Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018 στις 19.00

2 καλέσματα : 1 2

Πορεία προς το πολιτικό γραφείο του Μ. Βαρβιτσιώτη

πηγή : https://taksiki-antepithesi.espivblogs.net/ar…


Συγκέντρωση και πορεία την Παρασκευή 6/7 στις 7μμ από την πλατεία Εξαρχείων

post image

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ ΟΥΤΕ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ

ΟΥΤΕ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΜΑΣ

Ο επαναστάτης Δ. Κουφοντίνας ξεκίνησε απεργία πείνας στις 30 Μαΐου διεκδικώντας την χορήγηση τακτικής άδειας πράγμα που του είχε στερηθεί μετά από παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, όταν άσκησε πειθαρχικές διώξεις στους 2 εισαγγελείς των φυλακών Κορυδαλλού προκειμένου να μπλοκάρει την όλη διαδικασία. Το δεύτερο αίτημα του τότε απεργού πείνας αφορούσε την κατάργηση του εισαγγελικού βέτο στο συμβούλιο της φυλακής.

Κατά την διάρκεια της απεργίας πείνας πραγματοποιήθηκαν πλήθος δράσεων αλληλεγγύης σε πανελλαδικό επίπεδο. Μια εξ αυτών έγινε στον Οικοδομικό Συνεταιρισμό Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας στην οδό Γενναδίου από ομάδα συντρόφων-ισσων. Κατά την διάρκεια της παρέμβασης αστυνομικός με πολιτικά πυροβόλησε σε ευθεία βολή τους συντρόφους/ισσες που αποχωρούσαν και επιχείρησε να τους εγκλωβίσει στη στοά. Εκ των υστέρων έγινε γνωστό ότι ο συγκεκριμένος ήταν ο προσωπικός φρουρός του Μ. Βαρβιτιώτη, ο οποίος τυγχάνει να διατηρεί το πολιτικό του γραφείο στο ίδιο κτήριο.

Τα τελευταία χρόνια η καταστολή διαρκώς κλιμακώνεται σε όλα τα επίπεδα.

Στο στόχαστρο της καταστολής βρίσκονται ιδιαίτερα όσοι αντιστέκονται.

Οι πυροβολισμοί στην οδό Γενναδίου μας ξυπνάνε μνήμες από τις δολοφονίες των εξεγερμένων νεολαίων Καλτεζά και Γρηγορόπουλου.

Η δολοφονική αυτή επίθεση δεν κατάφερε να κάμψει τις κινήσεις αλληλεγγύης οι οποίες συνεχίστηκαν αμείωτες μέχρι την λήξη της απεργίας πείνας του Δ. Κουφοντίνα μετά από 16 ημέρες, όταν ικανοποιήθηκε το αίτημα του για την χορήγηση τακτικής άδειας.

Η θετική έκβαση της απεργίας πείνας κινητοποίησε τον κρατικό μηχανισμό που δεν άργησε να απαντήσει. Την εργολαβία για την συγκεκριμένη επίθεση ανέλαβε εκ νέου η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, η οποία έδωσε εντολή στη γνωστή εισαγγελέα Πειραιά Β. Μαρσιώνη να προχωρήσει σε προκαταρκτική εξέταση εις βάρος 8 πολιτικών κρατουμένων σχετικά με το αδίκημα της υποκίνησης σε στάση που είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και αφορά την αλληλεγγύη των κρατουμένων στον αναρχικό Ντίνο Γιαγτζόγλου που μετήχθη βίαια ενώ βρίσκονταν σε απεργία πείνας. Η Β. Μαρσιώνη ήταν η προηγούμενη εισαγγελέας των φυλακών Κορυδαλλού η οποία απέρριπτε τις αιτήσεις για την χορήγηση άδειας στους συντρόφους Κουφοντίνα και Γουρνά απαιτώντας από αυτούς δηλώσεις μετάνοιας.

Εάν τελικά ασκηθεί δίωξη στους 8 πολιτικούς κρατούμενους, αυτό σημαίνει ότι στερούνται αυτόματα το δικαίωμα στην άδεια, ενώ οποιαδήποτε ποινή ενδεχομένως τους επιβληθεί θα πρέπει να εκτιθεί μετά την λήξη της ποινής που ήδη εκτίουν.

Οι κλήσεις αφορούν τους Αργυρού Παναγιώτη, Γουρνά Κώστα, Κουφοντίνα Δημήτρη, Μπολάνο Δαμιανό, Νικολόπουλο Γιώργο, Νικολόπουλο Μιχάλη, Τσάκαλο Γεράσιμο, Τσάκαλο Χρήστο.

Το κράτος θέλει να παρατείνει την ομηρία των πολιτικών κρατούμενων και να ισχυροποιήσει το καθεστώς εξαίρεσης που ισχύει για αυτούς, ενώ παράλληλα μέσω της συγκεκριμένης μεθόδευσης προσπαθεί να εκφοβίσει το σύνολο των κρατουμένων, προκειμένου να εκβιάσει πειθαρχημένες συμπεριφορές.

Στηρίζουμε και καλούμε στην συγκέντρωση και πορεία

την Παρασκευή 6 Ιουλίου στις 7μμ από την πλατεία Εξαρχείων

που καλεί η «Συνέλευση αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα»


ΕΝΤΟΣ - ΕΚΤΟΣ

ομάδα αντιπληροφόρησης και αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενούς

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1589746/