Σάββατο 16 Ιουνίου 2018 στις 18.00

13 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

[Θεσσαλονίκη] Αντιφασιστική συγκέντρωση

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΠΛΟΚΟ

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 6 Μ.Μ. ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Το Σάββατο 16 Ιουνίου η νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής καλεί σε συγκέντρωση και πορεία με αφορμή το Μακεδονικό ζήτημα. Οι φασίστες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το εθνικιστικό κλίμα που διαμορφώνεται από τους ακροδεξιούς κύκλους που διοργανώνουν συλλαλητήρια με αφορμή το Μακεδονικό. Επιζητούν από τη μία πλευρά κοινωνική νομιμοποίηση και από την άλλη μικροκομματικά οφέλη που θα μπορέσουν να βγάλουν την εγκληματική οργάνωση των νεοναζί από τα σχοινιά που την έχει ρίξει το οργανωμένο χτύπημα του μαχητικού αντιφασισμού σε ολόκληρη την επικράτεια.

Προσπαθώντας να αντλήσουν υπεραξία για το νεοναζιστικό παραμάγαζο οι φασίστες της Χρυσής Αυγής καλούν σε πορεία για το Μακεδονικό με συγκέντρωση κάτω από τη σκουληκοφωλιά τους. Ευελπιστούν να περιμαζέψουν κάποιους από όσους συγκρότησαν τον πατριωτικο-εθνικιστικό κορμό που μαζεύτηκε στα εθνικιστικά συλλαλητήρια τον περασμένο χειμώνα. Η σχέση του κράτους με το φασιστικό παρακράτος, των θεσμών διαχείρισης με τους νεοναζί γίνονται όλο και πιο ορατοί, όλο και πιο ξεκάθαροι. Το τελευταίο διάστημα οι φασίστες της πόλης, οι παρακρατικοί προσπαθούν να βρουν νομιμοποίηση μέσα από διάφορους συλλόγους και ενώσεις, να λειτουργήσουν στο πλάι τους ως μπράβοι που θα επιχειρήσουν να τραμπουκίσουν και να τρομοκρατήσουν όποιον βάλουν στον στόχο. Οι πρόσφατες συλλήψεις του συγκοινωνούντος δοχείου τους C18/AME ανάγκασε και πάλι την εξαφανισμένη Χρυσή Αυγή να πάρει την πρωτοβουλία.

Το αντιφασιστικό κίνημα όμως σε όλη την επικράτεια αντί να υποχωρήσει, όπως θα ήλπιζαν, συνεχίζει με μαχητικές πρωτοβουλίες να τους χτυπά σε καίρια σημεία. Στη Θεσσαλονίκη ομάδα συντρόφων με υποδειγματικό τρόπο θα διαλύσει εμφατικά τα γραφεία της φασιστικής γκρούπας Ιδεάπολις, στην Αθήνα οι οργανωμένες συγκρούσεις θα φτάσουν μέχρι την εξώπορτα των γραφείων της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά, ενώ στα Χανιά σύντροφοι θα έρθουν αντιμέτωποι με φασίστες και μπάτσους υπερασπιζόμενοι με την ψυχή τους την αντεθνικιστική συγκέντρωση στην πόλη τους.

Πίστη, Αγώνας, Επίθεση,

Ούτε βήμα πίσω. Καμία ανακωχή με τον φασιστικό εσμό.

Αντιφασιστική Συγκέντρωση: Σάββατο 16 Ιούνη 18.00

Άγαλμα Βενιζέλου

Παντού και πάντα να βρίσκουν μπροστά τους ένα αντιφασιστικό, ένα αναρχικό χαράκωμα. Καλούμε εκ νέου τον κόσμο του αγώνα, τα σωματεία, τις πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες του κινήματος και όλους τους αντιφασίστες. Ο φασισμός προαλείφεται για νέες επιθετικές εξορμήσεις με αφορμή την ανακίνηση του Μακεδονικού. Το αυτοοργανωμένο, μαχητικό κομμάτι του κινήματος είναι το μόνο που θέλει και μπορεί να τους σταματήσει. Συσπείρωση και αγώνας.

