Κυριακή 1 Ιουλίου 2018 στις 15.30

11 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

[αλλαγή τοποθεσίας] Αντιφασιστική-αντιεθνικιστική συγκέντρωση

Η πλατεια στο αγαλμα Βενιζελου (Θεσσαλονικη), οπου ειχε καλεστει η εθνικιστικη συγκεντρωση, καταληφθηκε απο αντιφασιστες. Ολα τα αντιφασιστικα καλεσματα μεταφερονται εκει.

πηγή : https://twitter.com/lib_thess?lang=el


Ενημέρωση από την αντιφασιστική, Αντιεθνικιστική συγκέντρωση.

Μετά από παρέμβαση των συντρόφων και συντροφισσών καταληφθηκε η πλατεία το μέρος που ήταν προγραμματισμένη να γίνονταν η φασιστοσυγκεντρωση τους.

Χρειάζεται άμεσα κόσμος να πλαισιώσει τη συγκέντρωση

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΆΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΈΛΟΥ

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό «Μαύρο & Κόκκινο»

πηγή : https://el-gr.facebook.com/sulMavrokokkino/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Αντιφασιστικές ομάδες από τη Θεσσαλονίκη μόλις κατέλαβαν το χώρο στο αγαλμα Βενιζέλου όπου έχουν αργότερα κάλεσμα φασίστες. Το κάλεμα μεταφέρεται απο το Εργατικό κέντρο στο άγαλμα Βενιζέλου. Καλούμε τον κόσμο να έρθει τώρα στο άγαλμα Βενιζέλου.

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης

πηγή : https://el-gr.facebook.com/AKthess/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΤΡΙΔΑ
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΦΙΕΣΤΕΣ

Η αναθέρμανση του μακεδονικού ζητήματος αποτέλεσε μια σπάνια ευκαιρία για κάθε λογής εθνικιστικό και φασιστικό κατακάθι να πάρει μια θέση στον δημόσιο λόγο και να προσπαθήσει να προωθήσει τα δολοφονικά πολιτικά του σχέδια. Τα εθνικιστικά συλλαλητήρια του Γενάρη σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα εξυπηρέτησαν αυτόν ακριβώς τον σκοπό. Έγινε φανερό και στους πλέον αφελείς, ότι ο υποτιθέμενα α-κομμάτιστος και α-πολίτικος χαρακτήρας των συλλαλητηρίων, που διαφημίστηκε με τόση επιμέλεια από τα ΜΜΕ, ήταν απλώς μια προβιά που από κάτω της κρύφτηκε το θηρίο -και όπως αποδείχτηκε, δε του πήρε πολύ να νιώσει σίγουρο και να φανερώσει το πραγματικό του πρόσωπο. Κάπως έτσι, οι χρήσιμοι ηλίθιοι μετατράπηκαν σε επικίνδυνους ηλίθιους. Είναι προφανές πως αρκετές τάσεις του ακροδεξιού κι εθνικιστικού χώρου θεωρούν πως ήρθε η ώρα για ένα κοινοβουλευτικό κόμμα της ακροδεξιάς πέρα από τη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή. Επίσης προφανές είναι όμως πως από το ιδεολόγημα της εθνικής ενότητας, που αποβλέπει στην ενστάλαξη της συμφιλίωσης με την ταξική και κοινωνική ανισότητα και καταπίεση, δεν ωφελούνται μόνο αυτοί οι κύκλοι αλλά σχεδόν το σύνολο της κυριαρχίας, καθώς η εξάπλωση του εθνικιστικού δηλητηρίου κατακερματίζει την κοινωνική βάση και την αποπροσανατολίζει από τα πραγματικά της προβλήματα και συμφέροντα, ειδικά σε περιόδους καπιταλιστικής κρίσης.

Επί σειρά ετών έχουμε από την εδώ πλευρά των συνόρων μια παράλογη απαίτηση να έχει το ελληνικό κράτος τον κύριο λόγο απέναντι στην ονομασία ενός άλλους έθνους-κράτους, η οποία δυστυχώς στηρίζεται κοινωνικά από σημαντικό μέρος της ελληνικής κοινωνίας. Μια απαίτηση που μετριάζεται πλέον από τη θέληση της ΕΕ να εντάξει τη Δημοκρατία της Μακεδονίας στους κόλπους της και την ανάγκη του ΝΑΤΟ να επεκτείνει τη σφαίρα επιρροής του. Από την άλλη πλευρά των συνόρων βλέπουμε έναν αυξανόμενο εθνικισμό ο οποίος στοχεύει στην δημιουργία και παγίωση του δικού τους «εθνικού μύθου» και συχνά παίρνει εντελώς γελοίες μορφές, σαφώς όμως ούτε ελάχιστα πιο γελοίες από ότι ο «δικός» μας εθνικισμός. Μια ματιά στις φωτογραφίες από τα δύο συλλαλητήρια επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές.

