Κυριακή 17 Ιουνίου 2018 στις 20.30

Προβολή ταινίας: Η Διεθνής

Κυριακή 17 Ιούνη στις 8:30 μ.μ. προβολή της ταινίας «Η Διεθνής [Beynelmilel]»

Την Κυριακή 17 Ιούνη στις 8:30 μ.μ. η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας θα προβάλει την ταινία «Η Διεθνής [Beynelmilel]» των Μουχαρρέμ Γκιουλμέζ και Σιρρί Σουρέιγια Οντέρ με τους Γκεζμί Μπασκίν, Οζγκιού Ναμάλ, Μπαχρί Μπευιάτ.

Στην Τουρκία το 1980 ένα στρατιωτικό πραξικόπημα βάζει σε «γύψο» τη
χώρα και εξαπολύει σκληρή καταστολή ενάντια σε κάθε μορφή αντίστασης. Υποτίθεται ότι θέλει να εκσυγχρονίσει τη χώρα και γι' αυτό απαγορεύει την παραδοσιακή μουσική.
Μια ομάδα μουσικών λοιπόν, κινδυνεύοντας να μείνουν άνεργοι, αποφασίζουν να δεχτούν να παίζουν μόνο… εμβατήρια για τους αξιωματικούς. Θα παίξουν μάλιστα στη γιορτή που στήνεται για την υποδοχή στελεχών της χούντας που θα επισκεφτούν την πόλη. Ο επικεφαλής της μπάντας όμως θέλει να παρουσιάσει κάτι πρωτότυπο. Αποφασίζει τελικά να υποδεχτεί τους χουντικούς με τον… Ύμνο της Διεθνούς, που άκουσε τυχαία στο πικάπ της κόρης του, μιας νέας κοπέλας, η οποία μαζί με τον φίλο της θέλουν να αντισταθούν στη δικτατορία.
Μια εξαιρετική πολιτική κωμωδία και ταυτόχρονα ένας ύμνος για τους αγώνες του τουρκικού λαού για ελευθερία και δημοκρατία.

πηγή : https://ergatikilesxikallitheas.wordpress.com…