Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018 στις 18.30

2 καλέσματα : 1 2

Πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ.Κουφοντίνα & ενάντια στην έκδοση του Τ.Κάγια

Για την πορεία της Παρασκευής 15/6, σε αλληλεγγύη με τους αγωνιστές Δ. Κουφοντίνα και Τουργκούτ Καγιά.

Ο αγώνας του Δ. Κουφοντίνα έληξε με θετική έκβαση, καθώς του δώθηκε εκ νέου η τακτική άδεια που δικαιούται, οπότε με δική του ανακοίνωση σταματά την απεργία πείνας. Ο Τούρκος αγωνιστής Τουργκούτ Καγιά συνεχίζει την απεργία πείνας που ξεκίνησε από 31/5 με αίτημα να μην πραγματοποιηθεί η απόφαση του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία θα εκδοθεί στο τουρκικό κράτος, όπου και έχει διωχθεί σκληρά και επανηλλημένος για τη συμμετοχή του στους αγώνες και τις πολιτικές του πεποιθήσεις, ώστε να εκτίσει το υπόλοιπο ποινής που του έχει επιβληθεί εκεί.

Στη συνέλευση του συντονισμού αλληλεγγύης και το πολιτικό κάλεσμα που διαμορφώθηκε, το πολιτικό περιεχόμενο περιελάμβανε και τις δύο απεργίες πείνας αλλά και την ευρύτερη κατεύθυνση της πάλης απέναντι στο καθεστώς εξαίρεσης που επιβάλλεται όλο και εντονότερα απέναντι στους κρατούμενους αγωνιστές.

Έτσι, η πορεία αλληλεγγύης που είναι προγραμματισμένη για αύριο Παρασκευή 15/6, στις 18:30 από το Παράρτημα, θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 31/5 ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΟΥΡΓΚΟΥΤ ΚΑΓΙΑ, ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΔΟΘΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ/

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΤΟΣ ΚΙ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ

ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΟΣΩΝ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ

Συντονισμός αλληλεγγύης

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1588993/


Πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα - Όχι στην έκδοση του Τουργκούτ Κάγια

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟN ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

απεργό πείνας από 30/5

ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΟΥΡΓΚΟΥΤ ΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Την Τετάρτη 30 Μαΐου, ο πολιτικός κρατούμενος Δημήτρης Κουφοντίνας ξεκίνησε απεργία πείνας με αίτημα να λαμβάνει κανονική τακτική άδεια και να καταργηθεί το εισαγγελικό βέτο. Έπειτα από παρέμβαση από την εισαγγελέα του Άρειου Πάγου, αίρεται το δικαίωμα του Κουφοντίνα για άδεια (την οποία στερούνταν για 7 χρόνια) με αποτέλεσμα την διακοπή των αδειών που είχε αρχίσει να παίρνει τους τελευταίους μήνες.

Ο κόσμος της εξουσίας επιφυλάσσει περισσότερο έλεγχο, περισσότερη καταστολή, περισσότερη εκμετάλλευση και φόβο. Απέναντί του να ορθώσουμε τις κοινότητες του αγώνα, να οργανώσουμε τα κοινωνικά και ταξικά μέτωπα και την πολιτική μας παρουσία για την ανατροπή των σχεδιασμών των πολιτικών και οικονομικών ελίτ. Να αγωνιστούμε για να σπάσουμε το καθεστώς εξαίρεσης για τους πολιτικούς κρατούμενους, να αντιπαρατεθούμε με την κρατική καταστολή και την προσπάθεια διεύρυνσής της, να αναδείξουμε τη σαθρότητα των κρατικών σκευωριών σε βάρος των αγωνιστών, να αντιπαλέψουμε τον κρατικό ρεβανσισμό και να μην αφήσουμε κανένα μόνο του στα χέρια του κράτους. Να σταθούμε στο πλευρό του Δ. Κουφοντίνα που εδώ και χρόνια αγωνίζεται με αξιοπρέπεια μέσα από τα λευκά κελιά της "δημοκρατίας'', υπερασπιζόμενος τόσο τις πράξεις του όσο και το δίκαιο του αγώνα για μια κοινωνία ελευθερίας, ισότητας και αλληλεγγύης. Να σταθούμε τον πλευρό του Τουργκούτ Καγιά που αγωνίζεται για την μη έκδοση του στην Τουρκία και την απελευθέρωση του. Να σταθούμε στο πλευρό του Μάριου Σεϊσίδη που βιώνει την εκδικητικότητα των κατασταλτικών και διωκτικών μηχανισμών.