Τώρα, που οι «διαβουλεύσεις» μεταξύ των «δυο» πλευρών κατέληξαν στο όνομα «Βόρεια Μακεδονία» για τη γείτονα χώρα για μια ακόμα φορά η εθνική αγανάκτηση ξεχειλίζει (!) για το θράσος των γειτόνων που ζουν στο βόρειο τμήμα της γεωγραφικής περιοχής που ονομάζεται Μακεδονία να «καπηλεύονται» το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» (!). Τι και αν η χρήση του όρου "Μακεδονία" έχει γίνει αποδεκτή προ πολλού από την ελληνική πλευρά (Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας); Αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους πατριώτες που θα σπεύσουν για άλλη μία φορά να δώσουν το παρόν σε εθνικιστικά συλλαλητήρια την ίδια ώρα που εξανίστανται ότι δεν είναι φασίστες. Οι Μακεδονικές στολές θα ξαναβγούν από τη ντουλάπα, η φάτσα του Μεγαλέξανδρου (κι ας είναι ο Δαβίδ του Μικελάντζελο) θα ξαναμοστραριστεί παντού και οι (όχι κεκαλυμμένοι) φασίστες θα βρουν μία πρώτης τάξης ευκαιρία να βγουν στο προσκήνιο.

Οι καταπιεσμένοι/ες κι εκμεταλλευόμενοι/ες δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μεταξύ μας. Οι καταπιεστές μας είναι κοινοί κι έχουν το ίδιο όνομα, ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους, κι αυτοί είναι το κράτος και το κεφάλαιο. Το μοναδικό που καταφέρνει ο εθνικισμός είναι να διαχωρίζει και να αποπροσανατολίζει τους από-τα-κάτω διευκολύνοντας τα αφεντικά, και αυτή ακριβώς είναι η υπηρεσία που προσφέρει στην κυριαρχία, αυτός είναι ο λόγος που συστηματικά προωθείται και φυτεύεται στην κοινωνική βάση. Εμείς, από την πλευρά μας, θα παλέψουμε για τη διάλυση κάθε διαχωρισμού πάνω στο σώμα των καταπιεσμένων κι εκμεταλλευόμενων. Να αγωνιστούμε λοιπόν από κοινού με τους καταπιεσμένους και τους εκμεταλλευόμενους όλων των χωρών για να δημιουργήσουμε ένα κοινό διεθνιστικό μέτωπο που θα υψώσει φράγμα στους εθνικισμούς και στον φασισμό, που θα παλέψει ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο, που θα βροντοφωνάξει πως δεν θα αφήσει τα αφεντικά μας να μας διαχωρίσουν βάσει εθνικότητας, χρώματος, σεξουαλικής κατεύθυνσης, κατεύθυνσης φύλου, θρησκείας ή οποιασδήποτε άλλης διαχωριστικής γραμμής. Που θα αγωνιστεί για μία α-κρατική, α-ταξική, α-εθνική ζωή.

Παράλληλα με τον εθνικισμό, θα παλέψουμε για να τσακίσουμε την πιο προωθημένη μορφή του: το φασισμό, κάθε φορά που αυτός προσπαθεί να σηκώσει κεφάλι. Σε αυτήν την πόλη είδαμε τα διάφορα φασιστοειδή να προσπαθούν να εμφανιστούν στο δρόμο με διάφορες αφορμές. Τους βλέπουμε και τώρα να πρωτοστατούν στα α-χρωματιστά συλλαλητήρια, πρώτη μούρη πίσω από τα πανό, πρώτη μούρη στα "επεισόδια". Τα εθνικιστικά συλλαλητήρια έχουν δώσει την ευκαιρία να συγκροτηθεί διακριτά στη δημόσια σφαίρα ένας αντιδραστικός-φασιστικός πόλος, εχθρικά διακείμενος στους εκμεταλλευόμενους και καταπιεσμένους, ιδιαίτερα στους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Στις 27/6 η προμετωπίδα του εθνικιστικού αυτού εσμού που απαρτίζει τα συλλαλητήρια για το μακεδονικό, οι φασίστες δηλαδή, βεβήλωσαν με μπογιές το μνημείο του ολοκαυτώματος των Εβραίων που βρίσκεται στην πλατεία Ελευθερίας, επικυρώνοντας μέσα από αυτήν την αντισημιτική τους ενέργεια πως αποτελούν ένα ξεκάθαρα ναζιστικό ρεύμα. Κατόπιν, μετά το πέρας του εθνικιστικού συλλαλητηρίου, ομάδα φασιστών κυνήγησε έναν μετανάστη στην περιοχή της Ροτόντας, ξυλοκοπώντας τον την ώρα που εκείνος προσπαθούσε να βρει καταφύγιο σε μαγαζί της περιοχής, στο οποίο οι φασίστες προκάλεσαν φθορές. Τα ρατσιστικά τραμπουκίσματα συνεχίστηκαν και στο εθνικιστικό συλλαλητήριο στις 29/6.

