Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018 στις 19.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Αντιφασιστική εξόρμηση

OYTE ΣΤΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ EΞΟΡΜΗΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΙΟΥΛΗ 7:00μμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ

Ομάδα νεοναζί επιτέθηκε σε ανοιχτή αντιφασιστική εκδήλωση-συγκέντρωση στη Πλατεία Κύπρου, τη Τρίτη 17.07 με τη συμμετοχή μεταναστών, πανεπιστημιακών, αντιφασιστών και κινήσεων πολιτών όπως η "Μεσοποταμία". Συγκεκριμένα 7-8 άτομα με μαύρα ρούχα, κράνη, καδρόνια πλησιάσαν φωνάζοντας βρισιές και φασιστικά συνθήματα, τραυματίζοντας 2 μέλη της κίνησης στο κεφάλι. Στη συνέχεια ο κόσμος της εκδήλωσης απώθησε τους νεοναζί φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα και καλώντας το κόσμο της γειτονιάς να απομονώσει τέτοιες πρακτικές.

Οι ευθύνες της αστυνομίας είναι για ακόμα μία φορά εγκληματικές. Ενώ είχε ειδοποιηθεί οτι πλησιάζει φασιστική ομάδα, δεν προέβη σε καμία απολύτως ενέργεια για να αποτρέψει το συμβάν. Η δημοτική αρχή φέρει κι αυτή ευθύνες, καθώς αρνήθηκε με ψευδείς ισχυρισμούς να διαθέσει τη πλατεία στη ΚΕΕΡΦΑ ενώ τους έκανε πλάτη παλιότερα καλώντας τους στις παρελάσεις.

Είναι η δέυτερη φορά σε μικρό χρονικό διάστημα που πραγματοποιείται φασιστική επίθεση στη Καλλιθέα. Είναι μια συνολικότερη προσπάθεια από τους υπόδικους νεοναζί να τρομοκρατήσουν τη γειτονιά κάνοντας επιθέσεις σε αντιφασίστες. Αποθρασύνονται από την εθνικιστική προπαγάνδα με τα εθνικιστικά συλλαλητήρια και ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες προκλητικές δηλώσεις του Μπαρμπαρούση για πραξικόπημα που έμειναν αναπάντητες από τη πλευρά της κυβέρνησης και της αστυνομίας .

Οι τελευταίες εξελίξεις με τη νέα ρατσιστική κλιμάκωση από την ΕΕ-φρούριο δίνουν πάτημα στις φασιστικές συμμορίες και την ακροδεξία σε όλη την Ευρώπη. Η υιοθέτηση της ακροδεξίας ατζέντας από τις κυβερνήσεις στρέφει τη πολιτική σκηνή στα δεξιά. Οι κυβερνήσεις μετατρέπουν τους μετανάστες σε αποδιοπομπαίους τράγους για να τους φορτώσουν τις ευθύνες τους για τις χρεοκοπημένες πολιτικές της λιτότητας και τις πολεμικές επεμβάσεις στην Ασία, την Αφρική, τη Mέση Ανατολή. Έτσι ανοίγει ο δρόμος στους φασίστες και την ακροδεξιά.

Χρειάζεται να τους απομονώσουμε παντού. Τη βδομάδα που πέρασε το μήνυμα της διπλής αντίστασης έναντια στους φασίστες και το ρατσισμό ήρθε με το πιο χαρακτηριστικό τρόπο από το Λονδίνο. Εκατοντάδες χιλιάδες διαδήλωσαν ένάντια στον Νο 1 ρατσιστή και σεξιστή Τράμπ και τις πολιτικές του, καθώς και ενάντια στους φασίστες που θέλουν να πάρουν τους δρόμους, δείχνοντας οτι ο τρόπος για να τους σταματήσουμε περνάει από μαζικό κίνημα.

Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και εδώ. Με τα συνδικάτα, τους συλλόγους και τις κοινότητες των μεταναστών στη πρώτη γραμμή και όλη την αριστερά ενωμένη. Η δίκη πλησιάζει στο τέλος και το μήνυμα "οι φασίστες στη φυλακή, τα σύνορα ανοιχτά" χρειάζεται να φτάσει σε κάθε γειτονιά, εργατικό και φοιτητικό χώρο. Ταυτόχρονα να παλέψουμε ενάντια στο ρατσισμό και στα ψέματα τους, ότι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες μας παίρνουν τις δουλειές, την ίδια ώρα που σπαταλάνε δις για τις τράπεζες και τις πολεμικές δαπάνες όπως αποφάσισαν στη τελευταία σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις δημοτικές κινήσεις, τις κοινότητες μεταναστών, τις κινήσεις Αντιστασιακών, τις συλλογικότητες στις γειτονιές, τις κινήσεις υπεράσπισης δικαιωμάτων, των γυναικών, της LGTBQI+ κοινότητας, των αναπήρων, των ανθρώπων των Γραμμάτων και των Τεχνών, να ενωθούμε και να δώσουμε μαζί την μάχη για να τσακίσουμε το φασισμό και να τελειώνουμε με το ρατσισμό.