Μαύρο & Κόκκινο

μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης

πηγή : https://el-gr.facebook.com/sulMavrokokkino/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 6 Μ.Μ. ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Μετά τα εθνικιστικά συλλαλητήρια, τη σκυτάλη παίρνει η νεοναζιστική χρυσή αυγή με σκοπό να εκμεταλλευτεί και αυτή τον ''εθνικό διχασμό''. Η κινητοποίηση μιας μερίδας του πληθυσμού γύρω από το ζήτημα, αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη. Αυτός, εξάλλου, είναι και ο ιστορικός ρόλος του εθνικισμού: συσπείρωση του πληθυσμού γύρω από έναν κοινό εχθρό στο εξωτερικό, ώστε να ξεχαστούν τα προβλήματα στο εσωτερικό της χώρας, να αποδυναμωθούν τα ριζοσπαστικά κινήματα, να αλληλοφαγωθούν οι προλετάριοι και οι καταπιεσμένοι και εντέλει κερδισμένη να βγει η άρχουσα τάξη, πολιτικά ισχυρή και μη αμφισβητήσιμη.Το Σάββατο στις 16 Ιουνίου η χρυσή αυγή καλεί σε συγκέντρωση-πορεία, που αλλού, στα γραφεία τους. Βρίσκει πάτημα λοιπόν σε αυτή την κατάσταση να σηκώσει κεφάλι και να βγει στο δρόμο.

Το αντιφασιστικό κίνημα όμως είναι εδώ να τους θυμίσει πως δεν θα τους αφήσουμε ούτε σπιθαμή. Συνεχίζουμε λοιπόν μετά από μια σειρά αντιφασιστικών δράσεων πανελλαδικά, δίνοντας μαχητικές αντιφασιστικές απαντήσεις.

Ενάντια σε κάθε εθνικιστική απειλήΟι τάξεις δεν μετριούνται σε έθνος και φυλή

ΝΑ ΞΑΝΑΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ ΣΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 6 Μ.Μ. ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Libertatia, συλλογικότητα για τον ελευθεριακό κομμουνισμό

πηγή : email που λάβαμε στις 15 Ιούνιος 18h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Κανένα έθνος δε μας ενώνει

Κανενα όνομα δε μας χωρίζει

Καμία σπιθαμή γης στους φασίστες

Συγκέντρωση Σάββατο 16/6 18:00

Άγαλμα Ελευθερίου Βενιζέλου

Ελεύθερος κοινωνικός χώρος Σχολείο


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΤΡΙΔΑ
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΦΙΕΣΤΕΣ

Η αναθέρμανση του μακεδονικού ζητήματος αποτέλεσε μια σπάνια ευκαιρία για κάθε λογής εθνικιστικό και φασιστικό κατακάθι να πάρει μια θέση στον δημόσιο λόγο και να προσπαθήσει να προωθήσει τα δολοφονικά πολιτικά του σχέδια. Τα εθνικιστικά συλλαλητήρια του Γενάρη σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα εξυπηρέτησαν αυτόν ακριβώς τον σκοπό. Έγινε φανερό και στους πλέον αφελείς, ότι ο υποτιθέμενα α-κομμάτιστος και α-πολίτικος χαρακτήρας των συλλαλητηρίων, που διαφημίστηκε με τόση επιμέλεια από τα ΜΜΕ, ήταν απλώς μια προβιά που από κάτω της κρύφτηκε το θηρίο -και όπως αποδείχτηκε, δε του πήρε πολύ να νιώσει σίγουρο και να φανερώσει το πραγματικό του πρόσωπο. Κάπως έτσι, οι χρήσιμοι ηλίθιοι μετατράπηκαν σε επικίνδυνους ηλίθιους. Είναι προφανές πως αρκετές τάσεις του ακροδεξιού κι εθνικιστικού χώρου θεωρούν πως ήρθε η ώρα για ένα κοινοβουλευτικό κόμμα της ακροδεξιάς πέρα από τη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή. Επίσης προφανές είναι όμως πως από το ιδεολόγημα της εθνικής ενότητας, που αποβλέπει στην ενστάλαξη της συμφιλίωσης με την ταξική και κοινωνική ανισότητα και καταπίεση, δεν ωφελούνται μόνο αυτοί οι κύκλοι αλλά σχεδόν το σύνολο της κυριαρχίας, καθώς η εξάπλωση του εθνικιστικού δηλητηρίου κατακερματίζει την κοινωνική βάση και την αποπροσανατολίζει από τα πραγματικά της προβλήματα και συμφέροντα, ειδικά σε περιόδους καπιταλιστικής κρίσης.
Τώρα, που οι «διαβουλεύσεις» μεταξύ των «δυο» πλευρών κατέληξαν στο όνομα «Βόρεια Μακεδονία» για τη γείτονα χώρα για μια ακόμα φορά η εθνική αγανάκτηση ξεχειλίζει (!) για το θράσος των γειτόνων που ζουν στο βόρειο τμήμα της γεωγραφικής περιοχής που ονομάζεται Μακεδονία να «καπηλεύονται» το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» (!). Τι και αν η χρήση του όρου "Μακεδονία" έχει γίνει αποδεκτή προ πολλού από την ελληνική πλευρά (Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας); Αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους πατριώτες που θα σπεύσουν για άλλη μία φορά να δώσουν το παρόν σε εθνικιστικά συλλαλητήρια την ίδια ώρα που εξανίστανται ότι δεν είναι φασίστες. Οι Μακεδονικές στολές θα ξαναβγούν από τη ντουλάπα, η φάτσα του Μεγαλέξανδρου (κι ας είναι ο Δαβίδ του Μικελάντζελο) θα ξαναμοστραριστεί παντού και οι (όχι κεκαλυμμένοι) φασίστες θα βρουν μία πρώτης τάξης ευκαιρία να βγουν στο προσκήνιο. Την ίδια ώρα, λοιπόν, που το πανελλήνιο να παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κ. Μπαρμπαρούση, να καταδιώκεται από τους μπάτσους στην Εθνική οδό, αφού διαγράφηκε από το (για άλλη μία φορά θρασύδειλο) κόμμα του, μετά από προτροπή σε πραξικόπημα, η Χ.Α. καλεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο ξεπούλημα της Μακεδονίας μας, έξω από τα γραφεία της στη Θεσσαλονίκη.
Διαχρονικά, οι λαοί των Βαλκανίων έχουν πληρώσει με πολύ αίμα τους εθνικισμούς. Στην παρούσα συγκυρία έχουμε από την εδώ πλευρά των συνόρων μια παράλογη απαίτηση να έχει το ελληνικό κράτος τον κύριο λόγο απέναντι στην ονομασία ενός άλλους έθνους-κράτους, η οποία δυστυχώς στηρίζεται κοινωνικά από σημαντικό μέρος της ελληνικής κοινωνίας. Μια απαίτηση που μετριάζεται από τη θέληση της ΕΕ να εντάξει τη Δημοκρατία της Μακεδονίας στους κόλπους της και την ανάγκη του ΝΑΤΟ να επεκτείνει τη σφαίρα επιρροής του. Από την άλλη πλευρά των συνόρων βλέπουμε έναν αυξανόμενο εθνικισμό ο οποίος στοχεύει στην δημιουργία και παγίωση του δικού τους «εθνικού μύθου» και συχνά παίρνει εντελώς γελοίες μορφές, σαφώς όμως ούτε ελάχιστα πιο γελοίες από ότι ο «δικός» μας εθνικισμός. Μια ματιά στις φωτογραφίες από τα δύο συλλαλητήρια επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές.
Οι καταπιεσμένοι/ες κι εκμεταλλευόμενοι/ες δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μεταξύ μας. Οι καταπιεστές μας είναι κοινοί κι έχουν το ίδιο όνομα, ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους, κι αυτοί είναι το κράτος και το κεφάλαιο. Το μοναδικό που καταφέρνει ο εθνικισμός είναι να διαχωρίζει και να αποπροσανατολίζει τους από-τα-κάτω διευκολύνοντας τα αφεντικά, και αυτή ακριβώς είναι η υπηρεσία που προσφέρει στην κυριαρχία, αυτός είναι ο λόγος που συστηματικά προωθείται και φυτεύεται στην κοινωνική βάση. Εμείς, από την πλευρά μας, θα παλέψουμε για τη διάλυση κάθε διαχωρισμού πάνω στο σώμα των καταπιεσμένων κι εκμεταλλευόμενων. Να αγωνιστούμε λοιπόν από κοινού με τους καταπιεσμένους και τους εκμεταλλευόμενους όλων των χωρών για να δημιουργήσουμε ένα κοινό διεθνιστικό μέτωπο που θα υψώσει φράγμα στους εθνικισμούς και στον φασισμό, που θα παλέψει ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο, που θα βροντοφωνάξει πως δεν θα αφήσει τα αφεντικά μας να μας διαχωρίσουν βάσει εθνικότητας, χρώματος, σεξουαλικής κατεύθυνσης, κατεύθυνσης φύλου, θρησκείας ή οποιασδήποτε άλλης διαχωριστικής γραμμής. Που θα αγωνιστεί για μία α-κρατική, α-ταξική, α-εθνική ζωή.
Παράλληλα με τον εθνικισμό, θα παλέψουμε για να τσακίσουμε την πιο προωθημένη μορφή του: το φασισμό, κάθε φορά που αυτός προσπαθεί να σηκώσει κεφάλι. Σε αυτήν την πόλη είδαμε τα διάφορα φασιστοειδή να προσπαθούν να εμφανιστούν στο δρόμο με διάφορες αφορμές. Αλλά εμείς, ως αντιφασίστριες και αντιφασίστες, ανεξαρτήτως των αφορμών που οι φασίστες επικαλούνται για να βγουν από την τρύπα τους και να συσπειρώσουν διάφορους ρατσιστές, ελληνόψυχους, θρησκόληπτους, βλέπουμε το φασισμό ως το μακρύ χέρι του κεφαλαίου. Και για αυτό δε διαχωρίζουμε την πάλη μας απέναντι στο φασισμό από αυτή απέναντι στον καπιταλισμό. Ο φασισμός είναι η εντατικοποίηση της καπιταλιστικής συνθήκης της εξαίρεσης. Ο φασισμός μας θέλει δούλους των αφεντικών. Ο φασισμός εντείνει την παρανομοποίηση και την στρατικοποίηση της εργασίας, θέτοντας όρους εξόντωσης στο «περισσευούμενο» εργατικό δυναμικό.
Ο φασισμός είναι γέννημα αυτού του κόσμου καταπίεσης, εκμετάλλευσης και εξαιρέσεων. Γι' αυτό και αντιμετωπίζεται με ταξικούς όρους, ανατρέποντας το σύστημα που τον εκτρέφει και το οποίο αυτός πάντα υπηρετεί. Δε θα αφήσουμε την πόλη μας έρμαιο στους φασίστες και τους υπερ-εθνικιστές, όσο λίγοι και αν είναι, όσο γελοίοι και αν φαντάζουν.

ΚΑΝΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΔΕ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙ

ΚΑΝΕΝΑ ΕΘΝΟΣ ΔΕ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ

ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ, ΤΟΣΟ ΜΑΣ ΝΤΟΠΑΡΟΥΝΕ ΜΕ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΦΥΛΗ

ΚΑΜΙΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΑΣ

ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΟΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΣΜΑ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 16/6/2018, 18:00, ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης - μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας

lib_exthess@hoextmail.coexm
http://www.libertasalonica.wordpress.com


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Καλούμε στην αντιφασιστική συγκέντρωση στο άγαλμα βενιζέλου, 16/6 στις 18:00

ΜΟΝΟ ΕΝΤΑΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ

κατάληψη 111


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Για ακόμη μια φορά, οι νοσταλγοί του μίσους επιχειρούν να παρέμβουν στη δημόσια σφαίρα της πόλης. Οραματιζόμενοι νέα πραξικοπήματα, οι νοσταλγοί της αιματοβαμμένης επταετίας πιστεύουν πως θα παρέμβουν στην πόλη ανενόχλητοι. Θα είμαστε εκεί να τους κόψουμε κάθε προσδοκία.

Τη στιγμή που οι διακρατικοί ανταγωνισμοί εντείνονται, τα κράτη κρύβουν τις εγκληματικές τους στρατηγικές πίσω από ψευτοδιλήμματα. Ο εχθρός μας δεν βρίσκεται στην άλλη μεριά των συνόρων. Βρίσκεται δίπλα μας, μιλάει την ίδια γλώσσα και εμφανίζει τα κρατικά και καπιταλιστικά συμφέροντα σαν κοινά, κάτω από τον εθνικό μανδύα. Ο εχθρός μας δεν είναι οι καταπιεσμένοι όλης της γης, όποια γλώσσα και αν μιλάνε, όποιο χώμα και αν πατάνε. Είναι τα κράτη και οι στρατοί, τα σύνορα και οι πατρίδες, τα έθνη και οι θρησκείες.

ΚΑΝΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΔΕ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙ-ΚΑΝΕΝΑ ΕΘΝΟΣ ΔΕ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΙΟΥΝΗ,18:00 ΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Κατάληψη Terra Incognita

πηγή : email που λάβαμε στις 16 Ιούνιος 01h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Σε ένα περιβάλλον οξυμένων διακρατικών ανταγωνισμών στην ανατολική Μεσόγειο, το ελληνικό κράτος και ισχυρή μερίδα της ντόπιας αστικής τάξης, προσπαθούν να αδράξουν την ευκαιρία ώστε να αναβαθμίσουν την θέση τους στην παγκόσμια γεωπολιτική σκηνή, ακολουθώντας μια τακτική εμβάθυνσης των συμμαχιών με τους «δυνατούς» παίκτες της περιοχής και του κόσμου.

Από τη μία αυξάνονται οι εντάσεις με το τουρκικό κράτος ενώ παράλληλα βαθαίνει η σχέση με το ΝΑΤΟ με διάφορες παραχωρήσεις που εξυπηρετούν την γραμμή του οργανισμού, περιμένοντας ταυτόχρονα τα ανάλογα ανταλλάγματα (μερίδιο από τις ΑΟΖ, κούρεμα χρέους, αγορά εξοπλισμών κλπ). Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ήταν που επιδίωξαν να λύσουν το «Μακεδονικό ζήτημα», κατά παραγγελία του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής ένωσης, έτσι ώστε η γειτονική χώρα να ενταχθεί στους δύο οργανισμούς ισχυροποιώντας την παρουσία τους στην περιοχή των Βαλκανίων.