Εμείς, ως αντιφασίστριες και αντιφασίστες, ανεξαρτήτως των αφορμών που οι φασίστες επικαλούνται για να βγουν από την τρύπα τους και να συσπειρώσουν διάφορους ρατσιστές, ελληνόψυχους, θρησκόληπτους, βλέπουμε το φασισμό ως το μακρύ χέρι του κεφαλαίου. Και για αυτό δε διαχωρίζουμε την πάλη μας απέναντι στο φασισμό από αυτή απέναντι στον καπιταλισμό. Ο φασισμός είναι η εντατικοποίηση της καπιταλιστικής συνθήκης της εξαίρεσης. Ο φασισμός μας θέλει δούλους των αφεντικών. Ο φασισμός εντείνει την παρανομοποίηση και την στρατιωτικοποίηση της εργασίας, θέτοντας όρους εξόντωσης στο «περισσευούμενο» εργατικό δυναμικό.

Ο φασισμός είναι γέννημα αυτού του κόσμου καταπίεσης, εκμετάλλευσης και εξαιρέσεων. Γι' αυτό και αντιμετωπίζεται με ταξικούς όρους, ανατρέποντας το σύστημα που τον εκτρέφει και το οποίο αυτός πάντα υπηρετεί. Δε θα αφήσουμε την πόλη μας έρμαιο στους φασίστες και τους υπερ-εθνικιστές, όσο λίγοι και αν είναι, όσο γελοίοι και αν φαντάζουν.

ΚΑΝΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΔΕ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙ
ΚΑΝΕΝΑ ΕΘΝΟΣ ΔΕ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ

ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ, ΤΟΣΟ ΜΑΣ ΝΤΟΠΑΡΟΥΝΕ ΜΕ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΦΥΛΗ

ΚΑΜΙΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΑΣ

ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΟΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΣΜΑ


ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ:

ΚΥΡΙΑΚΗ 1/7, 18:00, ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης - μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας

lib_exthess@hoextmail.coexm
libertasalonica.wordpress.com


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ, ΑΝΤΙΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΉ ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΠΟΓΚΡΟΜ & ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ |
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΆΡΚΟ ΤΟΥ ΕΚΘ ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΙΟΥΛΗ ΣΤΙΣ 18:00

«Ο κίνδυνος δεν είναι ότι μπορούμε να ξυπνήσουμε ένα πρωί και να βρεθούμε σ' ένα φασιστικό κόσμο. Ο κίνδυνος είναι ότι πέσαμε στο κρεβάτι την προηγούμενη νύχτα, σ' έναν κόσμο που είχε γίνει φασιστικός, χωρίς να το πάρουμε είδηση».
- Άρθουρ Καίσλερ-

Ακριβώς, όπως υπογραμμίζαμε και σε προηγούμενες τοποθετήσεις μας τα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό αποτελούν το φυτώριο για την ανάπτυξη του νεοναζισμού. Χθες στη Θεσσαλονίκη υπό την κάλυψη και την απροκάλυπτη υποστήριξη της αστυνομίας οι «αγνοί πατριώτες» που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο κάνανε πογκρόμ εναντίον μεταναστών στο κέντρο της πόλης. Ενόσω η μισή αστυνομική δύναμη της πόλης είχε αποκλείσει την κατάληψη «Mundo Nuevo» και την αντιφασιστική συγκέντρωση 100 περίπου συντρόφων, καθώς επίσης και άλλες καταλήψεις και χώρους αγώνα, η άλλη μισή δύναμη συνόδευε τους 150 φασιστοχούλιγκανς, ώστε να επιτεθούν σε μετανάστες στην Ροτόντα και να σπάσουν κατάστημα στο οποίο κατέφυγαν για να προστατευτούν, έπειτα ανενόχλητοι ασφαλώς χτύπησαν μετανάστες στην Αριστοτέλους και στο κλείσιμο της μέρας αποφάσισαν να βεβηλώσουν και το μνημείο του Ολοκαυτώματος των Εβραίων της Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να ξυπνήσουμε σε μια πόλη που θα έχει μετατραπεί ήδη σε φασιστικό στρατόπεδο υπό τον έλεγχο των συμμοριών ένστολων και μη. Δεν υπάρχει περίπτωση να σιωπήσουμε. Είναι πλέον για εμάς παραπάνω από φανερό ότι μόνο η μαζική παρουσία του αντιφασιστικού κινήματος δημόσια και ανοιχτά με συγκεντρώσεις μπορεί να υψώσει ανάχωμα στις φασιστικές ορδές οι οποίες συνεπικουρούμενες από τις δυνάμεις της Αστυνομίας και τους ακροδεξιούς νοικοκυραίους καταλαμβάνουν δημόσιο χώρο και προβαίνουν σε επιθέσεις, όπως αυτή στην Libertatia και χθες σε δεκάδες μετανάστες.

