Κυριακή 8 Ιουλίου 2018 στις 12.00

5ο φεστιβάλ Λαμπηδόνας

6-7-8 Ιουλίου 2018

"... ζητώντας κάτι που να μη γίνεται ουρλιαχτό κι οφθαλμαπάτη"

Παρασκευή 6/7

21.00 - 22.00

Χορός Latin

22.00

Συναυλία:

Toni Coltura Project

Thanos Ploumpis Band

Σάββατο 7/7

11.00 - 12.00

Παιδικό θέατρο: "Το Μαγικό Τύμπανο", Theatre de Votanique

14.00

Συλλογική Κουζίνα

18.00 - 20.00

Παιδικές δραστηριότητες

21.00 - 22.00

Labidance

22.00

Συναυλία:

Δ. Λάμπος & οι Απόγονοι

Backtrackin' (Athens Pink Floyd tribute band)

Κυριακή 8/7

12.00 - 18.00

Συζήτηση: "Από τα κινήματα της κρίσης, στην κρίση των κινημάτων"

Συμμετέχουν: ΕΚΧ Βοτανικός, ΕΚΧ Φαβέλα, Εργ. Λέσχη Ν. Σμύρνης, Λ. Συνέλευση Κολωνού, Ακ. Πλάτωνος & Σεπολίων.

19.00 - 21.00

Εργαστήρι δραματοθεραπείας

21.00

Συναυλία:

Λαϊκή Ορχήστρα Λαμπηδόνας

"Απο-τυπώματα αστικού τοπίου", έκθεση φωτογραφίας του Γιώργου Νικολαϊδη

Είσοδος Ελεύθερη

πηγή : https://www.facebook.com/votanikoskiposEKX/po…


Αναλυτική παρουσίαση των δρωμένων και των καλλιτεχνών του 5ου Φεστιβάλ Λαμπηδόνας!

Επειδή μια απλή και ξερή ανάρτηση του προγράμματος ενός φεστιβάλ δεν μπορεί να μεταφέρει ολόκληρη την εικόνα, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να αδικηθεί ένα δρώμενο, ακριβώς και λόγω έλλειψης πληρέστερης ενημέρωσης! Για αυτόν τον λόγο, αναρτούμε στην ιστοσελίδα, αναλυτικές πληροφορίες για τα δρώμενα του 3ήμερου φεστιβάλ.
Πάμε λοιπόν! Αναλυτικά, ανά ημέρα:

Παρασκευή 6 Ιουλίου:

TONI COLTURA PROJECT

Οι Toni Coltura Project είναι μια ανοιχτή παρέα ανθρώπων που αντιλαμβάνονται τη μουσική ως την τέλεια πρόφαση για την δημιουργία σχέσεων μεταξύ καλλιτεχνών και κοινού! Αγαπάνε τον διάλογο μεταξύ μουσικών ειδών και εναλλάσσονται από το σουίνγκ στο ρεμπέτικο κι απ΄τον αμανέ στα μπλουζ με τον δικό τους γκροτέσκο τρόπο σε διασκευές και δικά τους τραγούδια! Η θεματολογία στους στίχους ανθρώπινη: ο έρωτας, η οργή, η αποτυχία, η ματαίωση, πάντα με αυτοσαρκαστικό ύφος. περισσότερα: Toni Coltura Project

Toni Coltura Project line up:
Αντώνης Σιδερίδης - κιθάρα
Μιχάλης Χατζής - κιθάρα
Αντώνης Μακρής - φωνή
Μιχάλης Καταχανάς - βιόλα
Ιωάννα Μιχαηλίδου - φωνή

THANOS PLOUMPIS BAND

Ο Θάνος Πλούμπης ξεκίνησε τις σπουδές του στην κιθάρα με τον Μάκη Αμπλιανίτη. Από το 1990 μέχρι και σήμερα έχει εμφανιστεί σε πολλές συναυλίες είτε ως session κιθαρίστας είτε με δικά του σχήματα. Απέσπασε σημαντικές διακρίσεις σε διαγωνισμούς κιθάρας. Το 2000 τον βρίσκει στην Αγγλία για περαιτέρω σπουδές στην κιθάρα αλλά και στην μοντέρνα ενορχήστρωση και studio παραγωγές. Εκεί συμμετέχει παράλληλα και σε συναυλίες και φεστιβάλ δίπλα σε μεγάλα ονόματα της διεθνούς σκηνής. Από το 2003 που επέστρεψε στην Ελλάδα εμφανίζεται συνεχώς σε μικρούς και μεγάλους χώρους.

