τι; : πορεία θεματική : ΔΕΘ

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018 στις 18.00

32 καλέσματα : 1 3 5 7 9 11 13 15 17 19 21 23 25 27 29 31

[Θεσσαλονίκη] Διαδήλωση ΔΕΘ

Εργαζόμενοι, νέοι και συνταξιούχοι της Θεσσαλονίκης καλούν σε ανεξάρτητη ταξική εργατική συγκέντρωση στα εγκαίνια της ΔΕΘ (8/9, 6μ.μ., ΚΑΜΑΡΑ)

Σάββατο 8 Σεπτέμβρη, 6μ.μ., ΚΑΜΑΡΑ

Aνεξάρτητο από τον εργοδοτικό/κυβερνητικό συνδικαλισμό, πανελλαδικό, παλλαϊκό συλλαλητήριο

Ενάντια στα μνημόνια διαρκείας, τον πόλεμο και τον εθνικισμό!

Αγώνας μαζικός για δουλειά και ψωμί, ειρήνη κι ελευθερία, ζωή με αξιοπρέπεια για όλους!

uploaded document


Κάλεσμα στην πορεία της ΔΕΘ

ΟΥΤΕ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΟΥΤΕ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ, ΤΗΣ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗΣ, ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ

Κάθε χρόνο τα εγκαίνια της ΔΕΘ στην Θεσσαλονίκη σηματοδοτούν την έναρξη της νέας οικονομικής σεζόν στην ελληνική επικράτεια όπως επίσης αποτελούν την αρχή της πολιτικής χρονιάς για την κυβέρνηση καθώς κάθε χρόνο ο πρωθυπουργός από το βήμα της εξαγγέλλει την νέα κρατική πολιτική, υποσχόμενος ελαφρύνσεις της οικονομικής και κοινωνικής μας εξαθλίωσης. Την χρονική περίοδο που διανύουμε και λίγο πριν τις ερχόμενες εκλογές, δεκάδες είναι τα ψέματα που συνοδεύουν το αστείο περί "μετα-μνημονιακής" εποχής.

Την ίδια στιγμή, η τιμώμενη χώρα της φετινής ΔΕΘ, οι Η.Π.Α., φέρνουν στη Θεσσαλονίκη δεκάδες επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται για επενδύσεις (σε τομείς όπως της πληροφορικής, του εμπορίου, της ενέργειας με σημαίνουσα τη περιβόητη Exxon Mobil για τα συμφέροντα της οποίας μπορεί να σκοτωθούμε σε κανέναν πόλεμο για τις ΑΟΖ, αλλά και εταιρείες οπλικών συστημάτων ή ευρύτερα της πολεμικής βιομηχανίας που σπέρνουν τους πολέμους στον κόσμο όπως η Lockheed Martin) που έρχονται για να κάνουν νέες μπίζνες θανάτου με το ελληνικό κράτος.

Χωρίς ταξικούς και κοινωνικούς αγώνες η κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει

Δεν τρώμε κουτόχορτο: το ότι το Ελληνικό κράτος δε θα υπογράφει τις αποφάσεις που το Δ.Ν.Τ. και η Ε.Ε. του υπαγορεύουν από τα γραφεία τους στο κέντρο της Αθήνας, δε σημαίνει ότι αλλάζει κάτι στις ζωές μας: Άλλωστε τα περιβόητα μνημόνια δεν ήταν παρά μία συμπυκνωμένη επιβολή της ισχύος ντόπιου και ξένου κεφαλαίου για να μεταφέρουν τα σπασμένα της καπιταλιστικής κρίσης πάνω στις πλάτες των εργαζομένων. Η ίδια πολιτική θα συνεχιστεί, κάτι που άλλωστε προβλέπεται και από την ισχύ των προγραμμάτων δανεισμού της Ελλάδας που ισχύουν μέχρι και το 2060.

Δεν πρόκειται λοιπόν να πάψουν οι μειώσεις για την υγεία και την παιδεία, οι κουτσουρεμένες συντάξεις στα 67, οι τσακισμένοι μισθοί, η εξαντλητική φορολογία ακόμα και για τους χαμηλόμισθους. Δεν πρόκειται να πάψει η ανεργία αλλά και οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, η δουλειά τις Κυριακές, η αύξηση των εργατικών ατυχημάτων με το σακάτεμα ή ακόμα και το θάνατο αρκετών από εμάς. Δεν πρόκειται να σταματήσει η αύξηση των χρημάτων που πάνε για εξοπλισμούς, δεν πρόκειται να σταματήσουν οι διευκολύνσεις στο κεφάλαιο μέσω δανείων και διαγραφών χρεών. Δεν πρόκειται να πάψουν οι ιδιωτικοποιήσεις υποδομών, υπηρεσιών και δημόσιων χώρων και η εμπορευματοποίηση - αύξηση κόστους κάθε βασικής μας ανάγκης.

Δεν πρόκειται να σταματήσουν τα καταστροφικά επενδυτικά σχέδια εξόρυξης μεταλλευμάτων και πετρελαίου, η εγκατάσταση αιολικών πάρκων, η δημιουργία του αγωγού φυσικού αερίου TAP, η κατασκευή υδροηλεκτρικών σταθμών. Ούτε οι πυρκαγιές θα πάψουν μιας που οι τόσες απέραντες δασικές εκτάσεις που καίγονται κάθε καλοκαίρι, προορίζονται είτε για βίλλες είτε για οποιασδήποτε μορφής οικονομική εκμετάλλευση. Με λίγα λόγια, δεν πρόκειται να σταματήσουν να μετατρέπουν, με το όποιο κόστος, τον φυσικό πλούτο σε επενδυτικό κεφάλαιο για τους λίγους αυτής της ταξικής κοινωνίας. Στο όνομα μιας υποτιθέμενης «ανάπτυξης» τα αλαζονικά και κερδοφόρα σχέδια των εξουσιαστών προβλέπουν στην τεράστια και ανεπανόρθωτη λεηλασία της φύσης θέτοντας σε κίνδυνο ολόκληρες περιοχές, ανθρώπους και ζώα.

Και φυσικά δεν πρόκειται, δίπλα σε όλα αυτά, να πάψει η προσπάθεια περαιτέρω υποταγής μας με χίλιους τρόπους από τα πολιτικά και οικονομικά κέντρα εξουσίας: από το ρατσισμό και τον εθνικισμό για να είμαστε διαιρεμένοι, μέχρι την αφομοίωση και την μιζέρια για να βολευόμαστε με το λιγότερο "κακό", ενώ για όσους δεν τσιμπήσουμε, η καταστολή, τα δακρυγόνα, τα ΜΑΤ, οι τρομονόμοι και οι φυλακές συνεχίζουν ασταμάτητα να μας θυμίζουν ότι οι αόρατες αλυσίδες γύρω μας, αποκτούν υλική υπόσταση αμέσως μόλις πάμε να τις σπάσουμε.

Τα τελευταία 9 χρόνια, χρόνια μίας ακόμα καπιταλιστικής κρίσης οι διαχειριστές του κράτους αλλάζουν συνεχώς στην προσπάθεια να ξεπεραστεί η κρίση. Την ίδια στιγμή και σε αντιπαράθεση με την μνημονιακή πολιτική ξεπήδησαν κινήματα που στόχο είχαν να βάλουν φρένο στις μεταρρυθμίσεις που θα έκαναν τις ζωές του μεγαλύτερου μέρους του κοινωνικού συνόλου δυσκολότερες. Το μόνο που κατάφεραν οι εκάστοτε διαχειριστές απέναντι σ' αυτά τα κινήματα, είναι να τα καταστείλουν όσο πιο άγρια μπορούσαν όντας σε μια θέση που πρέπει να δείξει το κράτος το σκληρό του πρόσωπο προκειμένου να σωθεί η χώρα και η οικονομία της.

Αλλά παρ' όλες τις μάχες που δόθηκαν, παρ' όλες τις σχέσεις που δημιουργήθηκαν μέσω του κοινού αγώνα ενάντια στα μνημόνια, ένα πράγμα δεν έγινε εφικτό: ο ταξικός προσανατολισμός αυτού του κινήματος ο οποίος θα έκανε ξεκάθαρο το επίδικο και θα έθετε τις βάσεις για επαναστατική έξοδο από την κρίση. Οι μούτζες στη βουλή, η διαταξική πατριωτική γκρίνια και αγανάκτηση της μεσαίας τάξης ήταν η εμπροσθοφυλακή των συγκεκριμένων αγώνων, κάτι που αργότερα μεταφράστηκε και εκλογικά με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής.

Οι δομές αυτοάμυνας των διαδηλωτών, οι πρωτοβουλίες αυτομείωσης, οι συνελεύσεις γειτονιάς ήταν ο δικός μας πλούτος, ο πλούτος των εκμεταλλευόμενων και η συμβολή μας που δυστυχώς δεν κατάφερε να ξεπεράσει οριστικά την ρηχή αντικυβερνητική ρητορική κοινωνικοποιώντας την ανάγκη για αποτίναξη της κρατικής εξουσίας αλλά και του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής. Δεν έγινε κοινή αντίληψη το ποιος είναι ο ρόλος των κυβερνήσεων αλλά και της Ε.Ε., τα συμφέροντα τα οποία εξυπηρετούν τα μνημόνια, ο πραγματικός ταξικός εχθρός. Η άρρηκτη σύνδεση των συνεχών οικονομικών μεταρρυθμίσεων προς μια νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση με την αντιμετώπιση της κρίσης από τα αφεντικά που είχε σαν αποτέλεσμα την υποτίμηση της εργατικής μας δύναμης και κατ' επέκταση των όρων ζωής μας.

Ως αποτέλεσμα όλης της απογοήτευσης και της συμμετοχής των σημερινών κυβερνητικών κομμάτων στις κινητοποιήσεις των αγανακτισμένων, ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να κεφαλαιοποιήσει την δυναμική αυτών των κινημάτων, στρέφοντας τα στην ανάθεση, στην καρτερικότητα, στην ήττα και εν τέλει στην εκλογή του ως κυβερνών κόμμα. Η αυταπάτη για έξοδο από την κρίση με εθνικούς όρους, με όρους διαχείρισης του ίδιου του καπιταλισμού από προοδευτικές ή αριστερές δυνάμεις μας έχει φέρει στο σημείο που είμαστε σήμερα: Αρκετοί και αρκετές δίπλα μας να είναι ικανοποιημένοι που τα πράγματα δεν είναι ακόμα χειρότερα, που τα αφεντικά δεν μας χτυπάν με το μαστίγιο όταν βαριούνται και δεν μας έχουν βάλει ακόμα και πρόστιμο για όσους είμαστε γονείς ή αρρωσταίνουμε και δεν μπορούμε να εργαστούμε όπως θα ήθελαν.

Αποδεικνύεται εν τέλει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν η καλύτερη δυνατή επιλογή του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου για την απόπειρα επανεκκίνησης της οικονομίας από τη μία και την καθυπόταξη των καταπιεσμένων από την άλλη, αφομοιώνοντας ένα μεγάλο κομμάτι αγωνιζόμενων που πίστεψαν στην ελπίδα που πούλησε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ. Ελπίδα την οποία μετέτρεψε σε σιωπηλή αποδοχή της πολιτικής λιτότητας που επέβαλε το ντόπιο κεφάλαιο και η ΕΕ και την οποία ξέπλυνε με το δημοψήφισμα, το οποίο και έδωσε το τελικό χτύπημα τόσο στην ψυχολογία μας, όσο όμως και στις αυταπάτες μας για συστημική και θεσμική διέξοδο από τα προβλήματά μας.

Μετά από 4 χρόνια συνέχισης και βαθέματος της εκμετάλλευσης, στοχοποίησης και καταστολής των ριζοσπαστικών αγωνιζόμενων κομματιών της κοινωνίας, περαιτέρω πρόσδεσης στην ΕΕ και στο ΝΑΤO, συμμαχίας με Ισραήλ και Αίγυπτο με στόχο την ανακήρυξη ΑΟΖ στην Μεσόγειο και εντάσεων με την Τουρκία, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να μας πείσει πως τώρα θα έρθουν καλύτερες μέρες.

Εθνική ενότητα, εθνικισμοί και το ενδεχόμενο του πολέμου ως εργαλείο αποπροσανατολισμού των από τα κάτω

Πάνω σ' αυτή την συνθήκη, με τις επιπτώσεις της κρίσης να βαθαίνουν για τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα, και την απουσία της απαραίτητης οργάνωσης και ετοιμότητας των από τα κάτω να παράξουν μία συνεκτική αντικαπιταλιστική και αντικρατική πρόταση, ενδεχόμενη εμπλοκή σ' έναν πόλεμο θα έδινε την επιθυμητή για το κεφάλαιο λύση σε περίπτωση που δεν του βγαίνουν τα κουκιά της κρίσης.

Καταστρέφοντας εργατική δύναμη αλλά και υπερσυσσωρευμένο κεφάλαιο, ανοίγοντας νέες ευκαιρίες και αγορές στον παγκόσμιο γεωπολιτικό χάρτη, δίνεται η διέξοδος της αναδίπλωσης των καπιταλιστικών λειτουργιών προς όφελος των από τα πάνω με αποτέλεσμα την συνέχιση της κερδοφορίας και της κυριαρχίας του κεφαλαίου πάνω στις ζωές μας. Γι αυτόν τον λόγο βλέπουμε το ελληνικό κράτος να προσπαθεί να τα τακιμιάσει με τον ιμπεριαλιστικό μηχανισμό επιβολής του ΝΑΤΟ ώστε να ευοδωθούν αφενός οι συμφωνίες του με τα κράτη των Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου για από κοινού ανακήρυξη ΑΟΖ και εκμετάλλευση των κοιτασμάτων από εταιρείες - κολοσσούς. Για να εδραιωθεί αφετέρου η ευνοϊκή θέση της Ελλάδας στα Βαλκάνια και στην Μεσόγειο, έχοντας ως διαπραγματευτικό χαρτί ακόμα και για το "Μακεδονικό" την ένταξη της γείτονος χώρας στο ΝΑΤΟ με σκοπό να αυξήσει την σφαίρα επιρροής του στην περιοχή. Νέες βάσεις της συμμαχίας παντού, βομβαρδισμοί από τη Σούδα, νέα εξοπλιστικά προγράμματα είναι μέσα στην ατζέντα του ελληνικού κράτους που πέρα από ντόπιος σερίφης στην περιοχή, επιθυμεί να γίνει και κέντρο επενδύσεων (και) επιχειρήσεων από τις Η.Π.Α. τώρα που είμαστε ελκυστικός προορισμός: προορισμός με φτηνούς, άνεργους και φοβισμένους προλετάριους, προορισμός χωρίς έλεγχο και φορολογία για τους καπιταλιστές. Αυτό είναι πατριωτισμός για την κυβέρνηση, "να κάνουν την Ελλάδα ηγέτιδα δύναμη των Βαλκανίων" και μια τεράστια βάση του ΝΑΤΟ και των Η.Π.Α. στην περιοχή αλλά και να τρέξουν να φάνε από τα φράγκα των ΑΟΖ ακόμα και με το κόστος του πολέμου, αλλά δεν είναι μόνοι.

Ταυτόχρονα, από άλλα πολιτικά και οικονομικά κέντρα και με αφορμή κύρια το "Μακεδονικό" η άνοδος του πατριωτισμού και του εθνικισμού αποπροσανατολίζει από το πραγματικό επίδικο και με όχημα την εθνική ενότητα δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για τους εκάστοτε καπιταλιστικούς σχηματισμούς (είτε είναι Ρώσοι Κροίσοι, είτε δυτικές πολυεθνικές) να διασφαλίσουν τα συμφέροντα τους εις βάρος μεγάλης μερίδας των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων.

Είδαμε το τελευταίο χρόνο να οργανώνονται εθνικιστικά συλλαλητήρια υποκινούμενα και χρηματοδοτούμενα από μερίδα του μεσαίου και του μεγάλου κεφαλαίου, την εκκλησία, οργανώσεις μπάτσων και καραβανάδων, την ΝΔ, τη Χρυσή Αυγή, πολιτιστικούς συλλόγους - φερέφωνα κομματικών σχηματισμών. Μέσα σε αυτά βρήκαν χώρο φασιστικές γκρούπες που συμμετείχαν και πληρωμένοι χουλιγκάνοι για να επιτεθούν σε δομές και ανθρώπους του κινήματος, με αποκορύφωμα τον εμπρησμό της κατάληψης Libertatia, και να πραγματοποιήσουν επιθέσεις σε μετανάστες, σε ομοφυλόφιλους, σε αγωνιστές, να βεβηλώσουν το μνημείο του ολοκαυτώματος των Εβραίων. Με την αποφυγή έστω και ενός ψελλίσματος ενάντια στο ΝΑΤΟ, με τόσο εθνικισμό και ρατσισμό, με τόσες φιλοπόλεμες κραυγές αλλά και με τις επιθέσεις που έχουν γίνει από αυτά τα συλλαλητήρια, είναι ξεκάθαρο ότι απέναντι μας έχουμε μία προσπάθεια συγκρότησης ενός εθνικού μετώπου και του ανάλογου στρατιωτικού του μηχανισμού που θα επιδιώξει να τσακίσει τους εκμεταλλευόμενους που θα σηκώσουν το κεφάλι.

Υπολογίζει όμως χωρίς εμάς, μιας και απέναντι του δε θα σταθεί η σοσιαλδημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία το χρησιμοποιεί ως το "κακό" που έρχεται και ζητάει ξεδιάντροπα "προοδευτικές" συμμαχίες από κόσμο με αντιφασιστική συνείδηση για να ξεπλύνει τα εγκλήματά του, αλλά το οργανωμένο αντιφασιστικό ταξικό κίνημα που μόνο του και με τους αγώνες του θα τελειώσει και με τις δύο αυτές μορφές έκφρασης της εκμεταλλευτικής φύσης του καπιταλισμού.

Στη φετινή ΔΕΘ, οφείλουμε να μην τσιμπήσουμε από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, να αναδείξουμε το ρόλο των Η.Π.Α. ως τιμώμενης χώρας και των εταιρειών που σέρνει από πίσω της, να παλέψουμε για τα πραγματικά προβλήματα που βιώνουμε, να κατεβούμε στο δρόμο για την τάξη μας και όχι για το έθνος τους, να τσακίσουμε το φασισμό αλλά και τις σοσιαλδημοκρατικές αυταπάτες.

ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΧΙ ΕΘΝΙΚΗ

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ, ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 8/9 18.00 ΚΑΜΑΡΑ

Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά

πηγή : https://anatolika.espivblogs.net/2018/09/04/k…


Κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης στην ανεξάρτητη ταξική διαδήλωση το Σάββατο 8/9, Καμάρα, 6μμ

Το προπαγανδιστικό πανηγύρι που στήνει στη ΔΕΘ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τη δήθεν «καθαρή έξοδο» δεν μπορεί να κρύψει ότι έχει υπογράψει με την τρόικα των ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ πως τα τρία Μνημόνια που υλοποίησε, οι εκατοντάδες εφαρμοστικοί νόμοι και τα προσυμφωνημένα μέτρα θα συνεχίζουν να βουλιάζουν στη φτώχεια, την ανεργία και τη μετανάστευση το λαό και τους εργαζόμενους. Μιλάνε για σώσιμο των συντάξεων που έχουν μειωθεί 23 φορές και θα μειωθούν πάλι λόγω νόμου Κατρούγκαλου. Μιλάνε για συμβάσεις όταν αυτές ούτε θα καθορίζουν το βασικό ούτε θα ισχύουν για όλους, ούτε θα γίνονται ελεύθερα λόγω του αντιαπεργιακού νόμου που η ίδια κυβέρνηση ψήφισε το Γενάρη του 2018. Μιλάνε για αυξήσεις του κατώτατου μισθού, αλλά είναι ψίχουλα που δεν αφορούν το σύνολο, ενώ είναι αδιάλλακτοι στο ρατσιστικό για τη νεολαία «υποκατώτατο» μισθό. Αυτό που ονομάζουν «ανάπτυξη» στηρίζεται στη φτηνή και μαύρη εργασία, την εργοδοτική ασυδοσία και την σκληρή εκμετάλλευση της εργατικής τάξης , στο τσάκισμα των δικαιωμάτων, τις ιδιωτικοποιήσεις του δημόσιου και φυσικού πλούτου, στο χτύπημα των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Δηλαδή στις σκληρές αναδιαρθρώσεις σε όφελος του κεφαλαίου για να φορτώσει το κόστος της καπιταλιστικής κρίσης στην εργαζόμενη πλειοψηφία. Την ίδια στιγμή οι ΝΔ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Λεβέντης που υπογράψανε και εφάρμοσαν δυο μνημόνια και ψήφισαν το τρίτο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όσο και να μιλάνε για τα μάτια του κόσμου για σκληρά μέτρα, δηλώνουν και δεσμεύονται πως θα τα εφαρμόσουν. Τα μέτρα των 3 μνημονίων, η θηλειά του χρέους στο λαιμό της κοινωνίας, είναι το πρόγραμμα του χρεοκοπημένου πολιτικού σκηνικού της ΕΕ και των εργοδοτών.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση κάνει «τιμώμενη χώρα» στη ΔΕΘ τον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ και διαφημίζει το δέσιμο της χώρας στη ΝΑΤΟική μηχανή του πολέμου, ελπίζοντας μερίδιο για το ελληνικό κεφάλαιο από τα κέρδη που θέλουν αρπάξουν οι αμερικάνικες κ.ά πολυεθνικές σε Βαλκάνια, Αν. Μεσόγειο, Μ. Ανατολή. Αυτό σημαίνει η υποστήριξη στην ΝΑΤΟική λύση για το όνομα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας με τη φιλοδοξία να γίνουν τα Βαλκάνια ενδοχώρα όπως λέει ο Κοτζιάς, σε ψίχουλα που αφήσουν οι αμερικάνικες πολυεθνικές ενέργειας από τα κέρδη του πετρελαίου των ΑΟΖ στοχεύει ο ανταγωνισμός ελληνικής και τουρκικής άρχουσας τάξης, αλλά και η συμμετοχή στον αντιδραστικό άξονα του πολέμου Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ- Αιγύπτου. Για τα κέρδη της ολιγαρχίας παίζουν με τη φωτιά και γίνονται συνένοχοι στην ιμπεριαλιστική επέμβαση που φέρνει πόλεμο και προσφυγιά.

