Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018 στις 19.00

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

Αντιφασιστική συγκέντρωση για την επίθεση στο ΠΙΚΠΑ

Απέναντι στις φασιστικές επιθέσεις και τον φόβο, προτάσσουμε την αντίσταση, την αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωση

Το βράδυ της Κυριακής 24 Ιουνίου 2018 ομάδα 50 ατόμων που ξεπήδησε από την εθνικιστική συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, επιτέθηκε με μολότοφ, πέτρες και σίδερα στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ στα Άνω Πετράλωνα. Οι φασίστες έφτασαν με τρένο στον ΗΣΑΠ Θησείου και κατέβηκαν την οδό Τρώων. Εκείνη την ώρα, όπως κάθε Κυριακή μετά τις 6μμ, στον χώρο της κατάληψης βρισκόταν η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου και έτσι η επίθεση αποκρούστηκε με επιτυχία. Σε πολύ λίγο χρόνο άρχισαν να καταφθάνουν γείτονες και γειτόνισσες που άρχισαν να κυνηγούν την ομάδα των φασιστών, οι οποίοι στις συμπλοκές που ακολούθησαν χτύπησαν έναν γείτονά μας στο κεφάλι με σίδερο. Οι φασίστες, αφού πέταξαν τις πέτρες και τις μολότοφ που είχαν, άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι προς τον ΗΣΑΠ Πετραλώνων ενώ τους κυνηγούσαν άτομα της ΑΣΚΠΘΚ. Εν τέλει, κατάφεραν να επιβιβαστούν στο τρένο καθώς οι μπάτσοι συνέλαβαν τα μέλη της ΑΣΚΠΘΚ καθώς και τρεις ακόμα αντιφασίστες. Καθώς οι φασίστες προσπαθούσαν να φτάσουν στο τρένο, από τα μπαλκόνια τους πετάγανε γλάστρες, ενώ αλληλέγγυοι/ες συνέρρεαν από διάφορα σημεία.

Η επίθεση αυτή έρχεται σε συνέχεια των επιθέσεων που έχουν πραγματοποιηθεί με την κάλυψη των εθνικιστικών συλλαλητηρίων σε χώρους αγώνα (θέατρο ΕΜΠΡΟΣ, ΕΚΧ Σχολείο, Libertatia) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Έρχονται να προστεθούν στις παρακρατικές επιθέσεις στην κατάληψη Παναιτωλίου 21, στον ΕΚΧ Φαβέλα, στην Λέλας Καραγιάννη. Έρχονται να προστεθούν στις εκκενώσεις καταλήψεων όπως της Ματρόζου στη γειτονιά του Κουκακίου.

Οι φασίστες δεν είναι τίποτε άλλο από την εμπροσθοφυλακή του κράτους και του κεφαλαίου. Αποτελούν το μακρύ χέρι της καταστολής. Ήταν, είναι και θα είναι ένας παρακρατικός μηχανισμός που επιτίθεται σε όσους και όσες αγωνίζονται ενάντια στην καταπίεση και την εκμετάλλευση.

Οι επιθέσεις αυτές δεν μας τρομοκρατούν. Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε απέναντι σε κάθε μηχανισμό που επιβουλεύεται τη ζωή μας.

Τα ντουβάρια του ΠΙΚΠΑ έχουν τη δική τους ιστορία. Ο συνοικισμός χτίστηκε με πέτρες του Ναυτικού Ασύρματου από τους πρόσφυγες από την Μ. Ασία. Αντιστάθηκε ενεργά σε ναζί, χίτες, ταγματασφαλίτες. Δονούταν από τις αγγλικές βόμβες που πέφταν στο λόφο του Φιλοπάππου τον Δεκέμβρη του ΄44. Η Συνοικία το Όνειρο, όπως και όλες οι γειτονιές των Πετραλώνων, του Θησείου και του Κουκακίου γνωρίζουν τι είναι ο φασισμός. Από τα μπλόκα των ναζί στα Παλιά Σφαγεία και τις μαζικές εκτελέσεις τον Αύγουστο του 1944 ως την δολοφονία του Σαχτζάτ Λουκμάν στην Τριών Ιεραρχών τον Γενάρη του 2013 και από την επίθεση στις 30/6/2008 σε μάθημα ισπανικών στο στέκι Αντίπνοια ως την επίθεση με βιτριόλι στην Κ. Κούνεβα τον Δεκέμβρη του ΄08.

