Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018 στις 21.00

Θερινή Προβολή: Γη και Ελευθερία

H 2η ταινία του αφιερώματος μας για την Ισπανική Επανάσταση του 1936 είναι ίσως η πιο δημοφιλής που καταπιάνεται με τα γεγονότα της εποχής από πολιτική σκοπιά, του Ιρλανδού σκηνοθέτη Κεν Λόουτς. Η συγκεκριμένη κέρδισε το βραβείο Κριτικών FIPRESCI και το βραβείο της Επιτροπής του Φεστιβάλ Καννών. Στην πρώτη προβολή της στην Ισπανία παρέμεινε στη λίστα του box office για πολλές εβδομάδες προκαλώντας θυελλώδεις συζητήσεις και κριτικές.

Θα ακολουθήσει κουβέντα μετά την ολοκλήρωση της προβολής.

Φωτογραφία του χρήστη Π - χώρος κινημάτων, αλληλεγγύης & πολιτισμού.

Ο χώρος θα είναι ανοικτός από τις 8.30 με μπίρες, φαγητό, σνακς, παγωτά, κινηματικό βιβλιοπωλείο, πολιτικά έντυπα. Ευπρόσδεκτη κάθε συνεισφορά σας στο "καλάθι αλληλεγγύης του π" σε τρόφιμα μακράς διαρκείας για συντρόφισσες/ους μας που έχουν ανάγκη.

Υπόθεση: Μια Βρετανίδα ανακαλύπτει επιστολές, φωτογραφίες και αποκόμματα εφημερίδων που είχε κρυμμένα ο παππούς της. Διαβάζοντας τα γράμματα μαθαίνει ότι ο εκλιπών, κομμουνιστής εργάτης από το Λίβερπουλ, είχε πολεμήσει στον Ισπανικό Εμφύλιο και είχε ζήσει από κοντά τις συγκρούσεις, τις σφαγές, αλλά και τις έριδες που ξέσπασαν ανάμεσα στα επαναστατικά κινήματα, με ολέθριες συνέπειες για τους αγωνιστές. Η εξέλιξη της πολύ σπουδαίας ποιοτικά και ποσοτικά επανάστασης σε εμφύλιο ως την τελική ήττα με την οδυνηρή επικράτηση των Φρανκικών.

Φωτογραφία του χρήστη Π - χώρος κινημάτων, αλληλεγγύης & πολιτισμού.

πηγή : https://www.facebook.com/events/2320620976067…
πηγή : email που λάβαμε στις 10 Ιούλιος 11h