Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018 στις 18.30

7 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7

[Αθήνα] Αντιπολεμική διαδήλωση ενάντια στη σύνοδο του ΝΑΤΟ

Ο πόλεμος ήρθε πολύ κοντά και μας απειλεί όλους. Έξω οι ιμπεριαλιστές και το ΝΑΤΟ του Θανάτου. Αντιπολεμικές Διαδηλώσεις ενάντια στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, Τετάρτη 11 Ιουλίου

Ο πόλεμος ήρθε πολύ κοντά και μας απειλεί όλους

ΕΞΩ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ και το ΝΑΤΟ του Θανάτου

Όχι στους Εξοπλισμούς, τα Μνημόνια, τις συμμαχίες με Αίγυπτο-Ισραήλ

Ενάντια στον εθνικισμό - Διεθνισμός των Εργατών και των Λαών

Αντιπολεμικές Διαδηλώσεις ενάντια στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, Τετάρτη 11 Ιουλίου

Αθήνα: 18:30 στα Προπύλαια

Θεσσαλονίκη: 18:30 Άγαλμα Βενιζέλου

Μέσα σε λιγότερο από 1 μήνα, οι λαοί κράτησαν δυο φορές την ανάσα τους, παρακολουθώντας τις επιθέσεις των αμερικάνων ιμπεριαλιστών για ν' ανακτήσουν τον έλεγχο στη Μ. Ανατολή (και όχι μόνο): 1) Στον βομβαρδισμό της Συρίας μαζί με τους (αποδυναμωμένους) ιμπεριαλισμούς της Αγγλίας και Γαλλίας, όπου απειλήθηκε ανοιχτή σύγκρουση με τον Ρώσικο ιμπεριαλισμό. 2) Στην απόσυρση των ΗΠΑ από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, που ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου για μια τεράστια περιφερειακή ή και γενικευμένη ιμπεριαλιστική σύγκρουση.

Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος είναι συστατικό στοιχείο του καπιταλισμού, το τελευταίο χαρτί για να επιλύσει τα πολιτικά προβλήματα με τη βία, να ξεπεράσει την κρίση καταστρέφοντας παραγωγικές δυνάμεις (και κυρίως τη ζωντανή εργασία). Σήμερα, εκτός από την οικονομική κρίση των δυτικών ιμπεριαλιστών, έχουμε και τεράστια πολιτική και κοινωνική κρίση, με την ολοένα μεγαλύτερη δυσκολία να ενσωματώσουν τους εργαζόμενους σ' ένα σχέδιο (μετά την αποτυχία του νεοφιλελευθερισμού, της νέας τάξης, της παγκοσμιοποίησης), να καθυποτάξουν τους υπόλοιπους εκμεταλλευόμενους λαούς. Η ανάδειξη καίριων ανταγωνιστών, που αμφισβητούν την πρωτοκαθεδρία τους, έχει οδηγήσει σε κρίση ιμπεριαλιστικής ηγεσίας και ιεραρχίας. Οι ΗΠΑ αποτελούν οικονομικά και εν μέρει πολιτικά γίγαντα με πήλινα πόδια, διατηρούν όμως στρατιωτική υπεροπλία (και θέλουν να την χρησιμοποιήσουν για ν' ανακτήσουν τη θέση τους). Οι «αναδυόμενες» χώρες (Κίνα, Ινδία, Βραζιλία, Ρωσία κ.ά.) υποσκελίζουν την Ευρώπη και η Κίνα διεκδικεί την οικονομική πρωτιά. Τέτοιες αλλαγές δεν γίνονται ποτέ «ειρηνικά» στον καπιταλισμό. Η έκρηξη των ενδοϊμπεριαλιστικων ανταγωνισμών είναι αναπόφευκτη, η λυσσαλέα εξόντωση των «αναδυόμενων» είναι καίριας σημασίας για τους παλιούς ιμπεριαλιστές. Αυτές είναι μερικές βασικές αιτίες της νέας «σταυροφορίας» της «πολιτισμένης» Δύσης, ενάντια στους δικούς της εργαζόμενους, στους λαούς όλου του πλανήτη.

Οι ΗΠΑ στοχεύουν στην αποτροπή του «Δρόμου του Μεταξιού», που αλλάζει τους εμπορικούς δρόμους συνδέοντας την Κίνα με Κεντρική Ασία, Ευρώπη και Αφρική, υποσκελίζοντας τον παραδοσιακό Δυτικό δρόμο (δηλ. τον Ατλαντικό ωκεανό). Ήδη αυτό το γιγάντιο σχέδιο της Κίνας έχει φέρει ανατροπές σε βάρος των Δυτικών ιμπεριαλιστών (επενδύσεις, έργα υποδομής κ.λπ. σε πολλές χώρες της Ασίας και της Αφρικής). Ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός και το ΝΑΤΟ πρωτοστατούν σε μια παγκόσμια κούρσα όλο και πιο επικίνδυνων εξοπλισμών, βάσεων και στρατιωτικής παρουσίας - μια τεράστια απειλή για το μέλλον όλης της ανθρωπότητας.

-

Ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή

Η συνεργασία Ιράν-Ρωσίας και οι εξελίξεις στη Συρία έχουν κλονίσει την κυριαρχία του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, δίνουν διέξοδο στην ιστορική Περσία μέχρι τη Μεσόγειο, αμφισβητούν τον έλεγχο των Δυτικών ιμπεριαλιστών στους ενεργειακούς πόρους της Μ. Ανατολής, διευκολύνουν τον «Δρόμο του Μεταξιού». Γι' αυτό έχουν μπει στο στόχαστρο ΗΠΑ και Ισραήλ. Η αποτυχία των ΗΠΑ στο Ιράκ, η (έστω καιροσκοπική) «προσέγγιση» της Τουρκίας με Ρωσία και Ιράν (για να αποκτήσει προσβάσεις στη Συρία και να πλήξει τους Κούρδους), έχει αφήσει τους Δυτικούς ιμπεριαλιστές με μόνους συμμάχους τους Κούρδους, το σκοταδιστικό καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας (που αντιμάχεται λυσσασμένα το Ιράν), την αποδυναμωμένη Αίγυπτο - και κυρίως το Ισραήλ. Ο συσχετισμός είναι προς το παρόν σε βάρος των ΗΠΑ, που έχουν ανοιχτά τεράστια μέτωπα παγκόσμια. Πιέζουν έτσι να επέμβουν Ισραήλ και Σ. Αραβία, εκβιάζουν την Τουρκία να «σπάσει» με τη Ρωσία και να «ευθυγραμμιστεί» με το ΝΑΤΟ. Το Ισραήλ βρίσκεται σε ανοικτή σύγκρουση με το Ιράν, οι πυραυλικές επιθέσεις ενάντια σε Ιρανικούς στόχους στη Συρία πολλαπλασιάζονται. Η αποτυχία της «αραβικής άνοιξης» στη Συρία (λόγω της επέμβασης των ιμπεριαλιστών αλλά και αδυναμίας του παγκόσμιου εργατικού κινήματος να την στηρίξει) άφησε ανοικτό πεδίο για την επέκταση του πολέμου δια αντιπροσώπων των ιμπεριαλιστών στην αρχή.