Μέσα σε μια συνθήκη που ορίζουν η επίταση της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης και οι πόλεμοι, οι από τα πάνω υποδαυλίζοντας τα εθνικιστικά μίση και χρησιμοποιώντας το «διαίρει και βασίλευε» καταδεικνύουν τον «διπλανό μας» ως υπαίτιο για τα δεινά μας και μας υποδεικνύουν ως μοναδική διέξοδο τον κοινωνικό κανιβαλισμό. Σε αυτή την συνθήκη οι φασίστες, βρίσκοντας πρόσφορο έδαφος στα εθνικιστικά συλλαλητήρια, ξαναεμφανίζονται συνεχίζοντας τον παρακρατικό τους ρόλο με επιθέσεις σε καταλήψεις προσφύγων και μεταναστών, σε κοινωνικούς χώρους, σε μετανάστες/ριες, σε αγωνιζόμενες/ους, σε κάθε «διαφορετικό».

Με κοινή δράση των από κάτω, να συντρίψουμε τους φασίστες, το ρατσιστικό μίσος και τις φασιστικές αντιλήψεις. Δε θα μας μετατρέψουν σε κανίβαλους. Δε θα αφήσουμε το φόβο να κυριαρχήσει. Θέλουμε να παλέψουμε συλλογικά και από κοινού, ενάντια στο φασισμό, το κράτος, το κεφάλαιο. Αυτή η πάλη δεν μπορεί παρά να είναι ταξική, αντιθεσμική, ανατρεπτική. Δεν μπορεί παρά να διεξάγεται στους χώρους δουλειάς, τα σχολεία, τις σχολές, τις γειτονιές, τους δρόμους.

Δεν έχουμε θεσμικές αυταπάτες και γνωρίζουμε πως θα αντιμετωπιστεί ο φασισμός και κάθε φασιστοειδή. Όπως την Κυριακή στους δρόμους των Πετραλώνων με τις σημαίες της αυτοοργάνωσης, της αλληλεγγύης και της αντίστασης στα χέρια.

Οι καταλήψεις αποτελούν ανάχωμα στη βαρβαρότητα του παρόντος και εικόνα από τον κόσμο του μέλλοντος.

Κοινότητες αγώνα σε κάθε γειτονιά για ένα κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης, δικαιοσύνης και ελευθερίας.

Αντιφασιστική Συγκέντρωση

Παρασκευή 29 Ιούνη 2018 - 7μμ Πλατεία Μερκούρη

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου

κάθε Κυριακή 6μμ συνέλευση στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, Τιμοδήμου και Αντωνιάδου, Άνω Πετράλωνα, askpthk.espivblogs.net

πηγή : http://askpthk.espivblogs.net/2018/06/26/αντι…


1 2 3 4 5 6

Καταδικάζουμε την φασιστική δολοφονική επίθεση στην κατάληψη του ΠΙΚΠΑ στα Πετράλωνα

