργείο Εξωτερικών. Όρισε ως δικάσιμους τις ημερομηνίες 14,19 και 26 Ιούνη.
Η καταδίκη των Λιακόπουλου-Στεργιόπουλου, δολοφόνων του Σαχζάτ Λουκμάν σε ισόβια με την αναγνώριση του ρατσιστικού κινήτρου ήταν πέρα για πέρα ορθή υπερβαίνοντας τότε το εισαγγελικό βούλευμα το οποίο θεωρούσε ότι «υπήρξε διαπληκτισμός μοτοσικλετιστή με ποδηλάτη»…

Είναι αδιανόητο να πέσουν στα μαλακά οι φασίστες δολοφόνοι του Σαχζάτ Λουκμάν.
Μαζί τους στη φυλακή με ισόβια πρέπει να βρεθούν σύντομα και όλοι οι υπόδικοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής με την ολοκλήρωση της δίκης που ξεκίνησε με αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Η φωτιά στις παράγκες των μεταναστών εργατών γης στην Ν.Μανωλάδα μας υπενθύμισε ότι έχουμε να δώσουμε ακόμη μεγαλύτερη μάχη για να βάλουμε τέλος στο ρατσισμό που οπλίζει τα χέρια των φασιστών, διεκδικώντας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι τώρα πρέπει να νομιμοποιηθούν όλοι, να αποχτήσουν χαρτιά και ίσα δικαιώματα.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στη αντιφασιστική κινητοποίηση την Πέμπτη 14 Ιούνη και παρουσία στο ακροατήριο της δίκης.

ΚΕΕΡΦΑ

πηγή : http://www.antiracismfascism.org/index.php/20…