Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018 στις 19.30

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Διαδήλωση αλληλεγγύης για τη Λευκίμμη

Διαδηλώσεις αλληλεγγύης για τη Λευκίμμη, σε Αθήνα και Κέρκυρα την Πέμπτη 26/7/18

Διαδηλώσεις αλληλεγγύης για τη Λευκίμμη, σε Αθήνα και Κέρκυρα την Πέμπτη 26/7/18 στις 7μιση το απόγευμα

ΕΞΩ τα ΜΑΤ από τη Λευκίμμη, να κλείσουν όλες οι χωματερές

Όλοι / όλες στις διαδηλώσεις αλληλεγγύης Πέμπτη 26/7/18 στις 7:30 μ.μ.

Κέρκυρα (Πλ. Γιωργάκη προς Πλ. Δημαρχείου) Αθήνα (Πλ. Μοναστηρακίου προς Σύνταγμα)

Για 29η μέρα συνεχίζεται η κατοχή της Λευκίμμης από ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και Ασφάλεια ώστε να εξασφαλίζεται η παράνομη, παράλογη και καταστρεπτική μεταφορά σύμμεικτων απορριμμάτων στη Χωματερή Λευκίμμης, που προκαλεί ανεξέλεγκτη μόλυνση και οικονομική καταστροφή στην περιοχή. Τα πρωτοφανή αστυνομικά μέτρα περιλαμβάνουν ακόμα και το κλείσιμο του κεντρικού οδικού άξονα της Λευκίμμης αχρηστεύοντας τη λειτουργία του Λιμανιού της Λευκίμμης που αποτελεί τη Νότια είσοδο της Κέρκυρας.

Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Λευκίμμης υφίστανται καθημερινά εξευτελισμούς και ταπεινώσεις από τις αστυνομικές δυνάμεις, ελέγχονται στις καθημερινές μετακινήσεις τους, εξαναγκάζονται να υπογράφουν Υπεύθυνες Δηλώσεις για να μεταβούν στις καλλιέργειές τους γύρω από την φρουρούμενη περιοχή της Χωματερής, προκειμένου να καμφθεί το φρόνημα και η αντίστασή τους.

Η φυσική βία εναντίον της Λευκίμμης αποτελεί συνέχεια ψεύτικων υποσχέσεων και προσβλητικών δηλώσεων του Πρωθυπουργού Τσίπρα (δεν θα πέσει ούτε χαρτοπετσέτα στη Λευκίμμη) του Δήμαρχου Νικολούζου (δεν πέφτει ξύλο στη Λευκίμμη) του Περιφερειάρχη Γαλιατσάτου (για δήθεν κινήματα).

Επιβάλλουν την θανατηφόρο λειτουργία της Χωματερής μέσα σε ελαιώνες και καλλιέργειες, σε απόσταση αναπνοής από κατοικημένη περιοχή, ποδοπατούν την εθνική και ευρωπαϊκή περιβαλλοντική νομοθεσία, έχοντας δαπανήσεις συνολικά πάνω από 5εκ.€, χωρίς καμιά αντίδραση από την Πολιτεία ή τη Δικαιοσύνη.

Η Ελλάδα παραμένει ουραγός στην ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων με λιγότερο από το 15% να ανακυκλώνεται, λόγω των ισχυρών επιχειρηματικών συμφερόντων που κερδίζουν από τα σύμμεικτα απορρίμματα. Κυβέρνηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση παραμένουν διαχρονικά όμηροι αυτών των συμφερόντων, και δεν διστάζουν να καταστρέφουν φτωχές και υποβαθμισμένες περιοχές όπως η Λευκίμμη, προκειμένου να μην θιχτούν τα κέρδη των εργολάβων και να μην ραγίσει η τουριστική βιτρίνα.