Παρά τον κοινό τελευταίο βομβαρδισμό με Αγγλία και Γαλλία, η απόσυρση από την συμφωνία με το Ιράν μοιάζει να αφήνει τις ΗΠΑ απομονωμένες. Ευρώπη και Ρωσία διακηρύττουν ότι θα συνεχίσουν να στηρίζουν την συμφωνία, αρνούμενες να χάσουν ότι έχουν πετύχει οικονομικά στο Ιράν, να δεχτούν ότι ο «παγκόσμιος χωροφύλακας» ούτε καν τις ρωτάει. Ωστόσο, οι αντιφάσεις και το χάος των ΗΠΑ και των Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, δείχνουν έλλειψη στρατηγικής, αδυναμία να επιβληθούν, παρά τις αδυναμίες του κινήματος στο εσωτερικό των χωρών τους - και επομένως τη δυνατότητα να ανατραπούν τα σχέδιά τους, από την ανάπτυξη μιας συγκροτημένης (ιδεολογικά και πολιτικά) αντιιμπεριαλιστικής-αντικαπιταλιστικής κίνησης.

-

Κάτω οι πατριδοκάπηλοι και πολεμοκάπηλοι Κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης

Η ανάφλεξη της νοτιοανατολικής Μεσογείου μεγαλώνει με την ανακάλυψη κοιτασμάτων φυσικού αερίου (Ισραήλ, Κύπρος, Αίγυπτος και ίσως νότια της Κρήτης). Έτσι η χώρα μας (πέρα από την απάνθρωπη διαχείριση του προσφυγικού) εμπλέκεται ακόμα πιο άμεσα στον πόλεμο. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ολόκληρη η αστική τάξη και τα πολιτικά της επιτελεία, ΝΔ , Κίνημα Αλλαγής κ.λπ., μετά την απόλυτη υποταγή στους δανειστές και τα μνημόνια για να διασώσουν τον ελληνικό καπιταλισμό σε βάρος των εργαζομένων, ανακάλυψαν άλλη μια διέξοδο, προσοδοφόρα γι' αυτούς, αλλά καταστροφική για μας. Τη μετατροπή της Ελλάδας σε προγεφύρωμα των πολεμικών σχεδίων των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην περιοχή, σε ενεργειακό κόμβο των ΗΠΑ, σε στήριγμα του Ισραήλ,ώστε να «υποταχθεί» η περιοχή και να απομονωθεί-περιοριστεί η Ρωσία. Στο όνομα της «σύγκρουσης» της Τουρκίας με τους Δυτικούς ιμπεριαλιστές και της απομόνωσής της, έσπευσαν να παραδώσουν στις ΗΠΑ βάσεις και υποδομές για να διεξάγουν τον βρώμικο πόλεμό τους στην Συρία. Συμμαχούν με το Ισραήλ (τον σφαγέα των Παλαιστινίων, Λιβανέζων, Σύριων), την αιματοβαμμένη δικτατορία της Αίγυπτου. Σχεδιάζουν αγωγούς που μέσω Κύπρου, Κρήτης και Πελοποννήσου θα καταλήγουν στην Ιταλία, παρακάμπτοντας άλλους πιο εύκολους δρόμους. Παραχώρησαν στις ΗΠΑ τη δυνατότητα κατασκευής σταθμού υγροποιημένου αερίου στην Αλεξανδρούπολη, για να υποδέχεται το σχιστολιθικό αέριο των ΗΠΑ, ενώ προχωρεί η κατασκευή του αγωγού ΤΑΡ (θα μεταφέρει το αέριο του Αζερμπαϊτζάν στην Ευρώπη) και του ελληνοβουλγαρικού αγωγού IGB (θα μεταφέρει το αέριο των ΗΠΑ προς Βαλκάνια και Κεντρική Ευρώπη, αναιρώντας την εξάρτησή τους απ' τη Ρωσία, κάνοντας την Ελλάδα πύλη διείσδυσης του αμερικανικού ιμπεριαλισμού στην νοτιοανατολική Ευρώπη). Γι' αυτό προσπαθούν να συμφωνήσουν με τη γειτονική Μακεδονία, ώστε να ενταχτεί σε ΝΑΤΟ και ΕΕ! Οι ιμπεριαλιστές θέλουν έτσι να εκτοπίσουν τη Ρωσία από τα Βαλκάνια, όσο και την προσπάθεια της Κίνας να βρει διέξοδο στην Ευρώπη. Παρά την πώληση του λιμανιού του Πειραιά στους Κινέζους, η ΕΕ προσπαθεί με κάθε τρόπο να μπλοκάρει την κινεζική διείσδυση και η ελληνική κυβέρνηση ευθυγραμμίζεται (ιδιωτικοποιήσεις υπέρ ευρωπαϊκών και αμερικανικών συμφερόντων).

