Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018 στις 20.00

(ακυρώνεται) Συγκέντρωση - πορεία αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα

Ακύρωση πορείας και απόλογιστική συνέλευση.

Η σημερινή συγκέντρωση/πορεία στις 20:00 στην πλατεία ταχυδρομείου για τον Δ.Κ. ακυρώνετε λόγο της ικανοποίησης των αιτημάτων του. Απόλογιστική συνέλευση αλλά και μπαρ οικονομικής ενίσχυσης Σάββατο 16/06 από τις 19:00 στο Steki Paratod@s.

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1589020/


«Και επειδή τίποτε και ποτέ δεν μας χαρίστηκε και αυτά που αποκαλούνται δικαιώματα δεν είναι παρά οι κατακτήσεις μακρών και πολύχρονων αγώνων, η μόνη απάντηση που μπορούμε να δώσουμε είναι να ξαναπιάσουμε, μέσα και έξω από τη φυλακή, το κόκκινο νήμα αυτών των αγώνων»

Δημήτρης Κουφοντίνας

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, μέλος της 17 Νοέμβρη με ένοπλη πολιτική δράση, βρίσκεται από το 2002 στην φυλακή. Το κράτος και οι ιδεολογικοί του μηχανισμοί προσπαθούν από τότε με ειδικές δίκες, ειδικές καταδίκες , βασανιστήρια και ειδικές συνθήκες να αποσπάσουν μάταια μια δήλωση μετάνοιας. Η δικαιοσύνη δείχνει επανειλημμένα την βαθιά ταξική της κατεύθυνση. Νόμος του κράτους είναι η τιμωρία και η απάνθρωπη εκδίκηση απέναντι σε αυτούς που στηλιτεύουν το πολιτικό κατεστημένο ενώ υποστηρίζουν τις πράξεις τους με το λόγο τους και το λόγο με τις πράξεις τους. Έτσι σαν λογική συνέχεια αυτής της στρατηγικής ο Δ.Κ στερείται εξόδων από την φυλακή τις οποίες δικαιούται εδώ και 7 χρόνια, επειδή «ουδόλως έχει διαφοροποιηθεί το συνειδησιακό του υπόβαθρο» και επειδή έχει «στρεβλή ιδεολογία» σύμφωνα με το ΣτΕ. Έπειτα από έναν νικηφόρο αγώνα και σε κλίμα τρομοϋστερίας από τα ΜΜΕ , ο πολιτικός κρατούμενος πήρε την πρώτη άδεια τον Νοέμβρη του 2017. Η ωμή παρέμβαση της πρεσβείας των ΗΠΑ που ακολούθησε είναι ένα ενδεικτικό γεγονός το οποίο συνθέτει το πραγματικό πρόσωπο της ταξικής, εξαρτημένης και εκδικητικής δικαιοσύνης.

Την Τετάρτη 30 Μαΐου, ο πολιτικός κρατούμενος ,ξεκίνησε απεργία πείνας με αίτημα να λαμβάνει κανονική τακτική άδεια και να καταργηθεί το εισαγγελικό βέτο. Έπειτα από παρέμβαση από την εισαγγελέα του Άρειου Πάγου, αίρεται το δικαίωμα του Κουφοντίνα με αποτέλεσμα την διακοπή των αδειών που είχε αρχίσει να παίρνει τους τελευταίους μήνες. Το εγχώριο και μη, πολιτικό σκηνικό επιλέγει να μας αποδείξει για άλλη μια φορά οτί λειτουργεί με την λογική του "βαθέως κράτους". Σαν άλλος Κρόνος, ο κρατικός μηχανισμός, τρώει τα ίδια του τα παιδιά με τον πειθαρχικό έλεγχο των εισαγγελέων που έδωσαν την άδεια στο Δ.Κ, Δεν θυμίζει, έτσι, ούτε στο ελάχιστο το κράτος πρόνοιας το οποίο επικαλείται , αλλά ούτε και εφαρμόζει το νομικό πλαίσιο το οποίο θεσπίζει. Όπως αναφέρει και ο ίδιος «καταρρέει άλλη μια φορά το προσωπείο της δήθεν ανεξάρτητης δικαιοσύνης και αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπο αυτού του βαθιά ταξικού και πολιτικά ρεβανσιστικού θεσμού».

Είναι γνωστό ότι η αστική δικαιοσύνη, το μακρύ χέρι του κράτους, δεν επαφίεται μόνο στον σωφρονισμό αλλά σε περιπτώσεις όπως αυτής των πολιτικών κρατουμένων στρατολογεί κάθε εκδικητικό μέσο που διαθέτει. Τα παραδείγματα γνωστά και πολλά. Αναίρεση της αθωωτικής απόφασης του αναρχικού κομμουνιστή Τάσου Θεοφίλου, ποινικοποίηση των κοινωνικών σχέσεων της Ηριάννας Β.Λ και του Περικλη, καταδίκη των Ν. Ρωμανό Α. Ντάλιου, Δ.Πολίτη και Γ. Μιχαηλίδη ως ατομικούς τρομοκράτες κλπ. Είναι πασιφανές ότι αυτοί που απειλούν τη ίδια την ουσία της εξουσίας με ποικίλα μέσα, είναι αποδέκτες μόνο εκδικητικής αντιμετώπισης.

Μια τέτοια στρατηγική μόνο τυχαία δεν είναι. Για το κράτος η δήλωση μετάνοιας από ανθρώπους όπως ο Δημήτρης Κουφοντίνας και κάθε κοιτίδας αντίστασης, συλλογικής ή μη, είναι υψίστης σημασίας. Η αποδόμηση της πολιτικής του υπόστασης είναι η ολοκληρωτική ιδεολογική νίκη του κράτους απέναντι σε κάθε αντιπαράδειγμα που το απειλεί. Με την απονοηματοδότηση του πολιτικού κρατούμενου, ο κρατικός θεσμός χρησιμοποιεί άλλο ενα εργαλείο για την ιδεολογική καθοδήγηση και συνετισμό της κοινωνίας.

H αλληλεγγύη μας στον αγώνα του Δημήτρη Κουφοντίνα για τις νόμιμες άδειες του δεν είναι απλώς ένας αγώνας δικαιωματισμού. Είναι ακόμα ένα λιθαράκι στο τοίχος που σηκώνουν οι καταπιεσμένοι/ες απέναντι στους καταπιεστές/τριες. Η άδεια των φυλακισμένων αποτελεί ένα αυτονόητο μέτρο που δεν έχει χαριστεί αλλά έχει κερδηθεί μέσα από επίπονους αγώνες εντός και εκτός των φυλακών. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι η στέρηση ελευθερίας πρώτα έρχεται για κάποιους και ύστερα για όλους. Η ενιαία και αδιαίρετη καταστολή πρέπει να βρίσκει απέναντι της ένα αντίστοιχο κίνημα που να υπερασπίζεται τα κεκτημένα του και να παλεύει για την ασυμβίβαστη ελευθερία όλης της κοινωνίας.

Αλληλεγγύη στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα

Κανονική τακτική άδεια στους κρατούμενους,

Άρση του εισαγγελικού βέτο

Συνέλευση αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/75217/