Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018 στις 19.00

Πολιτική συζήτηση: Πώς έγινε και ακόμη ασχολούμαστε με τους φασίστες;

Πρώτα μας είπαν ότι οι φασίστες δεν υπάρχουν. Ότι στη χώρα του ΕΑΜ ΕΛΑΣ ουδέποτε υπήρξε τέτοιο πράγμα. Μετά μας είπαν ότι οι φασίστες είναι γραφικοί. Αμελητέα ποσότητα, λέει, μπροστά στα «πραγματικά μας προβλήματα». Που ήταν η έξοδος από την Ε.Ε., η δραχμή και τα «λαμόγια». Έπειτα μας είπαν ότι οι φασίστες είναι τα πλανημένα αδέρφια μας. Ότι αρκούσε να τους πληροφορήσουμε πως η σβάστικα είναι κακό πράμα, για να δουν το φως το αληθινό και να επιστρέψουν στον ορθό αντιμνημονιακό δρόμο. Στο τέλος μας είπαν ότι οι φασίστες ήταν «εγκληματική οργάνωση», το βασικό έγκλημα της οποίας ήταν ο ναζισμός. Και ότι μόλις τους βάλουν φυλακή (μαζί με τα «λαμόγια»), όλα μας τα προβλήματα θα λυθούν.

Κι όμως, παρά τις πολύχρονες αναλύσεις των ειδικών, ακόμη ασχολούμαστε με τους φασίστες. Τη μια με ένα πογκρόμ σε νησί, όπως το πρόσφατο στη Λέσβο. Την άλλη με τη δολοφονημένη Ρομνί στην Άμφισσα. Την τρίτη γιατί προσπάθησαν να κάψουν την κατάληψη της Ανάληψης στο Βύρωνα. Την τέταρτη γιατί μεταμφιέζονται σε «ανησυχούντες πολίτες» και διοργανώνουν «συλλαλητήρια για τη Μακεδονία».

Αυτή η θαυμαστή ποικιλομορφία, από το βραδυνό θρασύδειλο κωλόπαιδο μέχρι τον υπάλληλο του Υπουργείου Εξωτερικών που κανονίζει πούλμαν για συλλαλητήριο. Αυτή η επιμονή, χρόνια τώρα, παρά τη γενική περιφρόνηση. Αυτή η απόκοσμη σκατοψυχιά, που φτάνει μέχρι τον φόνο αγνώστων. Όλα τους εξηγούνται. Γιατί η καπιταλιστική κρίση και η πολεμική προετοιμασία του ελληνικού κράτους συνεχίζονται. Γιατί κάθε πόλεμος είναι πρώτα και κύρια ταξικός. Γιατί οι φασίστες είναι εκείνη η όψη του ταξικού πολέμου που γίνεται εμπειρικά αντιληπτή από τη θέση από την οποία μιλάμε και δρούμε.

Οπότε, παρά τα «σημαντικότερα ζητήματα που θα έπρεπε να μας απασχολούν», εμείς ακόμη ασχολούμαστε με τους φασίστες. Βρίσκουμε την ενασχόληση αναπόφευκτη. Επίσης τη βρίσκουμε γόνιμη. Θα θέλαμε να συζητήσουμε για το θέμα.

πηγή : http://antifavironas.blogspot.com/2018/06/blo…
πηγή : email που λάβαμε στις 22 Ιούνιος 12h