Δεν ξεχνάμε ότι οι φασίστες και εθνικιστές στηρίζουν αυτή την αντιδραστική πολιτική και στήνουν το «κόμμα του πολέμου». Μιλάνε υποκριτικά για τη φτώχεια του λαού τη στιγμή που καμιά πολιτική του κεφαλαίου δεν αμφισβητείται από αυτούς, ειδικά οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις και κανένας εκπρόσωπος της πλουτοκρατίας δεν στοχοποιείται από τους φασίστες, παρά μόνο οι πρόσφυγες, οι μετανάστες και όσοι αγωνίζονται. Tην ίδια στιγμή προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τη λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβερνητική πολιτική και να τη στρέψουν σε ρατσιστική και μισαλλόδοξη κατεύθυνση, παρουσιάζοντας τους εαυτούς τους σαν δήθεν "αντικυβερνητικούς", ενώ είναι εκείνοι που επί της ουσίας αποτελούν τους "μπράβους" των συμφερόντων του κεφαλαίου. Οι φασίστες είναι εκείνοι που σπρώχνουν το λαό σε έναν εμφύλιο των φτωχών, χρησιμοποιώντας πότε την ονομασία της γειτονικής χώρας, ενώ είναι πιστοί στο ΝΑΤΟ που επιβάλλει τη σχετική συμφωνία, πότε την πατριδοκαπηλεία για να διασπάσουν τους εργαζόμενους και να συνεχίσει να βαθαίνει η εκμετάλλευση. Είναι ενδεικτικό ότι τους τελευταίους μήνες με μανδύα τα εθνικιστικά συλλαλητήρια για τη Μακεδονία έχουν πραγματοποιήσει μια σειρά από επικίνδυνες και δολοφονικές επιθέσεις σε καταλήψεις, όπως με το κάψιμο της Libertatia, αγωνιστές του κινήματος και μετανάστες, αποκαλύπτοντας την πραγματική τους ατζέντα.

Ταυτόχρονα, δεν θα είχαν δεχτεί τέτοια χτυπήματα τα δικαιώματα και οι ελευθερίες του λαού αν το συνδικαλιστικό κίνημα δεν είχε το εμπόδιο της αντι-κοινωνικής συμμαχίας των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ με τη οργανώσεις της εργοδοσίας και της άρχουσας τάξης. Αν ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός δεν υπονόμευαν συστηματικά τις προσπάθειες αγωνιστικής εργατικής αντίστασης.

Όμως τα ψέματα τέλειωσαν. Το σχέδιο για μια «φιλολαϊκή» κυβέρνηση που στα πλαίσια της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και της κυριαρχίας του κεφαλαίου χρεοκόπησε. Δεν μπορούν να σπαταληθούν αγωνιστικές δυνάμεις στην επανάληψη αυτής της αποτυχίας. Ούτε δικαιώνεται κανείς με τις διαπιστώσεις και τα συμπεράσματα. Είναι ώρα για μάχη και αγώνα για τις ζωές της λαϊκής κοινωνικής πλειοψηφίας. Τα κόμματα του επίσημου πολιτικού σκηνικού έχουν κάνει τα μνημόνια πρόγραμμά τους και την πληρωμή του ληστρικού χρέους με το αίμα των εργαζομένων τη μόνη σταθερή τους υπόσχεση. Μόνο οι λαϊκοί αγώνες έβαλαν φραγμό και εμπόδισαν μνημονιακά μέτρα. Μόνο το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα μπορούν να αποτελέσουν το αντίπαλο δέος στην άνοδο του φασισμού και του εθνικισμού, που μόνο στο σκοτάδι μπορούν να μας βυθίσουν, όπως άλλωστε έχει γίνει και στο παρελθόν. Εκεί βρίσκεται η ελπίδα, στον ασυμβίβαστο λαϊκό αγώνα, με καρδιά και πυρήνα το μαχόμενο εργατικό κίνημα, με σημαία τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας, με γραμμή αντίστασης, σύγκρουσης και ανατροπής με αυτή τη δολοφονική πολιτική και τους εκπροσώπους της. Με πρωτοπόρα ενωτική δύναμη τα πρωτοβάθμια σωματεία και τη δημοκρατία τους, μπορεί να ανοίξει ο δρόμος.

Για να γίνει αυτή η προοπτική δύναμη για το λαό και τους εργαζόμενους, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, το ξήλωμα των μνημονίων, τη διαγραφή του χρέους και την έξοδο από την ΕΕ και το ευρώ, χρειάζεται μια πλατιά, ενωτική αντικαπιταλιστική Αριστερά με ξεκάθαρες θέσεις και αυτό η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα το παλέψει με κάθε δύναμη. Για έναν κόσμο συμφιλίωσης και αντάμωσης των λαών, μακριά και πέρα από το ρατσισμό, τον εθνικισμό, το φασισμό. Για την διεθνιστική αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης στον κόσμο της δουλειάς, για να περάσει ο πλούτος και η εξουσία στα χέρια των εργαζομένων.

Όλοι στην ανεξάρτητη ταξική διαδήλωση το Σάββατο 8/9, Καμάρα, 6μμ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης

πηγή : https://antarsya.gr/node/4983


ΔΕΘ 2018: κανένας συμβιβασμός - καμιά ανοχή στην ακροδεξιά ανασυγκρότηση του κεφαλαίου

Στις 21 Αυγούστου η κυβέρνηση και το διεθνές κεφάλαιο πανηγύρισε το τέλος των μνημονίων για την ελληνική οικονομία. Δεκάδες υποστηρικτικά κείμενα γράφτηκαν στον εγχώριο και διεθνή τύπο για τις κυβερνήσεις που από το 2010 (με εξαίρεση το πρώτο εξάμηνο του 2015) στήριξαν τις πολιτικές λιτότητας και τρομακτικής επίθεσης του κεφαλαίου στα λαϊκά στρώματα που στοίχησαν σημαντικές κατακτήσεις του ταξικού κινήματος.

Όμως, όσο και να θέλουν, δεν μπορούν να αποκρύψουν τη βαθύτατη οικονομική και πολιτική κρίση που μαστίζει την παγκόσμια οικονομία. Ο ανοικτός οικονομικός πόλεμος μέσα από προστατευτικά μέτρα που κλιμακώνει η αμερικάνικη κυβέρνηση είναι μόνο το πρελούδιο για την κλιμάκωση των παγκόσμιων εχθροπραξιών που έρχονται στο μέλλον. Η λογιστική μετάθεση της εξόφλησης του βαρύτατου ελληνικού δημόσιου χρέους για μετά το 2060, είναι μια πολιτική κίνηση στήριξης και μόνο.

Η ανοικτή κρίση στη γειτονική Τουρκία δίνει ισχυρά μηνύματα προς τις αστικές τάξεις, αλλά πρέπει να αποτελέσει και «μάθημα» προς τις ταξικές δυνάμεις. Η τουρκική οικονομία, προφανώς, δεν βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση από την ελληνική. Σύμφωνα με τους οικονομολόγους όλων των αποχρώσεων, η Τουρκία έχει καλύτερη οικονομική βάση και μεγαλύτερη «επιφάνεια». Όμως, η τουρκική αστική τάξη επέλεξε το δρόμο της «συγκρουσιακής διαπραγμάτευσης» με το διεθνές κεφάλαιο ακολουθώντας μια γραμμή που η ελληνική αστική τάξη απέρριψε οριστικά το 2015.

Το πρώτο σημαντικό μάθημα για το ταξικό κίνημα είναι πως το ξέσπασμα της κρίσης (και όχι η αιτία της) αποτελεί κομμάτι ενός πολιτικού και οικονομικού ανταγωνισμού που τα διεθνή ιμπεριαλιστικά κέντρα την «μεταφέρουν» με στοχευμένες πολιτικές κινήσεις του μηχανισμού τους στους στρατηγικούς ή τακτικούς ανταγωνιστές τους. Το δεύτερο, όμως, μάθημα (και δεν είναι ήσσονος σημασίας) είναι πως δεν υπάρχει «εθνική» στρατηγική απέναντι στον ιμπεριαλισμό. Είτε με «αριστερή» κυβέρνηση (όπως στην Ελλάδα του 2015), είτε με δεξιά (όπως του Ερντογάν), δεν υπάρχει οικονομική στρατηγική «λίρας ή δραχμής» που να αντιμετωπίζει το διεθνές οικονομικό πόλεμο.

Με την κατάργηση της διεθνούς επιτήρησης λόγω του τέλους των μνημονίων, θα χρειαστεί μια ελληνική κυβέρνηση απόλυτα πειθαρχημένη που να μπορεί να αντισταθεί σε πολιτικές «κοινωνικού κράτους», να ετοιμάσει νέα δέσμη οικονομικής επίθεσης στα λαϊκά στρώματα, και να είναι έτοιμη να ξαναφέρει το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης σε περίπτωση επανεμφάνισης μαχητικού κινήματος στον νέο γύρο συντηρητικής επίθεσης.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε σε επιτυχία το μνημονιακό πρόγραμμα, δεν σημαίνει πως είναι έτοιμος να συγκροτήσει νέο κύμα οικονομικής και κοινωνικής επίθεσης στην εργατική τάξη και στη νεολαία. Για το διεθνές κεφάλαιο είναι απόλυτα απαραίτητο να δημιουργηθεί μια νέα πολιτική σκηνή, ικανή να φέρει σε πέρας τη νέα φάση. Η ύπαρξη ενός (ή πολλών μικρών αλλά υπαρκτών κοινοβουλευτικά) μαζικού ακροδεξιού σχήματος είναι κρίσιμος όρος, είτε για μια αυριανή συντηρητική κυβέρνηση, είτε για τη δημιουργία ενός ισχυρού ακροδεξιού πόλου που να κατοχυρώνει τη ρατσιστική και ακροδεξιά ατζέντα στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Η προσπάθεια συγκρότησης εθνικιστικής συγκέντρωσης ως κομμάτι της ενιαίας αντικυβερνητικής διαδήλωσης στην φετινή ΔΕΘ έρχεται ως συνέχεια στο παζλ της φετινής χρονιάς. Τα εθνικιστικά συλλαλητήρια για τη Μακεδονία που άνοιξε και σιγοντάρει η ΝΔ, η «δεξιά» απεργία της «Κοινωνικής Συμμαχίας» την περασμένη άνοιξη, η πρόβα τζενεράλε της Μυτιλήνης όπου ταξικές και ακροδεξιές οργανώσεις συγκρότησαν ενιαία αντικυβερνητική συγκέντρωση αλλά και η ακροδεξιά λαϊκίστικη προπαγάνδα πότε για την καταστροφή στο Μάτι και πότε για τις άδειες στον Κουφοντίνα έρχονται να προσπαθήσουν να συγκροτήσουν αργά αλλά σταθερά μια πολιτική ηγεμονία της ακροδεξιάς ατζέντας στον «αντικυβερνητικό αγώνα».

Οι δυνάμεις που αναφέρονται στο ταξικό εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα πρέπει να αναγνωρίσουν και να αποφύγουν την παγίδα που στρώνεται από τις δυνάμεις του κεφαλαίου. Δεν μπορεί να δοθεί κανένα συγχωροχάρτι, καμία ανοχή στους Μαρινάκηδες και Σαββίδηδες, στους μπάτσους και τους δικαστές, στους καναλάρχες και τους φασίστες, σε όλο δηλαδή το κοινωνικό και πολιτικό δυναμικό της ελληνικής αστικής τάξης που αποτελούν το βασικό πυρήνα που γύρω τους συγκροτείται το κράτος της ελληνικής αστικής τάξης. Η αποτυχία και η συνθηκολόγηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με αυτό το μπλοκ πρέπει να είναι οδηγός για τη συγκρότηση ενός διαφορετικού πόλου του εργατικού κινήματος.

Ο Τρίτος Πόλος του εργατικού κινήματος για να μπορεί να υλοποιηθεί χρειάζεται τη συγκρότησης ενός ταξικού προγράμματος ενάντια στις εθνολαϊκές υποχωρήσεις στην ακροδεξιά ατζέντα αλλά και ενάντια στον οικονομίστικο κινηματισμό. Για να μπορεί να υπάρξει χρειάζεται η αντιμετώπιση του βασικού ακροδεξιού αστικού μπλοκ από ένα διεθνιστικό, κομμουνιστικό πρόγραμμα που θα μπορέσει να συγκροτηθεί η εξεγερσιακή στρατηγική της εργατικής τάξης.

Η Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού θα συμμετέχει για πρώτη φορά στη διαδήλωση στη φετινή ΔΕΘ με συγκέντρωση το Σάββατο 8/9 στην Καμάρα στις 6μμ. Επίσης, καλεί σε σύσκεψη την Τρίτη 4/9 στις 7μμ στο κτίριο Γκίνη στο Πολυτεχνείο, ώστε να οργανωθεί μια πολιτική απάντηση στην προσπάθεια διείσδυσης της ακροδεξιάς στην ταξική αντικυβερνητική διαδήλωση της ΔΕΘ.

Αθήνα, 28 Αυγούστου 2018

Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

πηγή : https://ormantifa.wordpress.com/2018/08/28/δε…


Κάλεσμα της Λαϊκής Αντίστασης - Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας Θεσσαλονίκης για την διαδήλωση της ΔΕΘ 2018

Η ΛΑ-ΑΑΣ Θεσσαλονίκης, καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία και το λαό της πόλης να διαδηλώσουν μαζικά με αφορμή τα εγκαίνια της 83ης ΔΕΘ:

  • Ενάντια στην προκλητική αναγόρευση των Αμερικάνων ιμπεριαλιστικών φονιάδων σε «τιμώμενη χώρα» της ΔΕΘ, την ίδια στιγμή στιγμή που προωθούν τα ματωμένα σχέδια τους σε κάθε γωνιά του πλανήτη και μετατρέπουν τη χώρα μας σε ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο
  • Ενάντια στις αποπροσανατολιστικές εξαγγελίες της κυβέρνησης για τη δήθεν «έξοδο από τα μνημόνια» και την επερχόμενη «ανάπτυξη», που δεν σηματοδοτούν τίποτα άλλο από ένα νέο γύρο αντιλαϊκών-αντεργατικών μέτρων

  • Ενάντια στην παρουσία των φασιστικών-ακροδεξιών ομάδων, που προσπαθούν να εκτρέψουν την λαϊκή οργή από τους πραγματικούς εχθρούς, και να διοχετεύσουν στο λαό το ρατσιστικό τους δηλητήριο

Η ΛΑ-ΑΑΣ καλεί τους συναγωνιστές και φίλους της να εντείνουν την καμπάνια ενάντια στην παρουσία του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, καλώντας μαζικά στην Πολιτική Εκδήλωση της την Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη, 19.00 στην Καμάρα με τίτλο: «Ο ρόλος του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στην Ελλάδα και η ανάγκη ανάπτυξης του αντιπολεμικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος».

Η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία Θεσσαλονίκης καλεί σε Συγκέντρωση το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη, στις 18.00 στην Καμάρα και σε αντιιμπεριαλιστική-αντικυβερνητική διαδήλωση προς το χώρο της Έκθεσης.

πηγή : https://la-aas.blogspot.com/2018/08/2018.html


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ Δ.Ε.Θ. 2018

Σάββατο 8/9 | 18:00 | Καμάρα

Οι αφηγήσεις της κυριαρχίας που εκκινούν κάθε χρονιά από το συνεδριακό κέντρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης έχουν στο σύνολό τους την «υπόσχεση» ως βασικό συστατικό του πυρήνα τους. Μια υπόσχεση που επιχειρεί να άρει τους όποιους ανταγωνισμούς και αντιθέσεις και να εγκαθιδρύσει νέες κοινωνικές συναινέσεις, εξασφαλίζοντας έτσι πολιτικό χρόνο στους κυβερνώντες, συσφίγγοντας παράλληλα ακόμα περισσότερο τις σχέσεις μεταξύ κράτους και κεφαλαίου μέσω των συμφωνιών που συνάπτονται στο περιθώριο των συνεντεύξεων τύπου και των εμπορικών εκθέσεων.

Η φετινή υπόσχεση είναι αυτή της επιστροφής στην εποχή χωρίς την κρίση, καθώς το κυβερνητικό αφήγημα για ''τέλος των μνημονίων'' είναι το κεντρικό σύνθημα της φετινής Δ.Ε.Θ.. Τί, βέβαια, κι αν η εργασιακή επισφάλεια έχει μπει για τα καλά στις ζωές μας, παρέχοντας κάθε δυνατό όπλο στα αφεντικά να καταπατούν εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις χρόνων; Τί κι αν οι μισθοί και οι συντάξεις παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα σε σχέση με το υψηλό κόστος ζωής; Ή που η μνημονιακή επιτήρηση θα διατηρηθεί έως το 2060, καθιστώντας τις ζωές μας πλαστελίνη στα χέρια των τόσο των ντόπιων κυβερνήσεων όσο και των ''ευρωπαίων εταίρων'' στην περίπτωση που δεν πιάνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι;

Η εν λόγω επιστροφή έχει νοηματοδοτηθεί ως «η επιστροφή στην Ιθάκη». Μόνο που η συγκεκριμένη Ιθάκη, δεν είναι άλλη από την καπιταλιστική οργάνωση των κοινωνιών, τις σχέσεις εκμετάλλευσης, την λεηλασία ανθρώπων και φύσης με μόνο σκοπό το άνευ όρων κέρδος. Η εν λόγω επιστροφή σημαίνει και αυτόματα επιστροφή στο σύστημα και στις συνθήκες που έφερναν και φέρνουν κρίσεις (και το 2008 και το 1929 καπιταλισμό είχαμε) και που - για να αναπαραχθεί - ρημάζει όλο και πιο βίαια ζωές. Και σε αυτή του την προσπάθεια, ας μην ξεχνάμε ότι ανέκαθεν είναι χέρι-χέρι με τον φασισμό και τις μισάνθρωπες αντιλήψεις που τον ενσαρκώνουν, λειτουργώντας ως δεκανίκι του συστήματος, όταν ''τα πράγματα δυσκόλευαν'', μεταφέροντας την κοινωνική οργή από το ίδιο στον «άλλον», είτε σήμερα είναι μετανάστης είτε χθες λαοί γειτονικών χωρών είτε προχθές οι Εβραίοι κ.ο.κ..

Οι εν ελλάδει φασιστικές γκρούπες βρήκαν πάτημα μέσα στο περιβάλλον που δομούνταν από την ανασφάλεια και την πλήρη αποσάθρωση των καπιταλιστικών νοημάτων και των κυρίαρχων αφηγήσεων των τελευταίων δεκαετιών λόγω της κρίσης και αναδύθηκαν, με αποκορύφωμα τη σταδιακή εκλογική αποτύπωση στα ποσοστά της Χρυσής Αυγής ήδη από το 2010, ξερνώντας ρατσιστικό οχετό, στηρίζοντας πάντοτε τα συμφέροντα του κεφαλαίου στα εργασιακά ζητήματα, πραγματοποιώντας φιέστες, επιθέσεις και πογκρόμ μίσους, δολοφονώντας ανθρώπους που δεν ταίριαζαν στα καλούπια τους. Αυτές οι εθνικιστικές τάσεις/κόμμα(τα), λοιπόν, εξαιτίας της ενταξιακής τροχιάς της π.Γ.Δ.Μ. σε οικονομικές (Ευρωπαϊκή Ένωση) και στρατιωτικές (ΝΑΤΟ) συμμαχίες και της φιλοδοξίας της Ελλάδας να παίξει τον εθελόδουλο ρόλο του ρυθμιστή των Βαλκανίων, ως αποτέλεσμα των ενδοκαπιταλιστικών συγκρούσεων (ΗΠΑ-Ρωσίας) που στη γειτονιά μας μεταφράζονται σε «λύση του Μακεδονικού», για μια φορά ακόμα έχουν βγει στους δρόμους και εκμεταλλεύονται την αντίδραση μεγάλης μερίδας κόσμου στη χρήση του ονόματος Μακεδονία, που εν πολλοίς βασίζεται αφενός στην εθνικιστική/παραχαρακτική προσέγγιση της ιστορίας και των δυο εμπλεκόμενων χωρών και αφετέρου στον συναισθηματισμό. Με το όνομα λοιπόν ως φαινομενικό αίτημα συσπειρώνουν/προσηλυτίζουν κόσμο, υποβαθμίζοντας τις θεμελιώδεις ταξικές διαφορές οι οποίες οδηγούν συνεχώς σε αδιέξοδα, και σπέρνουν μίση τόσο ως προς τη γειτονική χώρα όσο και ως προς μετανάστες, κόσμο του αγώνα και κοινωνικούς χώρους, με αποκορύφωμα τον εμπρησμό της κατάληψης Libertatia στο συλλαλητήριο για το Μακεδονικό της 21ης Γενάρη στη Θεσσαλονίκη.

Η γενική αυτή κατάσταση αναβρασμού εντός και εκτός των συνόρων έχει προκαλέσει ακόμη έντονη αστάθεια στις σχέσεις μεταξύ των χωρών γειτονικών κρατών, με τη Ρωσία να υποδαυλίζει τους παραπάνω εθνικισμούς, ώστε να δυσχεραίνει τις επιδιώξεις των Η.Π.Α. στα Βαλκάνια, την Τουρκία να δέχεται εμπάργκο από τις Η.Π.Α. και απ' τη μεριά της να οξύνει τις ήδη πολωμένες σχέσεις με την Ελλάδα, και τις Η.Π.Α. να προσπαθούν να εδραιωθούν για τα καλά στη χώρα - τώρα που η Τουρκία έχει στραφεί προς τα ρωσικά συμφέροντα. Στο παραπάνω πλαίσιο οι Η.Π.Α. αποτελούν την τιμώμενη χώρα στη φετινή Δ.Ε.Θ., όπου, εκτός από την επικρότηση για τη συμφωνία των Πρεσπών, ώστε να κατευνάσουν τα πνεύματα και να πετύχουν το στόχο τους, δε διστάζουν να προβάλλουν τον καπιταλισμό σε όλο του το σαθρό ''μεγαλείο''. Και αυτή τη φορά ο εκθειασμός του κέρδους ως αυτοσκοπό έρχεται να νομιμοποιήσει στις συνειδήσεις όσων επισκεφτούν τη Δ.Ε.Θ. ακόμη και τον πόλεμο, με τη συμμετοχή στη διοργάνωση - εκτός από τον πάντα παρόν ελληνικό στρατό - του αμερικανικού κολοσσού Lockheed Martins, εταιρία η οποία παράγει πολεμικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένης της βόμβας τους που σκότωσε πολλά παιδιά και αμάχους στη Υεμένη.