Ταυτόχρονα στο εσωτερικό οι κεφαλαιοκράτες και το κράτος συνεχίζουν ακάθεκτοι την επίθεση τους στις κατώτερες κοινωνικές τάξεις με συνεχείς μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, εντατικοποίηση των όρων δουλειάς, νομιμοποίηση της ελαστικής και ανασφάλιστης εργασίας, μείωση αφορολόγητου, αύξηση της καταστολής...

Την ίδια στιγμή η πατριωτική ρητορική δίνει και παίρνει από όλες τις πολιτικές παρατάξεις αλλά και από όλες τις κλίκες του εθνικού κορμού (καραβανάδες, μπάτσοι, εκκλησία, απόστρατοι, επιχειρηματίες) που καλούν για διαταξική συνεργασία και εθνική συστράτευση. Πρέπει να ματώσουμε κι άλλο για να ξελασπώσουμε το έθνος, πρέπει να στερηθούμε κι άλλα για να σωθεί η πατρίδα, πρέπει να βάλουμε πλάτη στην εθνική οικονομία για να ανακάμψει και αν χρειαστεί πρέπει να είμαστε έτοιμοι είτε να κατεβούμε στα συλλαλητήρια που διοργανώνει η μία ή η άλλη μερίδα της αστικής τάξης (βλ. Για το Μακεδονικό) είτε να πάρουμε μέρος σε πιθανές μελλοντικές συγκρούσεις μεταξύ της αστικής τάξης της χώρας μας και της αντίστοιχης στην Τουρκία, για το ποια από τις δύο και υπό ποιανού την επιτροπεία, θα καρπωθεί το φυσικό αέριο του Αιγαίου. Κυβερνητικοί και αντικυβερνητικοί Ελληναράδες συναγωνίζονται για το ποιος θα κρατήσει την πιο υπεύθυνη πατριωτική στάση, είτε υπέρ είτε ενάντια στη συγκεκριμένη συμφωνία, αλλά όλοι συναινούν στο δικό μας ξεζούμισμα από τα αφεντικά.

Αλλά οι εκμεταλλευόμενοι, έχουμε μνήμη, και δεν ξεχνάμε ότι πάντα πίσω από τις εθνικές κορόνες κρύβονται τα συμφέροντα κράτους και αφεντικών, που καμία σχέση δεν έχουν με τα δικά μας. Αυτά τα συμφέροντα είναι που υπερασπίζονται και οι φασίστες που αποτελούν κάποιους από τους βασικούς εκφραστές των εθνικών / εθνικιστικών ρητορικών.

Μιλώντας για εθνικά ιδεώδη και καθαρότητα της φυλής, για την θρησκεία, για την υποταγή στους ανωτέρους, για την καθαρότητα του πιο βρώμικου μηχανισμού όπως είναι ο στρατός, προσπαθούν να διαχύσουν στο σώμα των από τα κάτω της κοινωνίας ιδεολογήματα που θα μας κρατήσουν διαιρεμένους και άπραγους μπροστά στις αιτίες της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης που βιώνουμε. Συγχρόνως προσπαθούν και με πιο άμεσους τρόπους να κάνουν την βρώμικη δουλειά για το κράτος κ τα αφεντικά (πολλοί από αυτούς άλλωστε είναι και οι ίδιοι ή αφεντικά ή κομμάτι των κρατικών μηχανισμών, όπως στρατιωτικοί και μπάτσοι). Επιθέσεις και τρομοκράτηση όσων ανήκουν σε κομμάτια της κοινωνίας που περισσεύουν ή δεν συνάδουν με τα κυρίαρχα πρότυπα (μετανάστες ομοφυλόφιλους) ή αγωνίζονται (εργαζόμενους, μαθητές, φοιτητές, αναρχικούς, κομμουνιστές).

Το Σάββατο 16-6 η Χρυσή Αυγή καλεί σε συγκέντρωση για το «Μακεδονικό» μπροστά από τα γραφεία τους, μία μέρα μετά τη δήλωση βουλευτή της που καλούσε το στρατό σε πραξικόπημα. Η προσπάθεια όλων των φορέων εθνικισμού, "εντός ή εκτός συνταγματικού τόξου" να βγουν από τις τρύπες τους εκμεταλλευόμενοι το κλίμα του εθνικού παραληρήματος της περιόδου και να κερδίσουν έδαφος στο δρόμο θα πέσει στο κενό.

Έχουμε ιστορική μνήμη και ταυτόχρονα ιστορικό καθήκον για να οργανωθούμε και να πολεμήσουμε,

ενάντια στους εθνικούς μύθους που κρατούν διαιρεμένους τους εκμεταλλευόμενους όλου του κόσμου,

ενάντια στους εθνικισμούς, τις εντάσεις, τους πολέμους που φουντώνουν στην ανατολική μεσόγειο και τα Βαλκάνια,

ενάντια σε κάθε κράτος, σε κάθε αστική τάξη αλλά και ενάντια στην πολεμική μηχανή του NATO.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ/ ΑΝΤΙΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 16/6/2018, 18:00, ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά

πηγή : email που λάβαμε στις 16 Ιούνιος 01h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Το Σάββατο 16/6, καλούν οι ναζί της Χρυσής Αυγής σε συγκέντρωση και πορεία στη Θεσσαλονίκη.

