Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 στις 12.00

Κάλεσμα ενάντια στη δημιουργία μιας ακόμη καφετέριας στο πάρκο Tρίτση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΡΙΤΣΗ

Την Τετάρτη 20 Ιουνίου στις 12:00 στα γραφεία του φορέα διαχείρισης του πάρκου τρίτση πρόκειται να πραγματοποιηθεί η δημοπράτηση της μεγάλης καφετέριας (263 τ.μ.) και του περιβάλλοντος χώρου (700 τ.μ.) που βρίσκεται κεντρικά του πάρκου (σιντριβάνι) με διάρκεια εκμίσθωσης 9 έτη. Πρόκειται για την επαναπροκήρυξη της δημοπρασίας αφού κατά την πρώτη δεν υπήρξαν προσφορές. Στην πρώτη προσπάθεια δημιουργίας μιας ακόμη καφετέριας βρεθήκαμε στα γραφεία του φορέα με σκοπό το μπλοκάρισμα-ακύρωση της διαδικασίας, με τη στήριξη συντρόφων-ισσών από διάφορες περιοχές της Αθήνας. Και επιθυμία μας είναι να ξαναβρισκόμαστε εκεί για όσο καιρό χρειάζεται με σκοπό να μπλοκάρουμε τα σχέδιά τους.

Η δημιουργία μίας -για αρχή- ακόμη καφετέριας εντός του πάρκου δεν είναι μια μεμονωμένη κίνηση από την πλευρά των διαχειριστών, αλλά εντάσσεται σε ένα συνολικότερο πλαίσιο αποφάσεων που σταδιακά υλοποιούνται και δημιουργούν ένα πάρκο τεμαχισμένο στις διάφορες από τα πάνω καθορισμένες ζώνες χρήσης, πλήρως εμπορευματοποιημένο και ελεγχόμενο , καθώς και ορίζουν ως μόνη αποδεκτή ταυτότητα όσων εισέρχονται, υπάρχουν και αλληλεπιδρούν εντός του πάρκου, αυτήν του «επισκέπτη - καταναλωτή». Όλα αυτά δεν αποτελούν πρωτότυπες κινήσεις αφού αφενός βρίσκονται στα χνάρια όλων των προηγούμενων θεσμικών διαχειρίσεων, αφετέρου συμβαίνουν στο πλαίσιο μια γενικότερης κεντρικής πολιτικής γραμμής σε σχέση με την αξιοποίηση - εκμετάλλευση των δημόσιων χώρων.

Ενάντια στις επιδιώξεις αυτές, προτάσσουμε την επανοικειοποίηση των δημόσιων χώρων και την απελευθέρωσή τους από κράτος, τοπικές αρχές και ιδιωτικό κεφάλαιο. Η συλλογική και από τα κάτω αυτοδιαχείριση του πάρκου, αντιεμπορευματικά, στη βάση της αυτοοργάνωσης και της αλληλεγγύης μέσα από αντιιεραρχικές διαδικασίες, δημιουργεί τόπους και χρόνους εδαφικοποίησης των αναγκών και επιθυμιών μας, μακριά από λογικές ανάθεσης σε θεσμικούς φορείς και ιδιώτες. Δημιουργεί εστίες αντίστασης και ανυπακοής στα κυρίαρχα αναπτυξιακά σχέδια που αποσκοπούν μόνο στο κέρδος και τη λεηλασία, αλλά και στις κάθε είδους εξουσιαστικές επιβολές που επιχειρούν να κατακλύσουν κάθε πτυχή της ζωής μας. Θα μας βρίσκουν μπροστά τους ενάντια στα συνολικά σχέδιά τους για το πάρκο, αλλά και σε κάθε επιμέρους απόφαση που λεηλατεί κομμάτια του.

Να οργανώσουμε συλλογικά τις αντιστάσεις μας ενάντια στις πολιτικές που απειλούν το πάρκο.

Να εμποδίσουμε την επέκταση της εμπορευματοποίησής του.

Φορείς- Δήμοι- Επιχειρηματίες, κάτω τα χέρια από το πάρκο τρίτση.

Συγκέντρωση στα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης του πάρκου τρίτση

Τετάρτη 20/6, στις 12.00 το μεσημέρι (είσοδος από Σπ. Μουστακλή)

Αγρός - Αυτοδιαχειριζόμενο Κατειλλημένο έδαφος

πηγή : http://agros.espivblogs.net/2018/06/19/ανακοί…