Στην ανεπίστρεπτη σήψη του κρατικού και καπιταλιστικού κόσμου, τα αδιέξοδα, την πολιτική και αξιακή του χρεοκοπία, να αντιπαραθέσουμε τις συλλογικές αντιστάσεις, την ταξική αλληλεγγύη, τη χειραφέτηση των καταπιεσμένων, τη μοναδική ζωντανή κοινωνική προοπτική: τον κόσμο της Αναρχίας και του Ελευθεριακού Κομμουνισμού.

ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ:

Παρασκευή 15/6,6:30 μ.μ., Παράρτημα

αναρχική ομάδα "δυσήνιος ίππος"-μέλος Α.Π.Ο. και σύντροφοι,-ισσες

πηγή : https://ipposd.wordpress.com/2018/06/13/πορεί…


ΑΜΕΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΣΤΟΝ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ, ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 30/5

ΑΜΕΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΣΤΟΝ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ,

ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 30/5

Ο επαναστάτης πολιτικός κρατούμενος Δημήτρης Κουφοντίνας έχει ξεκινήσει από την Τετάρτη 30 Μαΐου απεργία πείνας διεκδικώντας την κανονική τακτική άδεια του δικαιούται με βάση τα χρόνια που παραμένει έγκλειστος,. Επίσης, διεκδικεί και την κατάργηση του εισαγγελικού βέτο στην άδεια από τους κρατούμενους. Ο Δ. Κουφοντίνας επέλεξε την απεργία πείνας ως δρόμο διεκδίκησης και αγώνα μετά από την πρόσφατη παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που μπλόκαρε τη χορήγηση κανονικής τακτικής άδειας για τον ίδιο. Έχει μεταφερθεί στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας και χρειάζεται πλέον συνεχή παρακολούθηση.

Να ξεκαθαρίσουμε στο σημείο αυτό πως η χορήγηση αδειών στους κρατούμενους, -ες δεν αποτελεί απλά και μόνο ένα δικαίωμα για όσους κι όσες βιώνουν τη συνθήκη του εγκλεισμού. Ένα δικαίωμα το οποίο δήθεν χαρίζεται από τη διεύθυνση της εκάστοτε φυλακής στους κρατούμενους,-ες όντας ενταγμένο στην εν συνόλω μεταχείριση των εγκλείστων από τον κρατικό μηχανισμό. Απεναντίας, αποτελεί μια κατάκτηση, η οποία έχει κερδηθεί με αγώνες τόσο από όσους βρίσκονται εντός όσο κι από αυτούς που βρίσκονται εκτός των τειχών των φυλακών.

Η συγκεκριμένη συγκυβέρνηση Σύριζα - Ανέλ, παρά το προκυβερνητικό προσωπείο του δήθεν σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα και δη στα δικαιώματα των κρατουμένων, επιλέγει -διατηρώντας επί της ουσίας το νόμο Δένδια- να δίνει τη δυνατότητα στον εισαγγελέα να ασκεί βέτο στη χορήγηση άδειας σε κάποιον κρατούμενο στην περίπτωση που ο ίδιος ο εισαγγελέας μειοψηφεί στο τριμελές συμβούλιο.

