Παρασκευή 15 Απριλίου 2011 στις 17.00

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για Παλαιστίνη

Συγκέντρωση έξω από τα γραφεία προσωπικού της G4S, εταιρείας-συνεργάτη στα εγκλήματα των Σιωνιστών

17 ΑΠΡΙΛΗ, ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

Στις 17 Απρίλη 1974 απελευθερώθηκε από τις Ισραηλινές φυλακές ο πρώτος Παλαιστίνιος πολιτικός κρατούμενος, Mahmoud Baker Hijazi, στα πλαίσια της πρώτης συμφωνίας ανταλλαγής κρατουμένων με το Ισραήλ. Από τότε το Εθνικό Παλαιστινιακό Συμβούλιο καθιέρωσε την 17η Απρίλη ως ημέρα αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους και έκτοτε η μέρα αυτή θεωρείται ημέρα δράσεων αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους σε όλο τον κόσμο.

Σήμερα, περισσότεροι από 11.000 Παλαιστίνιοι κρατούνται στα Ισραηλινά κολαστήρια. Μεταξύ αυτών τουλάχιστον 400 παιδιά που έχουν καταδικαστεί σε πολύμηνες φυλακίσεις επειδή έριχναν πέτρες στους στρατιώτες της Κατοχής. Τα παιδιά αυτά παραμένουν στη φυλακή χωρίς καμμία φροντίδα και σε πολλές περιπτώσεις στερούνται την τροφή και τον ύπνο. Ακόμα, εκατοντάδες γυναίκες και νεαρά κορίτσια συλλαμβάνονται και οδηγούνται στις φυλακές. Και τα βασανιστήρια είναι στην ημερήσια διάταξη. Κανένας φυλακισμένος δεν γλυτώνει. Στέρηση ύπνου, αλυσόδεμα σε επώδυνη στάση, ξυλοδαρμοί, χρήση χημικών αερίων μέσα στα κελιά, κάθε λογής εξευτελισμοί, ταπεινώσεις και κακοποιήσεις...

Ανάμεσα στους Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους βρίσκονται επίσης πολλά εκλεγμένα μέλη της ηγεσίας της Χαμάς και της Φατάχ καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, Αχμάντ Σααντάτ, και ο ηγέτης της Φατάχ, Μαρουάν Αλ-Μπαργκούτι.

Η συμμετοχή της G4S στην Ισραηλινή Κατοχή της Παλαιστίνης

Η εταιρεία σεκιούριτυ G4S (Group 4 Securicor) προσφέρει υπηρεσίες και συστήματα ασφάλειας στις κατοχικές δυνάμεις του Ισραήλ ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό. Ειδικότερα δε παρέχει και διαχειρίζεται τα συστήματα ασφάλειας φυλακών στο Ισραήλ και στα κατεχόμενα, όπου κρατούνται και βασανίζονται οι Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι.

Η G4S είναι ένας πολυεθνικός βρετανο-δανέζικος όμιλος που παρέχει ευρέος φάσματος υπηρεσίες ασφάλειας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα παγκοσμίως. Κατέχει το 90% των μετοχών της Ισραηλινής εταιρείας σεκιούριτυ Hashmira (G4S Israel).

Το 2007, η G4S υπέγραψε συμφωνία με την Ισραηλινή Αρχή Φυλακών για την παροχή συστημάτων ασφάλειας στην φυλακή Ofer στα κατεχόμενα, στις φυλακές Ketziot, Megiddo και Damon στο Ισραήλ καθώς επίσης και στα κέντρα κράτησης του Kishon ("Jalameh") και της Ιερουσαλήμ ("Russian Compound"). Στις φυλακές αυτές βασανίζονται και κακοποιούνται πάνω από 6000 Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι, κατά παράβαση της διεθνούς νομοθεσίας.