Με λίγα λόγια, η ελληνική αστική τάξη και τα άθλια επιτελεία της για μια ακόμα φορά προσδοκούν οφέλη από τους Δυτικούς ιμπεριαλιστές, μη διστάζοντας να θυσιάσουν τον ελληνικό λαό, ως κρέας για τα κανόνια, συμμετέχοντας σε ιμπεριαλιστικές εκστρατείες, ως θεματοφύλακας των ιμπεριαλιστών στην περιοχή (ιδιαίτερα απέναντι στην Τουρκία). Ας σκεφτούμε όμως την τραγωδία της Κύπρου, την πρόσφατη παράδοση του Αφρίν στους Τούρκους και του Κιρκούκ στους Ιρακινούς, παρά την υποτιθέμενη στήριξη των Κούρδων από τις ΗΠΑΟι ιμπεριαλιστές δε θα διστάσουν προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους να διαπράξουν τα χειρότερα εγκλήματα

-

«Στην ίδια μας τη χώρα είναι ο εχθρός» - Αντιπολεμικό Αντιιμπεριαλιστικό κίνημα τώρα

Ο κίνδυνος για τους έλληνες εργαζόμενους και τη νεολαία είναι τεράστιος. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλη η συμμορία του «ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ» θα επιχειρήσουν να αναπτύξουν όλα τα χαρακτηριστικά που συνοδεύουν τους πολέμους των ιμπεριαλιστών: 1. Μνημόνια Διαρκείας - με ακόμα μεγαλύτερη ένταση. 2. Δηλητηρίαση του λαού από τη δημαγωγία για «το έθνος και τον πολιτισμό μας», την «ανωτερότητά» του απέναντι στους άλλους λαούς. Ένταση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. 3. Κυριαρχία μιας ακροδεξιάς ρητορικής, φασιστικοποίηση της κοινωνίας - μια χούντα με κοινοβουλευτικό μανδύα ή και χωρίς αυτόν. 4. Δραστικός περιορισμός των δημοκρατικών, πολιτικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. 5. Εξοπλισμοί σε βάρος των κοινωνικών δαπανών, στρατιωτικοποίηση της κοινωνίας.

Η επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με την ομιχλώδη και λανθασμένη πολιτική των ρεφορμιστών, κύρια του ΚΚΕ - που πρωτοστατεί στα αστικά συνθήματα για «υπεράσπιση των συνόρων», «εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα» κ.λπ. Αυτή η «πατριωτική» πολιτική είναι ολόψυχη στοίχιση με τον αστικό εθνικισμό, προδοσία των εργαζομένων και του σοσιαλισμού. Δεν έχει τίποτα κοινό με την πραγματική προστασία των λαών από τους κινδύνους ενός πολέμου. Δεν έχει τίποτα κοινό με την πολιτική των διεθνιστών, τη μόνη πραγματικά κομμουνιστική, για διέξοδο με την ανατροπή αυτών που γεννούν τον πόλεμο, με την επιβολή επαναστατικών Κυβερνήσεων των Εργαζομένων.

Πρώτο καθήκον μας είναι η υπεράσπιση όλων των δημοκρατικών ελευθεριών, η συνέχιση της ταξικής πάλης με αμείωτη ένταση, η απόκρουση της καταστολής (από την αυτοάμυνα των αγώνων μας, μέχρι την πάλη μέσα στον στρατό). Πρέπει να αποκρούσουμε κάθε προσπάθεια δήθεν πατριωτικής προετοιμασίας, απροκάλυπτου ή καλυμμένου μιλιταρισμού. Να αναπτύξουμε ένα μαζικό κίνημα ενάντια στον πόλεμο, με αντιιμπεριαλιστική και αντικαπιταλιστική συνείδηση. Με επιτροπές εργαζόμενων και νέων σε γειτονιές, σχολές, χώρους δουλειάς. Με ενωτικά αιτήματα (π.χ. ενάντια στις εξοπλιστικές δαπάνες, κλείσιμο των βάσεων, έξοδο απ' το ΝΑΤΟ κ.λπ.). Για ένα πραγματικό μέτωπο δράσης των οργανώσεων και κομμάτων της εργατικής τάξης. Ένα κίνημα όχι μόνο προπαγανδιστικό, αλλά που θα παλεύει να εμποδίσει πραγματικά τον πόλεμο (απεργίες, μπλοκαρίσματα δρόμων, βάσεων αεροδρομίων). Να αναπτύξουμε την αλληλεγγύη και συνεργασία με τους γειτονικούς λαούς, για να διώξουμε τους ιμπεριαλιστές, να ανατρέψουμε τις αντιδραστικές άρχουσες τάξεις. Σε μια διεθνή προοπτική ενάντια στην κρίση του κεφαλαίου και τους πολέμους του ιμπεριαλισμού, να αντιτάξουμε μια διεθνή εξέγερση για την ανατροπή του καπιταλισμού. Το σύνθημα Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα είναι πιο επίκαιρο παρά ποτέ.

-

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

πηγή : http://www.okde.gr/archives/7770


1 2 3 4 5 6 7

Εκδήλωση Τρίτη 10/7 | Διαδήλωση Τετάρτη 11/7

πηγή : https://la-aas.blogspot.com/2018/07/107-117.h…


1 2 3 4 5 6 7

Ανοιχτό κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ - Όλοι στα αντινατοϊκά συλλαλητήρια στις 11 Ιουλίου

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΑΝΤΙΝΑΤΟΪΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ

6.30 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ - ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Η σύνοδος του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες στις 11 και 12 Ιούλη αποτελεί ένα νέο μεγάλο βήμα κλιμάκωσης του πολεμικού κινδύνου και των πολεμικών προετοιμασιών από την πλευρά των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και των συμμάχων τους, όξυνσης της επιθετικότητας απέναντι σε κάθε τάση αμφισβήτησης της πολιτικής τους και του ανταγωνισμού τους με τα άλλα καπιταλιστικά ιμπεριαλιστικά κέντρα (Ρωσία-Κίνα κλπ): Η Σύνοδος αυτή θα αποφασίσει:

  • Την ενίσχυση των στρατιωτικών δυνάμεων και την αύξηση της δυνατότητας επεμβάσεων παντού στον πλανήτη μέσα από την δημιουργία δύο νέων διοικήσεων και της «Πρωτοβουλίας Ετοιμότητας» με την συγκρότηση δυνάμεων άμεσης επέμβασης σε στεριά, θάλασσα και αέρα.
  • Την πλήρη υποταγή όλων των χωρών, την κατάργηση της δυνατότητας οποιασδήποτε χώρας να φέρει εμπόδια στην απρόσκοπτη διέλευση των νατοϊκών στρατευμάτων, συνολικά στις πολεμοκάπηλες και τυχοδιωκτικές επιλογές του.
  • Την αύξηση των στρατιωτικών δαπανών όλων των χωρών στο εξωφρενικό 2% του ΑΕΠ και το φόρτωμα των λαών με δισεκατομμύρια για την βιομηχανία του θανάτου, ενώ ήδη βρισκόμαστε σε μια περίοδο που οι στρατιωτικοί εξοπλισμοί αυξάνονται διαρκώς .
  • Τα βήματα στην νατοϊκή ολοκλήρωση των Βαλκανίων, μετά την πρόσφατη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ και την «σύσφιξη» των σχέσεων του ΝΑΤΟ με νέες χώρες σε Μ. Ανατολή και Αφρική.