Η στάση του υπουργείου αλλά και του κράτους εν γένει προς τον Δ. Κουφοντίνα έχει εξήγηση. Στρατεύθηκε στον αγώνα για τον επαναστατικό μετασχηματισμό της κοινωνίας, πήρε ενεργό ρόλο στον ταξικό-κοινωνικό πόλεμο εναντίον της κυριαρχίας, αμφισβήτησε το μονοπώλιο του κράτους στην άσκηση της βίας επιλέγοντας την ένοπλη πάλη για το γκρέμισμα του καπιταλισμού και τον αγώνα για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, καταπίεση κι αδικία. Αλλά και καθ' όλη τη διάρκεια του εγκλεισμού του, αφού έπεσε στα χέρια του εχθρού, δε σταμάτησε τον αγώνα μέσα από τα τείχη των φυλακών της αστικής δημοκρατίας από κοινού με άλλους έγκλειστους αγωνιστές.

Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν πως εν προκειμένω ο κρατικός μηχανισμός εκβιάζει τον Δ. Κουφοντίνα και του ζητά να υπογράψει δήλωση μετανοίας, να γίνει δηλωσίας και να αποκηρύξει τις ιδέες και τη δράση του. Να αποκηρύξει όχι μόνο τον εαυτό και τα πεπραγμένα του αλλά ακόμα χειρότερα να αποκηρύξει την απελευθερωτική για την κοινωνία προοπτική της καταστροφής του κεφαλαίου και του κράτους και την ίδια την Κοινωνική Επανάσταση. Αφού δεν κατόρθωσαν με το χρόνιο εγκλεισμό του να του κάμψουν το επαναστατικό του φρόνημα και το ηθικό του, επιλέγουν τέτοιες δόλιες πρακτικές, προκειμένου να παρουσιάσουν στην πλειοψηφία της χειμαζόμενης κοινωνίας ως ατελέσφορη και μάταιη οποιαδήποτε προσπάθεια αντίστασης ενάντια στα σχέδια των κυρίαρχων.

Ως Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Αντεπίθεση αναγνωρίζουμε τον αγώνα για τη διεκδίκηση κανονικής τακτικής άδειας για τον Δ. Κουφοντίνα αλλά και για την κατάργηση του εισαγγελικού βέτο στις άδειες των κρατουμένων ως έναν κατεξοχήν πολιτικό αγώνα. Έναν αγώνα που, αποτελεί ένα μέρος του ευρύτερου κοινωνικού - ταξικού αγώνα ενάντια στην επιβολή του σύγχρονου ολοκληρωτισμού κράτους και κεφαλαίου. Ενός ολοκληρωτισμού που όχι μόνο καταδικάζει την πλειοψηφία της κοινωνίας στη δυστυχία, τον αποκλεισμό, την εκμετάλλευση και την καταπίεση αλλά επίσης επιφυλάσσει το δυστοπικό μέλλον της ποινικοποίησης των συλλογικών αντιστάσεων και του εγκλεισμού για όσους, -ες δε σκύβουν το κεφάλι και αμφισβητούν εμπράκτως την επιβολή των κυρίαρχων.

Ο αγώνας του Δ. Κουφοντίνα για τη χορήγηση κανονικής τακτικής άδειας για τον ίδιο αλλά και για την κατάργηση του εισαγγελικού βέτο στις άδειες των κρατουμένων, παρόλο τον αιτηματικό του χαρακτήρα, αποκαλύπτει τη βούληση του κράτους και της αριστερής του διακυβέρνησης να επαναφέρουν από το χρονοντούλαπο της ιστορίας την ποινικοποίηση των πολιτικών φρονημάτων των αγωνιστών. Που επιδιώκουν επίσης η άρνηση στη χορήγηση κανονικών αδειών για τους κρατούμενους να δημιουργήσει ένα διαρκές θεσμικό, νομικό και υπηρεσιακό προηγούμενο πάνω στο οποίο θα πατάει το εκάστοτε υπουργείο, ο εκάστοτε εισαγγελέας και θα συνεχίζεται με τον τρόπο αυτό η άρνηση των αδειών σε κρατούμενους στο μέλλον. Ένας αγώνας, η διεξαγωγή του οποίου με τους όρους της ανάδειξης της στέρησης των αδειών ως ένα μόνο κομμάτι του σύγχρονου ολοκληρωτισμού - το οποίο συμπληρώνει την εικόνα της αντικοινωνικής φύσης του κεφαλαίου και του κράτους που λεηλατεί τη ζωή των από τα κάτω της κοινωνικής πυραμίδας - μπορεί να τονώσει το ηθικό και να δώσει ανάσες λευτεριάς στους έγκλειστους αγωνιστές, για τους οποίους ο εγκλεισμός εντός των τειχών της αστικής δημοκρατίας δε σήμανε και τη συνθηκολόγηση με τον ταξικό εχθρό.