Στην Ιθάκη, λοιπόν, του καπιταλισμού και του φασισμού δε θέλουμε να επιστρέψουμε. Δε θέλουμε να επιστρέψουμε, επειδή είναι ένα σύστημα ανισοτήτων, εκμετάλλευσης, αδικίας, καταστολής, πολέμου και ανελευθερίας. Αντιθέτως, επιλέγουμε να συνθέτουμε στιγμές αλληλεγγύης και συντροφικότητας στο εδώ και στο τώρα, ανοικτά, δημόσια και εδαφικοποιημένα εντός απελευθερωμένων χώρων, σε μία προσπάθεια εκ βάθρων διαφορετικής αξιακής και ηθικής οργάνωσης των ανθρώπινων κοινοτήτων τόσο μεταξύ τους όσο και ως προς το περιβάλλον. Επιχειρούμε να δομήσουμε σχέσεις και θεσμούς μακριά από το πλέγμα σχέσεων του καπιταλισμού, καθώς αυτός ως συνθήκη έχει οδηγήσει στην απάθεια, τον κανιβαλισμό και τη μη-συμμετοχή. Οριζόμαστε ως ίσοι μπροστά σε ίσους αμεσοδημοκρατικά, γιατί μόνο έτσι και ως τέτοιοι δημιουργούμε και πράττουμε - τόσο ατομικά όσο και συλλογικά - στο δρόμο της κοινωνικής αντεξουσίας.

Δεθ Μαυρο

Σχολείο - ελεύθερος κοινωνικός χώρος για τη μάθηση της ελευθερίας

πηγή : https://www.facebook.com/ekxsxoleio/


Το πολιτικό κάλεσμα του Φεστιβάλ Άμεσης Δημοκρατίας 2018

Το φετινό φεστιβάλ Άμεσης Δημοκρατίας πραγματοποιείται και πάλι στις 5,6 και 7 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη, στο πάρκο «Κήπου των Εποχών» της νέας παραλίας. Μέσα σε μια χρονιά όπου τον δημόσιο λόγο της Θεσσαλονίκης μονοπωλεί ένας εθνικός παροξυσμός αναφορικά με το όνομα της Μακεδονίας και ταυτόχρονα έχουν επιλεγεί οι Η.Π.Α. ως τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, εμείς από τη μεριά μας φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε ένα διαφορετικό κλίμα. Ένα κλίμα αλληλεγγύης και συνεργασίας, μεταξύ των λαών που έχουν πληγεί από τα σχέδια των ιμπεριαλιστικών και ολοκληρωτικών μηχανισμών από τη Μ. Ανατολή, ως τα ματωμένα Βαλκάνια τα οποία βυθίστηκαν στο σκοτάδι του εθνικισμού, ένα κλίμα ζύμωσης και διάδρασης των οικολογικών και κοινωνικών αγώνων από τη Zad μέχρι τους Σταγιάτες, το Καστέλι και την Ήπειρο και φυσικά έναν τόπο συνάντησης όλων εκείνων των ανθρώπων που πάλεψαν και παλεύουν ενάντια στον εθνικισμό και το φασισμό, σε όλες τις εκφάνσεις του, από τη Γερμανία μέχρι τον Πειραιά.

Το φετινό φεστιβάλ Άμεσης Δημοκρατίας για μας, δεν αποτελεί απλώς άλλο ένα πολιτικό και πολιτιστικό φεστιβάλ, αλλά αποτελεί μια προσπάθεια να αναμετρηθούμε με τον ελληνικό εθνικισμό, ο οποίος από τον Φλεβάρη και τα συλλαλητήρια που άφησαν πίσω τους τα αποκαΐδια της Libertatia, βρίσκεται σε μια συνεχή έξαρση. Είναι ένα στοίχημα για την ίδια την πόλη της Θεσσαλονίκης και έχει να κάνει με το αν θα καταφέρουν τελικά οι κοινωνικές δυνάμεις της αντίστασης να δημιουργήσουν ένα διαφορετικό κλίμα από το ασφυκτικό, που θα επιχειρήσουν να επιβάλλουν οι μισαλλόδοξοι εθνικιστές εκείνες τις ημέρες. Το φετινό φεστιβάλ μέσα σ'αυτό το κλίμα, είναι ένα ανοικτό προσκλητήριο σε άτομα και συλλογικότητες για να υπερασπίσουμε τους κοινωνικούς αγώνες των καταπιεσμένων, που όποτε σήκωσαν το ανάστημά τους στην ιστορία αυτής της πόλης, βρίσκονταν αντιμέτωποι με το πιο σκοτεινό πρόσωπο των μηχανισμών του κράτους και του διαπλεκόμενου λαϊκισμού των θεσμικών του εκπροσώπων. Είναι ένα ανοικτό προσκλητήριο για να ανοίξουμε ένα ακόμα παράθυρο ενάντια στη νύχτα της ανάθεσης, της σύγχυσης και του εθνικισμού.Είναι η αναμέτρηση του κόσμου της ελευθερίας και της αλληλεγγύης με τον κόσμο του μίσους, που υποδαυλίζει και μεθοδεύει ο εθνικισμός.

Από την Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη λοιπόν, το Φεστιβάλ Άμεσης Δημοκρατίας θα βρίσκεται στον «Κήπο των Εποχών» της νέας παραλίας με ένα γεμάτο πολιτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα. Το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη καλούμε σε αντιφασιστική - αντιεθνικιστική πορεία, με προσυγκέντρωση στην Καμάρα, στις 18.00.

Φεστιβάλ Άμεσης Δημοκρατίας

πηγή : https://www.facebook.com/festdd/


Ό, τι πολεμήσαμε είναι ακόμα εδώ! - Ανακοίνωση και καλέσματα της ΑΠΟ σχετικά με τη φετινή ΔΕΘ

Ό, τι πολεμήσαμε είναι ακόμα εδώ!

Ανακοίνωση της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης σχετικά με τη φετινή ΔΕΘ

Η διοργάνωση της ετήσιας φιέστας του κράτους και των αφεντικών στη Θεσσαλονίκη αποτελεί διαχρονικά το πεδίο εκδήλωσης των πολιτικών και οικονομικών εξαγγελιών της εκάστοτε πολιτικής διαχείρισης. Εξαγγελίες που σχετίζονται με τις βασικές αιχμές πάνω στις οποίες θα κινηθεί η επίθεση των κυρίαρχων για το επόμενο διάστημα και διαμορφώνουν το πλαίσιο επιβολής νέων επαχθέστερων όρων εκμετάλλευσης και καταπίεσης.

Στην παρούσα χρονική συγκυρία, και χωρίς ακόμα να έχουν καλά-καλά σβήσει οι φλόγες του πρόσφατου κρατικού-καπιταλιστικού εγκλήματος των καταστροφικών πυργαγιών στην Αττική που δημιούργησαν μια εκατόμβη νεκρών, η ΔΕΘ επιχειρείται να ταυτιστεί από την πλευρά της κυβέρνησης με την έξοδο από τα μνημόνια, το πέρασμα στην περίοδο της ανάπτυξης, την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας και την επιστροφή στην «κανονικότητα» του κρατικού-καπιταλιστικού τρόπου οργάνωσης της ζωής. Τα παραπάνω εντάσσονται στην προσπάθεια της κυβέρνησης να παρουσιάσει το μέχρι τώρα έργο της ως επιτυχημένο και φιλολαϊκό, εμφανιζόμενη ως η μόνη εγγυήτρια δύναμη για την πορεία της χώρας (με προοδευτικό πρόσημο κιόλας, απέναντι στη δεξιά και στην ακροδεξιά εναλλακτική). Ωστόσο, στην πραγματικότητα, η φετινή ΔΕΘ σηματοδοτεί την είσοδο σε ένα νέο γύρο αντικοινωνικής επίθεσης από την πλευρά του κράτους και των αφεντικών. Από το βήμα της, ο πρωθυπουργός θα αναγγείλει την έναρξη μιας νέας καμουφλαρισμένης επίθεσης, που αυτή τη φορά πραγματοποιείται στο όνομα της ανάπτυξης και της εξόδου στις αγορές. Τα μνημονιακά μέτρα και οι εφαρμοστικοί τους νόμοι των προηγούμενων χρόνων που πλέον αποτελούν πάγιους και διαρκείς νόμους του κράτους, οι πολιτικές και οικονομικές ελίτ που συνεχίζουν να διαφεντεύουν τη χώρα και η συμφωνία τους με το ελληνικό κράτος για περαιτέρω όξυνση της κρατικής και καπιταλιστικής επίθεσης σε βάθος δεκαετιών, η συνέχιση της επιτροπείας από υπερεθνικούς μηχανισμούς και η προσήλωση στην ικανοποίηση υψηλών οικονομικών στόχων προμηνύουν το πέρασμα σε αυτή τη νέα φάση επικαιροποιημένης λεηλασίας και αφαίμαξης του κοινωνικού πλούτου, ολοένα και πιο βίαιης φτωχοποίησης της κοινωνικής βάσης και απρόσκοπτης καταστροφής του φυσικού κόσμου.

Ακόμα, η διατύπωση ενός πλαισίου παροχολογίας και υποσχέσεων προς εκείνα τα τμήματα του πληθυσμού που χτυπήθηκαν περισσότερο όλο το προηγούμενο διάστημα, αποσκοπεί στην καλλιέργεια νέων ψεύτικων ελπίδων μέσα από το αναμάσημα των ίδιων, δήθεν φιλολαϊκων, παραμυθιών εκ μέρους της κυβέρνησης. Άλλωστε, η παρούσα πολιτική διαχείριση έχει πλειστάκις αποδείξει την ικανότητα της να δημιουργεί ψευδαισθήσεις εξωραϊσμού του υπάρχοντος συστήματος, εξασθενώντας και απονευρώνοντας τις ταξικές και κοινωνικές αντιστάσεις και υλοποιώντας στη συνέχεια το σύνολο των εγκληματικών και αντικοινωνικών πολιτικών του κράτους και του κεφαλαίου. Αποτελεί σήμερα τον πιο αξιόπιστο και αποτελεσματικό διαχειριστή και εκφραστή των συμφερόντων του κράτους και της άρχουσας τάξης, καθώς οι πάγιες στοχεύσεις για την κρατική και καπιταλιστική αναδιάρθρωση υπηρετούνται πιστά. Έτσι, σε αντίθεση με τα όσα ήδη εξαγγέλλονται από κυβερνητικές πηγές, η όξυνση της φτώχειας και της εξαθλίωσης, η λεηλασία και καταστροφή του φυσικού κόσμου και των τοπικών κοινωνιών, ο εγκλεισμός προσφύγων και μεταναστών σε άθλιες συνθήκες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, η πριμοδότηση των φασιστικών συμμοριών, η κρατική καταστολή και η βιομηχανία διώξεων ενάντια σε όσους αγωνίζονται αναμένεται να συνεχιστούν με ακόμα μεγαλύτερη ένταση το επόμενο διάστημα καθώς συνιστούν βασικά σημεία της συνολικής επίθεσης του κράτους και των αφεντικών.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι στη φετινή ΔΕΘ παρευρίσκονται ως τιμώμενη χώρα οι Η.Π.Α. και οι επιχειρήσεις τους. Ένα ακόμα δείγμα επικύρωσης και διεύρυνσης των σχέσεων του ελληνικού και αμερικάνικου κράτους και επιβεβαίωσης της πρόσδεσης του ελληνικού κράτους και κεφαλαίου στο μπλοκ συμφερόντων της κυρίαρχης διεθνούς πολιτικο-οικονομικής ελίτ, ηγέτιδα δύναμη της οποίας είναι το κράτος των Η.Π.Α. Είχαν προηγηθεί η επίσκεψη Ομπάμα στην Ελλάδα, η επίσκεψη Τσίπρα στην Αμερική, οι εξαγγελίες για δημιουργία νέων νατοϊκών βάσεων στη χώρα, η αναβάθμιση του ρόλου του ελληνικού κράτους στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου μέσω της συγκρότησης του άξονα Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου - Ισραήλ κ.α. Με ιδεολογικό όχημα τον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας», το κράτος των Η.Π.Α. επιχείρησε και πέτυχε την εξάπλωση της δύναμης του γενικεύοντας την επίθεση στους φτωχούς και τους απόκληρους σε πλανητικό επίπεδο. Μια επίθεση που διεξάγεται με αυξανόμενη ένταση από την πλευρά των διεθνών πολιτικο-οικονομικών ελίτ, αναπόσπαστο μέρος των οποίων είναι και το ελληνικό κράτος. Κοινή τους επιδίωξη είναι η διατήρηση της εξουσιαστικής οργάνωσης των κοινωνιών, η όξυνση των συνθηκών της σύγχρονης σκλαβιάς, η απονεύρωση και η καταστολή των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων, καθώς και η εδραίωση της πρωτοκαθεδρίας του δυτικού μπλοκ κυριαρχίας στο πεδίο των οξυμένων διεθνών πολιτικών ανταγωνισμών.

Κατ'αυτόν τον τρόπο, η επανεμφάνιση του «Μακεδονικού» ζητήματος τους τελευταίους μήνες προέκυψε ακριβώς ως μια ακόμα ευκαιρία επιβεβαίωσης της υπαγωγής του ελληνικού κράτους στο άρμα του διεθνούς μπλοκ κυριαρχίας επιχειρώντας να επιλύσει ένα κράμα διαφόρων εξουσιαστικών αναγκών. Από τη μια, η αστική τάξη της χώρας επιθυμεί διακαώς το βάθεμα των σχέσεων με τους παραδοσιακούς συμμάχους της, δηλαδή τον Ευρωατλαντικό άξονα, ειδικά σε μια περίοδο όπως η σημερινή, όπου η γεωπολιτική ρευστότητα που πηγάζει από τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή, αλλά και σε άλλα μέτωπα. Από την άλλη, η ένταξη του μακεδονικού κράτους στο μπλοκ της ΕΕ και του ΝΑΤΟ εξυπηρετεί τη βασική επιδίωξη διεύρυνσης της επιρροής των παγκόσμιων κυρίαρχων στην νευραλγική περιοχή των δυτικών Βαλκανίων.

Παράλληλα, ως «εθνικό ζήτημα» δεκαετιών, το «Μακεδονικό» αποτελεί πεδίο συσπείρωσης για δυνάμεις που επιθυμούν να επιβάλλουν πολιτικά την εθνικιστική ατζέντα διάφορων κρατικών και παρακρατικών παραγόντων. Το εύρος τους είναι αρκετά μεγάλο συμπεριλαμβάνοντας συλλόγους, κομματικούς μηχανισμούς της Νέας Δημοκρατίας και των συγκυβερνώντων με το ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, εκκλησιαστικές οργανώσεις, μέχρι τη ναζιστική Χρυσή Αυγή και φασιστικές ομάδες κρούσης. Το νέο «όραμα» του εγχώριου φασισμού συγκροτείται στην απόπειρα να χωνευτούν οι μικρές ναζιστικές γκρούπες από κοινού με την κοινή μήτρα τους, τη Χρυσή Αυγή, σε ένα «μαζικό» εθνικιστικό ζόφο, με δήθεν «αντικυβερνητικά» χαρακτηριστικά που εδράζουν την ανάπτυξη τους, όχι βέβαια στο ταξικό πεδίο και απέναντι στους καταπιεστές αυτού του κόσμου, αλλά στην ενεργοποίηση των πιο συντηρητικών και αντιδραστικών κοινωνικών αντανακλαστικών.

Σε αυτό το πλαίσιο προσπάθειας των ντόπιων φασιστών να εδραιωθούν κοινωνικά ως «αντισυστημική» δύναμη εντάσσονται και τα εθνικιστικά συλλαλητήρια που προγραμματίζονται ενόψει της ΔΕΘ σε συνέχεια των αντίστοιχων που έγιναν μερικούς μήνες πριν με αποτέλεσμα τον εμπρησμό της κατάληψης Libertatia από μια γκρούπα φασιστών που έδρασαν από κοινού με χούλιγκανς ποδοσφαιρικής ομάδας, με δεδομένη την αστυνομική κάλυψη. Συγκεντρώσεις βγαλμένες από τις πιο μαύρες σελίδες της ανθρώπινης ιστορίας, οι οποίες «προετοιμάζουν» και προεικονίζουν τη ζοφερή προοπτική των εμπόλεμων κοινωνιών όπου οι πληβείοι θα πρέπει να ταυτίζονται ιδεολογικά με τις κρατικές πολεμικές μηχανές και να αλληλοσπαράσσονται.

Την ίδια ώρα, τα εθνικιστικά συλλαλητήρια αυτών των ημερών αποτελούν και το "αριστερό'' άλλοθι της κυβέρνησης, που πλασάρεται ως η μοναδική δύναμη που αντιστέκεται στον εθνικισμό, επιχειρώντας να αποκρύψει τις εγκληματικές κοινωνικές και αντεργατικές πολιτικές που υλοποίησε και υλοποιεί, προσπαθώντας παράλληλα να νομιμοποιηθεί κοινωνικά χρησιμοποιώντας τον μπαμπούλα της ακροδεξιάς κυβέρνησης σε μια ενδεχόμενη πτώση της.

Ενάντια σε παλιά και νέα μνημόνια, ενάντια σε κάθε προσπάθεια ανανέωσης της κοινωνικής νομιμοποίησης της επίθεσης των κυρίαρχων. Ενάντια στη φτώχεια και την εξαθλίωση, την τρομοκρατία και την καταστολή, τον εθνικισμό και τον κοινωνικό εκφασισμό, τον πόλεμο, τον φασισμό και τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό. Να οικοδομήσουμε ένα πλατύ και διεθνές μέτωπο αγώνα και αντιστάσεων. Να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις εστίες κοινωνικού/ταξικού αγώνα και να συμβάλλουμε στο μπόλιασμά τους με το σπέρμα της συνολικής αμφισβήτησης του συστήματος εκμετάλλευσης και καταπίεσης.

Συνεχίζουμε αγωνιστικά, μαχητικά και από τα κάτω, όπου επιχειρείται να σηκώσει κεφάλι το εθνικιστικό μπλοκ και ο φασιστικός οχετός που το συνοδεύει. Στέλνουμε μήνυμα διεθνιστικής αλληλεγγύης στους συντρόφους μας στα Βαλκάνια και διεθνώς. Μόνο η ενδυνάμωση των κοινών μας αγώνων μπορεί να σαρώσει τη φασιστική απειλή.

Απέναντι στην επίθεση του παρηκμασμένου εξουσιαστικού κόσμου και τη δυστοπία του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, όπου η μεγάλη πλειοψηφία εξαθλιώνεται και υποτάσσεται, μόνη προοπτική είναι η ταξική και διεθνιστική αλληλεγγύη μεταξύ των λαών, η οργανωμένη αντεπίθεση των εκμεταλλευόμενων τάξεων και η ανατροπή του κόσμου του καπιταλισμού και του κράτους και η δημιουργία μια κοινωνίας ευημερίας, ισότητας, ειρήνης και δικαιοσύνης, χωρίς εκμετάλλευση, διακρατικούς πολέμους και αποπροσανατολιστικούς ανταγωνισμούς.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΕΛΑΣΗ

ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ,

ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

  • ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΔΕΘ: ΣΑΒΒΑΤΟ 8/9, 18.00 ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ
  • ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΠΛΟΚΟ: ΚΥΡΙΑΚΗ 9/9, 11.00 ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση | Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

apo.squathost.com

πηγή : http://apo.squathost.com/ό-τι-πολεμήσαμε-είνα…


Αντιφασιστικη - Αντιεθνικιστική Πορεία

πηγή : email που λάβαμε στις 3 Σεπτέμβριος 00h


Κάθε χρόνο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το κεφάλαιο, μέσω του πολιτικού του προσωπικού, θέτει τους όρους διαβίωσης των εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων, των από τα κάτω. Κάθε χρόνο ο πρωθυπουργός έρχεται -με λύπη πάντα (!)- να ανακοινώσει τα νέα βήματα της ολομέτωπης επίθεσης κράτους και κεφαλαίου στα εργατικά συμφέροντα και τα κοινωνικά κεκτημένα. Κάθε χρόνο υπόσχεται με στόμφο ότι τα μέτρα είναι τα τελευταία.

Φέτος, σε αμιγώς δημαγωγικό επίπεδο, ο πρωθυπουργός της χώρας πρόκειται να επιδείξει επισήμως το νέο επικοινωνιακό εφεύρημα που σκαρφίστηκε η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - ΑΝ.ΕΛ, την περίφημη "έξοδο από τα μνημόνια", ευελπιστώντας μ' αυτόν τον τρόπο ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να ανανεώσει τη θητεία του στους κρατικούς θώκους μέσα από την προσπάθεια ανάσυρσης του προκυβερνητικού σοσιαλδημοκρατικού προφίλ του κόμματος, έστω και με λόγια του αέρα. Όλο αυτό το κατασκεύασμα, εκτός από κυνικό, είναι και εξαιρετικά εύθραυστο. Πολύ απλά, διότι αναιρείται από την ίδια την υλική πραγματικότητα της ταξικής υποτίμησης των από τα κάτω, η οποία εντείνεται αδιάλειπτα τα τελευταία 8 χρόνια. Τα νέα μέτρα λιτότητας μπορεί να μην αποκαλούνται, από δω και μπρος, "μνημόνια", αλλά θα συνεχίζουν να εντείνουν τη ληστρική μεταβίβαση του πλούτου από τη βάση προς την κορυφή της κοινωνικής πυραμίδας. Η καπιταλιστική βαρβαρότητα εξαπλώνεται σαν το πυκνό σκοτάδι, καταδικάζοντας στην ανέχεια και την υποτέλεια, εις το διηνεκές μάλιστα, τους από τα κάτω. Η διεθνής δημοσιονομική εποπτεία πρόκειται να συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι το 2060. Η επιτήρηση δεν πρόκειται να λήξει προτού εξοφληθεί το 75% του δημόσιου χρέους, κάτι που συνεπάγεται αιματηρά πλεονάσματα που πρόκειται να επωμιστεί εξ' ολοκλήρου στις πλάτες της η ίδια η εργατική τάξη. Επιπλέον, η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας ή πιο απλά οι ιδιωτικοποιήσεις θα κρατήσουν μέσω του Υπερταμείου ως το 2114. Ούτε ένας από τους 700 μνημονιακούς νόμους που έχουν ψηφιστεί δεν έχει ανακληθεί και καταργηθεί, ούτε μία από τις 60.000 μνημονιακές διατάξεις, ούτε μία από τις 300.000 υπουργικές και εφαρμοστικές μνημονιακές αποφάσεις. Ας μην ξεχνάμε πάντως πως όλα τα μέτρα λιτότητας των τελευταίων ετών τα έχουν ψηφίσει και με τα δύο χέρια και άλλοι επίδοξοι διεκδικητές της κυβερνητικής κουτάλας, που ανταγωνίζονται μεταξύ τους για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου.