Αυτήν την περίοδο έχει σχηματίσει ένα power blues rock trio με τον Πέτρο Δακτυλίδη στα τύμπανα (ex Blues Cargo) και τον Μάριο Σκούφο στο μπάσο. Το trio ετοιμάζει και τον πρώτο του δίσκο με original υλικό που θα κυκλοφορήσει μέσα στο καλοκαίρι. περισσότερα: Thanos Ploumpis

* * * * *

Σάββατο 7 Ιουλίου

Η theatre de Votanique αυτή τη φορά πειραματίζεται να παίξει με "Το μαγικό Τύμπανο" του Τζιάνι Ροντάρι.

…Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας στρατιώτης

-Όχι, όχι

-Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας μουσικός…

Μια παράσταση με πολύ κέφι και τραγούδι. Ένα ταξίδι… Το ταξίδι του τυμπανιστή για το σπίτι του. -και τι είναι τελικά το σπίτι του; Το ταξίδι του από τον πόλεμο μέχρι το σπίτι του, από τα βουνά μέχρι τη θάλασσα… Τι τον περιμένει; Τι θα γίνει; Θα φτάσει στο σπίτι του; Ή θα χάσει στο δρόμο; Και τι είναι τελικά το σπίτι του? Και στο τέλος;.... 2ο ΤΕΛΟΣ… 3ο ΤΕΛΟΣ… Ποιο είναι το τέλος;

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ Δανάη Σπηλιώτη

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Γεωργία Μούργελα

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Θοδωρής Σκυφτούλης

ΣΚΗΝΙΚΑ: theatre de votanique

ΠΑΙΖΟΥΝ: Γεωργία Μούργελα, Δανάη Σπηλιώτη, Δήμητρα Σκλάβου

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 50 λεπτά

κοστούμια και μάσκες: Ηλέκτρα Γενατά.

LABIDANCE

Η ομάδα LABIDANCE του ΚΠΚΒ δραστηριοποιείται τα τρία τελευταία χρόνια. Στο φετινό Φεστιβάλ της Λαμπηδόνας συμμετέχει με την χορευτική παράσταση "ΤΟΛbKO TbI" - "ΜΟΝΟ ΕΣΥ". Πρόκειται για μια διαπολιτισμική ιστορία αγάπης που εκτυλίσσεται σε μια γειτονιά της Αθήνας. Ο Ιβάν και η Κάτια, ένα ζευγάρι νέων από διαφορετικές χώρες και κουλτούρες ερωτεύονται, συγκρούονται και εκφράζονται μέσα από ένα κράμα διαφορετικών ακουσμάτων. Η ανθρώπινη έκφραση μέσα από το χορό λειτουργεί καταλυτικά στην εξέλιξη της ιστορίας. Εξάλλου, τα λόγια μπορεί να χωρίζουν, αλλά ο χορός ενώνει!

Δημήτρης Λάμπος & οι απόγονοι

Δημήτρης Λάμπος…

Ο Δημήτρης Λάμπος με την, μεταξύ πολλών άλλων (συγγραφέας, παραγωγός ραδιοφώνου, οικονομολόγος), ιδιότητά του ως μουσικός κυκλοφορεί, το 2010, από τη Lyra το πρώτο του cd, «Μη σε φοβίσει η αγέλη» με τη συμμετοχή γνωστών ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών (Δημήτρης Παναγόπουλος, Στάθης Δρογώσης, Μανώλης Φάμελλος, Βαγγέλης Μαρκαντώνης, Jessica Kilroy, Stefanie Voisin κ.α.) στο οποίο υπογράφει ο ίδιος τους στίχους και τη μουσική.

Το 2011 πηγαίνει στη Μοντάνα των ΗΠΑ, μετά από πρόσκληση της αμερικανίδας τραγουδίστριας Jessica Kilroy και ξεκινάει τις ηχογραφήσεις του 2ου, αυτή τη φορά αγγλόφωνου άλμπουμ του, "Lampoons, songs & laments for the 21st century" (Λίβελοι τραγούδια και θρήνοι για τον 21ο αιώνα) το οποίο και ολοκληρώνει στην Ελλάδα σε συνεργασία με τον Νίκο Χαλβατζή. Στο άλμπουμ αυτό, το οποίο κυκλοφόρησε από τον ΜΕΤΡΟΝΟΜΟ τον Ιούλιο 2012, συμμετέχει η Jessica Kilroy, η γερμανίδα τραγουδίστρια Jennifer Beecher καθώς και πολλοί αμερικανοί και έλληνες μουσικοί. Τον Ιανουάριο του 2015 κυκλοφόρησε δωρεάν το άλμπουμ Live @ Holy Wood stage που περιέχει 11 τραγούδια ηχογραφημένα ζωντανά τον Οκτώβριο 2014. Έχει εμφανιστεί ζωντανά σε Ελλάδα και Αμερική και έχει συμπράξει επί σκηνής σε πολλές συναυλίες με τους Νένα Βενετσάνου, Jessica Kilroy, Νίκο Χαλβατζή, Δημήτρη Παναγόπουλο, Jennifer Beecher, Stefanie Voisin, Rinnah Henderson, Γιώργο Δημητριάδη, Δανάη Παναγιωτοπούλου, Δημήτρη Αρναούτη, Λόλεκ, Γιάννη Σταθόπουλο, Μιχάλη Τσαντίλα, Στάθη Δρογώση, Μανόλη Φάμελλο, Βαγγέλη Μαρκαντώνη, Love choir κ.α.