Η δήλωση μετανοίας όμως έχει και ευρύτερους αποδέκτες. Απευθύνεται και σ' όλα τα αγωνιστικά υποκείμενα, σ' όσες κι όσους αγωνίζονται ενάντια στην υποβάθμιση της εργατικής τους δύναμης και τη λεηλασία της ζωής τους. Όσους σύγχρονους πληβείους επιλέγουν ακολουθήσουν τον αξιοπρεπή δρόμο της συλλογικοποίησης των αντιστάσεών τους. Ένα σαφές μήνυμα για τους αγωνιστές τόσο του παρόντος, όσο και του μέλλοντος.

Αν το κράτος ζητάει από τον επαναστάτη Δ. Κουφοντίνα δήλωση αποκήρυξης της πίστης του στο όραμα του επαναστατικού μετασχηματισμού της κοινωνίας, ας γνωρίζουν το κεφάλαιο, το κράτος και οι μηχανισμοί τους πως η Κοινωνική Επανάσταση δεν είναι απλώς γράμματα πάνω σε σκονισμένα ιστορικά βιβλία. Δεν είναι μια φράση κλισέ αποστερημένη από το περιεχόμενό της. Αντιθέτως, η Κοινωνική Επανάσταση είναι μια απελευθερωτική διαδικασία χειραφέτησης των εκμεταλλευόμενων, καταπιεσμένων κι αποκλεισμένων κοινωνικών κομματιών. Μέσα από τους οριζόντιους, αυτοοργανωμένους, αντιθεσμικούς μαζικούς αγώνες μπορούμε να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας αμφισβητώντας εμπράκτως την εξουσία, την εκμετάλλευση και την καταπίεση που μας επιβάλλουν οι κοινοί μας δυνάστες.

Όσο υπάρχουν αγωνιστές κι αγωνίστριες που κουβαλούν και μεταλαμπαδεύουν τη φλόγα της κατάργησης των ταξικών και του επαναστατικού μετασχηματισμού των κοινωνικών σχέσεων, όσο οι από κάτω της κοινωνίας συλλογικοποιούμε τις αντιστάσεις μας, όσο εργαζόμαστε για την καταστροφή του βάρβαρου αυτού συστήματος, τόσο οι δηλώσεις μετανοίας θα πέφτουν στο κενό και θα γυρνούν ως μπούμερανγκ στα μούτρα των λακέδων του κράτους. Άλλο τόσο η οικοδόμηση μιας κοινωνίας αλληλεγγύης, ισότητας κι ελευθερίας θα έρχεται ένα βήμα πιο κοντά.

ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ !

ΑΜΕΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΟΥ ΒΕΤΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ !

ΤΑΞΙΚΗ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ !

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ !

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Αντεπίθεση

Πάτρα, Ιούνης '18

*Στηρίζουμε την πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα που έχει καλεστεί από το Συντονισμό Αλληλεγγύης,

την Παρασκευή 15 Ιούνη στις 18:30 από το Παράρτημα

πηγή : https://saktapatra.wordpress.com/2018/06/14/α…