no-nazi

Την Κυριακή 24 Ιουνίου, στις 8:20 το απόγευμα, ομάδα 30 περίπου φασιστών με καλυμμένα τα πρόσωπα επιτέθηκαν στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ στα Πετράλωνα, τη στιγμή που συνεδρίαζε η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων Θησείου Κουκακίου. Οι φασίστες, οι οποίοι κρατούσαν σιδερολοστούς και αλυσίδες, έσπασαν τζάμια και προσπάθησαν να βάλουν φωτιά στο χώρο πετώντας βόμβες μολότοφ. Το φασιστικό τάγμα εφόδου καθοδηγούνταν από επικεφαλής, οι οποίοι έδιναν τις εντολές για επίθεση και υποχώρηση. Φώναζαν "Πουτάνας γιοι αναρχικοί θα πεθάνετε" και άλλα σοβινιστικά συνθήματα. Κατά την προσπάθεια των συναγωνιστών και των συναγωνιστριών να τους εμποδίσουν, οι φασίστες τραυμάτησαν σοβαρά στο κεφάλι έναν συναγωνιστή, ο οποίος μεταφέρθηκε αργότερα στο νοσμοκομείο.
Οι συναγωνιστές και οι συναγωνίστριες, αν και αριθμητικά ήταν πολύ λιγότεροι/ες, κατάφεραν να απωθήσουν τους φασίστες. Οι κάτοικοι των γύρω σπιτιών όταν αντιλήφθηκαν τι συνέβαινε άρχισαν να πετάνε γλάστρες από τα μπαλκόνια τους εναντίον των φασιστών.
Τελικά οι φασίστες κατευθύνθηκαν προς τον σταθμό των Πετραλώνων, όπου πραγματοποίησαν επιθέσεις σε μετανάστες, φωνάζοντας μάλιστα ότι θα πάνε στην Καλλιθέα…
Αμέσως μετά την επίθεση, πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική πορεία στα Πετράλωνα με πολύ μεγάλη συμμετοχή.
Καθ' όλη τη διάρκεια της επίθεσης και της αποχώρησης των φασιστών, η αστυνομία δεν έκανε καμιά απολύτως προσπάθεια να τους εμποδίσει ή να τους συλλάβει. Αντίθετα, ομάδα ΔΙΑΣ - ΟΠΚΕ που έσπευσε στην περιοχή, προσήγαγε στη ΓΑΔΑ έξι αντιφασίστες που προσπαθούσαν να απωθήσουν τους νεοναζί.
Η επίθεση στην Κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός. Έχουν προηγηθεί το τελευταίο διάστημα επιθέσεις και απόπειρες εμπρησμού και σε άλλους κινηματικούς χώρους: στον κοινωνικό χώρο Φαβέλλα, στο Στέκι Αντίπνοια, και στο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο Εμπρός. Με τις επιθέσεις αυτές οι φασίστες επιχειρούν να κάνουν τη βρώμικη δουλειά που δεν μπορούν να κάνουν ανοιχτά οι κατασταλτικοί μηχανισμοί. Γι' αυτό και οι επιθέσεις αυτές γίνονται στην πραγματικότητα με την ανοχή της αστυνομίας.
Την επόμενη μέρα, με τηλεφώνημα σε site, την ευθύνη της επίθεσης στην Κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ ανέλαβε με θράσος η ναζιστική οργάνωση "Κρυπτεία". Διεκδίκησε μάλιστα και την ευθύνη της πυρπόλησης των καταυλισμών των μεταναστών εργατών γης στη Νέα Μανωλάδα που έγινε στις 7 Ιουνίου και δήλωσε ότι θα συνεχίσουν τις επιθέσεις εναντίον του αντιρατσιστικού κινήματος.
Η θρασύδειλη και δολοφονική επίθεση των φασιστών δεν θα μείνει αναπάντητη. Στην γειτονιά που δολοφονήθηκε ο Σαχζάτ Λουκμάν το αντιφασιστικό κίνημα δεν θα επιτρέψει στα τάγματα εφόδου να αναλάβουν και πάλι δράση.
Ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Καλλιθέας - Μοσχάτου - Ταύρου εκφράζει την αλληλεγγύη του στους συναγωνιστές και τις συναγωνίστριες που δέχτηκαν την επίθεση και καλεί σε μαζική συμμετοχή στην αντιφασιστική συγκέντρωση την Παρασκευή 29 Ιούνη, 7 μμ στην πλατεία Μερκούρη στα Πετράλωνα. Θα παλέψουμε ενωμένοι και ενωμένες για να ξεριζώσουμε κάθε ναζιστική φωλιά από τις γειτονιές μας.
Ταυτόχρονα καταγγέλλουμε την προκλητική στάση της αστυνομίας, η οποία για άλλη μια φορά έδειξε με τη στάση της ότι είναι συνεργάτης και συμπαραστάτης των φασιστών.
Απαιτούμε την ΑΜΕΣΗ συλληψη και καταδίκη ολόκληρης της δολοφονικής ομάδας "Κρυπτεία", η οποία και μόνο από το όνομά της, δηλώνει ξεκάθαρα τους δολοφονικούς της στόχους εναντίον μεταναστών εργατών και αντιρατσιστών αγωνιστών. Να θυμίσουμε ότι είναι η ίδια αυτή ομάδα που επιτέθηκε στο σπίτι του 11χρονου Αμίρ στη Δάφνη, ο οποίος είχε κληρωθεί ως σημαιοφόρος για την 28η Οκτωβρίου.
Όσον αφορά δε στις δηλώσεις των φασιστών της "Κρυπτείας" ότι μετά την επίθεση θα πήγαιναν στην Καλλιθέα, ξεκαθαρίζουμε ότι ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Καλλιθέας - Μοσχάτου - Ταύρου μαζί με ολόκληρο τον καλλιθιώτικο λαό - ντόπιους και μετανάστες- θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να στείλουμε τους φασίστες της "Κρυπτείας" και κάθε άλλης φασιστικής οργάνωσης, με όποια μορφή και όπου κι αν εμφανίζονται, εκεί όπου είναι η πραγματική τους θέση: στους υπονόμους μαζί με τα παράσιτα.

Αντιφασιστικός Συντονισμός Καλλιθέας - Μοσχάτου - Ταύρου

πηγή : https://antifasistkalmosx.wordpress.com/2018/…


1 2 3 4 5 6

To έχουμε πει και θα το ξαναπούμε | Κάλεσμα στην αντιφασιστική συγκέντρωση 29/6 στην Πλατεία Μερκούρη (Άνω Πετράλωνα)

TO EXOYME ΠΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ...