Οι κάτοικοι με τον καθημερινό αγώνα τους αποδεικνύουν στην Κυβέρνηση ότι έχει κάνει λάθος υπολογισμό. Το νότιο τμήμα της Κέρκυρας δεν πρόκειται να ανεχθεί άλλη υποβάθμιση, δεν θα δεχθεί αυτό το τριπλό περιβαλλοντικό, κοινωνικό και οικονομικό έγκλημα, και θα αγωνιστεί μέχρι να νικήσει με όπλο την αλληλεγγύη που απλώνεται απ' άκρη σ' άκρη σε όλη την Ελλάδα.

Απαιτούμε - να φύγουν τώρα τα ΜΑΤ από την κατεχόμενη Λευκίμμη - να κλείσουν οι Χωματερές στη Λευκίμμη και το Τεμπλόνι - να μην φτιαχτεί Τρίτη χωματερή στην Κέρκυρα.

Απαιτούμε - δημόσια ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων με διαλογή στην πηγή, ολοκληρωμένη διαχείριση των λυμάτων και αξιοπρεπή υδροδότηση, ώστε να μειωθεί και η χρήση των πλαστικών μπουκαλιών νερού. Απαιτούμε την πλήρη αναδιάρθρωση της νομοθεσίας για τις συσκευασίες. Απαιτούμε από τις ξενοδοχειακές μονάδες και τους χώρους εστίασης να παραδίδουν τα σκουπίδια τους χωρισμένα ανά υλικό. Απαιτούμε από τα σούπερ μάρκετ να δέχονται τις επιστρεφόμενες συσκευασίες.

Καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση των εργολάβων και της ιδιωτικοποίησης του Δημόσιου Χώρου ως ηθικό αυτουργό της καταστολής και της περιβαλλοντικής καταστροφής που συντελείται και ζητάμε την παραίτηση του Περιφερειάρχη και του Δημάρχου ως άμεσα υπεύθυνων.

Πρωτοβουλία Αγώνα και Αλληλεγγύης για τη Λευκίμμη

πηγή : https://lefkimmi.wordpress.com/2018/07/23/%CE…


1 2 3 4

Πορεία αλληλεγγύης στον αγώνα της Λευκίμμης | Από την Ανατολική Αττική, τα Γεράνεια & την Πεντέλη ως τον Αχελώο, τις Σκουριές & τη Λευκίμμη… Αγώνας για τη ζωή, τη γη και την ελευθερία, ενάντια στο θάνατο και την καταστροφή που επιβάλλει η κρατική & καπιταλιστική ανάπτυξη

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΟΛΥΝΣΗΣ ΔΕΝ ΚΑΘΑΡΙΖΕΤΑΙ - ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ!

Συμμετέχουμε στην πορεία αλληλεγγύης: Πέμπτη 26/7/18, Αθήνα, πλατεία Μοναστηρακίου, 19.30
η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πανελλαδικής ημέρας δράσης που καλεί η Πρωτοβουλία ενάντια στο ΧΥΤΑ Λευκίμμης

Δέκα χρόνια μετά την πύρινη καταστροφή στην Πελοπόννησο, την Εύβοια, την Πάρνηθα, βρισκόμαστε συγκλονισμένοι, γεμάτοι οργή και θλίψη μπροστά στην νέα τραγωδία που εξελίσσεται τις τελευταίες μέρες από τις πυρκαγιές στα Γεράνεια Όρη και την Πεντέλη που άφησαν πίσω τους καμένη γη και μια εκατόμβη νεκρών ανθρώπων στην ανατολική Αττική.

Πρόκειται για πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε περιοχές με ιδιαίτερη επιχειρηματική και επενδυτική δραστηριότητα -περιοχές όπου έχουν σημειωθεί δεκάδες εμπρησμοί στο παρελθόν- παίρνοντας αυτή τη φορά ανεξέλεγκτες διαστάσεις μέσα σε κατοικημένες περιοχές, με δεκάδες νεκρούς, τραυματίες και αγνοούμενους.