Τα μνημόνια όχι μόνο δεν έφυγαν, αλλά η πραγματικότητα, που ζούμε μέσα στη δίνη της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης υπερσυσσώρευσης, επιβάλλει τη διαμόρφωση μιας κατάστασης επιβολής ενός συνεχούς μνημονίου, εντείνοντας την εκμετάλλευση της εργασίας και τη λεηλασία του φυσικού πλούτου με σκοπό τα όλο και μεγαλύτερα κέρδη για τα αφεντικά μας. Τον Ιούνιο ψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία το "Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019-2022", με στόχο την εξασφάλιση πλεονασμάτων ύψους 42 δις ευρώ ως το 2022 (3,56% του ΑΕΠ για το 2018, 3,96% για το 2019, 4,15% για το 2020, 4,53% για το 2021 και 5,19% για το 2022). Κατά το χρονικό διάστημα 2018-2022 οι άμεσοι φόροι πρόκειται να αυξηθούν κατά 6,1%, ενώ οι έμμεσοι φόροι πρόκειται να αυξάνονται ετησίως κατά 1,3%. Κατά την ίδια περίοδο οι συντάξεις θα περικοπούν συνολικά κατά 12 δις ευρώ (2,882 δις το 2019, 2,967 δις το 2020, 3,115 δις το 2021 και 2,918 δις το 2022). Οι περικοπές των λεγόμενων προσωπικών διαφορών στις επικουρικές συντάξεις θα ανέρχονται στα 232 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Από τις 20/1/2020 το αφορολόγητο πρόκειται να μειωθεί από 8636 στα 5686 ευρώ, μην αφήνοντας σε χλωρό κλαρί ακόμα και τα πιο υπο-αμειβόμενα τμήματα της τάξης μας. Η "Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε." (Υπερταμείο), που αποτελεί τον διαχειριστή όλων των συμμετοχών και των περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου, έχει τεθεί ως υποθήκη στους δανειστές, ώστε να εξοφλήσει ως και 25 δις από το δάνειο των 86 δις ευρώ που πήρε το ελληνικό κράτος το 2015 από τον ESM (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας), εφόσον το ελληνικό δημόσιο δεν μπορέσει να εξοφλήσει το ποσό. Ως αναμενόμενο, η αποπληρωμή του απαιτούμενου από τον ESM ποσού συνεπάγεται έναν νέο κύκλο ιδιωτικοποιήσεων. Τέλος, οι πλειστηριασμοί θα επεκταθούν και σε οφειλές προς το δημόσιο, ενώ με αλλαγές του πτωχευτικού δικαίου, ανοίγει ο δρόμος για την παράδοση των κόκκινων δανείων στα κερδοσκοπικά funds και αίρεται η προστασία της πρώτης κατοικίας, μαζί με μια σειρά προστατευτικών διατάξεων για τους οφειλέτες. Από την άλλη, μην τηρώντας ούτε τα προσχήματα, οι τράπεζες πρόκειται να ανακεφαλαιοποιηθούν με ενισχύσεις ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Στη φετινή ΔΕΘ τιμώμενη χώρα είναι οι Η.Π.Α.. Πώς αλλιώς θα μπορούσε, άλλωστε, να επικυρωθεί για άλλη μια φορά, η βαθύτερη πρόσδεση του ελληνικού κράτους στο ΝΑΤΟ και στα προγράμματα οικονομικής στήριξης (στήριξης της ντόπιας αστικής τάξης στην πραγματικότητα) του ΔΝΤ, όπου και στους δύο οργανισμούς οι Η.Π.Α. αποτελούν την πλέον σημαίνουσα και κραταιά δύναμη; Η Ελλάδα βρίσκεται δεύτερη στην κατάταξη των ΝΑΤΟϊκών χωρών με τις μεγαλύτερες στρατιωτικές δαπάνες αναλογικά με το ΑΕΠ τους. Ετησίως υπολογίζεται πως οι στρατιωτικές δαπάνες της Ελλάδας φτάνουν το 2,4% του ΑΕΠ της (ξεπερνώντας το όριο του 2% που έχει θέσει η Συμμαχία σε σύνοδό της το 2006), ποσοστό που μεταφράζεται σε 4,5 δις δολάρια. Τα έξοδα για τις εξοπλιστικές δαπάνες βρίσκονται στην κορυφή των προτεραιοτήτων του κρατικού προϋπολογισμού, τη στιγμή που η κοινωνική πλειοψηφία εξοντώνεται από τις πολιτικές λιτότητας που υπαγορεύουν τα μνημόνια. Ως μέλος του ΝΑΤΟ και ως οργανικό κομμάτι του άρματος του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού, στο ελληνικό κράτος έχει υποδειχθεί ο ρόλος του τοποτηρητή (δεύτερου τη τάξει μετά το Ισραήλ) των αντίστοιχων συμφερόντων στην Ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια. Αυτό όμως σημαίνει πως, έστω και επικουρικά, το ελληνικό κράτος θα έχει την εμπλοκή του, στο βαθμό που του αναλογεί, στους γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς και τις πολεμικές συρράξεις που συμμετέχουν οι πάτρωνές του. Είναι βέβαιο, πάντως, πως η εγχώρια αστική τάξη θα επιδιώξει να λάβει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι γίνεται από την πίτα που μοιράζεται στη γειτονιά της. Αυτή τη στιγμή, η ντόπια αστική τάξη επιζητεί την ανάδειξη της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο της Ανατολικής Μεσογείου και δίαυλο για τη μεταφορά φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι ΝΑΤΟϊκοί σχεδιασμοί επιδιώκουν να «φυτέψουν» στρατιωτικές βάσεις στην ελλαδική επικράτεια, προετοιμάζοντας την αναβάθμιση των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο. Παράλληλα η στρατιωτικοποίηση των ΝΑΤΟϊκών χωρών αποτελεί και μία κίνηση επίδειξης ισχύος, ώστε να τρίξουν τα δόντια στον ρωσικό παράγοντα, ο οποίος αποτελεί τον βασικότερο αντίπαλο των Η.Π.Α. από τον άξονα των BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική). Η αστάθεια των σχέσεων Η.Π.Α.-Τουρκίας (πρόσφατα μάλιστα η Τουρκία ανακοίνωσε πως η βάση του Ιντσιρλίκ θα παύσει να εξυπηρετεί το ΝΑΤΟ) αναβαθμίζει τη γεωστρατηγική σημασία της Ελλάδας για το ΝΑΤΟ, διότι το ΝΑΤΟ καλείται πλέον να βρει νέα σημεία για τις στρατιωτικές του δραστηριότητες. Η αεροπορική βάση της Ανδραβίδας (στην οποία πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2018 η πολεμική άσκηση "Ηνίοχος") και η αντίστοιχη του Άραξου (υπάρχει πιθανότητα επανεγκατάστασης πυρηνικών) πρόκειται να αναβαθμιστούν. Στη Λάρισα πρόκειται να δημιουργηθεί βάση με drones, ενώ στην Αλεξανδρούπολη προβλέπεται η κατασκευή βάσης ελικοπτέρων. Για τη Σύρο, ο ΝΑΤΟϊκός σχεδιασμός ορίζει τη μετατροπή του λιμανιού της Ερμούπολης σε στρατηγικό σημείο, όπου θα επισκευάζονται και θα ανεφοδιάζονται τα πλοία του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού. Στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελλάδα, ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ δήλωσε ότι τα ναυπηγεία στο Νεώριο Σύρου πρέπει να αγοραστούν από επιχείρηση που να ανήκει σε κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ, γι' αυτό άλλωστε υπάρχει και το σχετικό ενδιαφέρον από τις Η.Π.Α.. Ταυτόχρονα, γίνονται συζητήσεις για την ανακατασκευή του λιμανιού της Ερμούπολης, ώστε να είναι δυνατή η πρόσδεση μεγάλων πλοίων των ενόπλων δυνάμεων των Η.Π.Α.. Τέλος, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας απηύθυνε πρόταση στην αμερικανική πρεσβεία για την προώθηση του έργου κατασκευής ενός μεγάλου ελικοδρομίου σε μια επίπεδη νησίδα πλησίον της Καλύμνου, που θα εξυπηρετεί τη στάθμευση και τον ανεφοδιασμό αμερικανικών ελικοπτέρων. Είναι πλέον σαφές με τον πιο έκδηλο τρόπο πως το ελληνικό κράτος παρέχει απλόχερα εκδούλευση στις υποδείξεις που υπαγορεύουν οι πολεμικοί σχεδιασμοί των Η.Π.Α. και του ΝΑΤΟ, με τη χώρα να καθίσταται επί της ουσίας ένα ορμητήριο των πολεμικών επεμβάσεων του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού.

Αυτό που διαχωρίζει τη φετινή ΔΕΘ από τις προηγούμενες, είναι σίγουρα η επικείμενη μαζική εμφάνιση του εθνικού κορμού στον δρόμο, με αφορμή το ονοματολογικό ζήτημα της γειτονικής χώρας, τη στιγμή που η Δημοκρατία της Μακεδονίας προ-ετοιμάζεται να ενταχτεί προσεχώς στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στις τάξεις αυτού του ομολογουμένως ετερογενούς εθνικιστικού πλήθους, έχει βρει την ευκαιρία να φωλιάσει μια διακριτή και οργανωμένη μερίδα φασιστών, αναμένοντας την άντληση πολιτικού κεφαλαίου από όλες αυτές τις μαζώξεις, στις οποίες έχουν καταφέρει να επιβάλλουν το πολιτικό τους πλαίσιο. Η αλήθεια είναι ότι η αναθέρμανση του μακεδονικού ζητήματος αποτέλεσε μια σπάνια ευκαιρία για κάθε λογής εθνικιστικό και φασιστικό κατακάθι να πάρει μια θέση στον δημόσιο λόγο και να προσπαθήσει να προωθήσει τα δολοφονικά πολιτικά του σχέδια. Τα εθνικιστικά συλλαλητήρια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα εξυπηρέτησαν αυτόν ακριβώς τον σκοπό. Έγινε φανερό και στους πλέον αφελείς, ότι ο υποτιθέμενα α-κομμάτιστος και α-πολίτικος χαρακτήρας του συλλαλητηρίου, που διαφημίστηκε με τόση επιμέλεια από τα ΜΜΕ, ήταν απλώς μια προβιά που από κάτω της κρύφτηκε το θηρίο -και όπως αποδείχτηκε, δε του πήρε πολύ να νιώσει σίγουρο και να φανερώσει το πραγματικό του πρόσωπο. Κάπως έτσι, οι χρήσιμοι ηλίθιοι μετατράπηκαν σε επικίνδυνους ηλίθιους. Είναι προφανές πως αρκετές τάσεις του ακροδεξιού κι εθνικιστικού χώρου θεωρούν πως ήρθε η ώρα για ένα κοινοβουλευτικό κόμμα της ακροδεξιάς πέρα από τη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή. Επίσης προφανές είναι όμως πως από το ιδεολόγημα της εθνικής ενότητας, που αποβλέπει στην ενστάλαξη της συμφιλίωσης με την ταξική και κοινωνική ανισότητα και καταπίεση, δεν ωφελούνται μόνο αυτοί οι κύκλοι αλλά σχεδόν το σύνολο της κυριαρχίας, καθώς η εξάπλωση του εθνικιστικού δηλητηρίου κατακερματίζει την κοινωνική βάση και την αποπροσανατολίζει από τα πραγματικά της προβλήματα και συμφέροντα, ειδικά σε περιόδους καπιταλιστικής κρίσης.

Η απόληξη της συνολικής κίνησης του εθνικού κορμού και των φασιστών μπροστάρηδών του μέχρι στιγμής έχει καταγράψει επιθέσεις σε χώρους αγώνα (εμπρησμός κατάληψης Libertatia, επιθέσεις στον Ε.Κ.Χ. Σχολείο, στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός, σε οπαδούς και παίκτες της αυτοοργανωμένης ποδοσφαιρικής ομάδας της Προοδευτικής Τούμπας, στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ), βεβηλώσεις του Μνημείου του Ολοκαυτώματος των Εβραίων και του Εβραϊκού νεκροταφείου και επιθέσεις σε μετανάστες. Μπορούμε να διαπιστώσουμε, πλέον, ξεκάθαρα πως ο οργανωμένος πυρήνας αυτών των συλλαλητηρίων αποτελεί την επιτομή της μαύρης αντίδρασης, ειδικά αν συνυπολογίσουμε τις αντισημιτικές ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί, τη σοβινιστική-φυλετιστική ρητορική που διατυμπανίζουν, μπολιάζοντάς την απλόχερα με θεωρίες συνωμοσίας, αλλά και τα απροκάλυπτα φασιστικά αντι-αναρχικά και αντικομμουνιστικά συνθήματα που φωνάζουν. Όλα αυτά απλώς συμπληρώνουν το συνολικό φασιστικό (κατά συνέπεια άσπονδο εχθρό των προλεταριακών μαζών) προφίλ της οργανωμένης προμετωπίδας των συλλαλητηρίων, που προσπαθεί να ριζώσει στη δημόσια σφαίρα. Αξίζει πάντως να αναφερθεί πως αρωγοί στο θέριεμα του εθνικισμού, όπως αυτός διαμορφώνεται από τα συλλαλητήρια για το μακεδονικό ζήτημα, αποτελούν μεταξύ άλλων αστικά κόμματα που αντιπολιτεύονται ψάχνοντας για ψήφους στους κόλπους ενός συντηρητικού-αντιδραστικού κοινού, η εκκλησία, ο ρωσικός παράγοντας (βλ. χρηματισμό ακροδεξιών και μητροπολιτών από Ρώσους διπλωμάτες) και διάφορα κομμάτια της ντόπιας αστικής τάξης, επιβεβαιώνοντας, έτσι, πως από όλη αυτήν την υπόθεση οι μόνοι πραγματικά κερδισμένοι πρόκειται να είναι τα κράτη και το κεφάλαιο και από τις δυο πλευρές των συνόρων.

Στη φετινή ΔΕΘ είναι επιτακτική η ανάγκη να στήσουμε συλλογικά αναχώματα ταξικής αντίστασης απέναντι σε όλες τις επιθετικές αιχμές του αστικού στρατοπέδου: την κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα, τον πόλεμο και τον φασισμό. Οι καταπιεσμένοι και εκμεταλλευόμενοι, σε όποια μεριά του χάρτη και αν βρισκόμαστε, δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα μεταξύ μας. Οφείλουμε να αντιληφθούμε την κοινότητα των ταξικών μας συμφερόντων και με βάση αυτή να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας απέναντι σε όσους μας καταπιέζουν και ζουν από τον μόχθο μας. Δεν πρόκειται να πολεμήσουμε για τα συμφέροντα των ντόπιων και διεθνών αφεντικών, δεν πρόκειται να πολεμήσουμε για καμία πατρίδα, ούτε να στρέψουμε τις κάννες των όπλων προς τους προλετάριους των άλλων χωρών, από τους οποίους προσπαθούν να μας χωρίσουν με κάθε τεχνητό μέσο οι κυρίαρχοι, επιστρατεύοντας κάθε διαθέσιμο διαλύτη της ταξικής συνείδησης (έθνος, σύνορα, θρησκεία). Σε περίπτωση πολέμου το παγκόσμιο προλεταριάτο θα είναι αυτό που θα αναγκαστεί να κινήσει τις πολεμικές μηχανές των καπιταλιστών πληρώνοντας το τίμημα με ζωές ανθρώπων της τάξης μας. Σήμερα, είναι απαραίτητη η συγκρότηση ενός αντιπολεμικού κινήματος στη βάση της διεθνιστικής, ταξικής αλληλεγγύης.

Αναγνωρίζουμε πως στην παρούσα φάση οι κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις είναι αναιμικές και αναντίστοιχες των περιστάσεων. Μπορούμε σίγουρα να αναζητήσουμε τις αιτίες για την υποχώρηση αυτή στην απόσπαση της κοινωνικής συναίνεσης από τον ρεφορμισμό του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., στην μικρο-αστική νοοτροπία της ανάθεσης και της προσήλωσης στον κοινοβουλευτισμό, στη διαταξική υποχώρηση που συνιστά το αφήγημα της εθνικής ενότητας, αλλά και στις αδυναμίες του ίδιου του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού, καθώς και του ευρύτερου εργατικού κινήματος. Αυτό που σίγουρα δεν μπορούμε να δεχτούμε ως αναρχικοί, είναι το «τέλος της ιστορίας», την οριστική επικράτηση της οικονομίας της αγοράς, τον θρίαμβο του καπιταλισμού, που προπαγανδίζουν οι καθεστωτικές φωνές του αστισμού με κάθε ευκαιρία, όπως και τα πολεμικά σφαγεία που ετοιμάζουν οι κυρίαρχοι, αλλά και τον φασισμό που έρπει, καθώς τον καλεί ως εφεδρική δύναμη του καπιταλισμού η ίδια η άρχουσα τάξη.

Οφείλουμε, λοιπόν, στο εδώ και στο τώρα να αλλάξουμε τους συσχετισμούς ισχύος στη μαινόμενη κοινωνική και ταξική σύγκρουση. Η συνολική απάντησή μας στην εντεινόμενη κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα, στους πολεμικούς σχεδιασμούς των κυρίαρχων και τη φασιστική απειλή, πρέπει να είναι η παγκόσμια κοινωνική επανάσταση με σκοπό την αποδέσμευση των υποτελών στρωμάτων από τον βραχνά της κρατικής εξουσίας και της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης της ανθρώπινης εργασίας. Συλλογικά και ακηδεμόνευτα να αγωνιστούμε, λοιπόν, για τις ανάγκες των καταπιεσμένων και εκμεταλλευόμενων, για την ακρατική και αταξική κοινωνία.

ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΑ, ΤΑΞΙΚΑ ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ, ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

ΔΕ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΜΑΣ - ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ

ΠΟΡΕΙΑ:

ΣΑΒΒΑΤΟ 8/9

18:00, ΚΑΜΑΡΑ

Αναρχική Ομοσπονδία

anarchist-federation.gr

anarexchist-feexderation@riseup.exnet

twitter: twitter.com/anarchistfedGr

fb: facebook.com/anarxikiomospondia2015

Youtube: Αναρχική Ομοσπονδία


«Επιτροπή Αγώνα Θεσ/νίκης»: Όλοι στην πορεία της ΔΕΘ, Σάββατο 8/9

Κάλεσμα της «Επιτροπής Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού» για συμμετοχή στη πορεία της ΔΕΘ, Σάββατο 8 Σεπτέμβρη, στη Καμάρα.

Να φύγει η εταιρεία και να μην έρθει άλλη! Άμεση απαλλαγή των διωκόμενων αγωνιστών!

Σάββατο 8 Σεπτέμβρη στις 6:00 μ.μ. στη Καμάρα


Όλοι και όλες στην κινητοποίηση της ΔΕΘ!

Σάββατο 8 Σεπτέμβρη στις 6μ.μ. στην Καμάρα!

Κάλεσμα της Εργατικής Λέσχης Κοζάνης για κινητοποίηση στη ΔΕΘ

Σελίδα ανοιχτής συζήτησης για το παρελθόν παρόν και μέλλον της Ταξικής Πάλης

kokinokamini.blogspot.com

πηγή : https://www.facebook.com/ErgatikiLesxiKozanis…


ΤΟ «ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ» ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΒΑΝΑΥΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΕΕ - ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ

Με τις πρόσφατες εξαγγελίες της Κυβέρνησης εγκαινιάστηκε η εποχή του μεταμνημονιακού μύθου, ένα μύθο που θα ακούσουμε ξανά και ξανά να αναπαράγεται από τα κυβερνητικά φερέφωνα ενόψει των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Πόσο πολύ μπορεί να διαρκέσει, όμως, ένα ψέμα ή μια απάτη όταν δεν συνοδεύεται από εικόνες κοινωνικής ευημερίας; Για την Κυβέρνηση η μακροημέρευση της θητείας της, η «έξοδος από τα μνημόνια», οι άριστες σχέσεις με τα ευρωπαϊκά επιτροπάτα και τις ιμπεριαλιστικές υπερδυνάμεις είναι δείγμα της επιτυχίας της… για τους εργαζόμενους και την κοινωνική πλειοψηφία όμως όλα αυτά μεταφράζονται σε ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων αγαθών και φυσικού πλούτου, στη μαύρη ανάπτυξη των εξορύξεων και των ΧΥΤΑ, στο πετσόκομμα των συντάξεων, σε ακόμη πιο βάρβαρη εργασιακή εκμετάλλευση, μισθούς πείνας, διαλυμένες εργασιακές σχέσεις, πετσόκομμα εναπομεινάντων εργατικών δικαιώματα και κεκτημένων.

Τα μνημόνια μας λένε ότι τελείωσαν… όμως οι εφαρμοστικοί νόμοι και τα προσυμφωνημένα μέτρα που ψηφίστηκαν τόσα χρόνια είναι ακόμη εδώ και κρέμονται σαν θηλιά πάνω από τα κεφαλιά μας. Τα βλέπουμε και τα ζούμε κάθε μέρα με τους συναδέλφους μας κάτω των 25 που αμείβονται με τον υποκατώτατο, τα βλέπουμε και τα ζούμε σε όλα τα επιδόματα που καταργήθηκαν και δεν παίρνουμε πλέον, στις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις που υπογράφαμε και εξαερώθηκαν μετά το 2012, στα εξαντλητικά ωράρια, την κυριακάτικη εργασία, τις αυξανόμενες απαιτήσεις και τα βίτσια των αφεντικών μας που καλοέμαθαν στα χρόνια της κρίσης και της απύθμενης δεξαμενής των ανέργων και μας θέλουν όλο και πιο γρήγορους στη δουλειά, όλο και πιο πειθήνιους, όλο και πιο φθηνούς.