… και οι Απόγονοι

Με τους Απόγονους, παρουσιάζουν τραγούδια από τα άλμπουμ: «Μη σε φοβίσει η αγέλη» (2010), "Lampoons, songs & laments for the 21st century' (2012), "Live @ Holy Wood" (2015), καθώς και το διαδικτυακά ευρύτατα γνωστό τραγούδι τους «Η εξέγερση του Δεκέμβρη». Με βασικές επιρροές την βρετανική και αμερικανική folk -rock και blues σκηνή και με κοινωνικοπολιτικούς στίχους, συνεχίζουν την επί τριετίας συναυλιακή τους εξόρμηση με μια στάση στο 5ο Φεστιβάλ της Λαμπηδόνας που δεν πρέπει να χάσετε.

Οι Απόγονοι:

Σταύρος Παργινός : τσέλο, μαντόλα
Κώστας Στεφόπουλος : κρουστά, πνευστά, φωνητικά
Μανόλης Χρυσάνθου : κιθάρα, κρουστά

BACKTRACKIN'

Athens Pink Floyd tribute band

Οι Backtrackin' δημιουργήθηκαν το Γενάρη του 1995 σαν ξεκάθαρη classic rock cover band. Από το 2012 εμφανίζονται αποκλειστικά ως Pink Floyd tribute band, πράγμα που ήταν ένα όνειρο δεκαετιών για όλα τα μέλη, πολύ πριν καν γνωριστούν μεταξύ τους. Ένα δύσκολο project, όταν έχει κανείς να κάνει με μια θηριώδη μπάντα, εξίσου τεράστιο ήχο και το σαφώς, ακόμα πιο δύσκολο εγχείρημα να πιάσεις στη σκηνή εκείνη τη συγκεκριμένη, ταξιδιάρικη ατμόσφαιρα, και να την περάσεις στον κόσμο. Ο σκοπός ήταν απαρχής οι Βacktrackin' να δρουν αυστηρά ως κουαρτέτο, όπως δηλ. οι PF στα 60's/70's. Δουλεύοντας ακατάπαυστα επάνω στο ύφος, το παίξιμο και τον ήχο, έχουν ήδη ένα τεράστιο κομμάτι της δισκογραφίας των Floyd στο ρεπερτόριο, και στις 7/7 θα παρουσιάσουν τα κυριότερα highlights, αλλά και άλλα, λιγότερο αναμενόμενα κομμάτια του supergroup.

Οι Backtrackin' είναι οι:

Γιάννης "Fenderias" Παπαδαντωνάκης: Κιθάρες, φωνή
Κώστας Καφούσιας: Μπάσο, φωνή.
Γιώργος Λαγογιάννης: Πλήκτρα, φωνή
Μιχάλης Δρακακάκης: Τύμπανα, fx, φωνή

Backtrackin' - Pink Floyd Tribute band Athens
Web: www.backtracking.gr
www.facebook.com/Pink.Floyd.Tribute.Athens/
www.youtube.com/channel/UCRljyNP5fvJgE9Pdzm5j8-Q

* * * * *

Κυριακή 8 Ιουλίου

Συζήτηση - "Από τα κινήματα της κρίσης, στην κρίση των κινημάτων": Η συζήτηση, είναι δημόσια, ανοιχτή και θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής, εντός του κτηρίου. Προσκεκλημένοι για αρχικές τοποθετήσεις/εισηγήσεις, συλλογικότητες γειτονιών που όπως και εμείς, προσπαθούν να ανασυγκροτήσουν τον κοινωνικό ιστό με βάση την αντίληψη της αλληλεγγύης, της διεκδίκησης, της χειραφέτησης!

πηγή : http://politistikokentrovirona.blogspot.com/2…