Την Κυριακή 24 Ιουνίου με αφετηρία εθνικιστική συγκέντρωση στο Σύνταγμα για το Μακεδονικό ομάδα νεοναζιστών προχώρησε αρχικά σε επίθεση απέναντι σε παρέμβαση αλληλεγγύης, στον κομμουνιστή απεργό πείνας Τουργκούτ Καγιά που κινδυνεύει με έκδοση στην Τουρκία και σε δεύτερο χρόνο επιτέθηκε στην κατάληψη πρώην Πίκπα στα Άνω Πετράλωνα. Η επίθεση με πέτρες και μολότοφ αποκρούστηκε απο τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που βρίσκονταν εκείνη την στιγμή στον χώρο, όπου λάμβανε χώρα η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου, και στην συνέχεια απωθήθηκε με συνεχείς παρενοχλήσεις απο συντρόφους και γείτονες μέχρι και τον σταθμό του Ησαπ των Πετραλώνων. Οι αστυνομικές δυνάμεις που πρόσεγγισαν την γειτονιά μας πιστές στην αποστολή τους προσήγαγαν τρεις απο τους συντρόφους που καταδίωκαν τους φασίστες δίνοντας τους την ευκαιρία να αποχωρήσουν "άνετοι" με συρμό του ΗΣΑΠ.

Δέκα χρονια μετά την επίθεση στο στέκι Αντίπνοια, πέντε χρόνια μετά την δολοφoνία του Σαχτζάτ Λουκμάν, η επίθεση στον κοινωνικό χώρο της κατάληψης πρώην ΠΙΚΠΑ έρχεται να προστεθεί στην μακρά λίστα με φασιστικές επιθέσεις που έχουν στόχο τις πολιτικές μας δομές, τον κόσμο του κινήματος και μετανάστες. Για άλλη μία φορά οι φασίστες ήρθαν στις γειτονιές μας ως εισβολέις, ως ξένο σώμα, και εφύγαν απο εδώ το συντομότερο δυνατό. Το έχουμε πεί και θα το ξαναπούμε, ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΛΟΞΕΝΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ. Δεκαετίες τώρα ο λόγος και η πράξης της αλληλεγγύης έχει ριζώσει για τα καλά στην γωνιά αυτής της πόλης. Οι πολιτικές δομές και οι άνθρωποι που ποντάρουν σε έναν καλύτερο κόσμο το έχουν καταφέρει για τα καλά. Ας συνεχίζουν οι νοσταλγοί του πιο βαθέους σκοταδιού να έρχονται και εμείς μαζί με τόσους άλλους θα είμαστε εδώ να τους αντιμετωπίζουμε πρακτικά και πολιτικά ως αυτό που είναι εγκληματίες και συμμορίτες. Με μια σημαία, μια πέτρα, μια γλάστρα (όπως αυτές που πέφταν πάνω τους όσο διεσχίζαν τροχάδην τους δρόμους μας).

Αλληλεγγύη στην κατάληψη του πρώην Πίκπα και την ανοικτή συνελευση κατοίκων Πετραλώνων - Κουκακίου - Θησείου

Στηρίζουμε - Συμμετέχουμε στην αντιφασιστική συγκέντρωση στην Πλ. Μερκούρη την Παρασκευή 29 Ιουνίου στις 19:00

Πρωτοβουλία Αναρχικών Κομμουνιστών Πετραλώνων

protakp.espivblogs.net | protexakp@espiexv.net

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1589515/


1 2 3 4 5 6

Την υγεία μας να χουμε (στον καιρό του κτήνους) - Κάλεσμα στην αντιφασιστική συγκέντρωση

post image

"Ο νεοναζισμός, ο φασισμός, ο ρατσισμός και κάθε αντικοινωνικό και αντιανθρώπινο φαινόμενο συμπεριφοράς δεν προέρχεται από ιδεολογία, δεν περιέχει ιδεολογία, δεν συνθέτει ιδεολογία. Είναι η μεγεθυμένη έκφραση-εκδήλωση του κτήνους που περιέχουμε μέσα μας χωρίς εμπόδιο στην ανάπτυξή του, όταν κοινωνικές ή πολιτικές συγκυρίες συντελούν, βοηθούν, ενισχύουν τη βάρβαρη και αντιανθρώπινη παρουσία του."