Πρόκειται για ένα κρατικό και καπιταλιστικό έγκλημα που αναδεικνύει την καταστροφική και δολοφονική φύση του πολιτικοοικονομικού συστήματος που χαρακτηρίζεται από την πλήρη απαξίωση για την ανθρώπινη ζωή, την εχθρότητα για τον φυσικό κόσμο και τη χωρίς όρια εκμετάλλευση και λεηλασία του.

Την ίδια στιγμή, σε πλήθος σημείων της χώρας (Αχελώος, Σκουριές, Άγραφα, Ήπειρος) βρίσκονται σε εξέλιξη μια σειρά μικρών και μεγάλων λεηλατικών και καταστροφικών σχεδιασμών σε βάρος του φυσικού κόσμου, των τοπικών κοινοτήτων και συνολικά της κοινωνίας, διαμορφώνοντας έτσι μια οριακή συνθήκη και προοιωνίζοντας τα χειρότερα στα χρόνια που έρχονται. Και πρέπει ταυτόχρονα να αποτελέσουν σημεία μιας ρηξιακής αφύπνισης και πεδία βαθύτερης και συνειδητής ριζοσπαστικής κριτικής και αγώνα ενάντια στο κράτος και τον καπιταλισμό που σαρώνουν τις ανθρώπινες κοινωνίες και τον φυσικό κόσμο.

Ένα τέτοιο σημείο αποτελεί η Λευκίμμη στην νότια Κέρκυρα, όπου οι κάτοικοι αντιστέκονται για περισσότερο από μια δεκαετία στην εγκατάσταση ΧΥΤΑ στην περιοχή Μεσοράχια δίπλα στο χωρίο, που θα μετατρέψει τον τόπο σε χωματερή όλου του νησιού, σε προορισμό για τους τόνους σκουπιδιών της τουριστικής βιομηχανίας από τα πλούσια θέρετρα, μολύνοντας τον υδροφόρο ορίζοντα και δηλητηριάζοντας τον αέρα. Μια μαχητική αντίσταση που σήμερα βρίσκεται αντιμέτωπη με την κρατική τρομοκρατία, όπως εκφράζεται με την αστυνομική κατοχή που επιβάλλουν δεκάδες διμοιρίες ΜΑΤ στρατοπεδευμένες στους δρόμους και τα χωράφια της Λευκίμμης, με συλλήψεις, διώξεις και τραυματισμούς διαδηλωτών.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΧΕΛΩΟ, ΤΑ ΑΓΡΑΦΑ, ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ, ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ, ΕΩΣ ΤΑ ΓΕΡΑΝΕΙΑ ΟΡΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΝΤΕΛΗ, ΤΗΝ ΚΙΝΕΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ, ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ - ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Αναρχική Συλλογικότητα Όμικρον 72
Αναρχική Συλλογικότητα Κύκλος της Φωτιάς /
Μέλη της ΑΠΟ

πηγή : https://kiklostisfotias.wordpress.com/2018/07…


1 2 3 4

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των κατοίκων της Λευκίμμης που μέχρι και σήμερα ζουνε σε ενα μπατσοκρατούμενο κατασταλτικό καθεστώς. Από ότι φαίνεται το κράτος εχεί ξεχάσει τι είχε συμβεί στη Κερατέα πριν μερικά χρόνια και με τις πρακτικές που ακολουθούν, μας δείχνουν πως θέλουν να το ξαναζήσουν. Καλούμε τον εξεγερμένο κόσμο του αγώνα να κατέβει στην πορεία της Πέμπτης 26/7, 19:30 στη πλ. Μοναστηρακίου ενάντια στη λειτουργία του ΧΥΤΑ στη Λευκίμμη.