Οι κυβερνητικές επιτυχίες δεν τελειώνουν εδώ, αλλά συνεχίζονται πέρα από τα μνημόνια… τη στιγμή που «τιμώμενη χώρα» στη ΔΕΘ είναι το κράτος δολοφόνος, οι ΗΠΑ. Σωρεία ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, βομβαρδισμοί αμάχων, εξαφάνιση ολόκληρων πόλεων και περιοχών από το χάρτη, εκατομμύρια κατατρεγμένων προσφύγων, είναι λίγα από τα αρκετά κατορθώματα της ΝΑΤΟικής μηχανής πολέμου, στην οποία η Κυβέρνηση θα αποτίσει φόρο τιμής. Το καλό παιδί του ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και των Βαλκανίων δεν θα μπορούσε να κάνει αλλιώς. Πώς θα λυθεί άλλωστε το ζήτημα του ονόματος στην άλλη πλευρά των συνόρων, ή το ζήτημα των ΑΟΖ στην άλλη πλευρά του Αιγαίου χωρίς τη συμμαχία με την ΝΑΤΟική υπεροπλία. Σύμμαχος των πολέμων και των βομβαρδισμών η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν αρκείται στην καταστροφή του ελληνικού λαού αλλά προσφέρει γη και ύδωρ ώστε να θεριέψει και να επεκταθεί ο δολοφονικός ιμπεριαλισμός των ΗΠΑ.

Απέναντι σε όλα αυτά ο «κύριος θεσμός εκπροσώπησης των συμφερόντων μας», η ΓΣΕΕ, προτάσσει τα συμφέροντα της εργοδοσίας, την φοροελάφρυνση των επιχειρήσεων, την ανάγκη οικονομικής κίνησης στις αγορές, την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας και προσπαθεί να μας πείσει ότι το συμφέρον μας ως εργαζόμενοι είναι ταυτόσημο με αυτό των αφεντικών μας, των μνημονιακών ρυθμίσεων, της πολιτικής ατζέντας Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Όλος αυτός ο ορυμαγδός πρέπει να σταματήσει και η δύναμη των εργαζομένων είναι η μόνη που μπορεί να το επιβάλει. Γι' αυτό το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη δεν θα τους αφήσουμε ήσυχους και ανενόχλητους να κοκορεύονται τις επιτυχίες τους, νομίζοντας πως κι εμείς συναινούμε στο έγκλημα. Να είμαστε στο δρόμο μαζί με τα εργατικά σωματεία, τους άνεργους, τους φοιτητές κόντρα στην Κυβέρνηση, τους τιμώμενους συμμάχους της και την Κοινωνική Συμμαχία. Κόντρα όμως και στους λογής - λογής φασίστες που προστρέχουν να μας πείσουν ότι αυτό που μας καίει είναι το Όνομα, η Ιστορία, η Φυλή και το Έθνος μας και όχι ο οικονομικός στραγγαλισμός που μας επιβάλλουν Κυβέρνηση - ΕΕ - Εργοδοσία και προσπαθούν να στρέψουν την αγανάκτησή μας απέναντι στους γειτονικούς λαούς ή τους αδύναμους και κατατρεγμένους των πολέμων και όχι απέναντι σε αυτούς που γεννούν και θρέφουν τους πολέμους και την εκμετάλλευση.

Συνάδελφε, η αγανάκτηση και η δυσαρέσκεια μας περισσεύει, το ίδιο και το άγχος. Για να καλυτερέψουμε όμως τη ζωή μας και την εργασιακή μας καθημερινότητα, να ανατρέψουμε τις πολιτικές που μας κάνουν φτωχότερους, άνεργους ή μετανάστες και μας εξαθλιώνουν, για να διεκδικήσουμε συλλογικές συμβάσεις εργασίας και επαναφορά των επιδομάτων και των μισθών που μας έκοψαν, για να μη δουλεύουμε σπαστά, εξαντλητικά κυλιόμενα ή κυριακάτικα, για να ξεριζώσουμε πραγματικά τα μνημόνια κι όσους τα ψήφισαν ή τα στηρίζουν, χρειάζεται να γεννηθεί να αναπτυχθεί και να ριζώσει ξανά μια άλλη λογική μέσα στους εργασιακούς χώρους. Αυτή που κάθε εργαζόμενος θα είναι και μέλος του σωματείου του, θα αντιστρατεύεται τον ατομισμό ή την απάθεια και θα συσπειρώνεται απέναντι στα σχέδια της εργοδοσίας μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους του. Αυτή της διεκδίκησης και της υπεράσπισης των εργατικών δικαιωμάτων και όχι της σιωπής και της συναίνεσης απέναντι στην Εργοδοσία. Αυτή ενός ανασυγκροτημένου εργατικού κινήματος που θα συγκρουστεί με την Κυβέρνηση και τους μηχανισμούς που τη στηρίζουν. Ο φόβος πρέπει να σπάσει κι ο δρόμος για μια άλλη προοπτική να ανοιχτεί.

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ, ΚΑΜΑΡΑ 18.00

IMGP0917

πηγή : https://embargostoemporio.wordpress.com/2018/…


πηγή : email που λάβαμε στις 5 Σεπτέμβριος 01h


ΠΟΡΕΙΑ Δ.Ε.Θ

από black block

Δέν έχουμε να πούμε κάτι για το κείμενο της πορείας, καθως ολοι ξέρουμε που μας έχουν οδηγηση ολοι αυτοι που μας κυβερναν.. Όλοι/ες 18:00 στην καμάρα για να συγκεντροθούμε, ΓΙΑ ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΜΑΥΡΟ ΜΠΛΟΚΟ, ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΘΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΣΤΟΥς ΔΡΟΜΟΥΣ..

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/76353/


Αυτή η πολιτική η αντιλαική δεν παιρνει διορθώσεις αλλά ανατροπή!

Κάτω η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Έξω οι ιμπεριαλιστές και το ΝΑΤΟ από τη χώρα.

ΟΛΟΙ στην αντικυβερνητική - αντιιμπεριαλιστική πορεία της ΔΕΘ 8/9 στις 18:00 στην ΚΑΜΑΡΑ.

1 άτομο, στέκεται και κείμενο

πηγή : https://www.facebook.com/asynexeiastorouthsis…


ΠΟΡΕΙΑ Δ.Ε.Θ Κάλεσμα Αυτονομων Αναρχικών

από Αυτόνομοι αναρχικοί

Μαζί με το black block, πανεπιστίμιο/καμάρα ... Πολεμάμε απέναντι σε ένα κράτος που μας θέλει Συνένοχους στις οργανωμένες τρομοκρατικές τους και Εγκληματικές τους πολιτικές αξίες. Η εποχή που ζούμε είναι ύποπτη και οι καιροί που έρχονται ύπουλοι. Είναι ανατριχιαστικά όσα γίνονται καθημερινά από αυτό το κράτος,μέσα σε αυτή την θλιβερή κοινωνία. Κι αν δεν μπορούμε να ανατρέψουμε αυτή την απαίσια κοινωνική κατάσταση όπως θα έπρεπε και θα άρμοζε, τουλάχιστον να μην καταντήσουμε συνένοχοι της. Δεν υπάρχει στην εποχή μας το δεν ήξερα. Όλοι ξέρουν κι ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες που του αναλογούν..Σε μια εποχή όπου άνθρωποι αυτοκτονούν από τα χρέη, που σε κάθε γωνία υπάρχει κι ένας άστεγος, οι εξουσιαστές έχουν το θράσος να υποστηρίζουν δημόσια οτι η ιδέα των εξεγερμένων μαζών μοιάζει εξωπραγματική.Ας φροντίσουμε να δείξουμε στο κράτος,Πως κάθε αγώνας είναι αγώνας όλων των καταπιεσμένων που τολμούν να εξεγερθούν και να επαναστατήσουν...

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/76370/


Κάλεσμα στην πορεία της Δ.Ε.Θ. / Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών Πάτρας.

Αδιαμεσολάβητοι, μαχητικοί κοινωνικοί και ταξικοί

αγώνες, ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο.

Η ΔΕΘ είναι μια ετήσια εμπορική εκθεσιακή εκδήλωση που έχει ως στόχο την ανάπτυξη και τη σύσφιξη "φιλικών" δεσμών μεταξύ των λαών , την προβολή της ελληνικής παραγωγής και την προώθηση του ελληνικού τουρισμού . Η ανάπτυξη που προβάλλεται φυσικά από τη ΔΕΘ αναφέρεται αποκλειστικά σε αυτούς που κατέχουν το κεφάλαιο και τους ισχυρούς αυτού του κόσμου καθώς οι απο τα κάτω θα γευτούν την ακόμα εκτενέστερη υποβάθμιση της ζωής τους είτε αφορά την εργασία, τις σχέσεις ή το περιβάλλον. Το κράτος ως θεσμός εξ ορισμού εξυπηρετεί τα συμφέροντα αυτής της τάξης, της τάξης των εξουσιαστών και των καταπιεστών.

Στην φετινή ΔΕΘ είναι τιμώμενη χώρα οι Η.Π.Α. που θέλουν σταθερούς συμμάχους στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή. Έτσι αναγνωρίζουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ προκαλώντας αιματηρές επιπτώσεις για τους Παλαιστίνιους και απαιτούν της επίλυση του 'Μακεδονικού' ώστε να ενταχθεί η Μακεδονία στο ΝΑΤΟ. Η παρουσία αυτή λοιπόν των Η.Π.Α. αποτελεί ουσιαστικά την επιβράβευση της ελληνικής κυβέρνησης για τη στάση και τη συμβολή της ως εγγυήτριας δύναμης στην ευρύτερη περιοχή Βαλκανίων και Μεσογείου για να προασπιστούν και να προωθηθούν τα υπερεθνικά καπιταλιστικά συμφέροντα.

Η παρούσα κυβέρνηση λύνει λοιπόν το 'Μακεδονικό ζήτημα', κερδίζει την εύνοια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, ενώ ταυτόχρονα αυτοπαρουσιάζεται ως ο σωτήρας που βγάζει την Ελλάδα από τα μνημόνια και την κρίση και προσπαθεί να δημιουργήσει ένα κοινωνικό κράτος δικαίου, εικονικά μόνο εφόσον συνεχίζει να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των αφεντικών . Είναι η υποτιθέμενη εγγυήτρια της κοινωνικής ισορροπίας , καθώς προωθεί τη δημοκρατία απέναντι στα "δύο άκρα". Παράλληλα, στο πολιτικό σκηνικό, ο πατριωτικός/εθνικιστικός λόγος ξαναφουντώνει καθημερινά, με τη ρητορική του να έχει τόσο δεξιά όσο και αριστερή απόχρωση, δημιουργείται ο χώρος τα φασιστικά μορφώματα να οξύνουν την παρουσία και τη δράση τους, αλλά και συνολικά να παρατηρούμε στη βάση των παραπάνω μεγάλες πολιτικές διεργασίες και ανακατατάξεις, καθώς βλέπουμε νέα μορφώματα να ξεπηδούν, ιδιαίτερα από τα δεξιά, (καινούργιο πατριωτικό κόμμα Καμμένου -Μπαλτάκου ) και συνολικά τον δημόσιο λόγο και την καθημερινή ατζέντα να μετατοπίζονται προς όλο και πιο συντηρητικό έδαφος.

Ο πατριωτισμός/εθνικισμός με αιχμή του δόρατος στην παρούσα συγκυρία το "Μακεδονικό", χρησιμοποιείται για ακόμη μια φορά ώστε να φανατιστεί η κοινωνία διαταξικά γύρω από τα εθνικά ιδεώδη. Η έννοια του εθνικού συμφέροντος όμως δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια προσπάθεια να ενωθούν καταπιεστές και καταπιεζόμενοι απέναντι σε έναν φαντασιακό κοινό εχθρό, τον 'εχθρό της πατρίδας' και να αποπροσανατολιστούν οι πραγματικές αιτίες της εκμετάλλευσης και λεηλασίας των ζωών μας, δημιουργώντας έναν φρούδο αγώνα που βαπτίζεται εθνικός διαιωνίζοντας έτσι την ιεραρχία, τους πολέμους, την φτώχεια, την εκμετάλλευση. Παρατηρούμε λοιπόν ότι ο καπιταλισμός θα ήταν αδύνατον να επιβιώσει χωρίς τις αφαιρετικές, όπως χρησιμοποιούνται, έννοιες της δημοκρατίας και της ελευθερίας από την μια και την έννοια του εθνικού κορμού και τον φασισμό από την άλλη, ο οποίος αναπαράγεται από τις ίδιες τις καπιταλιστικές σχέσεις, την εξουσία και τον ανταγωνισμό σαν κοινωνική σχέση/συμπεριφορά.

Ο πραγματικός κίνδυνος λοιπόν είναι ο οποιοσδήποτε μηχανισμός παράγει μίσος μεταξύ των ανθρώπων, είναι τα συμφέροντα των τραπεζών , των επενδυτών και των λοιπών κεφαλαιοκρατών καθώς και όλα τα κόμματα που λειτουργούν ως υπηρέτες της εκμετάλλευσής μας αυτής . Όλοι οι παραπάνω, αυτό που επιθυμούν επί της ουσίας είναι να διαιωνίσουν τον υπάρχον κόσμο λεηλατώντας το φυσικό περιβάλλον με τα σχέδια ανάπτυξης όπως τα αιολικά πάρκα, οι εξορύξεις πετρελαίου, τα βιοκαύσιμα και ούτω καθ'εξής, να συνεχίσουν την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, τις ανταγωνιστικές σχέσεις και την διαρκή υποβάθμιση των εργασιακών σχέσεων και συνθηκών ζωής, φτωχοποιώντας πληθυσμούς. Εμάς αυτός ο κόσμος δεν μας ενέχει, επιλέγουμε την ζωή αντί για τον θάνατο και πιστεύουμε ότι ο μόνος αγώνας που έχει νόημα να διεξαχθεί είναι ο ταξικός/διεθνιστικός, μέσω της αλληλεγγύης μεταξύ των ανθρώπων. Και για όλα τα παραπάνω επιλέγουμε να σταθούμε απέναντι σε κάθε αφήγημα, σοσιαλδημοκρατικό ή εθνικιστικό που επιδιώκει την διαιώνιση του καπιταλιστικού κόσμου της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης, των πολέμων, της φτώχιας, της λεηλασίας του φυσικού κόσμου, να παλέψουμε για έναν κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης, ελευθερίας, για την ατομική και συλλογική απελευθέρωση.

Ο αγώνας ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο είναι

αγώνας για ζωή ενάντια στην εξαθλίωση, τους

πολέμους και την εκμετάλλευση.

Καμία πατρίδα δε μας ενώνει,

κανένα όνομα δε μας χωρίζει.

Πορεία Σάββατο 8/9, 18:00, Καμάρα

Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών Πάτρας

Κάθε Δευτέρα 19.00 στο Παράρτημα

asapexatras@esexpiv.net/asapatras.espivblogs.net

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1590969/


Παρεμβάσεις για την προπαγάνδιση της αντικρατικής-αντικαπιταλιστικής πορείας ενόψη των εγκαινίων της ΔΕΘ

Τις προηγούμενες μέρες πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις με στράτσα, πανό και σπρέι στην πόλη της Θεσσαλονίκης, στο αμερικάνικο κολέγιο Ανατόλια και στο εργοστάσιο της Coca Cola (όμιλος αμερικανικών συμφερόντων) για την προπαγάνδιση της αντικρατικής-αντικαπιταλιστικής πορείας ενόψη των εγκαινίων της ΔΕΘ

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

(ΕΝΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, ΒΙΑΙΗ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ, ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ)

Με όχημα το κυβερνητικό τέχνασμα περί ξεπεράσματος της κρίσης, εξόδου από τα μνημόνια και οικονομικών φοροελαφρύνσεων, ο Σύριζα έρχεται στην 83η ΔΕΘ για να ανανεώσει ακόμα μια φορά και με τον πιό φαιδρό τρόπο, την εμπιστοσύνη του στα μάτια της κοινωνίας, να σκεπάσει τα αίσχη που έχει κάνει όλο αυτό το διάστημα σε βάρος της και να υπεκφύγει των ευθυνών του ακόμα και για την τελευταία τραγωδία που βιώσαμε όλοι στο Μάτι.

Με όραμα την αιματοβαμμένη στρατηγική της ανάπτυξης το κυβερνητικό επιτελείο μαζί με μεγαλοβιομήχανους και επιφανή στελέχη της οικονομικής ελίτ, έρχεται για να χαράξει τη νέα στρατηγική υποβάθμισης, εκμετάλλευσης και λεηλασίας των ζωών μας.

Όλα αυτά σε μια περίοδο ψυχροπολεμικών εντάσεων και διακρατικών ανταγωνισμών που οδηγούν σε συνεχή πολεμική προετοιμασία και στρατιωτική ισχυροποίηση των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ, κατεύθυνση την οποία θα ενισχύσει η παρουσία πολιτικοοικονομικών στελεχών των ΗΠΑ, ως τιμώμενης χώρας στη φετινή ΔΕΘ.

ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ

(ΕΝΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ, ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΣΜΟΥ, ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ)

Αυτός ο κόσμος εκμετάλλευσης και καταπίεσης, που χτίζει ο κρατισμός και ο καπιταλισμός, δεν εξανθρωπίζεται ούτε βελτιώνεται. Ένας νέος κόσμος ισότητας και αλληλεγγύης, αυτοδιάθεσης και ελευθερίας, μπορεί να οικοδομηθεί μόνο μέσα από τα συντρίμμια του σήμερα. Μέσα από την αδιάλλακτη σύγκρουση με κάθε εξουσία και τους εκφραστές της.

Να επιτεθούμε στους θεσμούς και τις δομές του κράτους και του κεφαλαίου. Να προσβάλλουμε κάθε απόπειρα σύναψης συμμαχικών σχέσεων εμπορικού, στρατιωτικού ή πολιτικού ενδιαφέροντος. Να κοινωνικοποιήσουμε την αναγκαιότητα του αγώνα μέσα από τις τάξεις του αναρχικού και ευρύτερου ελευθεριακού κινήματος, που θα αναστείλλει τις εγκληματικές στρατηγικές της εξουσίας πάνω στις ζωές των εκμεταλλευόμενων. Ο κόσμος δεν αλλάζει με προσευχές.

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΚΡΑΤΗ, ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ

ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ 8-9, 18:00 ΚΑΜΑΡΑ

Κατάληψη Terra Incognita

πηγή : http://terraincognita.squat.gr/2018/09/06/πρα…


ΣΑΚΤΑ: Στήριξη-πλαισίωση του αναρχικού καλέσματος για την πορεία στη ΔΕΘ

Η ''ΜΕΤΑΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ'' ΑΦΗΓΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ & ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ & ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ

Σε λίγες μέρες, από το βήμα της Δ.Ε.Θ., ο πρωθυπουργός θα εξαγγείλει και θα προσπαθήσει να κάνει πιστευτό το αφήγημα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για το δήθεν τέλος των μνημονίων και την επόμενη μέρα στη ''μεταμνημονιακή'' Ελλάδα. Το παραμύθι του τέλους της οικονομικής λιτότητας και της αντιλαϊκής πολιτικής καθώς και τα λίγα ψίχουλα που θα τάξει στις πληττόμενες κοινωνικές τάξεις είναι το πρώτο αφήγημα το οποίο η παρούσα διαχείριση θα προβάλλει έντονα την επόμενη περίοδο και αυτό με το οποίο θα κατέλθει στις επόμενες εκλογές. Το δεύτερο αφήγημα είναι το δήθεν δημοκρατικό μέτωπο που συγκροτείται με πυρήνα τον Σύριζα ενάντια στον εθνικισμό και την ακροδεξιά.

Ολόκληρη όμως η μνημονιακή περίοδος των τελευταίων χρόνων δεν αποτελεί απλώς και μόνο μια προσπάθεια του κεφαλαίου να διαχειριστεί την κρίση του. Πολύ περισσότερο, αυτό το οποίο έχουν συμπυκνώσει και θα συνεχίσουν να συμπυκνώνουν τα μνημόνια, οι εφαρμοστικοί νόμοι, η διεθνής οικονομική επιτήρηση κλπ, δεν είναι τίποτε άλλο παρά η βίαιη αναδιάρθρωση των δομών του κεφαλαίου με σκοπό τη μετακύλιση της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες των από τα κάτω, όχι ως μια εξαίρεση από την κανονικότητα αλλά ως η επιβεβλημένη κανονικότητα. Τα αντικοινωνικά και αντεργατικά οικονομικά μέτρα, η μείωση των κοινωνικών δαπανών, η γενικευμένη αφαίμαξη λαϊκών εισοδημάτων και οι όποιες παροχές - ψίχουλα για τη διαχείριση της επίσημης φτώχειας, μέτρα που έχουν παρθεί εδώ και μια οκταετία, θα συνεχίζουν για πολύ καιρό ακόμα, διότι ο δρόμος της καπιταλιστικής ανάπτυξης περνά κατ' ανάγκη μέσα από τη συνεχιζόμενη επίθεση ενάντια στους από τα κάτω της κοινωνίας.

Ας έχουν τα χειμαζόμενα κοινωνικά στρώματα ξεκάθαρο πως στη λεγόμενη ''μεταμνημονιακή'' περίοδο όχι μόνο δεν πρέπει να αναμένουν κάποια ουσιαστική οικονομική ελάφρυνση, αλλά αντιθέτως όλοι εμείς οι σύγχρονοι πληβείοι θα βιώσουμε νέες επιβαρύνσεις. Το υποτιθέμενο τέλος των μνημονίων συνοδεύεται από την ανάγκη για πελώρια και μακροχρόνια ''πρωτογενή πλεονάσματα'' κι ως εκ τούτου και από την ασφυκτική επιτήρηση και έγκριση της πορείας των ''μεταρρυθμίσεων'' από τους ''θεσμούς'', τη μείωση του αφορολόγητου, των κοινωνικών παροχών και των δαπανών για την υγεία, την επιτάχυνση των πλειστηριασμών, τον ελάχιστο μισθό και τη μείωση επίσης των συντάξεων.

Οφείλουμε εδώ να διευκρινίσουμε πως η παρούσα διαχείριση παίζει - καθαρά για εκλογικούς λόγους - με πολύ επιδέξιο τρόπο το χαρτί της επαναδιαπραγμάτευσης ορισμένων μνημονιακών ρυθμίσεων. Αυτό που επιθυμούν είναι να πετύχουν μιαν αναβολή στην εφαρμογή της ήδη ψηφισμένης ρύθμισης για την εκ νέου μείωση των συντάξεων που θα εφαρμοστεί από 1/1/19. Μόνο και μόνο, για να κάνουν εκλογές αξιοποιώντας την αναβολή αυτή ως το αφήγημα για το τέλος των μνημονίων προσδοκώντας σε εκλογικά οφέλη.

