Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018 στις 19.00

Antifa μπασκετάκι

ΑΝΤΙΦΑ ΜΠΑΣΚΕΤΑΚΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΑΣΑ

Από παιδιά αράζουμε στις πλατείες, στα γηπεδάκια και στα προαύλια των σχολείων της Ανάκασας. Και τώρα μαζευόμαστε πάλι εδώ, αυτοοργανωμένα, παίζοντας μπάσκετ και ακούγοντας μουσική στην προσπάθειά μας να ανασάνουμε στον βούρκο της ελληνικής πραγματικότητας.

Η αστική πολεοδομία γεμάτη με γκρίζες πολυκατοικίες και απρόσωπα διαμερίσματα είναι άμεσα συνδεδεμένη με την μικροαστική ηθική που θέλει το καθένα μας να απομονώνεται σπίτι του, να σιωπά για ό,τι γίνεται γύρω του κοιτώντας τη δουλίτσα του. Εμείς, αντίθετα, διαρρηγνύουμε αυτή τη λογική διεκδικώντας το δημόσιο χώρο. Οικειοποιούμαστε τους δρόμους και τις πλατείες δημιουργώντας σχέσεις αλληλεγγύης και νησίδες ελευθερίας στο σύγχρονο ζοφερό αστικό ιστό. Μαζευόμαστε πάλι εδώ για να δημιουργήσουμε στις γειτονιές μας χώρους και χρόνους στους οποίους θα χωράμε μετανάστριες, εργάτριες, γκέϊ, λεσβίες, τρανς κι οποιοδήποτε άλλο ασφυκτιεί στη σαπίλα που μας περιβάλει. Όλα μαζί μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας, αντιμετωπίζουμε τα προβλήματά μας, συγκροτούμε τις αρνήσεις μας και διαταράσσουμε την κανονικότητα.

Είμαστε εμείς που προτιμάμε να αράζουμε σε πλατείες μακριά από μαγαζιά κι αφεντικά γιατί δεν μας χωράει η εμπορευματική κουλτούρα διασκέδασης. Είμαστε εμείς που παίζουμε μπάλα στις αλάνες μακριά από ομάδες - επιχειρήσεις και συμφέροντα. Είμαστε εμείς που εναντιωνόμαστε στην αποστειρωμένη αισθητική της πόλης με συνθήματα γκράφιτι και αφίσες. Είμαστε εμείς που δεν μας συγκινούν τα «έργα» κι οι εκδηλώσεις των δημοτικών αρχών. Είμαστε εμείς που απαντάμε σε κάθε σεξιστή που μας κάνει «ψιτ-ψιτ» στο δρόμο. Είμαστε εμείς που τρέφουμε οργή για το υπάρχον και κρατάμε τις γειτονιές μας καθαρές από φασίστες, ομοφοβικούς και σεξιστές.

ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΑΣΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ


Αντιφασίστριες , αντιφασίστες

Διέυθυνση : Γεωργίου Παπανδρέου κάθετη Σουλίου , Άγιοι Ανάργυροι

ΠΡΟΣΒΑΣΗ :
Με προαστιακό, στάση Πύργος Βασιλίσσης (2 λεπτά με πόδια)
Με λεωφορείο Γ10 , από μετρό Αττική , (9η στάση)

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/75490/