ΕΞΩ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ

ΚΑΜΙΑ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ

ΑΣ ΓΙΝΕΙ Η ΛΕΥΚΙΜΜΗ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΕΡΑΤΕΑ

Αναρχική ομάδα Ελευθεριακής Ανάβασης

πηγή : https://www.facebook.com/anarxikoi.pezoporoi.…


1 2 3 4

Αλληλεγγύη στον αγώνα των κατοίκων της Λευκίμμης - Ούτε ένα βήμα πίσω στην υπεράσπιση του φυσικού περιβάλλοντος

Ανακοίνωση της Ομάδας Περιβάλλοντος της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε ενάντια στη δημιουργία ΧΥΤΑ στη Λευκίμμη

Τον τελευταίο μήνα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δημιουργήσει ένα κλίμα κατοχής στην περιοχή της Λευκίμμης στέλνοντας εκατοντάδες δυνάμεις ανδρών ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ακόμα και εισαγγελείς προκειμένου να εφαρμόσει τα σχέδια για την δημιουργία ΧΥΤΑ.

Οι δυνάμεις καταστολής απαγορεύουν την κυκλοφορία στον περιφερειακό Λευκίμμης, εισβάλλουν σε κατοικίες, ξυλοκοπούν και φορτώνουν κακουργηματικές κατηγορίες σε αγωνιστές/ριες που σηκώνουν κεφάλι. Στο πλαίσιο της αστυνομοκρατίας μάλιστα οι κάτοικοι μπορούν να πάνε στα χωράφια τους μόνο με υπεύθυνη δήλωση και συνοδεία δυνάμεων καταστολής.

Την ίδια στιγμή, οι ξενοδοχειακές μονάδες που μιλούν για τουριστικό πλήγμα εξακολουθούν να πνίγουν την Κέρκυρα με αναρίθμητα και μη κατανεμημένα ανά υλικό σκουπίδια στρώνοντας το δρόμο στα σχέδια ιδιωτικοποίησης της ανακύκλωσης και της επιτακτικής δημιουργίας ΧΥΤΑ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ως σταθερή σύμμαχος των εργολαβικών αυθαιρεσιών, είτε με την εξόρυξη βωξίτη στα Γεράνεια Όρη είτε με το μανδύα της «πράσινης» ανάπτυξης (Ανεμογεννήτριες Σαμοθράκης, Φράγμα Αχελώου κ.α.), είτε με την δημιουργία ΧΥΤΑ λεηλατεί το φυσικό περιβάλλον δημιουργώντας καταστροφικές συνέπειες στην τοπική πανίδα-χλωρίδα, τους κατοίκους και την τοπική οικονομία.

Όμως, οι καθημερινές συγκρούσεις των κατοίκων της Λευκίμμης έναντι των αριθμητικά ακραίων δυνάμεων καταστολής για τα δεδομένα του χωριού αποδεικνύουν πως καμία καταστροφική κίνηση του Κράτους και των εργολάβων δεν θα μείνει αναπάντητη. Οι κρατικές μεθοδεύσεις θα βρουν μπροστά τους τον κόσμο της αλληλεγγύης, της αδιαμεσολάβητης οργάνωσης, της συντροφικότητας και της ελευθερίας.

Οι ίδιοι που πριν μερικά χρόνια μιλούσαν για «Μικρό Γαλατικό Χωριό» αναφερόμενοι στους κατοίκους της Κερατέας τώρα βρίσκονται στο μέτωπο του εχθρού, αποδεικνύοντας πως κάθε μορφή κυβέρνησης θα βρίσκεται απέναντι στην τάξη μας και το φυσικό περιβάλλον.

Η Ομάδα Περιβάλλοντος της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε στηρίζει το κάλεσμα της «Πρωτοβουλία Αγώνα και Αλληλεγγύης για τη Λευκίμμη» ενάντια στην κατασκευή ΧΥΤΑ και συμμετέχει στην πανελλαδική ημέρα δράσης την Πέμπτη 26/7 στις 19.30 στην πλατεία Μοναστηρακίου

-ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗ

-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ

-ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

πηγή : http://rocinante.gr/allilengii-ston-agona-ton…