Ως υπέρμαχοι του μαχητικού αντιφασισμού, η θέση μας δε μπορεί να είναι άλλη από την παρουσία μας στο δρόμο.

Επιλέγουμε να στεκόμαστε απέναντι σε φασιστικές οργανώσεις, ο,τι όνομα κι αν έχουν.

Καλούμε όλους τους αντιφασίστες, το Σάββατο 16/6 στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 18:00 για να στείλουμε ένα και μόνο μήνυμα: Είμαστε περισσότεροι,δυνατότεροι και δε θα αφήσουμε χώρο σε φασίστες.

Μαχητικός αντιφασισμός για μια ελεύθερη κοινωνία όπου κανείς δε θα φοβάται για τις επιλογές και τα χαρακτηριστικά του.

Αντιφασιστική Νεολαία Θεσσαλονίκης - Α.ΝΕ.Θ.

πηγή : email που λάβαμε στις 16 Ιούνιος 01h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Αντιφασιστική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 16/6 | Άγαλμα Βενιζέλου στις 18:00

Κάθε κάλεσμα του φασιστικού εσμού, κάθε εμφάνιση της ναζιστικής συμμορίας είναι μία προσπάθεια να επιτεθεί στο κίνημα και να οργανώσει τον κανιβαλιστικό όχλο. Από τον εμπρησμό της Libertatia, το πογκρόμ στους πρόσφυγες στην Μυτιλήνη και την επίθεση σε παρέμβαση της ΟΡ.Μ.Α. στο Πέραμα, οι φασιστικές και εθνικιστικές συγκεντρώσεις γίνονται το προπέτασμα επιθέσεων και οργάνωσης του φασιστικού ακροατηρίου. Η προσπάθεια αυτή την ημέρα της Χ.Α. να κατέβει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης δεν θα μείνει αναπάντητη.

Το ταξικό κίνημα της εργατικής τάξης και της νεολαίας με εργαλεία τον μαχητικό αντιφασισμό, τον διεθνισμό και την προοπτική της κομμουνιστικής κοινωνίας θα τσακίσει τα υπολείμματα των ταγμάτων εφόδου θα αποτρέψει την ακροδεξιά και φασιστική ανασυγκρότηση και θα οδηγήσει στην αντικαπιταλιστική ανατροπή.

Δεν θα αφήσουμε την Χρυσή Αυγή να εμφανιστεί σε δημόσιο χώρο.

Κανένα περιθώριο στους φασίστες.

Συμμετέχουμε και καλούμε στην αντιφασιστική συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 18:00 το Σάββατο 16/6

ΟΡ.Μ.Α. (ΟΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού)

πηγή : https://ormantifa.wordpress.com/2018/06/15/αν…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Ασυνέχεια στο ρου της ιστορίας: ΑΥΡΙΟ στις 18:00 ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στο Αγ. Βενιζέλου

ΑΥΡΙΟ στις 18:00 ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στο Αγ. Βενιζέλου.
Οι Χρυσαυγίτες νοσταλγοί της Χούντας και του Χίτλερ, με την όλη αναθέρμανση του "Μακεδονικού, βρίσκουν ευκαιρία να βγουν από τις τρύπες τους και να πετάξουν το φασιστικό-εθνικιστικο τους δηλητήριο.

Η απάντηση μας θα είναι μια και καθοριστική:
ΟΎΤΕ ΣΠΙΘΑΜΉ ΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΊΣΤΕΣ !

ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΤΑΞΙΚΟΙ.

πηγή : https://www.facebook.com/asynexeiastorouthsis…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Αντιφασιστική Συγκέντρωση

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΟΞΥΣΜΟ
ΥΨΩΝΟΥΜΕ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ

Στις 16 Ιουνίου καλεί η Χρυσή Αυγή στα γραφεία της στη Θεσσαλονίκη πορεία για το Μακεδονικό ζήτημα. Οι νεοναζί επιχειρούν αφενός να αντλήσουν υπεραξία από την ανακίνηση του ζητήματος, αφετέρου να βρουν συμμάχους, ώστε να αποπειραθούν τη νομιμοποίηση της συμμορίας τους.
Ταυτόχρονα διαγκωνίζονται και με άλλα σχέδια της ακροδεξιάς ώστε να κρατήσουν τον ρόλο της "εμπροσθοφυλακής" του εθνικιστικού εσμού.