Μάνος Χατζιδάκις

Η αποτυχημένη επίθεση στην κατάληψη του πρώην ΠΙΚΠΑ, την Κυριακή 24/06/2018, από αγέλη πενήντα νεοναζί την ώρα που στο χώρο βρίσκονταν μέλη της Ανοικτής Συνέλευσης Πετραλώνων, Θησείου, Κουκακίου για την προγραμματισμένη συνέλευση τους έληξε με τον ευτυχώς ελαφρύ τραυματισμό του συντρόφου, γείτονα μας και μέλος της συνέλευσης του Κοινωνικού Χώρου για την Υγεία και το κυνήγι των νεοναζί από Πετραλωνίτες/ισσες. Αντίθετα η "επιτυχημένη" παρέμβαση της αστυνομίας βοήθησε στην ασφαλή φυγή τους και την προσαγωγή έξι κατοίκων της γειτονιάς. Τα αντανακλαστικά των μελών της συνέλευσης και της γειτονιάς για την προστασία των ζωών και του χώρου μείωσε τον κίνδυνο για σοβαρότερους τραυματισμούς και περιόρισε τις ζημιές.

Ως Κοινωνικός Χώρος για την Υγεία κλείνουμε φέτος εννέα χρόνια παρουσίας στο κατειλημμένο πρώην ΠΙΚΠΑ, εννέα χρόνια ζυμώσεων, συναντήσεων και ζωντανής αλληλεπίδρασης. Στο διάστημα αυτό περί τους δύο χιλιάδες άνθρωπους έχουν επισκεφτεί τις δομές που κατά καιρούς έχουν αναπτυχθεί στα πλαίσια των δραστηριοτήτων μας. Έχουν γίνει εκατοντάδες συζητήσεις, εκδηλώσεις, μαθήματα, ενημερώσεις, συνελεύσεις, προβολές. Μας επισκέφτηκαν ασθενείς, τους οποίους υποδεχτήκαμε ισότιμα και προσπαθήσαμε να τους εξηγήσουμε ότι η όποια ασθένεια έχει συχνά κοινωνικές ρίζες, καθώς σχετίζεται άμεσα με το τι τρώμε, τι αναπνέουμε, πως και πόσο και αν εργαζόμαστε, πόσο τοξικές είναι οι σχέσεις με την οικογένεια και τον περίγυρό μας.

Αντιλαμβανόμενες/οι την υγεία ως μια βαθιά διεργασιακή διαλεκτική κατάσταση της ύπαρξής μας, μαχόμενοι/ες απέναντι σε κάθε μορφής αυθεντία και αναζητώντας εναλλακτικές τόσο μέσα όσο και πέρα από το κυρίαρχο μονόλογο των ειδικών έχουμε μπει στο στόχαστρο πολλών: ένστολων και μη, μπάτσων, ΜΜΕ, της ιατρικής μαφίας με τις γραβάτες που βλέπει τους ασθενείς σαν αγελάδες για άρμεγμα και φυσικά των ναζί. Γιατί η ύπαρξη και μόνο μιας δομής υγείας που δέχεται όλους ανεξαιρέτως, ανεξαρτήτως προέλευσης, χρώματος, τάξης και φυλής αποτελεί στα μυαλά κάποιων μια ανεπιθύμητη πρόκληση. Παλεύοντας ενάντια σε κάθε φυλετική, θρησκευτική, σεξουαλική ή άλλη διάκριση αναγνωρίζουμε σε αυτούς/ές που μας επιτέθηκαν ένα κτήνος την επώαση του οποίου ευνοούν τόσο κρατικές όσο και παρακρατικές εξουσίες αξιοποιώντας το για να πνίξουν κάθε μορφής αντίσταση. Γιατί οι τραμπούκοι που επιτέθηκαν στη γειτονιά μας έχουν τραφεί τόσο με ιδεολογική τροφή όσο και μέσω μια πολιτικής «δύο μέτρων και δύο σταθμών». Η οχύρωση πίσω από ένα έθνος, το τάισμα των συνειδήσεων με μεγάλες ιδέες και φαντασιώσεις αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί βασικό όχημα συντήρησης και ενίσχυσης των ταξικών αντιθέσεων, της πολιτικής «διαίρει και βασίλευε», ειδικά στη σημερινή εποχή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και της κτηνώδους εξατομίκευσης.

Η αποτυχημένη επίθεση του κτήνους στο κατειλημμένο πρώην ΠΙΚΠΑ αποτελεί για εμάς επίθεση στις σχέσεις αλληλεγγύης και συντροφικότητας που αναπτύχθηκαν εντός και πέρα από τη γειτονιά μας. Αποτελεί επίθεση στους γείτονες μας αλλά και σε κάθε φωνή που αναζητά χώρο να εκφραστεί ελεύθερα και ισότιμα. Συνιστά έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα των επιθέσεων που άλλοτε οργανωμένα κι άλλοτε όχι δημιουργεί ο εθνικιστικός παροξυσμός. Είναι μια επίθεση σε ότι μας κάνει ανθρώπους.