Θα πρέπει να υψωθεί μαζικό ανάχωμα στον εθνικιστικό παροξυσμό και τη φασιστική απειλή που βάζει στο στόχαστρο τους αναρχικούς, τους κοινωνικούς αγωνιστές, τους μετανάστες, τους ομοφυλόφιλους, τους Εβραίους, τους αλλόδοξους και γενικά τους αδύναμους και τους διαφορετικούς.
Καλούμε όλες τις δυνάμεις του αντιφασιστικού κινήματος, όλες τις δυνάμεις του αγώνα σε συγκέντρωση στο πάρκο του ΕΚΘ στις 18.00 ενάντια στα ρατσιστικά πογκρόμ και τη φασιστική απειλή που επωάζεται στην Θεσσαλονίκη. Στον δρόμο θα κριθεί το δίκιο.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ - ΟΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ ΚΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ

ΜΑΥΡΟ & ΚΟΚΚΙΝΟ, Μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης - Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Ενάντια στα εθνικιστικά συλλαλητήρια και στην εθνική ενότητα.

Αλληλεγγύη στους μετανάστες που κυνηγήθηκαν από φασίστες.

ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ!


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

αντιφασιστική αντιεθνικιστική συγκέντρωση

Κυριακή 1/7 στις 18.00 στο πάρκο έξω από το ΕΚΘ

Ακόμα και στις χειρότερες μέρες εθνικιστικού παροξυσμού, ο κόσμος του αγώνα θα βρίσκεται στο δρόμο.

Απέναντι στον ολοένα και εντεινόμενο εθνικισμό στην περιοχή των Βαλκανίων και της ανατολικής Μεσογείου πρέπει να στηθούν τα αναχώματα του διεθνισμού και της αλληλεγγύης μεταξύ των καταπιεσμένων. Όπως έχουμε τονίσει και σε τοποθέτησή μας σχετικά με το μακεδονικό: «Ο διεθνισμός, λοιπόν, αποτελεί την μόνη εφικτή, ενωτική και ειρηνική λύση. Κι αυτό γιατί δεν επιζητεί την εξόντωση πληθυσμών και ολόκληρων λαών. Αντίθετα, προτάσσει την αλληλεγγύη των προλετάριων και των καταπιεσμένων ενάντια σ'αυτούς που μας εκμεταλλεύονται και καταστρέφουν τις ζωές μας. Κι ας μην γελιόμαστε. Μπορεί το περιεχόμενο να αλλάζει, όμως η μορφή της εκμετάλλευσης είναι ίδια και στις δυο πλευρές των συνόρων, όπως και σε κάθε κράτος. Φτωχοποίηση, υποβάθμιση των ζωών μας, αφαίρεση των δικαιωμάτων μας είναι μόνο μερικές από τις πτυχές της επίθεσης που έχουν εξαπολύσει κράτος και κεφάλαιο εναντίον μας. Και η μόνη πραγματική αντίσταση είναι η ταξική-αντικρατική-διεθνιστική.»

Κυριακή 1/7 στις 18.00 στο πάρκο έξω από το ΕΚΘ

Ενάντια σε κάθε εθνικιστική απειλή Οι τάξεις δεν μετριούνται σε έθνος και φυλή

ΝΑ ΞΑΝΑΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ ΣΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