Πέραν όμως της προπαγάνδας της εκάστοτε κρατικής διαχείρισης του καπιταλισμού, γνωρίζουμε πως είτε το βαφτίζουν μνημόνιο είτε μεταμνημόνιο, η καπιταλιστική ανάπτυξη απαιτεί συγκεκριμένα οικονομικά μέτρα, για να πραγματωθεί.

Όλα αυτά τα μέτρα που αναφέρθηκαν πιο πάνω απαιτούνται τόσο από την ντόπια άρχουσα τάξη όσο και από τους υπερεθνικούς καπιταλιστικούς οργανισμούς, προκειμένου να συνεχίσει το κεφάλαιο αφ΄ενός να έχει φθηνούς εργάτες και απόλυτη ελευθερία να προωθεί τις επενδύσεις του αλλά κι αφ΄ετέρου να βαρύνεται όλο και λιγότερο από την ανάγκη αναπαραγωγής του εργατικού δυναμικού. Η καπιταλιστική ανάπτυξη προϋποθέτει την εντατικοποίηση της εκμετάλλευσης της κοινωνικής πλειοψηφίας, την υποτίμηση της εργατικής δύναμης και τη λεηλασία της ζωής των οικονομικά ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων.

Όσον αφορά στο δεύτερο αφήγημα, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως κανένα κράτος, κανένας κρατικός μηχανισμός ή διαχειριστής της εξουσίας δεν είναι σε θέση ούτε επιθυμεί να βάλει ανάχωμα ενάντια στον εθνικισμό. Εξάλλου, τα ίδια τα έθνη-κράτη δομήθηκαν πάνω σε μια κατασκευασμένη εθνική αφήγηση, το ντόπιο - ανά διάφορες χώρες - κεφάλαιο στηρίζεται από την εκάστοτε κρατική διαχείριση, ενώ οι ''εθνικοί εχθροί'' και οι κατασκευασμένοι εθνικοί μύθοι χρησιμεύουν στο να αναπαράγεται μια δήθεν ενότητα, ομοιογένεια αλλά και η διαταξική συνεργασία για το δήθεν καλό του έθνους και να επιχειρείται με τον τρόπο αυτό να θαφτεί η θέαση της σκληρά ταξικής κοινωνίας στην οποία ζούμε.

Επιπροσθέτως, η παρούσα διαχείριση δε θέλει επί της ουσίας να αναμετρηθεί με τον εθνικισμό και τη μισαλλοδοξία παρά χρησιμοποιεί τον εθνικισμό ως εργαλείο για ίδια πολιτικά οφέλη. Ο Σύριζα, ως ο βασικός κυβερνητικός εταίρος, μη μπορώντας πλέον να ποντάρει στο δίπολο μνημόνιο - αντιμνημόνιο, βολεύεται πολιτικά με τη διαφαινόμενη διαμόρφωση ενός ακροδεξιού - εθνικιστικού πόλου στο αστικό πεδίο, όχι για να αναμετρηθεί μαζί του (εξάλλου ο κυβερνητικός του εταίρος είναι ένα ακροδεξιό κι εθνικιστικό κόμμα) αλλά προκειμένου να χρησιμοποιήσει τον εθνικισμό ως φόβητρο κι ως επιχείρημα υπέρ του με την έννοια ότι η στήριξη ενός δημοκρατικού μετώπου, δηλαδή η στήριξη της κυβέρνησής του, θα μπορέσει δήθεν να βάλει φραγμό στην άνοδο του εθνικισμού ανά την επικράτεια.

Αντιθέτως, από την πλευρά μας, αντιλαμβανόμαστε πως σε σχέση με την ονοματοδοσία της Β. Μακεδονίας και την πιθανή ένταξή της σε ΝΑΤΟ κι Ε.Ε διεξάγεται μια σκληρή ενδοκαπιταλιστική σύγκρουση, σε σχέση με το σε ποια σφαίρα επιρροής θα ενταχθεί η εν λόγω χώρα αλλά και η περιοχή των δυτικών Βαλκανίων. Η είσοδος της Β. Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ αλλά και την Ε.Ε είναι στρατηγική επιδίωξη για τη δυτική καπιταλιστική αγορά, τόσο για οικονομικούς, όσο και για γεωπολιτικούς και γεωστρατηγικούς λόγους που σχετίζονται με τον ενδοκυριαρχικό ανταγωνισμό ΗΠΑ - ΕΕ και Ρωσίας στα Βαλκάνια αλλά και τα συμφέροντα της ελληνικής και σλαβομακεδονικής άρχουσας τάξης. Και όπως διαφαίνεται - ιδίως με την αλλαγή του συντάγματος στη Β. Μακεδονία - ο ρόλος του ελληνικού καπιταλισμού αναβαθμίζεται αναφορικά με τη διαμόρφωση των καπιταλιστικών συμφερόντων στην περιοχή.

Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο λοιπόν πως ο μόνος τρόπος, για να μπει φρένο στον εθνικισμό και τη μισαλλοδοξία είναι η διεθνιστική αλληλεγγύη των από τα κάτω και οι κοινοί αγώνες όλων των εκμεταλλευόμενων, των καταπιεσμένων και αποκλεισμένων κοινωνικών κομματιών, ντόπιων και μεταναστών. Αν ο εθνικιστικός εσμός προσπαθεί με αφορμή το Μακεδονικό να αποκτήσει πολιτική εκπροσώπηση στην κεντρική πολιτική σκηνή, το σίγουρο είναι πως δε θα αναθέσουμε σε κανένα διαχειριστή της εξουσίας τον αγώνα ενάντια στο σοβινισμό. Όλοι εμείς πρέπει να ορθώσουμε το ανάστημά μας ενάντια σε τέτοιες αντιδραστικές αντιλήψεις. Και κάθε φορά που ο εθνικισμός επιχειρεί να βρει ριζώματα στην κοινωνία, θα είμαστε εκεί, για να τσακίσουμε όποιον αναπαράγει αυτά τα αντιδραστικά ιδεολογήματα που εκπηγάζουν από την κυριαρχία.

Συνοψίζοντας, βιώνουμε την ανηλεή επίθεση από το κεφάλαιο και το κράτος, καθώς όλοι εμείς οι από τα κάτω πρέπει να θυσιαστούμε για την καπιταλιστική ανάκαμψη και ανάπτυξη. Απέναντι στην επίθεση αυτή - είτε είναι καμουφλαρισμένη με ένα ''μεταμνημονιακό'' προσωπείο είτε όχι - πρέπει να αντισταθούμε ενάντια στην υποτίμηση της εργατικής μας δύναμης και της ζωής μας αλλά και ενάντια στη λεηλασία του φυσικού κόσμου. Ο τοπικός αγώνας των κατοίκων στη Λευκίμμη της Κέρκυρας ενάντια στη λειτουργία των ΧΥΤΑ στην περιοχή - που απειλεί με ρύπανση τον υδροφόρο ορίζοντα και με περιβαλλοντική υποβάθμιση την περιοχή - αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα ενός αγώνα των από τα κάτω και διεξάγεται τη στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο. Αγώνας αδιαμεσολάβητος, δυναμικός και αυτοοργανωμένος. Το ζήτημα είναι να πυκνώσουν τέτοιοι κοινωνικοί και ταξικοί αγώνες σε κάθε τόπο, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο μισθωτής σκλαβιάς, σε σχολές και σχολεία. Αγώνες που με χαρακτηριστικά την αλληλεγγύη, την αντιθεσμικότητα και τη μαχητικότητα και με στόχο την κοινωνική χειραφέτηση, όχι μόνο να ορθώνουν αναχώματα απέναντι στην κυριαρχία αλλά να γαλουχούν όλες κι όλους εμάς στην αξία της συλλογικής δράσης, της ισότιμης συμμετοχής και της αλληλοβοήθειας. Για να βάλουμε το σπόρο για την κοινωνική επανάσταση, την καταστροφή κράτους - κεφαλαίου και να φέρουμε ένα βήμα πιο κοντά έναν κόσμο ισότητας, ελευθερίας και αλληλεγγύης. Τον Ελευθεριακό Κομμουνισμό και την Αναρχία !

ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ & ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ !

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ !

____________________________

Στηρίζουμε-πλασιώνουμε το κάλεσμα για πορεία στη ΔΕΘ

το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη στις 18:00, στην Καμάρα

από τις : Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά - Κατάληψη Terra Incognita - Ελευθεριακή πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης - Αναρχική ομάδα Πυρανθός

_____________________________

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική & Ταξική Αντεπίθεση

Πάτρα, 6 Σεπτέμβρη '18

πηγή : https://saktapatra.wordpress.com/2018/09/06/σ…


Ανακοίνωση της ΕΣΕ Ιωαννίνων, αναφορικά με την συγκυρία της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης

Η σημερινή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και κάθε κυβέρνηση τα προηγούμενα χρόνια, δράττεται της ευκαιρίας από τον επετειακό χαρακτήρα της συγκεκριμένης ημέρας, ώστε να εξαγγείλει στην κοινωνία εν μέσω διθυραμβικών δηλώσεων, την «ανατίμηση» των όρων διαβίωσης, την εξοδο από τα μνημόνια και την επαναφορα της εθνικής οικονομικής κυριαρχίας. Ειδικότερα όσον αφορά τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα, εργάτες, άνεργους, άστεγους, συνταξιούχους κλπ. Άνθρωποι οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν πάντα τα σπασμένα, είτε σκάνε είτε όχι οικονομικές κρίσεις, λόγω υπερσυσσώρευσης και αναδιάρθρωσης του κεφαλαίου. Άνθρωποι οι οποίοι αποτελούν βέβαια, το αναλώσιμο έμψυχο υλικό για τη διατήρηση του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής και της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού υποσχέθηκε έναν εναλλακτικό δρόμο αποφυγής της λεγόμενης πολιτικής της λιτότητας, βασίζοντας τον πολιτικό του λόγο αμιγώς στα «αντιμνημονιακά» του επιχειρήματα, αφομοίωσε ένα μεγάλο κομμάτι της οργής και των αγώνων των προλετάριων και ανέλαβε τη διαχείριση της εξουσίας με την ακροδεξιά διάσπαση της Ν.Δ, τους ΑΝΕΛ. Και σαν βασιλικότεροι του βασιλέως, ακουλούθησαν τον ίδιο δρόμο με τους προκατόχους τους, προσπαθώντας να αποδείξουν πως δεν υπήρχε τελικά άλλη εναλλακτική παρά το σκληρότερο δέσιμο στο άρμα των καπιταλιστικών σχέσεων.

Η 8η Σεπτέμβρη είναι εξαιρετική ευκαιρία για την εξουσία, μετά τα διαγγέλματα της Ιθάκης που κανείς δεν πίστεψε πως υπάρχει, να αντλήσει πολιτική υπεραξία και λίγο απ'το χαμένο έδαφος ενόψει προεκλογικής περιόδου, καθώς ο πρωθυπουργός, σαν αυτοεκπληρούμενος προφήτης, θα ανακοινώσει το πρώτο μη μνημονιακό κυβερνητικό πρόγραμμα. Η ΔΕΘ ανέκαθεν είχε ένα τέτοιο συμβολισμό σαν το εναρκτήριο σημείο για την επανεπιβεβαίωση των δεσμών κράτους και κεφαλαίου. Την χρονιά αυτή όμως αποτελεί βαρύνουσας σημασίας, η παρουσία του υπουργού εμπορίου των ΗΠΑ, ως εκπρόσωπος του πολεμικού τοποτηρητή, ειδικά υπό το πρίσμα της πρόσφατης επίλυσης του «ονοματολογικού», αναφορικά με τη Β. Μακεδονία.

Δεν τρέφει κανείς αυταπάτες, πως οι βαυκαλισμοί περί καλύτερων όρων ζωής ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας, καθώς ανεξάρτητα με το πως αρέσκεται να αυτοαποκαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ (αριστερά, σοσιαλδημοκρατία κλπ), οι θεωρητικολογίες του, συνθλίβονται κάτω από το βάρος της συνεχούς υποβάθμισης της εργατικής δύναμης των εργαζόμενων, την τελευταία δεκαετία περισσότερο από ποτέ, ενώ είναι δεδομένο πως αν θέλεις να λέγεσαι κράτος και εξουσία δεν μπορείς παρά να τα έχεις κάνει πλακάκια με το κεφάλαιο. Για τυχόν μικρές υλικές παραχωρήσεις, κυρίως στους πιο φτωχούς, τύπου αυξήσεις στον κατώτατο μισθό για μερικά ευρώ, έχει αποδειχθεί ιστορικά πως πρόκειται για μικρά διαλείμματα καροτοτροφής στην κανονικότητα της βίας του μαστιγίου την ίδια ώρα βέβαια που σχεδιάζεται νέα «γενναία» ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της τάξης των 10 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Είναι αυταπόδεικτο πως κανένα κράτος και κανένας διαχειριστής του, εκφράζει ή συντάσσεται με τα συμφέροντα των εργαζομένων. Είναι γεγονός πως κάθε εξουσία επιδιώκει την «ταξική ειρήνη» αντιπαραβάλλοντας μια υποτυπώδη εθνική ομοψυχία. Δεν θα μπορούσαν και οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να ξεφύγουν από αυτό το τροπάρι. Έτσι εξηγούνται οι βερμπαλισμοί σχετικά με τον «εχθρό εξ ανατολών» (βλ. Τουρκία), την ίδια στιγμή που η Ελλάδα, όντας μέλος της διατλαντικής στρατιωτικής συμμαχίας (ΝΑΤΟ) κινείται στρατηγικά όσον αφορά την περιοχή της ανατολικής μεσογείου με τα υπόλοιπα μέλη, έτσι ώστε η πίτα να μοιραστεί προς όφελός τους. Ταυτόχρονα, η αναθέρμανση και η ενδεχόμενη επίλυση του «προβλήματος» της ονομασίας της Μακεδονίας, ενισχύει το συμπέρασμα πως το ελληνικό κράτος έπαιζε και συνεχίζει να παίζει τον ρόλο της ιμπεριαλιστικής δύναμης στο μικροεπίπεδο των Βαλκανίων, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του εγχώριου κεφαλαίου που αναπτύσσεται εκθετικά κυρίως στη συγκεκριμένη περιοχή.

Η διαφορά της φετινής εμπορευματικής φιέστας που στήνεται στη Θεσσαλονίκη με τις προηγούμενες, είναι η οργανωμένη εμφάνιση μερίδας του λεγόμενου «εθνικού κορμού» οι οποίοι με αφορμή το «Μακεδονικό ζήτημα», καλούν σε συλλαλητήριο. Συμπληρώνοντας το παζλ των ταξικών μας εχθρών που θα βρίσκονται εκεί. Η εμπειρία από τα αντίστοιχα συλλαλητήρια, παλιότερα αλλά και τωρινά, έδειξε πως το ετερόκλητο αυτό μείγμα αποτελούμενο απο εθνικιστές και φασίστες, εκ των οποίων μερίδα, πολλές φορές έδραξε την ευκαιρία και επιτέθηκε σε αυτοοργανωμένες δομές, καταλήψεις, μετανάστες κ.α. Στόχος τους προφανώς είναι η προσπάθεια επανεμφάνισης στη δημόσια σφαίρα, αδειάζοντας το ρατσιστικό τους δηλητήριο, ευελπιστώντας να αποκτήσουν έρεισμα στην κοινωνία για να πραγματοποιήσουν τα δολοφονικά τους σχέδια. Ενώ όντας τα τσιράκια των αφεντικών και του κράτους, στέκονται εμπόδιο στις όποιες διαδικασίες των εργαζόμενων να διεκδικήσουν καλύτερους όρους ζωής.

Η φετινή καπιταλιστική φιέστα της ΔΕΘ, θα ενορχηστρωθεί από όλο το πλέγμα των εξουσιαστών, κρατος, αφεντικά, φασίστες. Η απάντηση από μεριάς του ανταγωνιστικού κινήματος και της εργατικής τάξης, θα πρέπει να είναι σκληρή και άμεση. Είναι επιτακτικό να αντιπαρατεθούμε ενάντια στα αφεντικά και τα τσιράκια τους, γιατί είναι ο μόνος τρόπος για να πετύχουμε καλύτερους όρους ζωής. Τίποτα δε θα μας χαριστεί. Όλα πρέπει να τα κερδίσουμε μέσα από τους αγώνες σε κάθε κοινωνικό πεδίο, στους δρόμους, στις δουλειές, στα συνδικάτα ,στις διαδηλώσεις, τις απεργίες και τα οδοφράγματα, μέχρι την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και των ανισοτήτων. Μέχρι την κατάργηση της μισθωτής σκλαβιάς και του κράτους.

ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ, ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ Καμάρα(Θεσσαλονίκη) 18:00

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

eseioanninon.squat.gr ese.exioanninoexn@gmail.excom

Το κείμενο σε pdf: ΔΕΘ 2018

πηγή : http://eseioanninon.squat.gr/2018/09/07/anako…


Στη ΔΕΘ βγαίνουμε στο δρόμο για τις ζωές μας!

Ενάντια σε Κυβέρνηση, ΗΠΑ και εθνικιστές

Στις ΔΕΘ έχουμε συνηθίσει σε εξαγγελίες κενού περιεχομένου. Στη φετινή, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζει ακόμα μια επικοινωνιακή φιέστα.

Το νέο αφήγημά της, βγαλμένο από τη ναφθαλίνη, έχει «έξοδο από τα μνημόνια». Ένα ακόμα ψέμα! Η ολοκλήρωση του προγράμματος στέφθηκε με «απόλυτη επιτυχία» για τους αξιωματούχους της ΕΕ και το μεγάλο κεφάλαιο, εγχώριο και μη. Και πράγματι η υποταγή της κυβέρνησης στη μνημονιακή λογική είναι απόλυτη. Το 48% των ανθρώπων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας το αποδεικνύει πιο στέρεα και θλιβερά από κάθε ανακοίνωση.

Το ελληνικό κράτος θα βρίσκεται υπό αυστηρή επιτήρηση ανά τρίμηνο. Επιπλέον, έχουν συμφωνήσει αβάσταχτα πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2060 και νέα μέτρα μέχρι το 2022. Το κόψιμο των συντάξεων, η μείωση του αφορολόγητου και το ξεσπίτωμα χιλιάδων ανθρώπων μέσω των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών είναι μόνο μερικά από αυτά.

Η διαρκής λιτότητα, η ανεργία, η ακραία φτώχεια, η διάλυση των εργασιακών σχέσεων, το ξεπούλημα του δημοσίου πλούτου αποτελούν κεντρική επιλογή της άρχουσας τάξης στην προσπάθεια της να φορτώσει το βάρος της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων και της νεολαίας. Η καταστροφή στο Μάτι, για την οποία ευθύνεται η κυβέρνηση, αποδεικνύει ότι η κοινωνική και περιβαλλοντική προστασία βρίσκεται στον αντίποδα της ανάπτυξης που ετοιμάζουν.

Σαν να μην έφταναν αυτά, ο νούμερο ένα κίνδυνος για την παγκόσμια ειρήνη, θα γίνει δεκτός στην Ελλάδα με πανηγυρισμούς. Το κράτος των ΗΠΑ μαζί με τις βιομηχανίες του, οι οποίες διαθέτουν τα όπλα τους για τις σφαγές στην Υεμένη και την Παλαιστίνη, θα πλασάρουν την πραμάτεια τους, όσο η κυβέρνηση σφίγγει το χέρι αυτών που «μας έσωσαν» επιβάλλοντας καταστροφή που συναντά κανείς μονάχα σε καιρούς πολέμου.

Το διαζύγιο του ΣΥΡΙΖΑ από την αριστερά και τα κινήματα πάει χέρι χέρι με την πρόσδεση του στο άρμα του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού. Και μάλιστα σε μια περίοδο που στο τιμόνι της μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη βρίσκεται ένας από τους πλέον αντιδραστικούς, ρατσιστές και τυχοδιώκτες πολιτικούς της πρόσφατης ιστορίας. Τόσο αυτό, όσο και η ένταξη στον άξονα ΗΠΑ-Ισραήλ-Αιγύπτου, δείχνουν ότι η ελληνική άρχουσα τάξη διεκδικεί αναβαθμισμένο ρόλο τοποτηρητή στην ευρύτερη περιοχή. Και για να πετύχει το στόχο αυτό, ο Τσίπρας δεν διστάζει να συμμαχήσει ακόμα και με ακροδεξιά και δικτατορικά καθεστώτα.

Απέναντι στα γεωπολιτικά παιχνίδια και την όξυνση των ανταγωνισμών στην περιοχή, απαντάμε με τους κοινούς αγώνες στην Ελλάδα, την Τουρκία και τις άλλες χώρες της Βαλκανικής, κόντρα στον Εθνικισμό, ενάντια στις πολιτικές λιτότητας.

Με αφορμή τη συμφωνία για το Μακεδονικό, στο έδαφος της ματαίωσης προσδοκιών, της συνεχιζόμενης φτωχοποίησης και επιτροπείας, η αντίδραση βρήκε χώρο απεύθυνσης με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη Θεσσαλονίκη, όπου ακροδεξιοί, εθνικιστές και φασίστες βγήκαν ξανά στο δρόμο.

Οι "μακεδονικές" συγκεντρώσεις των προηγούμενων μηνών, αν και όσο περνούσε ο καιρός έφθιναν σε μαζικότητα, οργανώνονταν από φασίστες και ακροδεξιούς που έκαναν αισθητή την παρουσία τους με ναζιστικά συνθήματα και επιθέσεις που ακολουθούσαν τις πορείες. Οι πυρπολήσεις, οι βεβηλώσεις, οι επιθέσεις σε καταλήψεις, μετανάστες και αγωνιστές/στριες από το χώρο των κινημάτων και της νεολαίας μπήκαν στην ημερήσια διάταξη.

Κάθε δημοκρατικός πολίτης πρέπει να γυρίσει την πλάτη στη φιέστα που ετοιμάζουν οι νοσταλγοί της χούντας, του Μεταξά και του Χίτλερ στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου και στο Βελλίδειο και να δώσει το παρόν στις αντικυβερνητικές-ταξικές συγκεντρώσεις της ΔΕΘ.