Τελικά μετά από εννέα χρόνια συνεχούς παρουσίας στη γειτονιά των Πετραλώνων εκείνο που μέσα από όλες τις αντιξοότητες έχει δυναμώσει μέσα μας είναι η εδραίωση της πίστης μας σε μία απλή αλήθεια: ότι η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας και ότι για όλα τα προβλήματα που βιώνουμε, τη φτώχεια, την απομόνωση, την απόγνωση και την έλλειψη ελπίδας, η μόνη λύση είναι να σταθούμε ο ένας δίπλα στην άλλη ισότιμα, να αναζητήσουμε το νήμα της αυτοοργάνωσης και του αυτοκαθορισμού, να δώσουμε το χέρι σε όσους και όσες πάνε να πέσουν, να στηρίξουμε τους πιο αδύναμους και ταυτόχρονα να απαιτήσουμε και να εξασφαλίσουμε αυτά που μας ανήκουν και οι από πάνω μας στερούν: ψωμί, στέγη, δουλειά, αξιοπρέπεια, υγεία.

Όσο το κτήνος μεγαλώνει και οι τραμπούκοι χτυπάνε τους γείτονές μας, δηλαδή εμάς τους/τις ίδιους/ες, εμείς θα απαντάμε με πιο ανοικτούς ορίζοντες. Κι όσο οι τραμπούκοι θα επιμένουν να βλέπουν μόνο έθνη και φυλές εμείς θα επιμένουμε να βλέπουμε τον άνθρωπο.

Έτσι, ο ένας δίπλα στον άλλη, αποφασισμένα και συλλογικά, όλη η γειτονιά θα σταθεί και απέναντι και σε αυτή την κτηνωδία: την απόπειρα εμπρησμού και τις φθορές σε ένα κοινωνικό χώρο όπου στεγάζεται μεταξύ άλλων δομών φαρμακείο, ιατρείο και οδοντιατρείο. Για να θέσουμε για άλλη μια φορά το αυτονόητο: Έξω ο φασισμός από τις γειτονιές μας, από τον τόπο μας, από τον πλανήτη.

Σας καλούμε σε Αντιφασιστική Συγκέντρωση την Παρασκευή 29 Ιούνη 2018 , 7μμ, στην πλατεία Μερκούρη.

Κοινωνικός Χώρος για την Υγεία - Κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1589505/


1 2 3 4 5 6

ΚΑΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΡΩΗΝ ΠΙΚΠΑ

Η ανακίνηση του Μακεδονικού ζητήματος αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τις φασιστικές και νεοναζιστικές γκρούπες να επανεμφανιστούν στο κεντρικό πολιτικό πεδίο και να διοχετεύσουν εντός του κοινωνικού συνόλου τον ρατσισμό και την μισαλλοδοξία. Μέσα σε αυτό το κοινωνικό-πολιτικό πλαίσιο και έχοντας την κάλυψη των συλλαλητηρίων, ξεκινάει - μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα - μια σειρά επιθέσεων σε καταλήψεις, στέκια και ελεύθερους κοινωνικούς χώρους. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν η επίθεση στο Ε.Κ.Χ Σχολείο και ο εμπρησμός της κατάληψης Libertatia στην Θεσσαλονίκη, η επίθεση στο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός , η αποτυχημένη απόπειρα εμπρησμού της Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37 στην Αθήνα, η δολοφονική επίθεση στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο Φαβέλα στον Πειραιά καθώς και πολλές άλλες επιθέσεις.

Την Κυριακή 24 Ιουνίου στα πλαίσια της εθνικιστικής συγκέντρωσης στο Μαξίμου, πραγματοποιείται επίθεση στην παρέμβαση αλληλεγγύης των Τούρκων αγωνιστών - που πραγματοποιούνταν στο Σύνταγμα - για τον απεργό πείνας Τουργκούτ Καγιά. Στη συνέχεια, αποχωρώντας από την εθνικιστική συγκέντρωση, μια οργανωμένη γκρούπα νεοναζί προσεγγίσαν την κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ στα Άνω Πετράλωνα την ώρα που λάμβανε χώρα η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων - Θησείου - Κουκακίου και επιτέθηκαν με πέτρες, σιδεριές και μολότοφ. Μια επίθεση που μας φέρνει έντονες μνήμες με αυτήν που δέχτηκε και το Στέκι Αντίπνοια τον Ιούνιο του 2008.

