Σάββατο 14 Ιουλίου 2018 στις 21.30

Προβολή "Φράγμα"+cocκtail bar οικ.ενίσχυσης Camping Nosotros

Προβολή Ταινίας στην Ταράτσα

"ΦΡΑΓΜΑ" ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΕΛΤΖΙΔΗ

| ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ |

~~~

+After Movie Cocκtail Bar οικονομικής ενίσχυσης Camping Nosotros στις όχθες του Αχελώου |16-22 Ιουλίου 2018

~~~

Η ταινία

H Χριστίνα είναι μία δεκαεξάχρονη που ζει σε ένα απομακρυσμένο ορεινό χωριό. Η κατασκευή ενός τεράστιου φράγματος και η δημιουργία μιας τεχνητής λίμνης θα αναγκάσουν τους κατοίκους να εγκαταλείψουν για πάντα το μέρος τους. Οι τελευταίες μέρες εκκένωσης του χωριού θα είναι δύσκολες για όλους, και η Χριστίνα θα πρέπει να πάρει δυσβάσταχτες αποφάσεις, όπως για το τι θα απογίνει ο Σωτήρης, ένα γέρικο σκυλί που έχει υπό την προστασία της.

~~

Το φιλμ γυρίστηκε στην Μεσοχώρα Τρικάλων, ένα χωριό στο οποίο βρίσκεται το φράγμα του Αχελώου. «. Ένα τσιμεντένιο κατασκεύασμα με πλάτος 330 μέτρα και ύψος 150 μέτρα. Το έργο ξεκίνησε το 1986 και έκτοτε, μια μικρή κοινότητα ανθρώπων βρέθηκε να ζει κάτω από την σκιά αυτού του "τέρατος", που εδώ και 30 χρόνια απειλεί να τους αφανίσει» λέει ο Γιώργος Τελτζίδης. «Οι δικαστικές αποφάσεις αναιρούν η μια την άλλη, χρόνο με το χρόνο και κάνεις δεν ξέρει πότε ακριβώς το φράγμα θα τεθεί σε λειτουργία. Το 2010, εντελώς τυχαία επισκέφθηκα το χωριό. Από την μια η πανέμορφη φύση, από την άλλη το τσιμέντο και στην μέση οι άνθρωποι. Σχεδόν αμέσως ξεκίνησα να γράφω το πρώτο draft. Τότε δεν είχα ιδέα ότι θα ήταν τόσο δύσκολο να γυρίσω αυτή την ταινία, που συνολικά μου πήρε 6 ολόκληρα χρόνια να ολοκληρώσω».

~~

Ο σκηνοθέτης

Ο Γιώργος Τελτζίδης είναι σεναριογράφος/σκηνοθέτης. Εχει επιλεχθεί από τα Talent Campuses των φεστιβάλ: Berlinale, Sarajevo, Zurich. Τρία σενάριά του έχουν χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα μικροφίλμ της ΕΡΤ και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, αντίστοιχα (μfilm 2011 - μfilm 2012 - ΕΚΚ). Το 2012, στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας απέσπασε το βραβείο ντοκιμαντέρ για το «Καθαρό Ραδιόφωνο» και το 2013, στο ίδιο φεστιβάλ, το σενάριό του με τίτλο «Γεννήτρια», σε σκηνοθεσία της Nικολέτας Λεούση, απέσπασε τιμητική διάκριση σεναρίου και βραβείο της Πανελλήνιας Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου. Το 2015, η μικρού μήκους ταινία του με τίτλο «Dye» ήταν υποψήφια για το βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Το 2016, το «Dye» απέσπασε το βραβείο της καλύτερης ταινίας μικρού μήκους στο Φεστιβάλ Hellas Filmbox Berlin.

Φιλμογραφία

  • «O Kύριος Π.» (2010, Σκηνοθεσία - Σενάριο)
  • «Καθαρό Ραδιόφωνο» (2012, Σκηνοθεσία - Σενάριο)
  • «Γεννήτρια» (2013, Σενάριο)
  • «Dye» (2014, Σκηνοθεσία - Σενάριο)
  • «Φράγμα» (2017, Σκηνοθεσία - Σενάριο)

πηγή : email που λάβαμε στις 3 Ιούλιος 23h