Απέναντι στα νέα αντεργατικά μέτρα και την "επιτήρηση", απέναντι στις επικίνδυνες ιμπεριαλιστικές συμμαχίες και την ακροδεξιά απειλή, απαιτείται πρώτα από όλα ενωτική δράση των εργαζομένων, ντόπιων και μεταναστών, των ταξικών δυνάμεων και των κοινωνικών κινημάτων. Όλοι και όλες εμείς που επιμένουμε στην αντίσταση και την ανυπακοή, γινόμαστε η πραγματική αντιπολίτευση στο δρόμο.

Κάθε προσπάθεια να παρουσιαστεί η ΝΔ ως αντιπολιτευόμενη στερείται σοβαρότητας, με δεδομένη την στρατηγική ταύτιση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ στο νεοφιλελευθερισμό και νωπές τις μνήμες από το όργιο αυταρχισμού και καταστολής στη διακυβέρνηση '12- '15. Τελικά οι θεατρινίστικοι διαξιφισμοί ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ ευνοούν τη συσπείρωση και των δύο, πέρα από τα προβλήματα των πολλών, πάνω στα κοινωνικά ερείπια.

Εμείς, με αρχή τη ΔΕΘ, προτάσσουμε την ανάγκη μιας πλατιάς, λαϊκής, μαχητικής κοινωνικής αντιπολίτευσης που θα δώσει ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και σε όλους τους επίδοξους διαχειριστές της συνεχιζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής. Με ταξική ενότητα, κόντρα στον πολυκερματισμό των εργαζομένων, επιδιώκουμε όλα τα σφυριά των ταξικών δυνάμεων και της αριστεράς να χτυπήσουν μαζί τον κοινό εχθρό, περιγράφοντας έναν άλλο δρόμο χωρίς ευρώ-ΕΕ και χρέος.

Οι οργανώσεις που υπογράφουμε αυτό το κείμενο καλούμε τους εργαζόμενους, τις εργαζόμενες και τη νεολαία να κατέβουν μαζικά στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Προτάσσουμε τη συμπόρευση και κοινή διαδήλωση των δυνάμεων της ριζοσπαστικής/αντικαπιταλιστικής αριστεράς, των σωματείων που αγωνίζονται, του κόσμου της εργασίας και των κινημάτων, με κατεύθυνση την ενοποίηση των πορειών.

Διαδηλώνουμε ενωτικά και μαχητικά, ενάντια στις φιέστες κυβέρνησης και εθνικιστών. Γιατί δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε. Στη ΔΕΘ βγαίνουμε στο δρόμο για τις ζωές μας!

Αναμέτρηση, Ανασύνθεση-ΟΝΡΑ, ΑΡιστερή ΑΝασύνθεση, ΑΡιστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση, Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση, Δίκτυο για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα, Δικτύωση για τη ριζοσπαστική αριστερά, Κόκκινο Νήμα, Ξεκίνημα

πηγή : https://el-gr.facebook.com/anametrisi/


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΔΕΘ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ | ΣΑΚΤΧ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΔΕΘ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ

Στις 8/9, ακόμη υπό τη σκιά του κρατικού-καπιταλιστικού εγκλήματος των πυρκαγιών στην Αττική, κράτος και κεφάλαιο στήνουν για ακόμη μια χρονιά στη Θεσσαλονίκη τις εξέδρες από όπου σκοπεύουν να εξαγγείλουν τις θέσεις τους για το επόμενο διάστημα, θέτοντας τις αιχμές της νέας επίθεσης ενάντια στους καταπιεσμένους και τους εκμεταλλευόμενους. Αιχμές καμουφλαρισμένες με τον μανδύα της εξόδου από τα μνημόνια και της πορείας προς την ανάπτυξη, παράγωγα δήθεν του επιτυχούς φιλολαϊκού έργου της κυβέρνησης.

Σε αυτό το πλαίσιο διοργανώνεται η φετινή ΔΕΘ, όπου η παρούσα πολιτική διαχείρηση προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα την κρατική και καπιταλιστική αναδιάρθρωση, επιχειρεί να καλλιεργήσει εκ νέου, αυταπάτες για τον εξανθρωπισμό του συστήματος - κάτι το οποίο πέτυχε σε μεγάλο βαθμό σε προηγούμενη περίοδο, καταφέρνοντας την απομείωση των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων. Γι' αυτό και αποτελεί σήμερα τον πιο αξιόπιστο και ικανό εκφραστή των συμφερόντων κράτους και κεφαλαίου. Σε αντίθεση λοιπόν με τα όσα εξαγγέλλονται, η κυβέρνηση συνεχίζει τις αντικοινωνικές πολιτικές και οι υποσχέσεις της για την επαναφορά στην κρατική-καπιταλιστική κανονικότητα δεν σηματοδοτούν τίποτα άλλο παρά την είσοδο σε μία νέα περίοδο επίθεσης στους από τα κάτω. Η όξυνση της φτώχειας, η λεηλασία της φύσης, η καταστολή όσων αγωνίζονται, ο εγκλεισμός προσφύγων και μεταναστών στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και η πριμοδότηση των φασιστών θα συνεχιστούν με αυξανόμενη ένταση, μια που αποτελούν βασικά σημεία της συνολικής επίθεσης των κυρίαρχων απέναντι στην κοινωνία.

Ακόμη, η εμφάνιση των ΗΠΑ ως τιμώμενης χώρας στην φετινή ΔΕθ δεν αποτελεί παρά την επιβεβαίωση της πρόσδεσης του ελληνικού κράτους και κεφαλαίου στο δυτικό μπλοκ κυριαρχίας μέσα στο πεδίο των εντεινόμενων διεθνών πολιτικών ανταγωνισμών. Έρχεται να επιβεβαιώσει το πλαίσιο συνεργασίας, όπως εκφράστηκε το προηγούμενο διάστημα, με την αναβάθμιση του ελληνικού κράτους στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου μέσω της συγκρότησης του άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου-Ισραήλ, τη δημιουργία νέων νατοϊκών βάσεων κ.α.

Παράλληλα, τα εθνικιστικά συλλαλητήρια που διοργανώνονται ενόψει της ΔΕΘ με αιχμή το "Μακεδονικό" αποτελούν συνέχεια εκείνων της προηγούμενης περιόδου που είχαν ως αποτέλεσμα και τον εμπρησμό της κατάληψης Libertatia από ομάδες φασιστών. Τα συγκεκριμένα συλλαλητήρια αποτελούν έκφραση της προσπάθειας των ντόπιων φασιστών να δημιουργήσουν έναν αντιδραστικό και αντεπαναστατικό πόλο με δήθεν «αντισυστημικά» χαρακτηριστικά, προοιωνίζοντας την προοπτική εμπόλεμων κοινωνιών.

Απέναντι στην συνεχιζόμενη επίθεση από τα πάνω στους εκμεταλλευόμενους και τους καταπιεσμένους. Απέναντι στη φτώχεια και την εξαθλίωση, την καταστολή, τον εθνικισμό, τον πόλεμο, τη λεηλασία της φύσης. Να χτίσουμε και να διευρύνουμε τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις από τα κάτω.. Να προτάξουμε τον αγώνα για την κοινωνική επανάσταση, την αναρχία και τον ελευθεριακό κομμουνισμό, για έναν κόσμο ισότητας, ελευθερίας, αλληλεγγύης.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ

ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΤΑΣΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΑΞΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ-ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ

ΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΔΕΘ: ΣΑΒΒΑΤΟ 8/9, 18:00 ΚΑΜΑΡΑ

ΤΟ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΠΛΟΚΟ: ΚΥΡΙΑΚΗ 9/9, 11:00 ΚΑΜΑΡΑ

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1590997/


8 ΣΕΠΤΈΜΒΡΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΔΕΘ. 6ΜΜ ΚΑΜΑΡΑ

ΑποτÎλεσμα εÎ'κόνας γÎ'α δÎ'αμαÏÏ„Ï…ÏÎ'α γαλατεςΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΦΙΕΣΤΕΣ "ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ"
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ, ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟ

Στη φετινή ΔΕΘ θα τάξει πάλι ψίχουλα, για να τα πάρει όλα για λογαριασμό των εργοδοτών. Παράλληλα με τιμώμενη χώρα τις ΗΠΑ και καλεσμένους τον «δραστήριο πρέσβη» και τον αντιπρόεδρο του Τραμπ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δένει το λαό στην ιμπεριαλιστική μηχανή του πολέμου για να σιγουρέψει τα συμφέροντα του κεφαλαίου.


Στη ΔΕΘ θα "σερβιριστεί" η νέα περίοδος αντιλαϊκών μέτρων με το παραμύθι της "εξόδου από τα μνημόνια" να συσκοτίζει για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα τα νέα πακέτα περικοπών, ξεπουλήματος και φορολογικών βαρών με επέκταση έως το 2060. Όπως με το απατηλό "πρόγραμμα Θεσσαλονίκης", οι υποσχέσεις γίνονται όχι για να υλοποιηθούν, αλλά για να πέσει ο πήχης των διεκδικήσουν, για να δεχτούμε παθητικά ότι για να βγούμε από τα μνημόνια, πρέπει να εφαρμοστούν και τα τρία μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια.

Οι μισθοί θα παραμείνουν καθηλωμένοι στα σημερινά επίπεδα φτώχειας, ενώ η ημιαπασχόληση και η απασχολησιμότητα θα συνεχίσουν να βασιλεύουν στους χώρους δουλειάς. Οι υποσχέσεις περί «αναδιανομής εισοδήματος» δεν περιλαμβάνουν φυσικά ούτε το εγχώριο ούτε το ξένο κεφάλαιο. Εκεί θα παρασχεθούν αφειδώς φοροαπαλλαγές, προκειμένου να υπάρξουν νέες επενδύσεις. Η «αναδιανομή» θα γίνει ανάμεσα στο συνταξιούχο των 1.100 ευρώ με το συνταξιούχο των 700 ευρώ και τις αντίστοιχες κατηγορίες μισθωτών που θα κληθούν να μοιράσουν τη φτώχεια τους. Κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι ότι με τα μέτρα που προβλέπονται φορολογείται ο μισθωτός με 10.000 ετήσιο εισόδημα!

Παράλληλα θα πλασαριστεί μια νέα συμφωνία για το χρέος ως «ανάσα για την οικονομία». Αυτό που δεν λέγεται είναι ποιοι θα είναι αυτοί που θα πάρουν την ανάσα αυτή. Οι τράπεζες και οι διεθνείς κερδοσκόποι θα έχουν για τα επόμενα χρόνια εγγυημένα τα κέρδη τους, ενώ για τους εργαζόμενους και το λαό θα μείνουν τα υποχρεωτικά πλεονάσματα του 3,5% και 2,2% που εγγυώνται τη λιτότητα και τις περικοπές στις δημόσιες δαπάνες μέχρι το 2060. Η αλλαγή της μορφής εποπτείας είναι ένα καθαρά επικοινωνιακό τέχνασμα, καθώς οι εκπρόσωποι της τρόικας θα ελέγχουν ανά τρίμηνο, πιο εντατικά δηλαδή από ότι με τα μνημόνια, την εφαρμογή των προ-ψηφισμένων μέτρων. Άλλωστε, αυτό το πλαίσιο επιβάλλεται για να κερδίσουν την «εμπιστοσύνη των αγορών» από τις κυβερνήσεις σε όλη την ΕΕ, από τους ακροδεξιούς στην Αυστρία που θεσμοθετούν το 12ωρο ημερήσιας εργασίας μέχρι την ελληνική, που θεωρεί κοινωνική πολιτική την Κυριακάτικη εργασία, τον υποκατώτατο μισθό και το ξεπούλημα όλου του δημοσίου πλούτου. Σέ όλη την ΕΕ αλλά και στον "ανεπτυγμένο κόσμο", ο κόσμος του κεφαλαίου επιβάλλει το δόγμα ότι μόνο ο ατομικός ανταγωνισμός και η διαρκής "απόδειξη ανωτερότητας" έναντι του διπλανού είναι τα πιο αποτελεσματικά διαβατήρια επιβίωσης, τροφοδοτώντας το φασισμό και την παγκόσμια αντιδραστική στροφή. Μόνη δύναμη που πάει κόντρα σε αυτή την κατρακύλα, υπερασπίζεται δικαιώματα και δίνει κατακτήσεις είναι ο συλλογικός και ενωτικός αγώνας των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Παράλληλα στην Ελλάδα ενισχύεται ο εθνικισμός και με την προβολή κάθε λογής απειλών (μετανάστες, πρόσφυγες, γειτονικοί λαοί). Πάει χέρι-χέρι με τους πολεμικούς σχεδιασμούς και τους ανταγωνισμούς που χρησιμοποιούνται και για να υποτάξουν τις λαϊκές αντιδράσεις ενάντια στην κοινωνική βαρβαρότητα που επιβάλλεται. Με αφορμή και την απόδοση του τίτλου της "τιμώμενης χώρας" για τη φετινή ΔΕΘ στις ΗΠΑ, η κυβέρνηση θέλει να ενισχύσει την εικόνα της Θεσσαλονίκης ως ορμητήριο της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ, αλλά και του εγχώριου και ξένου κεφαλαίου προς τα Βαλκάνια. Η Θεσσαλονίκη όμως είναι η πρωτεύουσα της ανεργίας, ενώ όλες οι υποδομές της έχουν ξεπουληθεί. Παράλληλα, η ιστορία της ως πολυπολιτισμική και προσφυγική πόλη, με την κληρονομιά της Φεντερασιόν που οργάνωσε τους εργάτες όλων εθνοτήτων και ξεκίνησε τη μεγάλη παράδοση των εργατικών αγώνων αυτής της πόλης, επιβάλει στο εργατικό και λαϊκό κίνημα να βάλει φραγμό και στην άνοδο του φασισμού. Να αναδειχτεί σε δύναμη αλληλεγγύης για τη νέα προσφυγιά της εποχή μας που γεννά ο πόλεμος και η ιμπεριαλιστική επέμβαση. Η αντιφασιστική και αντιπολεμική πάλη είναι υπόθεση ενός συνολικού αγώνα απέναντι στο σύνολο της αντιδραστικής στροφής για να ζήσει η κοινωνική πλειοψηφία ξανά με δικαιώματα.

Η διαδήλωση στα εγκαίνια της φετινής ΔΕΘ θα είναι εργατική, αντιιμπεριαλιστική, κόντρα σε πόλεμο, φασισμό και ρατσισμό. Δεν χωρούν εργοδοτικά σωματεία και ΓΣΕΕ που με την "κοινωνική συμμαχία" αποδέχτηκαν τον πυρήνα των θέσεων του κεφαλαίου, την "ανάπτυξη" μέσω του ελεύθερου ανταγωνισμού, του θεμέλιου λίθου δηλαδή της αντίδρασης και της ήττας του εργατικού κινήματος. Την ίδια ώρα μάλιστα υιοθετούν καιροσκοπικά την εθνικιστική ρητορική για το μακεδονικό παίζοντας με τη φωτιά του εθνικισμού. Οι ταξικές συγκεντρώσεις είναι αυτές που προσπαθούν να ενώσουν ξανά την εργατική τάξη κόντρα στην πολυδιάσπαση σε μόνιμους, συμβασιούχους, ανέργους, επισφαλείς, Έλληνες, ξένους, ελαστικούς...

Καλούμε σε συγκέντρωση στην Καμάρα στα εγκαίνια της ΔΕΘ στις 8/9 στις 6μμ, ενάντια στην κυβερνητική φιέστα "εξόδου από τα μνημόνια". Απευθύνουμε ενωτική πρόταση μαχητικής συναδέλφωσης των εργαζομένων για κοινό αγώνα που θα ανατρέψει τους σχεδιασμούς τους. Μαζί με τους λαούς και τους εργαζόμενους των γειτονικών χωρών ενάντια στον πόλεμο, Τους εθνικισμούς και τον φασισμό.

ΣΩΜΑΤΕΊΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ-ΧΑΡΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

πηγή : http://bibliopontikas.blogspot.com/2018/08/8-…


ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΔΕΘ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 6 μ.μ ΣΤΗ ΚΑΜΑΡΑ

Α.Π.70/04-9-2018

Δεν τσιμπάμε!!! Όχι στην κοροϊδία περί εξόδου από τα μνημόνια.

Οργάνωση του αγώνα για την ανατροπή του ευρωμνημονίου διαρκείας

Καμία αυταπάτη. Καμία αναμονή.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει μεθοδικά, κυνικά και με απόλυτη συνέπεια την αντιλαϊκή πολιτική των Μνημονίων της ΕΕ και του κεφαλαίου όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων χωρίς τέλος. Τα μνημόνια δεν τελειώνουν. Μετασχηματίζονται σε μόνιμα μνημόνια μέσα από το σύμφωνο σταθερότητας της ΕΕ, της απαρέγκλιτης τήρησης των μέτρων και των δεσμεύσεων για δημοσιονομικά πλεονάσματα μέχρι το 2060.

Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να πληρώνουν με διάφορους τρόπους για την εξασφάλιση της αύξησης της κερδοφορίας του κεφαλαίου ενώ η αυξανόμενη χωρίς προηγούμενο εμπλοκή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά-πολεμικά γεννάει νέους κινδύνους αλλά και οικονομική αφαίμαξη του λαού. Λαϊκή εξαθλίωση με την εμπορευματοποίηση του περιβάλλοντος και τη διαρκή σφαγή των δικαιωμάτων μας θυσία για την «ανάπτυξη» τους, την αποπληρωμή του χιλιοπληρωμένου χρέους, τη συμμετοχή στην ΕΕ και τους κανόνες της.

Απέναντι στα παραμύθια τους περί «εξόδου» από τα μνημόνια.

Απέναντι στο «μεταμνημονιακό» σχέδιο, το προωθούν συντονισμένα παρά τις στημένες αντιπαραθέσεις προεκλογικού χαρακτήρα, η πολιτική συμμαχία κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και «αντιπολίτευσης» ΝΔ, ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ και Σία, με την «κοινωνική συμμαχία» του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού επιδιώκουν την παραδοχή πως όλα τα μνημονιακά μέτρα δεν πρέπει να αμφισβητηθούν - δεν πρέπει ν΄ αλλάξουν και πρέπει να συνεχιστεί η πορεία των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων. Ότι θα επιτρέπονται μόνο κάποια "ψίχουλα" για την απόλυτη φτώχεια και οι διεκδικήσεις και ανατροπές δε χωράν.

Σ΄ όλα αυτά απαντάμε : Τώρα είναι η ώρα για την ανασυγκρότηση του κινήματος και για να προβάλουμε και να διεκδικήσουμε αυτά που σημαίνουν την πραγματική έξοδο από τα Μνημόνια για τους εργαζόμενους.

Τον πλούτο που οι εργαζόμενοι παράγουμε κόντρα στην "ανάπτυξη" των κερδών τους.

Κόντρα στο μεταμνημονιακό πρόγραμμα κυβέρνησης-κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ, για αυξήσεις στους μισθούς αποκατάσταση των απωλειών των Μνημονίων επιστροφή 13ου και 14ου μισθού, για κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, μείωση των ορίων συνταξιοδότησης και αύξηση των συντάξεων, για σταθερή και μόνιμη δουλειά - μονιμοποίηση των αναπληρωτών και μαζικούς διορισμούς, την αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση στην Παιδεία κόντρα στην αυτοαξιολόγηση - αξιολόγηση και τις περικοπές, αξιοπρεπείς ΣΣΕ, για το πλήρες ξήλωμα των μνημονίων και την ανάκτηση όλων των απωλειών, την κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων.

Δε θα μας «χαρίσουν» τίποτα. Όλα καταχτιούνται με αγώνες.

Οι εργαζόμενοι με τον αγώνα μας θα ακυρώσουμε το παραμύθι του τέλους των μνημονίων και της επιστροφής στην ομαλότητα της συνεχούς εκμετάλλευσης και χειροτέρευσης της θέσης των εργαζόμενων και του λαού.

Στηρίζουμε την πρωτοβουλία σωματείων-συνδικαλιστών -εργαζομένων και νεολαίας για μια ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση στη Καμάρα στις 8 Σεπτέμβρη στις 6 μ. μ στη Θεσσαλονίκη. προσπάθεια συσπείρωσης δυνάμεων για ένα ταξικό εργατικό κίνημα αποφασισμένο να συγκρουστεί.

Σηκώνουμε το κεφάλι παίρνουμε τα συνδικάτα και τους αγώνες στα χέρια μας. Μπορούμε και πρέπει να ανατρέψουμε τη πολιτική που ρημάζει τις ζωές μας.

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατ. Αττικής «Κ. Σωτηρίου»

πηγή : http://www.syllogosksotiriou.gr/διαδηλωνουμε-…


Κάλεσμα της Λαϊκής Συνέλευσης Δυτικών Συνοικιών στη Διαδήλωση της ΔΕΘ: Σάββατο 8 Σεπτέμβρη, 6μ.μ., Καμάρα

Στις γειτονιές της φτώχειας και της ανεργίας

Δεν θα ζήσουμε με της Χαλιμάς τα παραμύθια!

Τώρα που, σύμφωνα με τον Τσίπρα και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, «βγήκαμε από τα μνημόνια» και έρχεται η «ανάπτυξη»…

Θα αυξηθούν οι μισθοί και οι συντάξεις που δεν εξασφαλίζουν (όταν δίνονται) ούτε τα στοιχειώδη για τη ζωή; ΟΧΙ, φυσικά…

Θα σταματήσουν οι απολύσεις και θα βρουν μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπή μισθό όλοι οι άνεργοι και ελαστικά εργαζόμενοι; ΟΧΙ, φυσικά…

Θα καταργηθούν φόροι και χαράτσια, όπως ο ΕΝΦΙΑ κ.ά. που εξανεμίζουν το πενιχρό εισόδημα των εργαζόμενων και θα ανέβει το αφορολόγητο; ΟΧΙ, φυσικά…

Θα σταματήσουν οι πλειστηριασμοί των λαϊκών σπιτιών και της μικρής μας περιουσίας κι οι κατασχέσεις λογαριασμών για μικρά χρέη; ΟΧΙ, φυσικά…

Θα βελτιωθούν οι συνθήκες περίθαλψης στο δημόσιο σύστημα υγείας και οι συνθήκες μόρφωσης των παιδιών μας; ΟΧΙ, φυσικά…

Θα σταματήσουν οι νέοι άνθρωποι, το μέλλον αυτής της χώρας, άλλη διέξοδο να μην έχουν από τη μετανάστευση; ΟΧΙ φυσικά…

Θα σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος, νερού, αερίου και θα διαγραφούν τα συσσωρευμένα χρέη των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών; ΟΧΙ, φυσικά…

Θα πάρουμε πίσω τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τη δημόσια περιουσία και τα αγαθά, θα σταματήσει το ξεπούλημα της δημόσιας γης κι η καταστροφή του περιβάλλοντος; ΟΧΙ, φυσικά…

Τίποτα απ' όλα αυτά και τόσα άλλα που κατατρέχουν τη ζωή μας δεν άλλαξε, γιατί απλούστατα (και για άλλη μια φορά…) όχι μόνο κανένα μνημόνιο δεν καταργήθηκε αλλά τα δυσβάσταχτα για το λαό μνημονιακά μέτρα επεκτείνονται αρχικά μέχρι το 2023 και στη συνέχεια μέχρι το 2060!