Διάφορες, ανοιχτά φασιστικές γκρούπες στη Θεσσαλονίκη έχουν επιχειρήσει το τελευταίο διάστημα να βρουν κοινωνικά ερείσματα μέσα από την εκκλησία, τους ποντιακούς συλλόγους και άλλους φορείς, ώστε να χύσουν όσο το δυνατόν απρόσκοπτα το φασιστικό δηλητήριο τους στις φλέβες της κοινωνίας και να βρουν χώρο για να επιτεθούν σε καταπιεσμένους, ομοφυλόφιλους, μετανάστες και κοινωνικούς αγωνιστές, όπως επίσης και στις δομές του κινήματος. Κορυφαίο παράδειγμα αποτελεί η πυρπόληση της κατάληψης Libertatia τον περασμένο χειμώνα.

Οι εθνικιστές και οι φασίστες επιχειρούν να βγουν στον αφρό των ημερών χρησιμοποιώντας το Μακεδονικό ζήτημα. Η νατοϊκή λύση που κατατίθεται με στόχο τον καπιταλιστικό εκσυγχρονισμό της Βόρειας Μαακεδονίας και την πρόσδεσή της στο δυτικό άρμα από τη μία πλευρά και την αναβάθμιση οικονομική και γεωπολιτική της Ελλάδας, σημαίνει την εμπλοκή ακόμη πιο έντονα των 2 χωρών στα πολεμικά σχέδια της Δυτικής συμμαχίας και την περαιτέρω εξαθλίωση των δύο λαών. Οι φασίστες χρησιμοποιούν τη συμφωνία για να αναπτύξουν την ατζέντα τους η οποία περιλαμβάνει ακόμα και προσκλήσεις σε πραξικόπημα. Ας ,η γελιόμαστε όμως ο μόνος που πραγματικά απειλείται από τους φασίστες είναι οι αδύναμοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες κι όχι φυσικά το χέρι που τους ταΐζει το κράτος και το πολιτικό προσωπικό της καπιταλιστικής διαχείρισης.

Αποφασίσαμε να μην αφήσουμε αυτή τη νέα πρόκληση αναπάντητη. Καλούμε σε αντιφασιστική και αντιεθνικιστική συγκέντρωση το Σάββατο 16/6 στις 18.00 στο άγαλμα βενιζέλου. Σε αυτήν τη συγκέντρωση καλούμε ανθρώπους από όλο το φάσμα του κινήματος αντίστασης στον φασισμό, νεολαίους, εργατικά σωματεία, πολιτικές ομάδες και συλλογικότητες, αντιφασιστικες συσπειρώσεις.

Να συγκροτήσουμε το απαραίτητο αντιφασιστικό ανάχωμα που δεν θα επιτρέψει την ανάπτυξη του φασιστικού σχεδίου. Γιατί μπορεί σήμερα ο εθνικισμός να βάζει στο στόχαστρο τους μετανάστες και τους κοινωνικούς αγωνιστές ο πολιτικός ορίζοντας όμως που επικαλείται, αυτός της δικτατορίας, της μόνιμης εξαίρεσης του σοβινισμού και της επεκτατικότητας εμπλέκει το σύνολο της κοινωνίας σε εμπόλεμες καταστάσεις, όπως αυτές που επιλέγει το κεφάλαιο όταν δεν μπορεί να επεκταθεί περισσότερο με τα συμβατικά μέσα.

Οι διακρατικές συμφωνίες αποσκοπούν στην περαιτέρω εκμετάλλευση των λαών και στις δυό πλευρές των συνόρων. Μόνη ελπίδα η αντιφασιστική ένωση των λαών και η αντίστασή τους απέναντι στο κράτος, τον φασισμό, τον εθνικισμό, τον πόλεμο και το σύστημα που τα γεννά.

Βρισκόμαστε στο δρόμο για να αντιταχθούμε στα εθνικιστικά παραληρήματα, για να παλέψουμε για μια ζωή ισότητας, αλληλεγγύης, ελευθερίας.

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ
Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ & ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
16/6 18:00

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ VOLUNTAD ANTIFASCISTA

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/75254/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες δεν έχουμε πατρίδα

φασίστες, ναζί, εθνικιστές πίσω στις τρύπες σας, στη χωματερή της ιστορίας

«[…]ο εθνικισμός ουδέποτε υπήρξε κάτι άλλο από την πολιτική θρησκεία του σύγχρονου κράτους. [...]Ή μετατροπή των ανθρωπίνων ομάδων σε έθνη, δηλαδή σε λαούς ενός κράτους, δεν άνοιξε το δρόμο σε καμιά νέα προοπτική για την Ευρώπη. Απεναντίας, έχει από μόνη της συγκροτήσει έναν ισχυρό προμαχώνα για τη διεθνή αντίδραση, πού αποτελεί σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια για την κοινωνική απελευθέρωση».