Με αυτή την επικίνδυνη πολεμοκάπηλη πολιτική ευθυγραμμίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Είναι η πρώτη που δαπανά το 2% του ΑΕΠ για τις πολεμικές δαπάνες, επεκτείνει και αναβαθμίζει τις αμερικανονατοϊκές βάσεις στην περιοχή, οικοδομεί τον αντιδραστικό και επιθετικό άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου-Ισραήλ, πολλαπλασιάζει τις στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων, -στέλνοντας μέσα και προσωπικό σε αποστολές φωτιά από την Αδριατική έως το Σουέζ και από την Κεντρική Μεσόγειο μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα, διεκδικεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ευρωνατοϊκή ολοκλήρωση των Βαλκανίων, επιδιώκοντας την αναβάθμιση της θέσης και του ρόλου του ελληνικού κεφαλαίου στην ευρύτερη περιοχή, εμφανιζόμενη σαν ο «καλός στρατιώτης του ΝΑΤΟ».

Γι' αυτούς τους λόγους καλούμε κάθε δύναμη του κινήματος και της αριστεράς να οργανώσουν

ΑΝΤΙΝΑΤΟΪΚΕΣ και ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ την Τετάρτη 11 Ιουλίου, πρώτη μέρα της νατοϊκής συνόδου στις Βρυξέλλες.

Οι διαδηλώσεις αυτές αποτελούν βήμα στην ανάπτυξη ενός αντιπολεμικού, αντιιμπεριαλιστικού, αντικυβερνητικού κινήματος. Για να φύγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και να μην ενταχθεί καμία άλλη χώρα σε αυτό. Για άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από οποιαδήποτε σύγκρουση, για την επιστροφή όλων των ελληνικών στρατιωτικών αποστολών εκτός συνόρων. Για την άμεση μείωση των στρατιωτικών δαπανών, και να μην υπάρξει νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα.

Ενάντια στην ευρωνατοϊκή ολοκλήρωση των Βαλκανίων, υπέρ της κοινής πάλης όλων των λαών των Βαλκανίων ενάντια στους εθνικισμούς, τις αστικές τάξεις, τον ιμπεριαλισμό.

Ενάντια στους εθνικισμούς και σε κάθε μέτρο στρατιωτικοποίησης της κοινωνίας (στράτευση στα 18, στράτευση γυναικών κλπ). Για τα δικαιώματα των φαντάρων, για μαζικό κίνημα μέσα και έξω από τον στρατό.

.Ενάντια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και την αντιδραστική της πολιτική.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

πηγή : http://antarsya.gr/node/4933


1 2 3 4 5 6 7

Όλοι/ες στις αντιπολεμικές διαδηλώσεις (Τετάρτη 11/07)

ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ-ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΟΥΣ

Στις 11 και 12 Ιουλίου πραγματοποιείται η σύνοδος του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες με στόχο την ενίσχυση της ευρωατλαντικής λυκοσυμμαχίας. Θέματα της συνόδου αποτελούν η άμεση ευρωατλαντική ολοκλήρωση των Δ. Βαλκανίων, η όξυνση της αντιπαράθεσης με τη Ρωσία και την Κίνα και η διευκόλυνση της στρατιωτικής κινητικότητας νατοϊκών δυνάμεων για την διασφάλιση της ηγεμονίας του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και των συμμάχων του (Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία).

Στο πλαίσιο της ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης των Δυτικών Βαλκανίων την Κυριακή 17 Ιούνη στο χωριό Ψαράδες της Μ. Πρέσπας υπογράφηκε από τους υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας και της FYROM (πλέον Βόρεια Μακεδονία) Ν. Κοτζιά και Ν. Ντιμιτρόφ, παρουσία των πρωθυπουργών Τσίπρα και Ζάεφ, η πολυπόθητη συμφωνία σχετικά με το ονοματολογικό ζήτημα της δεύτερης. Η διευθέτηση του ονοματολογικού ζητήματος αποβλέπει στην ένταξη της FYROM στο ΝΑΤΟ, καθώς στη σύνοδο του Ιούλη θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την εισδοχή της στη συμμαχία. Η πρόσδεση της FYROM στο άρμα του ΝΑΤΟ οχυρώνει το ευρωατλαντικό στρατόπεδο σε άμεση σύγκρουση με τον αναδυόμενο ρωσοκινέζικο άξονα, ενισχύοντας τις φιλοπόλεμες διαθέσεις των αμερικανονατοϊκών και αποσταθεροποιώντας την ιστορικά εύθραυστη περιοχή των Βαλκανίων. Γι΄αυτό, οι πρωθυπουργοί Τσίπρας και Ζάεφ δέχονται τα εύσημα από ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, δηλαδή τους ιμπεριαλιστές επιτρόπους τους.