Η G4S παρέχει εξοπλισμό σε Ισραηλινές αστυνομικές διευθύνσεις στην Δυτική Όχθη και στο Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ. Εξοπλίζει και διαχειρίζεται τα Ισραηλινά μπλόκα (checkpoints) τα οποία βρίσκονται κατά μήκος του Διαχωριστικού Τείχους που έχει κριθεί παράνομο ακόμα και με απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης. Επίσης παρείχε εξοπλισμό ελέγχου (ανιχνευτές) στο μπλόκο του Ερέζ στη Γάζα συμμετέχοντας έτσι στην πολιτική του απαρτχάιντ που επιβάλει το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Ήδη από το 2002 έχει αποκαλυφθεί ότι η θυγατρική της G4S στο Ισραήλ διαθέτει ιδιωτικό στρατό για τη φύλαξη παράνομων εποικισμών στη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της, η G4S παραδέχεται την ανάμειξή της στην Ισραηλινή κατοχή και την παραβίαση διεθνών νόμων, συνεχίζει όμως να προσφέρει τις υπηρεσίες της στους παράνομους εποικισμούς.

Πριν μερικούς μήνες το Δικαστήριο Ράσσελ για την Παλαιστίνη κατάγγειλε μεταξύ άλλων εταιρειών και την G4S για την συμμετοχή στην Ισραηλινή Κατοχή της Παλαιστίνης. Παράλληλα στην Δανία ξεκίνησε μία καμπάνια αποκάλυψης και καταγγελίας της G4S που καλύφθηκε από πολλά μέσα ενημέρωσης. Το αποτέλεσμα ήταν πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι και πολιτικοί της Δανίας να ζητήσουν την επανεξέταση των συμβολαίων των δήμων τους με την G4S. Πρόσφατα δε η Ευρωβουλευτής των Πρασίνων Margrete Auken έθεσε ζήτημα για την παροχή υπηρεσιών ασφάλειας της G4S στο Ευρωκοινοβούλιο και ζήτησε την διακοπή των σχετικών συμβολαίων.

Στην Ελλάδα η G4S δραστηριοποιείται εδώ και αρκετά χρόνια. Η εταιρεία παρέχει ανελλιπώς διευκολύνσεις και κάλυψη στο προσωπικό Αμερικάνικων υπηρεσιών, εμφανίζοντάς τους ως υπαλλήλους, συμβούλους κ.λπ., και δίνοντάς τους κάθε λογής νομότυπη ιδιότητα συμβατή με τις επίσημες δραστηριότητες της G4S. Τα ανθρωποειδή αυτά παριστάνουν για παράδειγμα τους οδηγούς και υπαλλήλους, ώστε να έχουν κάλυψη και στα χαρτιά και στο δρόμο.

Το δίκτυο της G4S είναι ιδανικό για βιτρίνα, μιας και καλύπτει όλη την επικράτεια και έχει σταθερή παρουσία ως εταιρεία σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Άλλωστε στα πλαίσια της επιχειρηματικής δραστηριότητας η εταιρεία έχει πάρει πολλές δουλειές/αναθέσεις από Δημόσιους Φορείς και Οργανισμούς (ΔΕΚΟ, Υπουργεία, Νοσοκομεία, Αεροδρόμια κ.λπ.) που της δίνουν τη δυνατότητα να τοποθετεί ανθρώπους της σε σημεία στρατηγικής σημασίας και σε 24ωρη βάση.

Η Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση τιμώντας όλους τους Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους και δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη της, απαντά στο κάλεσμα για δράσεις αλληλεγγύης με ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ έξω από τα γραφεία προσωπικού της G4S την Παρασκευή 15 Απρίλη (προσυγκέντρωση στην πλ. Βικτωρίας, 5 μ.μ.).

  • Ζητάμε να καταργηθούν όλες οι συμβάσεις του Δημοσίου με τη G4S
  • Λευτεριά στους κρατούμενους αγωνιστές της Παλαιστινιακής Αντίστασης
  • Λευτεριά σε όλους τους πολιτικούς κρατούμενους όπου γης
  • Η αλληλεγγύη είναι όπλο μας

επικοινωνία :

πηγή : http://palestineresist.gr/index.php/news/dras...