πηγή : http://libertatiasquat.blogspot.com/2018/06/b…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Εδώ και μήνες, από τη στιγμή που ξαναέκανε την εμφάνισή του στην επικαιρότητα το ονοματολογικό της γειτονικής χώρας, παρατηρείται το φούντωμα των εθνικισμών και στις δύο πλευρές των συνόρων. Στη δική μας πλευρά, μία καθόλου αμελητέα μερίδα της αστικής τάξης, αλλά και οι μπροστινοί της οργάνωσαν και συμμετείχαν σε συλλαλητήρια ενάντια σε κάθε
συμφωνία με τη Δημοκρατία της Μακεδονίας: «ακομμάτιστοι πατριώτες», «πολιτιστικοί σύλλογοι», έφεδροι, νυν καραβανάδες, κομμάτι της δικαστικής εξουσίας αλλά και των Μ.Μ.Ε., φασίστες και ναζιστές, μπάτσοι, ενορίες και κατηχητικά, μικρή μερίδα οπαδών, ένας αξιοσημείωτος αριθμός αριστερών πατριωτών. Ο εθνικός κορμός σε πλήρη παράταξη και δράση πέτυχε το ρόλο του: κάποιοι εργαζόμενοι να κατεβαίνουν στο δρόμο μαζί με τ' αφεντικά τους και για τα συμφέροντα των δεύτερων, αλλά δεν σταμάτησε εκεί. Οπλισμένες ομάδες κρούσης χουλιγκάνων και ναζιστών, καλυπτόμενοι από το εθνικιστικά ντοπαρισμένο πλήθος, συστηματοποιούν τη δράση τους τους τελευταίους μήνες και επιτίθενται σε μετανάστες, σε ομοφυλόφιλους, σε καταλήψεις με αποκορύφωμα τον εμπρησμό της κατάληψης Libertatia, αν και τις περισσότερες φορές άμεσα ή λίγο αργότερα -γιατί η μνήμη δεν είναι σκουπίδι- πήραν τις απαντήσεις που τους άρμοζαν από τους αγωνιζόυμενους και τις αγωνιζόμενες αυτής της πόλης.

Το βασικό επιχείρημα των εδώ πατριωτών είναι ότι απειλείται η ακεραιότητα των εδαφών και η ελληνική πολιτισμική κληρονομιά (παρότι αν έκαναν τον κόπο να διαβάσουν την συμφωνία θα έβλεπαν πως σε αυτήν αντανακλάται ο επεκτατισμός του ελληνικού κράτους). Και ενώ εξαπολύουν το μένος εναντίον των «σκοπιανών που έχουν αλυτρωτικές τάσεις» κατεβαίνουν στο δρόμο με πανό που λέει «η Μακεδονία είναι μόνο ελληνική» και φωνάζουν «στα όπλα στα όπλα να πάρουμε τα Σκόπια». Κάνουν δηλαδή ακριβώς το ίδιο για το οποίο κατηγορούν τους γείτονες. Παράλληλα ενώ κομμάτι τους διατείνεται ότι είναι ενάντια στους φασίστες και μιλά για διαχωρισμό εθνικισμού, φασισμού και πατριωτισμού, τραγουδάν εθνικά και πολεμικά εμβατήρια, χειροκροτούν έφεδρους στρατιωτικούς και βρίσκονται πλάι πλάι με οργανωμένους και μη φασίστες διοργανώνοντας κοινές συγκεντρώσεις και πορείες. Και όλα αυτά ορμώμενοι από την «αγάπη για την πατρίδα». Οι πολεμικές βιομηχανίες και οι καπιταλιστές τρίβουν τα χέρια τους με τους χρήσιμους ηλίθιους και ο εθνικισμός στρώνει για άλλη μια φορά το έδαφος για εντάσεις στα Βαλκάνια...

Από πλευράς μας έχουμε ιστορική μνήμη και δεν ξεχνάμε το πως η «αγάπη για την πατρίδα» χρησιμοποιήθηκε για να δικαιολογήσει αμέτρητες φρικαλεότητες όπως το βούλιαγμα βαρκών και τα πογκρόμ μεταναστών γιατί «είναι φορείς ασθενειών και μας κλέβουν τις δουλειές», τα λιντσαρίσματα ομοφυλόφιλων γιατί «διαφθείρουν τα παιδιά μας» και τα μισαλλόδοξα παραληρήματα εναντίον μουσουλμάνων γιατί «είναι τρομοκράτες». Ούτε ξεχνάμε το πώς χρησιμοποιήθηκε το «εθνικό συμφέρον» για να καταστείλει κοινωνικούς αγώνες και να ξελασπώσει τα ντόπια αφεντικά αμβλύνοντας τις ταξικές αντιθέσεις. Ούτε ξεχνάμε πως οι πατριωτικές συγκεντρώσεις έκαναν πλάτες -ηθελημένα ή μη- για τις επιθέσεις οργανωμένων φασιστών. Ακριβώς επειδή δεν ξεχνάμε τα παραπάνω, έχουμε μάθει πολύ καλά ως τώρα ότι τα όρια μεταξύ πατριωτισμού - εθνικισμού- φασισμού απέχουν ελάχιστα βήματα. Άλλωστε κατανοούμε πολύ καλά τον ρόλο των ιδεολογημάτων του πατριωτισμού και τις εθνικής ενότητας, που δεν είναι άλλος από το να κρατάν τους καταπιεσμένους και τους εκμεταλλευόμενους διαιρεμένους αναμεταξύ τους και δεμένους με τα αφεντικά τους, από το να συντηρούν το καπιταλιστικό και εξουσιαστικό σύστημα.