Ταυτόχρονα, και στις δύο χώρες χύνεται το δηλητήριο του εθνικισμού και το ερπετό του φασισμού προσπαθεί να σηκώσει κεφάλι, βασίζοντας την ρητορική του σε ανιστόρητες θέσεις περί «αλυτρωτισμού». Χαρακτηριστικά παραδείγματα εθνικιστικής έξαρσης και ακροδεξιάς βίας αποτελούν ο εμπρησμός της κατάληψης Libertatia στη Θεσ/νίκη από φασίστες και χουλιγκάνους, που έδρασαν με την κάλυψη του εσμού της σύγχρονης εθνικοφροσύνης, αλλά κι ένα πλήθος ανάλογων επιθέσεων που ακολούθησαν στο "περιθώριο" των εθνικιστικών συλλαλητηρίων (ΕΚΧ Σχολείο, θέατρο Εμπρός, κατάληψη ΠΙΚΠΑ, επίθεση σε τούρκους αλληλέγγυους στον κομμουνιστή απεργό πείνας Τουργούντ Καγιά). Οι λαοί των Βαλκανίων δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, θα είναι οι μόνοι χαμένοι, αν συρθούν σε οποιαδήποτε πολεμική σύρραξη για τα συμφέροντα των αστικών τάξεων και των ιμπεριαλιστικών επιτελείων. Η συμφωνία για το ονοματολογικό εξυπηρετεί μόνο τις οικονομικές επιδιώξεις των ντόπιων ολιγαρχιών, αποβλέπει στη γεωστρατηγική αναβάθμιση της FYROM και ιδιαίτερα της Ελλάδας, η οποία συμμετείχε από θέση ισχύος, ενώ η ένταξη στο ΝΑΤΟ ενισχύει την εξάρτηση τους από τους ιμπερια-ληστές ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ο ρόλος του ελληνικού κράτους τα τελευταία χρόνια. Γιατί είναι το ελληνικό κράτος των μνημονίων της διαρκούς ιμπεριαλιστικής επιτροπείας, το οποίο, ενώ μειώνει συντάξεις, μισθούς, επιδόματα, τσακίζει τα εργατικά δικαιώματα, μπορεί να δίνει λεφτά για εξοπλισμούς, για F-16, για γαλλικές φρεγάτες, ξόδευσε το 2017 για "αμυντικές" δαπάνες το 2,36% του ΑΕΠ, διατηρώντας τη δεύτερη θέση της χώρας στο ΝΑΤΟ με τις μεγαλύτερες στρατιωτικές δαπάνες επί του ΑΕΠ μετά τις ΗΠΑ. Είναι το ίδιο το ελληνικό κράτος, το οποίο συνεργάζεται στενά σε οικονομικό, στρατιωτικό και πολιτικό επίπεδο με το κράτος- τρομοκράτη Ισραήλ, το οποίο έχει επιβάλει καθεστώς - άπαρτχαιντ στον παλαιστινιακό λαό, διαπράττοντας δολοφονικά εγκλήματα σε βάρος του. Είναι το ίδιο το ελληνικός κράτος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το οποίο, οικοδομώντας τον αντιδραστικό άξονα Ελλάδα-Κύπρος-Αίγυπτος, δεν διστάζει να συνομιλεί με το δικτάτορα τον Σίσι. Γιατί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το ελληνικό κράτος έχει γίνει το πιο πιστό σκυλί του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στην περιοχή, μετατρέποντας ολόκληρη την χώρα (Αλεξανδρούπολη, Λάρισα, πυρηνικά στην Άραξο, Σούδα κλπ.) σε ορμητήριο επεμβάσεων του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, όπως συνέβη με την επίθεση στη Συρία τον περασμένο Απρίλη.

Την ίδια στιγμή, οι ΗΠΑ, ο πιο επικίνδυνος ιμπεριαλιστής , αποβλέπουν σε μια στρατηγικού χαρακτήρα σύγκρουσή με την στρατιωτική υπερδύναμη Ρωσία και την Κίνα, τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη, όπως επιβεβαιώνουν το νέο στρατηγικό δόγμα του Τραμπ, που θέτει ως βασικούς ανταγωνιστές των ΗΠΑ τη Ρωσία και την Κίνα. Οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, η περικύκλωσή της με στρατεύματα, η μεγαλύτερη μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου αύξηση των νατοϊκών δυνάμεων στην Ανατολική Ευρώπη και η διευκόλυνση της στρατιωτικής κινητικότητας σε ευρωπαϊκό έδαφος αυξάνουν τον κίνδυνο άμεσης στρατιωτικής αντιπαράθεσης με ολέθριες συνέπειες για τους λαούς. Παράλληλα, ο εμπορικός πόλεμος με την Κίνα οξύνεται, οι ΗΠΑ και ΝΑΤΟ επιδίδονται σε μία κούρσα στρατιωτικών εξοπλισμών, ενώ το Brexit, οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί μεταξύ ΗΠΑ-Γερμανίας και το αίτημα των ΗΠΑ για αύξηση των στρατιωτικών δαπανών από τα μέλη του NATO κλονίζουν την ενότητα της ευρωατλαντικής συμμαχίας.

Στη δεδομένη ιστορική συγκυρία δεν θα μπορούσε να μην γίνει αναφορά στη Μέση Ανατολή, η οποία μυρίζει μπαρούτι. Περιφερειακές δυνάμεις συγκρούονται (Τουρκία, Σαουδική Αραβία, Ιράν, Ισραήλ), οι ΗΠΑ απειλούν με ολοκληρωτικό πόλεμο το Ιράν, ύστερα από την αποχώρησή τους από την πυρηνική συμφωνία και η ίδια η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα οξύνεται με επίκεντρο τη Συρία και τις γεωπολιτικές αντιπαραθέσεις ΗΠΑ- Ρωσίας.

Με τα σύννεφα του πολέμου να πυκνώνουν ξανά και τον κίνδυνο της έκρηξης ενός γενικευμένου πολέμου ν΄ απειλεί την ίδια την ύπαρξη της ανθρωπότητας είναι καθήκον των επαναστατικών δυνάμεων να μπουν στην πρώτη την γραμμή για την αποτροπή ενός νέου μακελειού των λαών. Δεν θα αφήσουμε τους πραγματικούς τρομοκράτες αυτής της γης, αυτούς που διέλυσαν τη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν, αυτούς που μετέτρεψαν σε σκλαβοπάζαρο τη Λιβύη, αυτούς που ξεκλήρισαν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους από τους τόπους τους να παίζουν στις συνόδους τους με την τύχη των λαών. Καλούμε τον κόσμο τους μόχθου και της εργασίας, την εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία να οργανώσουν την αντιπολεμική τους πάλη στους χώρους δουλειάς, στις σχολές, στο στρατό, για ν ΄ανατραπεί η ληστρική ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ.