Ο κόσμος που βρίσκονταν εκείνη την ώρα εντός του κτιρίου απέκρουσε την επίθεση των φασιστών, ενώ κατά την διάρκεια της συμπλοκής τραυματίστηκε στο κεφάλι ένας σύντροφος. Αμέσως μετά τα νεοναζί καθάρματα φτάνουν στον ΗΣΑΠ Πετραλώνων, έχοντας την πλήρη κάλυψη της αστυνομίας, τραμπουκίζοντας πρόσφυγες/μετανάστες ενώ παράλληλα οι μπάτσοι προσαγάγουν έξι αντιφασίστες που προσπάθησαν να προσεγγίσουν τα παρακρατικά αποβράσματα. Λίγες μόνο ώρες μετά την δολοφονική επίθεση πραγματοποιείται πορεία γειτονιάς στα Άνω Πετράλωνα από περίπου 200 αντιφασίστες/στριες.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

ΘΑ ΣΤΑΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ

Απέναντι στον φασισμό και στον πόλεμο που επιβάλλεται από την κυρίαρχη οικονομική και πολιτική ελίτ, ο κόσμος του αγώνα οφείλει να αντιπαρατεθεί οργανωμένα και μαζικά σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, ώστε να σπάσει τον μονόλογο που επιδιώκει να προωθηθεί από την εξουσία και να βάλει αναχώματα στην επέλαση κράτους και κεφαλαίου. Αυτό πέτυχαν οι σύντροφοι/σσες που στάθηκαν απέναντι στα εθνικιστικά συλλαλητήρια σε Θεσ/νίκη και Αθήνα, θέτοντας ως πρόταγμα τον διεθνισμό και τους κοινούς αγώνες των από τα κάτω όλου του κόσμου για την κατάργηση των επίπλαστων διαχωρισμών.

Απέναντι στις κρατικές και παρακρατικές επιθέσεις που στοχεύουν στον κόσμο του αγώνα, οργανώνουμε την κινηματική μας αυτοάμυνα που θα βάλει εμπόδιο στους σχεδιασμούς του κόσμου της εξουσίας. Συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε συλλογικά και μαχητικά τις δομές του αγώνα που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των αυτοοργανωμένων και αδιαμεσολάβητων κοινωνικών και ταξικών αγώνων.

Μέσα σε περιόδους συστημικής κρίσης είναι ολοένα και πιο επιτακτική η ανάγκη της οργάνωσής μας στην βάση σε κάθε πεδίο της καθημερινότητας. Απέναντι στην φτώχεια και στην εξαθλίωση, η μόνη ρεαλιστική λύση των καταπιεσμένων και των εκμεταλλευόμενων είναι η κοινωνική και ταξική αντεπίθεση. Έχοντας ως όραμα την κοινωνική επανάσταση, πορευόμαστε στον δρόμο για την ολοκληρωτική συντριβή του κρατικού-καπιταλιστικού συστήματος και την οικοδόμηση μιας κοινωνίας που θα βασίζεται στις αρχές τις ισότητας, της αλληλεγγύης και της ελευθερίας.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΤΙΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΚΡΑΤΟΣ - ΑΦΕΝΤΙΚΑ - ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΑΣ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/6 ΠΛ.ΜΕΡΚΟΥΡΗ 19:00

Αναρχικό - Αντιεξουσιαστικό Στέκι Αντίπνοια

Αριστοβούλου και Πυλάδου , Κάτω Πετράλωνα

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1589481/


1 2 3 4 5 6

Ούτε στα Πετράλωνα ,ούτε πουθενά,τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά

Ούτε στα Πετράλωνα ,ούτε πουθενά,τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά

Η Τοπική Επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θησείου - Πετραλώνων - Κουκακίου- Νέου Κόσμου καταδικάζει την εγκληματική φασιστική επίθεση ενάντια στην κατάληψη του ΠΙΚΠΑ στα Άνω Πετράλωνα το απόγευμα της Κυριακής 24/06. Περίπου 30 φασίστες, με καλυμμένα πρόσωπα, που φορούσαν μπλουζες με διακριτικά της "Χρυσης Αυγής"και τον ηλιο της βεργίνας,έσπασαν τζάμια και επιτέθηκαν πετώντας πέτρες και μολότοφ την ώρα που στον κοινωνικό χώρο για την υγεία της κατάληψης του ΠΙΚΠΑ συζητούσε η Ανοιχτή Συνέλευση Πετραλώνων. Η άμεση κινητοποίηση συντρόφων/ισσων και η αντίδραση από τους γείτονες και γειτόνισσες που άρχισαν να κυνηγούν και να εξωθούν την ομάδα των φασιστών, ενώ άλλοι τους πετούσαν από τα μπαλκόνια γλάστρες,ανάγκασε τους φασίστες να φύγουν τρέχοντας, ενώ στις συμπλοκές , οι φασίστες απομόνωσαν έναν γείτονά μας και τον χτύπησαν στο κεφάλι με σίδερο.

