Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018 στις 9.00 πμ

Εφετείο των συλληφθέντων της κατάληψης της Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης στις 26/9/2016

Στις 21 Ιουνίου το Εφετείο των 22 συλληφθέντων της κατάληψης της Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης στις 26/9/2016

Στο Α' Τριμελές Εφετείο πλημμελημάτων εκδικάζεται η υπόθεση των 22 συλληφθένων της κατάληψης της Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης: Πέμπτη 21/6, στις 9:00 π.μ. 1ος όροφος - αίθουσα Δ70 Β.

Την Πέμπτη 21 Ιουνίου στις 9:00 συνεχίζεται - μετά από διακοπή - το Εφετείο 22 συντρόφων/ισσών που είχαμε συλληφθεί κατά τη διάρκεια κατάληψης στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση στις 26/9/2016.
Η συγκεκριμενη κατάληψη έγινε με πρωτοβουλία της τότε συνέλευσης ''Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους τους Φυλακισμένους και Διωκόμενους Αγωνιστές'' μαζί με συντρόφους/ισσες στα πλαίσια πολύμορφων δράσεων Αλληλεγγύης ενάντια στην σκλαβιά των κρατουμένων στις αμερικάνικες φυλακές. Την περίοδο εκείνη η Συνέλευση Αλληλεγγύης είχε πραγματοποιήσει δράσεις, παρεμβάσεις σε πολυεθνικές όπως η Bayer, καταλήψεις σε ραδιοφωνικούς σταθμούς κ.λ.π ως ένδειξη Αλληλεγγύης στον αγώνα των κρατούμενων στις ΗΠΑ. Είναι χαρακτηριστικό πως οι δράσεις της τότε'' Συνέλευσης Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους Φυλακισμένους και Διωκόμενους Αγωνιστές'' που αφορούσε τον πολύμηνο αγώνα ενάντια στην σκλαβιά που εξελισσόταν στις φυλακές των ΗΠΑ, κατέληξαν για όσους/όσες συμμετείχαμε τότε, σε τουλάχιστον 3 περιπτώσεις σε μαζικές προσαγωγές και 1 επίσης σε μαζικές συλλήψεις.

Μετά την πρωτόδικη απόφαση (14 μήνες με τριετή αναστολή) είναι χαρακτηριστικό ότι η δικογραφία κοινοποιήθηκε και στη ΔΑΕΕΒ 1ο, 3ο και 5ο τμήμα!

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1589095/