Εμπρός για να οικοδομήσουμε ένα μαχητικό, διεθνιστικό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, που θα μπλοκάρει την κρεατομηχανή του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Εμπρός για να σαμποτάρουμε τις ντόπιες ολιγαρχίες και κυβερνήσεις, οι οποίες πρόθυμα στηρίζουν τα εγκλήματα των ιμπερια-ληστών. Εμπρός για να σημάνει παντού και τώρα αντιπολεμικός ξεσηκωμός ενάντια στη συμμορία του ΝΑΤΟ και τους φονιάδες των λαών. Γιατί μόνο έτσι οι λαοί θα υπερασπιστούν την ειρήνη και θα κερδίσουν την ανεξαρτησία τους, ανοίγοντας τον δρόμο για την αποτίναξη του ιμπεριαλιστικού ζυγού και την κοινωνική απελευθέρωση.

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΤΗ ΧΩΡΑ - ΕΞΩ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΝΑΤΟ

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ

ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11/7 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΣΤΙΣ 18:30

Ταξική Αντεπίθεση (ομάδα αναρχικών και κομμουνιστών)

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1589862/


1 2 3 4 5 6 7

Πάρτε μέρος στα αντι-NATOϊκά συλλαλητήρια την Τετάρτη 11/7

Πόλεμο στον πόλεμο των ΝΑΤΟΪΚΩΝ
Πάρτε μέρος στα αντι-NATOϊκά συλλαλητήρια, Tετάρτη 11 Iουλίου
Η μόνη απάντηση στη νέα φάση επέκτασης του πολέμου και των επεμβάσεων στη Μέση Ανατολή και τα Βαλκάνια που σχεδιάζουν οι ιμπεριαλιστές με τη σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, στις 11-12 Ιουλίου του 2018, είναι η διεθνής και διεθνιστική αντιπολεμική πάλη όλου του λαού και ιδιαίτερα της νεολαίας.
Οι πόλεμοι στη Συρία, την Λιβύη, στην Υεμένη, την Αφρική και την Ουκρανία πηγάζουν από την παρακμή του καπιταλισμού και εντάσσονται στην εκστρατεία του ιμπεριαλισμού να περικυκλώσει, να πιέσει και σε μια φάση να πολεμήσει για να αποικιοποιήσει την Ρωσία ή/και την Κίνα. Η άλυτη παγκόσμια καπιταλιστική κρίση έντεκα χρόνια τώρα οξύνει τις αντιφάσεις, τις διαιρέσεις και τους ανταγωνισμούς στο ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο. Το σχέδιο ενός ιμπεριαλιστικού πολέμου ενάντια στο Ιράν από την φασιστοειδή Κυβέρνηση Τραμπ, η αιματηρή καταστολή των Παλαιστίνιων από το Ισραήλ σε συνδυασμό με την όξυνση της κρίσης και των ανταγωνισμών στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια καθορίζουν την πολιτική κατάσταση σε κάθε χώρα και θέτουν την απειλή ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού σφαγείου στο επίκεντρο.
Ήδη οι ιμπεριαλιστές έχουν επεκτείνει την στρατιωτική τους παρουσία σε όλη την Ανατολική Ευρώπη και χρειάζονται όσο ποτέ την αυξημένη παρουσία και υποστήριξη των δυνάμεών τους από τις χώρες των Βαλκανίων με τα πειθήνια όργανά τους στην περιοχή, τις καπιταλιστικές κυβερνήσεις και ελίτ. Στο βωμό των συμφερόντων του ΝΑΤΟ, η συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ, περιπλέκοντας τα αδιέξοδα, θυσιάζει τα δικαιώματα της Μακεδονικής εθνότητας και της μειονότητας στην Ελλάδα, δυναμώνοντας τους εθνικισμούς ενάντια στους λαούς της πυριτιδαποθήκης των Βαλκανίων. Η Κυβέρνηση Τσίπρα, το ελληνικό κράτος και η ντόπια αστική τάξη, εντάσσονται στους σχεδιασμούς του ιμπεριαλισμού για την προώθηση των δικών τους άθλιων, αντιλαϊκών συμφερόντων.
Έντεκα χρόνια μετά το ξέσπασμα της άλυτης κρίσης του καπιταλισμού, η Ευρωπαϊκή Ένωση σαπίζει, έχοντας επιβάλλει μια κτηνωδία ενάντια στα εκατομμύρια της Προσφυγιάς. Συγχρόνως η λαϊκή δυσαρέσκεια και οργή φουντώνουν ενάντια στην εξαθλίωση και την φτώχεια. Η κρατική καταστολή εντείνεται και μεγάλες ταξικές συγκρούσεις κυοφορούνται. Με όργανο το ΝΑΤΟ, την Φρόντεξ και τις ντόπιες συνοριακές δυνάμεις ασφαλείας οι ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές έχουν δολοφονήσει χιλιάδες μετανάστες και έχουν εγκλωβίσει ακόμα περισσότερους στα κέντρα κράτησης-συγκέντρωσης κινητοποιώντας τις φασιστικές συμμορίες της Χρυσής Αυγής που υποθάλπονται από την ίδια την Κυβέρνηση και κυρίως από το αστικό πολιτικό καθεστώς και τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Η πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ συνδέεται με την πάλη ενάντια στην ντόπια αστική τάξη και το πολιτικό της προσωπικό, τους τροφοδότες του δηλητήριου του εθνικισμού, τους προστάτες και εντολείς του ναζισμού, την Κυβέρνηση και τον καπιταλισμό των μνημονίων. Ο μόνος εχθρός ενάντια στους εχθρούς των λαών είναι η εργατική τάξη, επικεφαλής όλου του λαού. Μόνο η διεθνής και διεθνιστική πάλη της εργατικής τάξης για μια επαναστατική έξοδο από την παγκόσμια κρίση του καπιταλισμού, με την ανατροπή του, είναι ικανή να δώσει διέξοδο στην ανθρωπότητα.
Πόλεμο στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών. Διαλύστε το ιμπεριαλιστικό NATO! Eμπρός για την Επαναστατική Διεθνή της σοσιαλιστικής επανάστασης, την Τέταρτη Διεθνή και εργατικά επαναστατικά Κόμματα μάχης σε κάθε χώρα! Κάτω η Κυβέρνηση των καπιταλιστών, για την εργατική εξουσία και την σοσιαλιστική έξοδο από την χρεοκοπία! Τσακίστε την Ευρωπαϊκή Ένωση των ρατσιστών και των εθνικιστών, των τραπεζιτών και των βιομηχάνων - εμπρός για τις Ενωμένες Σοσιαλιστικές Πολιτείες της Ευρώπης και έναν κόσμο χωρίς τάξεις, κράτη και εξουσίες, τον ελευθεριακό Κομμουνισμό.
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ-ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ
(ελληνικό τμήμα της Συντονιστικής Επιτροπής για την Επανίδρυση της Τέταρτης Διεθνούς-CRFI)
www.eek.gr

πηγή : http://eek.gr/index.php/announcements/5730-pa…


1 2 3 4 5 6 7

ΑΝΤΙΝΑΤΟΪΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ (Τετάρτη 11/7 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ώρα 18:30.)- Κόκκινη Γραμμή

post image

ΑΝΤΙΝΑΤΟΪΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ
Τετάρτη 11/7 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ώρα 18:30.