Εν συνεχεία, δυνάμεις της αστυνομίας, ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ, που "διακριτικά" παρακολουθούσαν την ομάδα των φασιστών που επέστρεφε από το αποτυχημένο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Συνταγμα, παρενέβησαν προσάγοντας 6 άτομα από την κατάληψη, αφήνοντας τους παραλίγο δολοφόνους να φύγουν ανενόχλητοι με το τρένο προς την Καλλιθέα, φωνάζοντας εθνικιστικά συνθήματα.

Είναι φανερό πως οι νεοναζί της "Χρυσής Αυγής" και διάφορες φασιστικές οργανώσεις - συγκοινωνούντα δοχεία - ενεργοποιούνται ξανά στο πεδίο του εκφοβισμού και της βίας κατά των μαχόμενων κομματιών, του εργατικού κινήματος, των προσφύγων και των μεταναστών, εξυπηρετώντας ξεκάθαρα τα συμφέροντα των αφεντικών και της αστικής τάξης.

Το χέρι του φασισμού σηκώνεται και πάλι ενθαρρυμένο από την επικίνδυνη ρητορική και το δηλητηριασμένο κλίμα των εθνικιστικών συλλαλητηρίων και την ακροδεξιά και δεξιά υστερία για το ''μακεδονικό', αλλά και σαν αποτέλεσμα της όξυνσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών σε Μέση Ανατολή, Βαλκάνια και Αιγαίο. Για ακόμη μία φορά οι δυνάμεις καταστολής κάνουν «πλάτες» στη φασιστική Χρυσή Αυγή και τα παρακλάδια της, στοχοποιώντας το αντιφασιστικό κίνημα. Οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι βαρύτατες, καθώς με το σύνολο της πολιτικής της ανοίγει το δρόμο για την επανεμφάνιση των φασιστών. Σε αυτήν την κατεύθυνση οδηγούν τόσο η ρατσιστική πολιτική που ακολουθεί σε σύμπλευση με την ΕΕ στο θέμα του προσφυγικού, όσο και τα συνεχή αντεργατικά μέτρα που φτωχοποιούν και πετάνε στο περιθώριο όλο και περισσότερους. Ταυτόχρονα, δείχνει ξεκάθαρη πολιτική ανοχή στη φασιστική απειλή, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις σκανδαλώδεις καθυστερήσεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής, αλλά και την προκλητική ατιμωρησία των πρωτοκλασάτων στελεχών της, με πιο πρόσφατη εκείνη του Βουλευτή της Χ.Α Μπαρμπαρούση, που δε δίστασε από το βήμα της βουλής να καλέσει τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας να προβεί σε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα ..

Τέτοιου είδους επιθέσεις δεν μας φοβίζουν! Την απάντηση δε μπορεί παρά να τη δώσει το ίδιο το κίνημα! Με ενότητα όλων των κομματιων του κινήματος, διαρκή αντιφασιστικό αγώνα, πολύμορφες μαζικές δράσεις, συγκεντρώσεις και πορείες. Ήδη η αρχή έγινε την Κυριακή, όπου λίγες ώρες μετά την επίθεση οι δρόμοι των Πετραλώνων γέμισαν από εκατοντάδες κόσμο.

Δεν θα χαρίσουμε τις λαϊκές γειτονιές, τη γειτονιά μας, σε ακροδεξιά, φασιστικά στοιχεία!

Καμία ανοχή! Ολομέτωπος αγώνας απέναντι στο φασισμό και σε κάθε εκφραστή του!

  • Να κλείσουν τα γραφεία - ορμητήρια της Χρυσής Αυγής.
  • Να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής!Καταδίκη όχι μόνο των φυσικών αλλά και των ηθικών αυτουργών των εγκλημάτων του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν.
  • Απαιτούμε τη σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία των φασιστών που συμμετείχαν στην επίθεση.
  • Σύνορα ανοιχτά για την προσφυγιά- όχι στην Ευρώπη φρούριο.

Συμμετέχουμε μαζικά στην αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Μερκούρη, την Παρασκευή στις 7μμ.

Τοπική Επιτροπή ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θησείου - Πετραλώνων - Κουκακίου- Νέου Κόσμου

πηγή : http://antarsya.gr/node/4921