Ρούντολφ Ρόκερ

Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες, οι άνεργοι και οι άνεργες δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με όσους και όσες σαν κι εμάς ζουν έξω απ' τα σύνορα. Το έθνος- κράτος γεννήθηκε μαζί και για τον καπιταλισμό. Ο κόσμος για τον οποίο παλεύουμε δεν έχει εθνικές ταυτότητες και σύνορα. Ο εθνικισμός προσφέρει μεγάλη υπηρεσία σε όσους θέλουν να μας αποκρύψουν τον πραγματικό εχθρό, τους ντόπιους και ξένους εκμεταλλευτές μας.

Οι διαπραγματεύσεις για τη λύση του μακεδονικού ζητήματος φτάνουν στο τέλος. Οι αποφάσεις που φαίνεται να έχουν ληφθεί έχουν ξυπνήσει τις εθνικιστικές φωνές που ακούστηκαν το προηγούμενο διάστημα, και οι φασίστες θεωρούν ότι οι συνθήκες προσφέρονται για να εμφανιστούν πάλι δημόσια. Δε θα κάνουν ούτε βήμα στην πόλη, δεν τους χαρίζουμε ούτε σπιθαμή δημόσιου χώρου.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 16/6 18.00

ΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

ΕΣΕ (Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση) Θεσσαλονίκης

πηγή : email που λάβαμε στις 16 Ιούνιος 14h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Όλοι/ες στην αντιφασιστική συγκέντρωση το Σάββατο 16/6 στις 6 μμ στο Αγ. Βενιζέλου

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τους φασίστες εγκληματίες της Χρυσής Αυγής που τολμούν να ανακοινώνουν ότι θα κάνουν το Σάββατο 16 Ιούνη συγκέντρωση έξω από τα γραφεία τους με αφορμή τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ. Οι νεοναζί προσπαθούν απεγνωσμένα να ξεφύγουν από την απομόνωση στην οποία τους έχει καταδικάσει το αντιφασιστικό κίνημα και από τις αποκαλύψεις για την εγκληματική δράση τους που έρχονται στο φως κατά τη διάρκεια της δίκης τους. Η προσπάθειά τους λειτουργεί συμπληρωματικά στην πρωτοβουλία της ΝΔ και άλλων ακροδεξιών να οργανώσουν συλλαλητήρια για το Μακεδονικό προσπαθώντας να στήσουν κλίμα ανάλογο με εκείνο της δεκαετίας του '90. Δεν θα περάσουν! Εχθροί μας είναι οι καπιταλιστές και οι κυβερνήσεις τους, οι ίδιοι που αφήνουν ελεύθερους τους φασίστες να καλούν σε πραξικόπημα 2 μέρες μετά την σύλληψη νεολαίου επειδή τόλμησε να μην σιωπήσει στους τραμπουκισμούς των ένστολων χρυσαυγιτών, οι «θεσμοί» ΕΕ-ΔΝΤ που προωθούν τα ατέλειωτα Μνημόνια λιτότητας και εξαθλίωσης και το σύστημά τους, όχι οι γειτονικοί λαοί που έχουν τα ίδια προβλήματα με εμάς. Ο φασισμός λειτουργεί και πάλι σαν μαντρόσκυλο του συστήματος, τροφοδοτώντας εντάσεις και κηρύσσοντας τον εμφύλιο μεταξύ των φτωχών, για να στηριχτεί η αντιλαϊκή πολιτική του Κεφαλαίου.

Η «λύση» που προπαγανδίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνδυάζει τους εκβιασμούς απέναντι στη γειτονική χώρα με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ. Η δική μας λύση είναι στον αντίποδα του ιμπεριαλισμού και του εθνικισμού: παλεύουμε για να φύγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και να διώξουμε το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια. Ο δρόμος για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή μας θα ανοίξει με τη σφυρηλάτηση της ενότητας της εργατικής τάξης ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στους εθνικισμούς που καλλιεργούν οι ντόπιες αστικές τάξεις και με το σεβασμό στο δικαίωμα του κάθε λαού να αποφασίζει για το πώς θα ονομάζεται η χώρα του. Η διεθνιστική αλληλεγγύη των εργατών μπορεί και πρέπει να τσακίσει τα γεράκια του κεφαλαίου που κρύβονται πίσω από τη γαλανόλευκη για να προωθήσουν τις αιματοβαμμένες επενδύσεις τους.

Το αντιφασιστικό κίνημα δεν θα αφήσει τους νοσταλγούς του Χίτλερ να χύσουν το ναζιστικό τους δηλητήριο. Όλες και όλοι στην αντιφασιστική συγκέντρωση το Σάββατο 16 Ιούνη στις 6μμ στο άγαλμα Βενιζέλου.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης

πηγή : http://antarsya.gr/node/4901