Στις 11-12 Ιουλίου συνέρχεται στις Βρυξέλλες η Σύνοδος της ιμπεριαλιστικής στρατιωτικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ, ώστε να διευθετηθούν τα ζητήματα της ολοκλήρωσης της συμμαχίας στα Βαλκάνια και να καθοριστεί το πλαίσιο για την όξυνσης της αντιπαράθεσης με το αντίπαλο δέος Ρωσία-Κίνα.

Οι σχεδιασμοί των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ γίνονται όλο και αντιδραστικότεροι για τους λαούς του κόσμου. Η ανάγκη για ξεπέρασμα της οικονομικής κρίσης μέσω της καταστροφής κεφαλαίων, οι ανταγωνισμοί για το ξαναμοίρασμα των αγορών, των πλουτοπαραγωγικών πηγών, οδών κ.λπ., η προσπάθεια κυρίως των ΗΠΑ για τη διατήρηση της πρωτοκαθεδρίας τους παγκόσμια, οδηγούν σε νέες επεμβάσεις και πολέμους. Το στρατιωτικό σκέλος αυτής της επιθετικότητας εκφράζεται κυρίως από το ΝΑΤΟ, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ. Παρότι, ο μιλιταρισμός και οι κρατικές συγκρούσεις είναι η εμφανέστερη εκδήλωση του ιμπεριαλισμού, δεν πρέπει να παραγνωρίζεται και η οικονομική λειτουργία του: η παγκόσμια κατανομή της παραγωγής και κίνησης εμπορευμάτων, με ασύλληπτη άντληση υπεραξίας, η λειτουργία τεράστιων μονοπωλίων σχεδόν σε κάθε τομέα, η ληστρική εκμετάλλευση του υπεδάφους και των πλουτοπαραγωγικών πηγών με συνακόλουθη την περιβαλλοντική καταστροφή, ο δανεισμός και η διαχείριση των χρεών κ.λπ., που σε τελική ανάλυση συνεπάγεται και την στρατιωτική σύγκρουση, καθώς κάθε ιμπεριαλιστικό κράτος υπερασπίζεται τα συμφέροντα των δικών του μονοπωλίων.

Η χώρα μας έχει πληρώσει «ακριβά το μάρμαρο» της ένταξής της στο ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα είναι μια χώρα οικονομικά και πολιτικά εξαρτημένη από τον ιμπεριαλισμό, από την ίδρυσή της ως κράτος : από τη στέψη του Όθωνα, την διαρκή επέμβαση των «μεγάλων δυνάμεων» στην εσωτερική πολιτική, τα δάνεια και τις διαδοχικές χρεοκοπίες κ.λπ. μέχρι τους πολέμους του 20αι, τα Δεκεμβριανά, τον Εμφύλιο, την χούντα και την διχοτόμηση της Κύπρου αλλά και τον κυρίαρχο ρόλο του ξένου κεφαλαίου ιδίως στην εκβιομηχάνιση και τα μεγάλα δημόσια έργα. Η ελληνική αστική τάξη επέλεξε για την ανάπτυξή της και έπειτα για την επιβίωση της να εντάξει τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Η σχέση αυτή για την ελληνική αστική τάξη ήταν επιπλέον αναγκαία αφενός για να διατηρήσει την ταξική της κυριαρχία στη χώρα (κυρίως σε περιόδους ανάπτυξης του λαϊκού κινήματος), όσο και για να αναβαθμίσει ως τοποτηρητής το ρόλο της στην ευρύτερη περιοχή και για όσο αυτό είναι πρόσφορο για τους ιμπεριαλιστές (Βαλκάνια, Ανατολική Μεσόγειος). Σε αυτό το πλαίσιο γίνεται και η διευθέτηση του ονοματολογικού ζητήματος που αποβλέπει στην ένταξη της FYROM στο ΝΑΤΟ, καθώς στη σύνοδο του Ιούλη θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την είσοδό της στη λύκο-συμμαχία. Η πρόσδεση της FYROM στο άρμα του ΝΑΤΟ οχυρώνει το ευρωατλαντικό στρατόπεδο σε άμεση σύγκρουση με τις ανταγωνιστικές δυνάμεις Ρωσία-Κίνα, ενισχύοντας τις φιλοπόλεμες διαθέσεις των Αμερικάνων και αποσταθεροποιώντας την ιστορικά εύθραυστη περιοχή των Βαλκανίων.

Οι λαοί των Βαλκανίων δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, όπως και τίποτα να κερδίσουν αν συρθούν σε οποιαδήποτε πολεμική σύρραξη για τα συμφέροντα των αστικών τους τάξεων και των ιμπεριαλιστών. Η συμφωνία για το ονοματολογικό εξυπηρετεί μόνο τις οικονομικές επιδιώξεις των ολιγαρχών των δύο χωρών και αποβλέπει στη γεωστρατηγική αναβάθμιση της FYROM και της Ελλάδας στο αντιδραστικό ευρωατλαντικό πλαίσιο ενισχύοντας την εξάρτηση τους από τους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ.

