Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 στις 21.30

Προβολές στην Ταράτσα: "Γραμμές" (Lines) του Βασίλη Μαζωμένου

Οι «Γραμμές»(Lines) του Βασίλη Μαζωμένου
2016 ‧ Δραματική ταινία ‧ 1 ώ. 28 λ.
........................................................................................
Την ταινία θα προλογίσει ο Γιάννης Ραουζαίος: κριτικός κινηματογράφου / συγγραφέας
Θα ακολουθήσει συζήτηση παρουσία του σκηνοθέτη Βασίλη Μαζωμένου

~English subtitles
~Λειτουργεί Καφενείο / Μπάρ από τις 18.00μμ
~Έναρξη προβολής 21.30μμ .
.......................................................................................................
Η ταινία "Γραμμές" (Lines), σε σενάριο και σκηνοθεσία Βασίλη Μαζωμένου, που εμπνεύστηκε το θέμα της από τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα της κρίσης, είναι μια συμπαραγωγή της Horme Pictures, του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και της ΕΡΤ.
...........................................................................................................
To πιο φιλόδοξο πρότζεκτ του Bασίλη Μαζωμένου αποτελεί μια κραυγή για την Ελλάδα που πεθαίνει παίρνοντας αφορμή από τις (τουλάχιστον) 4.000 αυτοκτονίες που έχουν σημειωθεί στη χώρα μας στην περίοδο της κρίσης. Επτά συγκλονιστικές ιστορίες ανθρώπων σε απόγνωση που φλερτάρουν με την ιδέα της αυτοκτονίας, και ο τηλεφωνητής ενός κέντρου ψυχολογικής υποστήριξης που λέγεται «Γραμμή ζωής», συνθέτουν ένα σύγχρονο δράμα με σουρεαλιστικά στοιχεία στα όρια της αλληγορίας.
Με μια πλειάδα γνωστών ηθοποιών (από τον βραβευμένο στην Βενετία με το βραβείο ανδρικής ερμηνείας Θεμιστοκλή Πάνου, μέχρι την Άννα Καλαϊτζίδου του «Κυνόδοντα» και από τον Θόδωρο Κατσαφάδο μέχρι τον Τάσο Νούσια) η ταινία έχει ήδη προσελκύσει το διεθνές ενδιαφέρον με δημοσιεύματα να μιλούν για μια πτυχή της «σύγχρονης ελληνικής τραγωδί
Η ΤΑΙΝΙΑ
Ένας τηλεφωνητής προσπαθεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να συνεχίσουν να ζουν και να ελπίζουν.
Η ΣΥΝΟΨΗ
Ελλάδα, σήμερα. Μια κοινωνία σε κατάρρευση. Επτά διαφορετικοί άνθρωποι που φτάνουν στα όρια τους, καταρρέουν μαζί της. Αν και υπάρχουν ανάμεσα τους εμφανείς συγγενικές, φιλικές, αλλά και τυχαίες συνδέσεις, πιο πολύ όλους τους ενώνει η ίδια πράξη· ένα τηλεφώνημα σε ένα κέντρο ψυχολογικής υποστήριξης, στην «γραμμή ζωής». Εκεί ψάχνουν το όριο της ζωής και του θανάτου, το όριο της επικοινωνίας, το όριο της ελπίδας...
........................................................................................................
ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ
Η ταινία προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινότητα απέναντι στη συνεχιζόμενη τραγωδία που βιώνει η Ελλάδα. Τα θύματα της οικονομικής κρίσης γίνονται τα θύματα της επόμενης ημέρας. Μέσα από τα ψυχικά τους ερείπια, προβάλλουν τα ερείπια μιας ολόκληρης χώρας που προσπαθεί να κραυγάσει το πρόβλημά της, μέσα από λυγμούς που ακούγονται στις τηλεφωνικές γραμμές.

πηγή : email που λάβαμε στις 20 Ιούνιος 11h