Καλούμε όλους και όλες σε ένα μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο και συναυλία στο Σύνταγμα, μπροστά στη Βουλή, το Σάββατο 15 Σεπτέμβρη. Και συνεχίζουμε στο Κερατσίνι, στις 18 Σεπτέμβρη, στην επέτειο των πέντε χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

πηγή : http://www.antiracismfascism.org/index.php/20…


1 2 3

Αντιφασιστική συγκέντρωση Παρασκευή 20 Ιουλίου, 7:30 μμ., πλατεία Κύπρου, Καλλιθέα

Την Τρίτη 17 Ιουλίου ομάδα 7 έως 10 φασιστών επιτέθηκε εναντίον του κόσμου ο οποίος συμμετείχε στην εκδήλωση που διοργάνωνε η ΚΕΕΡΦΑ στην πλατεία Κύπρου. Οι φασίστες επιχείρησαν να διαλύσουν την εκδήλωση (πετώντας πέτρες και μπουκάλια εναντίον του κόσμου) και να χτυπήσουν αντιφασίστες/τριες, αλλά απωθήθηκαν και τράπηκαν σε φυγή. 2 μέλη της ΚΕΕΡΦΑ χτυπήθηκαν από τους φασίστες στο κεφάλι.

Ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Καλλιθέας - Μοσχάτου - Ταύρου ειδοποιήθηκε και βρέθηκε άμεσα στην πλατεία Κύπρου, σε έμπρακτη ένδειξη αλληλεγγύης προς τους/τις συναγωνιστές/τριες που δέχτηκαν την επίθεση.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι για άλλη μια φορά η αστυνομία δεν έκανε απολύτως τίποτα για να εμποδίσει την επίθεση ή για να συλλάβει τους φασίστες.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, οι φασίστες ενθαρρυμένοι από την ανοχή της αστυνομίας αλλά και από τα εθνικιστικά συλλαλητήρια που διοργανώνονται από τους εθνικιστές και την ακροδεξιά, καθώς και από τις ρατσιστικές, αντιπροσφυγικές και αντιμεταναστευτικές πολιτικές της κυβέρνησης, προσπαθούν να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους και να ξαναρχίσουν τις επιθέσεις τους. Για άλλη μια φορά όμως θα βρουν απέναντί τους το μαζικό λαϊκό αντιφασιστικό κίνημα, ντόπιων και μεταναστών, που δεν θα αφήσει τους φασίστες να δρουν ανενόχλητοι στις πόλεις μας και στις γειτονιές μας.

Ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Καλλιθέας - Μοσχάτου - Ταύρου καταγγέλλει τη θρασύδειλη φασιστική επίθεση εναντίον των συναγωνιστών/τριών της ΚΕΕΡΦΑ.

Καλούμε σε αντιφασιστική συγκέντρωση την Παρασκευή 20 Ιουλίου στις 7:30 μμ, στην πλατεία Κύπρου.

Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, για να απαιτήσουμε την άμεση καταδίκη των φασιστών.

Αντιφασιστικός Συντονισμός Καλλιθέας - Μοσχάτου -Ταύρου

πηγή : https://antifasistkalmosx.wordpress.com/2018/…


1 2 3

Καλούμε στην αντιφασιστική συγκέντρωση στην Καλλιθέα την Παρασκευή 20/07

Η απεγνωσμένη προσπάθεια των φασιστικών μηχανισμών να ανασυγκροτηθούν στην Αθήνα έχει αναχαιτιστεί επιτυχώς από τις δυνάμεις του μαχητικού αντιφασισμού και του ταξικού κινήματος. Καθ' όλη την περίοδο που δοκιμάζονται να στηθούν μαζικά εθνικιστικά συλλαλητήρια, που χαίρουν την πλήρη κάλυψη της δεξιάς και των ΜΜΕ, αυτά αποτυγχάνουν στη συγκέντρωση μερικών δεκάδων γραφικών ή ακυρώνονται εντελώς μπροστά στα αντιφασιστικά καλέσματα. Ως ακόλουθο αυτής της πολιτικής ένδειας της ακροδεξιάς παρατηρούνται περιθωριακές νυκτερινές φασιστικές ενέδρες σε μετανάστες και αγωνιστές, με σκοπό την δημιουργία κλίματος φόβου στο ταξικό κίνημα. Μια αντίστοιχη ενέργεια επιχειρήθηκε την Τρίτη 17/07 στην πλ. Κύπρου στην αντιφασιστική Καλλιθέα κατά τη διάρκεια ανοικτής πολιτικής εκδήλωσης από ολιγάριθμη ομάδα δειλών φασιστοειδών.

Το αντιφασιστικό κίνημα και οι οργανώσεις του οφείλουν να μην υποτιμούν οποιοδήποτε ξεμύτισμα φασιστικής απειλής, ούτε να ανέχονται την ύπαρξη εθνικιστικών συγκεντρώσεων σε πόλεις και χωριά. Ο μαχητικός αντιφασιστικός αγώνας και η προβολή της διεθνιστικής προοπτικής πρέπει να αποτελεί για την εργατική τάξη προτεραιότητα μέχρι την τελική αντιφασιστική νίκη και προυπόθεση για την κομμουνιστική αντικαπιταλιστική αντεπίθεση.

Η Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού καλεί στην αντιφασιστική συγκέντρωση την Παρασκευή 20/07 στην πλ. Κύπρου, Καλλιθέας, στις 7μμ.

πηγή : https://ormantifa.wordpress.com/2018/07/19/κα…