Ο αντιδραστικός χαρακτήρας των μηχανισμών αυτών γίνεται όλο και περισσότερο φανερός στα πλατιά λαϊκά στρώματα, καθώς η επίθεση τους στα δικαιώματα και τους όρους επιβίωσης οξύνεται.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ,η οποία δέχεται σε κάθε ευκαιρία τα συγχαρητήρια των ιμπεριαλιστών, έχει γίνει ο πιο πιστός υπηρέτης των Αμερικανών στην περιοχή, μετατρέποντας ολόκληρη την χώρα (Αλεξανδρούπολη, drones στην Λάρισα, πυρηνικά στον Άραξο, Κάρπαθο, Σούδα κλπ.) σε ορμητήριο επεμβάσεων του ΝΑΤΟ και βυθίζοντας τον λαό όλο και πιο βαθιά στον βούρκο του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού.

Η Σύνοδος του ΝΑΤΟ αποτελεί μια ακόμη πρόκληση για τον λαό μας, που έχει διεξάγει μεγαλειώδεις αγώνες ενάντια στις νατοϊκές επεμβάσεις, για την αποχώρηση της Ελλάδας από τη συμμαχία των ιμπεριαλιστών, για να ξηλωθούν οι βάσεις των Αμερικανών.

Καλούμε τον λαό, την εργατική τάξη, την νεολαία της χώρας να ξαναπιάσουν το νήμα της αντιιμπεριαλιστικής πάλης και να σταθούν ανάχωμα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και στην προοπτική ενός γενικευμένου πολέμου.

ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ.

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΝΑΤΟΪΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ.

ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ.

ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΟΡΩΝ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ.

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ.

Κόκκινη Γραμμή

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1589921/


1 2 3 4 5 6 7

Συμμετέχουμε στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο της Τετάρτης 11/7 ενάντια στην ανασυγκρότηση της ακροδεξιάς

Στις 11 και 12 του Ιούλη πραγματοποιείται σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλες. Μαζί με την ΕΕ παραμένουν οι κυρίαρχοι ιμπεριαλιστικοί μηχανισμοί του πλανήτη. Παρ` όλες τις εσωτερικές αντιθέσεις τους συνεχίζουν να αποτελούν τη μεγαλύτερη διεθνή πολιτική εγγύηση αντιμετώπισης της οικονομικής και πολιτικής κρίσης.

Το τελευταίο διάστημα φαίνεται να τιθασεύουν τις «αριστερές» και «ακροδεξιές - εθνικιστικές» αμφισβητήσεις τους. Η ενσωμάτωση του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, το τράβηγμα του αυτιού του Τραμπ, η χαλιναγώγηση του Brexit και η εκδίωξη των ευρωσκεπτικιστικών από την ακροδεξιά Ιταλική κυβέρνηση είναι σημαντικά δείγματα της περιόδου. Αυτό έχει συμβεί, βέβαια, με την ενσωμάτωση μέρους της ακροδεξιάς - εθνικιστικής ατζέντας. Οι όροι πειθαρχίας που επιβάλλονται στη Μακεδονία έρχονται από τις σκοτεινότερες εποχές του ιμπεριαλισμού, τότε που χάραζαν τα σύνορα και άλλαζαν τις ονομασίες χωρών ανάλογα με τα συμβόλαια των πολυεθνικών εταιρειών.

Η ανασυγκρότηση του αστικού μπλοκ με την κυριαρχία τη ακροδεξιάς - εθνικιστικής ατζέντας στην ελληνική πολιτική σκηνή παραμένει, όμως, κυρίαρχο σημείο της πολιτικής ατζέντας. Οι συνεχείς, περιφερειακές εθνικιστικές συγκεντρώσεις προφανώς έχουν περιοριστεί στο φασιστικό - ακροδεξιό μηχανισμό αλλά υπάρχει υπαρκτός κίνδυνος νομιμοποίησης του. Ευτυχώς, το αντιφασιστικό κίνημα στην Αθήνα στη μετά-δολοφονία-Φύσσα περίοδο δεν επέτρεψε στο φασισμό να πραγματοποιεί πολιτικές συγκεντρώσεις και αυτό έχει συντελέσει στην απορρύθμιση του μηχανισμού του.

Είναι απαραίτητο οι οργανώσεις και οι συλλογικότητες του ταξικού κινήματος να συμβάλλουν στη διαμόρφωση ενός τρίτου διεθνιστικού - αντικαπιταλιστικού ρεύματος που θα διαλύσει την ακροδεξιά, θα την εκδιώξει από τη θέση της αντιπολίτευσης, ώστε να μπορέσει να αποκτήσει ξανά την πολιτική αξιοπιστία προβολής μιας διαφορετικής στρατηγικής από αυτή του συμβιβασμού του ΣΥΡΙΖΑ με τις ιμπεριαλιστικές επιταγές.

Δυστυχώς, η πλειοψηφία των συλλογικοτήτων μπορεί να μην έχουν οδηγηθεί στον πατριωτικό κατήφορο ενός μέρους που εγκαλεί το ΣΥΡΙΖΑ ως «εθνοπροδοτικό», αλλά στην ουσία παρασύρονται σε μια αντικυβερνητική μονομέρεια καθιστώντας τον διακυρηγμένο «διμέτωπο αγώνα» ως επίφαση. Μπορεί να στήνονται διαδηλώσεις αντικυβερνητικές και «επιθέσεις» σε υπουργικούς στόχους αλλά η απουσία συγκρότησης οποιαδήποτε αντι-ακροδεξιάς συγκέντρωσης είναι εκκωφαντική.

Η Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού θα δώσει όλες τις δυνάμεις, ώστε να μη δημιουργηθεί καμία «παρά φύση» πολιτική συμμαχία ή ανοχή στην ακροδεξιά, ανάλογη της «πάνω και κάτω πλατείας» του αντιμνημονιακού κινήματος. Με αυτό τον τρόπο θα συμμετέχει στην αντιπολεμική διαδήλωση, ώστε να διαμορφωθεί ένα αντικαπιταλιστικό πολιτικό ρεύμα που δεν θα παρακολουθεί αμήχανο την ακροδεξιά αντεπίθεση. Η κλιμάκωση του διεθνιστικού - αντιεθνικιστικού αγώνα είναι όρος ύπαρξης ενός αξιόπιστου «τρίτου» πόλου στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Καλούμε στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 11/7 6.30μμ στα Προπύλαια ενάντια στην ανασυγκρότηση της ακροδεξιάς.

Αθήνα, 10 Ιουλίου 2018

Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

πηγή : https://ormantifa.wordpress.com/2018/07/11/συ…