Έτσι, στον κοινωνικό - ταξικό πόλεμο έχουμε διαλέξει πλευρά από καιρό με τους από τα κάτω αυτού του κόσμου. Επειδή κανένα έθνος δε μας ενώνει με τους καταπιεστές μας και κανένα όνομα δεν μας χωρίζει με τους γείτονες καταπιεσμένους. Δεν θα πάρουμε λοιπόν τη θέση ούτε των εθνικιστών, τόσο της Ελλάδας όσο και της Μακεδονίας, αλλά προφανώς ούτε και του ΝΑΤΟ που πιέζει για άμεση εφαρμογή της συμφωνίας για να επεκτείνει και να εδραιώσει την παρουσία του στη Βαλκανική χερσόνησο. Θα τσακίσουμε τους φασίστες και τους εθνικιστές, τους μάτσο Ελληναράδες και τους ψευτοχουλιγκάνους που αποτελούν την εμπροσθοφυλακή των αστών, θα κόψουμε τον αέρα στο Ελληνικό κράτος που κλείνει παλιά "εθνικά θέματα" για να ανοίξει με "πλάτες" το ζήτημα της μονομερούς κήρυξης ΑΟΖ -μετατρέποντας το Αιγαίο σε πάρκινγκ του Αμερικάνικου στόλου-, και σε συνεργασία με τους εκμεταλλευόμενους των άλλων κρατών της περιοχής θα μπλοκάρουμε τα πολεμικά σενάρια και την αναβάθμιση της παρουσίας του NATO στην περιοχή. Σε πείσμα των καιρών, πιστεύουμε πως αν το αποφασίσουμε μπορούμε να αλλάξουμε τους συσχετισμούς, πως οι εκμεταλλευόμενοι των Βαλκανίων και του κόσμου, μπορούμε να ζήσουμε ειρηνικά αναμεταξύ μας και σε διαρκή πόλεμο με τους κοινούς μας δυνάστες. Και θα φροντίσουμε να το κάνουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται ξεκινώντας με την προστασία των στεκιών, των καταλήψεων, των γειτονιών μας από όσους τάσσονται με την πλευρά των καταπίεσης και της εκμετάλλευσης.

Ο εθνικός βούρκος, με ραχοκοκκαλιά τη μεσαία τάξη, προσπαθεί να βγει στους δρόμους με τις ευλογίες και την άμεση ή έμμεση στήριξη της εκκλησίας, του στρατού, των μπάτσων και πολιτικού προσωπικού του κεφαλαίου -προερχόμενο από δεξιά αλλά και από αριστερά (ΛΑΕ, ΚΟΕ κλπ)-.
Μέσα σε αυτό το βούρκο, λούμπεν, "οπαδοί", χριστιανόπληκτοι και δυστυχώς ελάχιστα άτομα νεαρής ηλικίας καθοδηγούμενα πλήρως από φασιστικές/ ναζιστικές ομάδες βρίσκουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν μία σειρά επιθέσεων. Μέσα σε μία εβδομάδα επιτέθηκαν και πέταξαν ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων στο Θερμαϊκό την ώρα που πήγαινε στο Pride, βεβήλωσαν το μνημείο του ολοκαυτώματος των Εβραίων, κυνήγησαν μετανάστες σε διάφορα σημεία της πόλης σπάζοντας και ένα μαγαζί στο οποίο ένας μετανάστης βρήκε καταφύγιο. Σε μία απόπειρά τους να τραμπουκίσουν ανήλικο Αλγερινό και πατώντας πάνω στο ότι αυτός δεν έτρεξε και έμεινε να υπερασπιστεί τον εαυτό του, οι μπάτσοι επενέβησαν και συνέλαβαν τον μετανάστη ενώ οι ρουφιάνοι-φασίστες και τα ΜΜΕ αναπαρήγαγαν ότι αυτός υπερασπίστηκε τον εαυτό του με αιχμηρό αντικείμενο, κάτι που δεν ισχύει -αλλά και που να ίσχυε θα ήταν κοινωνικά νομιμοποιημένη αυτοάμυνα απέναντι σε μια αγελαία επίθεση φασιστοειδών-, καθώς κρατείται μόνο επειδή δεν είχε χαρτιά "νόμιμης" διαμονής.

Οι μάχες που έρχονται λοιπόν δε θα είναι μάχες κάποιων ειδικών της βίας, κάποιων "άκρων" όπως τα ΜΜΕ λένε, δύο ομάδων με διαφορετικές πολιτικές κουλτούρες. Θα είναι μάχες μεταξύ των φασιστικών -υπό διαμόρφωση- ταγμάτων εφόδων της αστικής τάξης αλλά και του ιδεολογήματος της εθνικής ενότητας που τους γεννά από τη μία, και όλων των εκμεταλλευόμενων, των καταπιεσμένων, των διαφορετικών, των αποκλεισμένων, που θα οργανωθούν και δε θα σκύψουν το κεφάλι στον καπιταλισμό, το κράτος και τις ένοπλες
συμμορίες τους από την άλλη.

