Κυριακή 1 Ιουλίου 2018 στις 17.30

4ο Φεστιβάλ Εργατικής Λέσχης Νέας Ιωνίας “Υδραγωγείο”


4ο Φεστιβάλ Εργατικής Λέσχης Νέας Ιωνίας "Υδραγωγείο", στις 30 Ιούνη - 1 Ιούλη

Η Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας "Υδραγωγείο", έχοντας ήδη κλείσει πέντε χρόνια λειτουργίας διοργανώνει το 4ο Φεστιβάλ της, που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιούνη - 1 Ιούλη, στο Συνεδριακό Κέντρο Νέας Ιωνίας (Πατριάρχου Ιωακείμ 4, δίπλα στο ΚΕΠ και στον ΗΣΑΠ Νέας Ιωνίας).

Φιλοδοξούμε και φέτος το Φεστιβάλ της Λέσχης να αποτελέσει χώρο συνάντησης και συζήτησης των εργαζομένων, των ανέργων και των νέων της περιοχής, με συζητήσεις που επιχειρούν να προσεγγίσουν σημαντικά ζητήματα της κοινωνικής πραγματικότητας.

Για να μοιραστούμε τις κοινές μας αγωνίες και προβληματισμούς, να ψηλαφίσουμε τους δρόμους και τα βήματα για μια άλλη ζωή, να νιώσουμε τη χαρά της συλλογικής δημιουργίας.

Το φεστιβάλ όμως θα είναι και μια μεγάλη γιορτή του πολιτισμού των από κάτω, έκφραση της συλλογικής πολιτιστικής δημιουργίας των ομάδων της λέσχης με συναυλίες, μουσικές εκδηλώσεις, εργαστήρι ζωγραφικής για παιδιά κ.α.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών.

πηγή : http://ydragogeio.gr/4o-festival-lesxis/


Tα τελευταία χρόνια οι πολεμικές συγκρούσεις και αναμετρήσεις αποτελούν καθημερινότητα. Ολόκληροι λαοί πληρώνουν με την ίδια τους τη ζωή τη δίψα των λίγων για περισσότερα κέρδη και όσοι γλυτώνουν αναγκάζονται να φύγουν από τον τόπο τους. Ο πόλεμος και η απειλή του έχει μπει στην καθημερινότητά μας.

Οι εξελίξεις στην περιοχή μας (πετρέλαιο, φυσικό αέριο, αγωγοί, ενεργειακοί δρόμοι, ΑΟΖ), με την όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, τη σύγκρουση των αστικών τάξεων Ελλάδας-Τουρκίας και της πολεμικής απειλής από τη μία,τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ και τα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ για ενσωμάτωση των Βαλκανίων σε αυτά αλλά και τις επιδιώξεις του ελληνικού κεφαλαίου, την ένταση και όξυνση του εθνικισμού και τα εθνικιστικά συλλαλητήρια με αφορμή το «μακεδονικό» από την άλλη, αναδεικνύουν μια σειρά ερωτήματα που θα επιχειρήσουμε να διερευνήσουμε στην εκδήλωσή μας:

  • Είναι αμυντική ή επιθετική η πολιτική που ακολουθεί το ελληνικό κράτος στην περιοχή;
  • Ποιος ο ρόλος της ενέργειας, των πετρελαίων, των αγωγών, των εμπορευματικών δρόμων στο πολεμικό κλίμα που δημιουργείται;
  • Υπάρχει καλλιέργεια μιας νέας μεγάλης ιδέας και ενός εθνικιστικού κλίματος στη χώρα μας και από ποιους;
  • Ποιές είναι οι επιδιώξεις της συμφωνίας για το μακεδονικό;
  • Ποια και ποιανού τα συμφέροντα εξυπηρετούν σήμερα τα παραπάνω και ποιος ο ρόλος των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας;
  • Μπορεί να υπάρξει εργατική διεθνιστική απάντηση ενάντια στον πόλεμο για ειρήνη και αλληλεγγύη των λαών στην περιοχή μας και μέσα από ποιο δρόμο;

Για όλα αυτά θα συζητήσουμε με στο Φεστιβάλ της Εργατικής Λέσχης

Την Κυριακή 1 Ιουλίου στις 19:30μμ, στο ΚΕΠ με τους:

Τάσο Κωστόπουλο, δημοσιογράφο/ιστορικό

Γιώργο Μιχαηλίδη, ιστορικό

Στη συζήτηση θα συμμετέχει η Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα: 4o Φεστιβάλ Εργατικής Λέσχης Ν. Ιωνίας

πηγή : http://ydragogeio.gr/ethnikiasmos-polemos-apa…


Εργαστήρι ζωγραφικής στο φεστιβάλ της Εργατικής Λέσχης 30 Ιουνίου-1 Ιουλίου, ΚΕΠ Ν. Ιωνίας

Το διήμερο 30 Ιουνίου 1 Ιουλίου η Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας «Υδραγωγείο» διοργανώνει το 4ο Φεστιβάλ της, με κεντρικό σύνθημα:

Συλλογική Οργάνωση, Αλληλεγγύη, Αγώνας

Μονάχα η πραγματικότητα μπορεί να μας μάθει, πώς την πραγματικότητα ν' αλλάξουμε

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων αυτών, το Σάββατο 30/6 και την Κυριακή 1/7, στις 5.30 μμ, στο χώρο του Συνεδριακού Κέντρου Νέας Ιωνίας (ΚΕΠ-Πατριάρχου Ιωακείμ 4, δίπλα στον σταθμό ΗΣΑΠ Ν. Ιωνίας), θα πραγματοποιηθεί και φέτος, όπως και πέρσι το εργαστήρι ζωγραφικής!

Ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί ένα έργο-έκπληξη, με τη βοήθεια του δασκάλου μας Vicente που όλα αυτά τα χρόνια μας στη λέσχη μας βοηθά και μας καθοδηγεί για να φτιάχνουμε όμορφες ζωγραφιές (και όχι μόνο…)

Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε, και ας μην έχετε ζωγραφίσει ποτέ, και μπορείτε να καλέσετε και τους φίλους σας να βοηθήσουν…

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα: 4o Φεστιβάλ Εργατικής Λέσχης Ν. Ιωνίας

πηγή : http://ydragogeio.gr/ergastiri-zwgrafikis-fes…