Τέλος ξεκαθαρίζουμε κάτι: ζούμε, δουλεύουμε και διαδηλώνουμε στους δρόμους μιας πόλης που για αιώνες συνυπήρχαν πληθυσμοί που μιλούσαν δεκάδες διαφορετικές γλώσσες και διαλέκτους, που στις αρχές του προηγούμενου αιώνα συναντήθηκε και αγωνίστηκε από κοινού το ντόπιο προλεταριάτο σπάζοντας τα καλούπια και τους διαχωρισμούς της θρησκείας και του έθνους και αυτή την ιστορία θα την κρατήσουμε ζωντανή, με
οποιοδήποτε κόστος.

Με οποιοδήποτε κόστος λοιπόν, αλλά και με οποιοδήποτε μέσο μπορεί να κάνει επιτυχημένη και αποτελεσματική την αυτοάμυνά μας, δημόσια αλλά και ταυτόχρονα μαχητικά, μετωπικά αλλά αντιθεσμικά και ως κομμάτι μιας συνολικής αντικρατικής και αντικαπιταλιστικής προοπτικής, θα
υπερασπιστούμε την ιστορία και το μέλλον της τάξης μας αλλά και τη δυνατότητα της να υπάρχει και να αγωνίζεται σήμερα. Θα υπερασπιστούμε τις καταλήψεις και τα στέκια μας, τους αγώνες και τους αγωνιζόμενους. Τα κορίτσια θα συνεχίζουν φιλιούνται άφοβα στα πάρκα και τα αγόρια να περπατάν χέρι χέρι στην παραλία, και τους μετανάστες ως το πιο υποτιμημένο κομμάτι της τάξης μας, που με ακόμη χειρότερους όρους από εμάς, πουλάει φτηνά την εργασία του στα αφεντικά και δέχεται άγρια καταστολή από το κράτος στα Camps, από τα αφεντικά στις Μανωλάδες, από τους φασίστες στους δρόμους. Θα υπερασπιστούμε την δυνατότητα μας να απεργούμε, να κατεβαίνουμε σε διαδηλώσεις χωρίς να έχουμε στο νου τις ομάδες εφόδου που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους δυνατούς αυτού του
κόσμου.

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ, ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΟΧΙ ΕΘΝΙΚΗ
ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΚΡΑΤΗ, ΣΥΝΟΡΑ, ΣΤΡΑΤΟΥΣ, ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΑΝΤΙΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ- ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 18.00 ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά

πηγή : email που λάβαμε στις 1 Ιούλιος 02h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Αντιφασιστική αντιεθνικιστική συγκέντρωση

Απέναντι στη συνθήκη που πάει να διαμορφωθεί, με φασιστικές ομάδες - και κάθε λογής μισαλλοδοξους και ξενοφοβικους - να βρίσκουν πάτημα μέσα από τα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό να διαχέουν το μίσος τους στον κοινωνικό ιστό, εξαπολύοντας πογκρομ εναντίον μεταναστών, καθώς και προς οποιονδήποτε δεν "ταιριάζει" στις νοσηρες τους ιδέες - όπως χαρακτηριστικά συνέβη πριν λίγες ημέρες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καλούμε την Κυριακή 1 Ιουλίου στις 18:00 σε αντιφασιστική - αντιεθνικιστικη συγκέντρωση στο πάρκο μπροστά απ' το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Σχολείο, για τη μάθηση της Ελευθερίας


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Αντιφασιστική- αντιεθνικιστική συγκέντρωση 1/7 στις 18:00

Την Κυριακή 1/7 θα επιχειρήσει να βγει ξανά στο δρόμο ο εθνικός συρφετός που αγκαλιά με τα φασιστικά μορφώματα επιδίδονται σε επιθέσεις και ρατσιστικά πογκρόμ το τελευταίο διάστημα στην πόλη.
Θα μας βρουν όμως απέναντί τους και αυτή τη φορά.
Καλείται ο κόσμος του αγώνα να πλαισιώσει τις αντιφασιστικές δράσεις και να δώσει τις κατάλληλες απαντήσεις στο εθνικιστικό παραλήρημα.

ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΔΕ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙ
ΚΑΝΕΝΑ ΕΘΝΟΣ ΔΕ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΆΡΚΟ ΤΟΥ ΕΚΘ(εργατικό κέντρο) ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΙΟΥΛΗ ΣΤΙΣ 18:00

Aνοιχτή Συνέλευση Δυτικών Συνοικιών

πηγή : https://el-gr.facebook.com/Ανοιχτή-Συνέλευση-…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΕΙΡΗΝΗ

Τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή την συμφωνία των Πρεσπών έχει κάνει την εμφάνισή του ο εθνικιστικός συρφετός αυτής της πόλης με μια σειρά από εθνικιστικές μαζώξεις και πορείες, έχοντας διαπράξει ήδη μια σειρά επιθέσεων σε ομοφιλόφιλους, μετανάστες, διαφορετικούς, ενώ βεβήλωσαν και το μνημείο του ολοκαυτώματος των Εβραίων της Θεσσαλονίκης.

Οι φασίστες μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν αυτές τις επιθέσεις, όπως και στα συλλαλητήρια του Ιανουαρίου, στηριζόμενοι στο πλήθος των -κατά τα άλλα- φιλήσυχων και απαθών μπροστά στη λεηλασία της ζωής τους, πατριωτών μικροαστών, οι οποίοι αποτελούν την θάλασσα μέσα στην οποία οι πρώτοι, μπορούν να κολυμπούν ανενόχλητοι και ασφαλείς.

Είναι αυτή η χρήσιμη μάζα ηλιθίων που κάνει τους κάθε λογής εξουσιαστές, μικρά και μεγάλα αφεντικά να τρίβουν τα χέρια τους αφού εξυπηρετεί ποικίλα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα, πέραν του αποπροσανατολισμού των από τα κάτω και της επιβεβαίωσης της εθνικής ενότητας, δηλαδή της διαταξικής ειρήνης, προς όφελος κράτους και κεφαλαίου.

Εμείς οι αναρχικοί και αναρχικές ως αναπόσπαστο κομμάτι των από τα κάτω αυτής της κοινωνίας, έχοντας συνείδηση των πραγματικών μας συμφερόντων -των ταξικών- αλλά και των αληθινών μας εχθρών -το κράτος και το κεφάλαιο- δεν έχουμε καμία διάθεση να συνάψουμε ανακωχή με τα φαντάσματα του παρελθόντος και όσους τα στηρίζουν, τα ανέχονται και τα υποθάλπουν. Δεν έχουμε καμία διάθεση να αφήσουμε τους δρόμους και τις πλατείες μας να κυριευθούν από τον φόβο, τον ρατσισμό, την μισαλλοδοξία και τον κανιβαλισμό.

Ο αγώνας ενάντια στους φασίστες, όμως, δεν αφορά κάποιους "ειδικούς" του αντιφασισμού, τους αναρχικούς, τους κομμουνιστές ή άλλους. Αφορά όλους τους καταπιεσμένους και εκμεταλλευόμενους, όλους τους περιττούς και αποκλεισμένους, όλους όσους δεν θέλουν να μείνουν άπραγοι μπροστά στη φασιστική απειλή, όσους και όσες ασφυκτιούν με τις κραυγές μίσους και τα εθνικιστικά παραληρήματα, όσους και όσες δεν δέχονται την προοπτική να μετατραπεί η κοινωνία σε ένα μεγάλο στρατόπεδο, όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους.

Καλούμε, λοιπόν, όλους και όλες την Κυριακή 1/7, στις 18:00, στο πάρκο έξω από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στην αντιφασιστική / αντιεθνικιστική συγκέντρωση για να ορθώσουμε ένα μαχητικό ανάχωμα ενάντια σε όσους και όσες ονειρεύονται ολοκαυτώματα και πογκρόμ, ενάντια στον εθνικισμό, το φασισμό και τη μισαλλοδοξία. Για έναν κόσμο αλληλεγγύης, ισότητας και ελευθερίας.

ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 1/7 στις 18:00, στο πάρκο του Ε.Κ.Θ.

αναρχική συλλογικότητα | Άνω Θρώσκω


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Αντιφασιστική-αντιεθνικιστική συγκέντρωση

Φασίστες, εθνικιστές, πατριώτες, ευηπόληπτοι πολίτες, μικροαστοί,
σιωπηλοί συνένοχοι και κάθε λογής εξουσιαστές...

Θα μας βρίσκετε διαρκώς μπροστά σας. Δε θα σας αφήσουμε σπιθαμή ζωτικού
χώρου. Θα είμαστε πάντα εκεί δημιουργώντας τριγμούς στις εθνικιστικές
σας αφηγήσεις.

ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ,
ΤΟΣΟ ΣΕ ΤΑΪΖΟΥΝΕ ΜΕ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΦΥΛΗ

Καλούμε στην αντιφασιστική αντιεθνικιστική συγκέντρωση στο πάρκο δίπλα στο εργατικό κέντρο θεσσαλονίκης στις 18:00

κατάληψη 111