Τίποτα απ' όλα αυτά δεν άλλαξε, γιατί απλούστατα η "ανάπτυξη" που έρχεται δεν αφορά το λαό, τις ανάγκες, τα δικαιώματα και τη ζωή του αλλά τις ανάγκες και τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου.

Όπως τίποτα δεν άλλαξε και στο άλλο κεντρικό ζήτημα της κυβερνητικής πολιτικής, τα πολεμικά σενάρια που από άλλους δρόμους τη ζωή μας απειλούν, η πρόσδεση στο άρμα του ΝΑΤΟ και των Αμερικάνων και τα σχέδια των ιμπεριαλιστών, η διόγκωση των πολεμικών εξοπλισμών. Κι όλα αυτά άρρηκτα δεμένα (και τελικά με τον ίδιο στόχο με την ολοένα αυξανόμενη πατριδοκαπηλία και τον εθνικισμό που ανοίγουν διάπλατα το δρόμο στο φασισμό και τον κάθε είδους ρατσισμό.

Είναι μονόδρομος; ΟΧΙ, φυσικά…

Αν συνειδητοποιήσουμε ότι κυβερνήσεις (νυν, πρώην και επόμενες…), Ε.Ε. και κεφάλαιο, με φωτιές, πλημύρες, πολέμους και μνημόνια σπέρνουν το θάνατο για την κοινωνική πλειοψηφία. Και κυρίως, αν αποφασίσουμε εμείς οι ίδιοι (πέρα από ξεπουλημένες ηγεσίες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, από αναθέσεις και επίδοξους σωτήρες) να πάρουμε την υπόθεση της ζωής μας στα χέρια μας!

Κόντρα στη φιέστα των εγκαινίων της ΔΕΘ ας κάνουμε το πρώτο μεγάλο βήμα του ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΥ ΑΓΩΝΑ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ, για ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΗ ΖΩΗ, ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΛΕΨΑΝΕ!

Ανεξάρτητη Ταξική Εργατική Συγκέντρωση και Διαδήλωση

Σάββατο 8 του Σεπτέμβρη, 6μ.μ., στην ΚΑΜΑΡΑ

Λαϊκή Συνέλευση Δυτικών Συνοικιών

πηγή : http://laikisynelefsidsynth.blogspot.com/2018…


Κάλεσμα αγώνα του δικτύου ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων για τη φετινή ΔΕΘ

Η φετινή ΔΕΘ έρχεται μαζί με τη λεγόμενο "τέλος των μνημονίων" που εξαγγέλλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Χαρμόσυνο νέο θα ήταν αν δεν αποτελούσε τόσο μεγάλο ψέμα. Μπορεί η κυβέρνηση να καταχειροκροτείται από την ΕΕ και τους θεσμούς, οι εργαζόμενες/οι της χώρας όμως ακόμα βιώνουμε και θα συνεχίσουμε να βιώνουμε τις συνέπειες της πολιτικής της "καθαρής εξόδου". Γιατί το τέλος των μνημονίων έρχεται μαζί με την αρχή μιας 50ετούς επιτροπείας και σκληρών μέτρων που δεσμεύονται ότι θα εφαρμόσουν. Έρχεται ακόμη με το αποτύπωμα της "δίκαιης" ανάπτυξης που αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις κι άλλων δημόσιων αγαθών και φυσικού πλούτου, την εκμετάλλευση και καταστροφή του περιβάλλοντος [βλ εξόρυξη Σκουριές, ΧΥΤΑ Λευκίμμης], τις περαιτέρω μειώσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και τις περικοπές των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Έρχεται τελικά με τη διαιώνιση της μνημονιακής πραγματικότητας, αφού αυτά που αποτελούσαν «μνημονιακές δεσμεύσεις» τα προηγούμενα χρόνια, θα χρωματίζουν από εδώ και στο εξής το εργασιακό τοπίο.

Όμως εμείς οι εργαζομένες/οι, οι άνεργες/οι, οι μετανάστες/ριες που ζούμε την επίθεση στα δικαιώματα, στις ελευθερίες μας, που πασχίζουμε για την επιβίωση γνωρίζουμε πως η κρίση δεν πέρασε, αλλά τη ζούμε κάθε μέρα, στην ανασφάλεια της εύρεσης δουλειάς, στην εργοδοτική τρομοκρατία, το συνεχή φόβο της απόλυσης, τα εξαντλητικά ωράρια, τις συνεχείς αλλαγές στη ζωή μας από την αναγκαστική μετανάστευση [εσωτερική και εξωτερική].

Στα εγκαίνια της ΔΕΘ η κυβέρνηση θα έρθει να υπερηφανευτεί για τα "κατορθώματά" της και να μας υποσχεθεί ψίχουλα. Όμως, δε μας ξεγελάνε με τις υποσχέσεις για αυξήσεις του κατώτατου μισθού όταν πρόκειται για φραγκοδίφραγκα και δεν αφορούν όλο τον πληθυσμό, όπως ακριβώς συνέβη με τα τόσα επιδόματα που στην πραγματικότητα μοίρασαν καλύτερα την φτώχεια ανάμεσα στους φτωχότερους. Δεν μας ξεγελάνε με τις εξαγγελίες για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, αφού γνωρίζουμε ότι αυτές θα εφαρμοστούν με τους όρους που θα βάλει η κυβέρνηση και οι εργοδότες. Άλλωστε μόνο εμείς ως εργαζόμενοι μπορούμε να επιβάλλουμε τους όρους που θα δουλεύουμε και καμιά κυβέρνηση δεν θα μας χαρίσει τίποτα.

Για εμάς η κρίση δεν έχει τέλος όσο ζούμε με 400€. Για εμάς η κρίση δεν έχει τέλος όσο στοιβαζόμαστε σε κοντέινερ το καλοκαίρι (συμβάλλοντας στο «θαύμα» του ελληνικού τουρισμού) προκειμένου να μπορούμε να επιβιώνουμε τον χειμώνα. Για εμάς η κρίση δεν έχει τέλος όσο ελπίζουμε για ακόμα ένα 8μηνο με κατι-σαν-μισθό προκειμένου να επιβιώσουμε.

Ακριβώς επειδή η κρίση δεν έχει τέλος αν δεν το επιβάλλουμε εμείς οι ίδιοι και οι ίδιες, το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη παίρνουμε θέση. Παίρνουμε θέση ενάντια στην κυβέρνηση και την πολιτική της συνολικά, είτε αυτό αφορά την καταπάτηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων καθ' υπόδειξη της ΕΕ είτε αφορά τα επικίνδυνα παιχνίδια ανταγωνισμών που παίζει στην περιοχή -με τις ευλογίες των καινούριων μας φίλων, των Αμερικάνων (και όλως τυχαίως η Αμερική είναι η τιμώμενη χώρα φέτος) - παίζοντας βρώμικα γεωπολιτικά και οικονομικά παιχνίδια στις πλάτες μας. Παίρνουμε θέση και δηλώνουμε ότι αυτή η πόλη, αυτός ο κόσμος ανήκει στους εργαζόμενους, στους άνεργους, στους μετανάστες, σε όσους βιώνουμε τις πολιτικές τους. Αυτός ο κόσμος είναι χωρισμένος σε στρατόπεδα, αλλά όχι σε εκείνα που χωρίζουν τους ανθρώπους σε ανώτερους και κατώτερους, που τους διακρίνουν βάσει φύλου, φυλής, θρησκείας. Τα στρατόπεδα είναι από τη μία εμείς που βιώνουμε σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό την καταπίεση και από την άλλη εκείνοι που εκμεταλλεύονται τους εργαζομένους.

Θα είμαστε στο δρόμο κόντρα στην πολιτική της εξαθλίωσης, τον πόλεμο, το φασισμό. Δε θα αφήσουμε κανέναν να κάνει αντιπολίτευση στις πλάτες μας και ταυτόχρονα να υποστηρίζει τα συμφέροντα αυτών που μας ρουφάνε το αίμα, όπως κάνουν οι φασίστες, ούτε θα αφήσουμε κανέναν να μιλάει εξ ονόματός μας και μετά να στήνει πανηγύρια με τους βιομήχανους και το ΔΝΤ, όπως κάνει η ΓΣΕΕ.

Το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη, στις 18.00, δίνουμε ραντεβού στην Καμάρα επιδιώκουμε τη συμπόρευση με όλα τα αγωνιζόμενα κομμάτια των εργαζομένων προκειμένου να διεκδικήσουμε την ζωή που μας αξίζει.

Δίκτυο Ανέργων & Επισφαλώς Εργαζομένων Θεσσαλονίκης

πηγή : https://diktioanergwnthess.blogspot.com/2018/…


ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ Attack Βέροιας στην Ανεργία και την Επισφάλεια-ΣΑΒΒΑΤΟ 8/9 ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΕΘ

Εκεί που η οργή της γενιάς μας υψώνεται σε μια γροθιά θα συναντηθούμε και φέτος!

Όπως κάθε χρόνο τέτοια μέρα, μέσα στη δίνη της κρίσης, τα εγκαίνια της ΔΕΘ αποτελούν σημείο-σταθμό για κάθε κυβέρνηση, που από το βήμα του Βελίδειου Συνεδριακού κέντρου εξαγγέλει την ανάπτυξη που έρχεται, την καλυτέρευση των ζωών μας, τη λήξη της επιτήρησης και την έξοδο στις περίφημες αγορές. Φέτος, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να μας πουλήσει το παραμύθι της εξόδου απ' τα μνημόνια και της ελάφρυνσης του χρέους, την ίδια στιγμή που καθιερώνει μια μόνιμη πραγματικότητα εργασιακής εξαθλίωσης και κατάργησης στοιχειώδων κοινωνικών δικαιωμάτων.
Για την κυβέρνηση η ΔΕΘ είναι ένα μεγάλο ραντεβού, στο οποίο δίνει πειστήρια σε εγχώρια και διεθνή αφεντικά, την ΕΕ και τον ΣΕΒ για την συνέχιση της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων, της κατάργησης των δημοκρατικών ελευθεριών , της επιβολής νέων μέτρων λιτότητας και συνολικά της πολιτικής του κεφαλαίου και της ΕΕ. Τι είναι, όμως, η ΔΕΘ για εμάς, τους/τις νέους/ες της εργασιακής περιπλάνησης, της ημιαπασχόλησης, της ημιεργασίας-ημιανεργίας; Είναι ραντεβού διεκδίκησης και ανυπακοής, είναι συνέχεια κάθε μάχης που δώσαμε σε μια σειρά από κλάδους, στους δρόμους του αγώνα για την ανατροπή κάθε μέτρου εργασιακής εξαθλίωσης. Είναι αναγκαιότητα και χρέος να βρεθούμε όλοι και όλες εμείς, από τη νέα εργατική βάρδια των πωλητών/τριών, τους/τις διανομείς, τον κλάδο του επισιτισμού, τους/τις υπαλλήλους στα τηλεφωνικά κέντρα, τον ερευνητικό κλάδο, μέχρι τους/τις δασκάλους/ες-αναπληρωτές/τριες, τους/τις εργαζόμενους/ες στα προγράμματα κοινοφελούς εργασίας και τους ανέργους και να υψώσουμε τη φωνή μας για να βάλουμε φρένο στην εκμετάλευση και το ξεπούλημα της ζωής μας. Είναι η αρχή για να βγει το κίνημα και πάλι μαχητικά στους δρόμους, να στείλει ηχηρό μήνυμα σε κυβέρνηση, ΕΕ και εργοδοσία, αλλά και στη συνδικαλιστική-εργοδοτική γραφειοκρατία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που έδωσαν το πράσινο φως, με κάθε ευκαιρία (μη κήρυξη απεργιών, συγκρότηση της «κοινωνικής συμμαχίας» τον Μάη, κλπ), στην όξυνση της κοινωνικής εξαθλίωσης.
Την ίδια στιγμή που ο πόλεμος μαίνεται στη γειτονιά μας και χιλιάδες άνθρωποι ξεριζώνονται ψάχνωντας μια ανάσα ζωής, ΝΑΤΟ και ΕΕ οργανώνουν μεθοδικά εμφύλιο μεταξύ των εργαζομένων των Βαλκανίων, ενώ το δηλητήριο του φασισμού-εθνισκισμού συνεχίζει να απλώνεται ανάμεσά μας. Σε όλα τα παραπάνω, η απάντησή μας είναι μονόδρομος. Ανυποχώρητος αγώνας εργαζομένων, ανέργων, νεολαίας, ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών για να ανατραπεί η κόλαση που δημιούργησαν και συνεχίζουν να προωθούν.
Γι' αυτό το λόγο εμείς, η γενιά της εργασιακής περιπλάνησης, της ανεργίας και της επισφάλειας, αναγνωρίζουμε ότι είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να συσπειρωθούν όλα τα κομμάτια που δουλεύουν στην επισφάλεια και να συντονιστούν ώστε να βγουν μπροστά πιο μαχητικά, πιο οργανωμένα, πιο αποφασιστικά, βάζοντας μπροστά τις ανάγκες και τα δικαιώματά τους, σε σύγκρουση με ότι μας οδήγησε εδώ. Με την εμπειρία των αγώνων που δόθηκαν, τις μικρές και μεγάλες νίκες που φάνταζαν αδύνατες στη λαίλαπα της κρίσης και τη βαθιά πεποίθηση πως η ζωή μας κερδίζεται στην καθημερινή πάλη για τα δικαιώματά μας, θα συναντηθούμε και φέτος στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και θα φωνάξουμε δυνατά πως η ζωή μας δε μπορεί και δεν θα είναι ένα αιώνιο μνημονιακό σφαγείο. Με συνδικάτα και αγώνες στα χέρια των εργαζομένων, να παλέψουμε από τη σκοπιά των αναγκών και συμφερόντων όλων των εργαζομένων και των ανέργων.
Άνεργοι/ες και επισφαλώς εργαζόμενοι/ες μαζί με ταξικά σωματεία, αγωνιστικές συλλογικότητες, επιτροπές αγώνα και όλα τα μαχόμενα αγωνιστικά κομμάτια του εργατικού - λαϊκού κινήματος, διαδηλώνουμε στη ΔΕΘ, Σάββατο 8 Σεπτέμβρη, 6.00 μ.μ. Καμάρα για τη ζωή που μας κλέβουν, για την ειρήνη, για την ελευθερία.

Attack Βέροιας στην Ανεργία και την Επισφάλεια

πηγή : https://el-gr.facebook.com/permalink.php?stor…


Κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση στη ΔΕΘ ενάντια στην κυβέρνηση και την πολιτική της.

Όλες κι όλοι το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη στις 6μ.μ. στην Καμάρα!

Το Σεπτέμβρη, στα φετινά εγκαίνια της ΔΕΘ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ (όπως και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις) θα τάξει πάλι ψίχουλα και θα προσπαθήσει να "πουλήσει" το παραμύθι της εξόδου από τα μνημόνια και της ελάφρυνσης του χρέους, ενώ η κοινωνική πλειοψηφία θα καταβυθίζεται ακόμα περισσότερο στην εξαθλίωση.

Τα προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης, το νέο μεσοπρόθεσμο και η συμφωνία για το χρέος ολοκληρώνουν τον εμπαιγμό των εργαζόμενων για τη λεγόμενη «μετα-μνημονιακή Ελλάδα», την πιο βάρβαρη συνέχεια του μνημονιακού μεσαίωνα σε βάθος δεκαετιών. Στην άγρια περικοπή των συντάξεων και μείωση του αφορολόγητου καθώς και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των αγαθών στο αμέσως επόμενο διάστημα, έρχονται να προστεθούν η καθήλωση των μισθών στα σημερινά επίπεδα εξαθλίωσης, η απόλυτη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και η κατάργηση βασικών κοινωνικών δικαιωμάτων για άλλες δυο γενιές, ώστε να εξασφαλιστούν τα ματωμένα δημοσιονομικά πλεονάσματα της νέας συμφωνίας.

Την ίδια στιγμή τα τύμπανα του πολέμου χτυπούν στη γειτονιά μας ενώ το δηλητήριο του εθνικισμού και του φασισμού εξαπλώνεται ραγδαία. Οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί για τις πηγές και τους "δρόμους" της ενέργειας, οι χιλιάδες άνθρωποι που καθημερινά παίρνουν το δρόμο της προσφυγιάς και της μετανάστευσης, η μετατροπή των Βαλκανίων σε μια απέραντη βάση του ΝΑΤΟ, η "αναβάθμιση" της Ελλάδας σε τοποτηρητή του ΝΑΤΟ στην περιοχή και η νέα εξόρμηση του ελληνικού κεφαλαίου στη βαλκανική ενδοχώρα έχουν την ίδια "μήτρα" με το σκοταδισμό, το ρατσισμό και τη φασιστική απειλή. Ο ταξικός εμφύλιος ανάμεσα στους εργαζόμενους των γειτονικών χωρών ή απέναντι σε κατατρεγμένους πρόσφυγες και μετανάστες είναι το πιο μεγάλο όπλο για να προχωρήσουν απρόσκοπτα οι σχεδιασμοί του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. και ταυτόχρονα η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζόμενων με τη νέα συμφωνία.

Φυσικά η βάρβαρη επίθεση του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων (κυβέρνηση, μνημονιακή αντιπολίτευση και Ε.Ε.) δεν θα σταματήσει όσο "απέναντί" τους βρίσκεται ο εργοδοτικός/κυβερνητικός συνδικαλισμός. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ που έφτασε να συγκροτήσει το Μάη την "Κοινωνική Συμμαχία" με τους εργοδότες, υιοθετώντας τα αιτήματα τους, κηρύσσοντας ταξική ανακωχή και υποταγή στα συμφέροντά τους και αφήνοντας να περάσουν τα νέα μέτρα και η συμφωνία για το μνημόνιο διαρκείας χωρίς ούτε μια 24ωρη απεργία…

Το εργατικό και λαϊκό κίνημα βρίσκεται μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, έχουμε μπει σε μια ποιοτικά νέα κατάσταση. Το καθοριστικό για τις ταξικές δυνάμεις είναι αν θα συνεχίσουν να προσαρμόζονται στο σχεδιασμό του εργοδοτικού/κυβερνητικού συνδικαλισμού των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, που στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα των εργαζόμενων και διευκολύνει κυβέρνηση-Ε.Ε.-κεφάλαιο ή θα προσπαθήσουν να ανοίξουν ένα νέο δρόμο οργάνωσης του αγώνα από τα κάτω, να μετουσιώσουν τη συσσωρευμένη λαϊκή αγανάκτηση για την κυβερνητική πολιτική σε δράση και μαζικό δυναμικό κι ανυποχώρητο αγώνα για την ανατροπή της!

Ξέρουμε ότι μόνο οι αποφασιστικοί αγώνες και η σύγκρουση με την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ - ΔΝΤ μπορεί να ανακόψει την επίθεση, να φέρει νίκες. Πρέπει να σπάσουμε τα δεσμά του Χρέους, της ΕΕ και του κεφαλαίου για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των εργαζόμενων. Οι εργαζόμενοι, τα αγωνιστικά - ταξικά σωματεία και συλλογικότητες, η νεολαία και ο λαός μόνο με αγωνιστική ταξική ενότητα μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την σκληρή συνεχιζόμενη επίθεση.

Να πάρουμε τους αγώνες στα χέρια μας! Να οργανώσουμε αποφασιστικά την απάντηση του εργατικού κινήματος ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που προωθούν κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ - κεφάλαιο. Να περάσουμε στην αντεπίθεση!

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, σωματείο, συλλογικότητα, που θέλει να παλέψει για να ανατραπεί η βάρβαρη πολιτική να μετατρέψει την κινητοποίηση της ΔΕΘ σε σταθμό για την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος κόντρα στην υποταγή, τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό.

  • Μόνο η εργατική τάξη και οι λαοί μπορούν με ταξικό, διεθνιστικό αγώνα, να ανοίξουν τον δρόμο για την απελευθέρωσή τους. Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Έξω τώρα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι βάσεις του θανάτου στη χώρα μας. Όχι αίμα για το πετρέλαιο και τις ΑΟΖ, όχι στον ανταγωνισμό Ελλάδας-Τουρκίας για τα συμφέροντα των πολυεθνικών.
  • Όχι στη εργασιακή ζούγκλα, δουλειά με δικαιώματα! Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις τώρα, ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια!Υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας παντού, με αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά της Κυριακάτικης αργίας. Να καταργηθεί ο νόμος για τον υποκατώτατο μισθό και η κυβερνητική παρέμβαση στον κατώτατο μισθό και τις ΣΣΕ. Να σταματήσει το αίσχος της απληρωσιάς του κόπου και του ιδρώτα μας. Κανένας εργαζόμενος ανασφάλιστος.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Κατάργηση της επισφαλούς-προσωρινής εργασίας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Όχι στην «μαθητεία», τα voucher και τα προγράμματα τσάμπα και ευέλικτου εργατικού δυναμικού για την εργοδοσία.
  • Όχι στιςιδιωτικοποιήσεις. Ενέργεια, συγκοινωνίες, νερό, υποδομές στα χέρια της κοινωνίας, προς όφελος των εργαζομένων και του λαού. Έξω οι επιχειρηματικοί όμιλοι από τα κοινωνικά αγαθά-υπηρεσίες.
  • Αγώνας για το δικαίωμα στη στέγαση, ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Όχι στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, έξω το κράτος, οι τράπεζες και τα funds από τα σπίτια των εργαζόμενων και των ανέργων.
  • Ελεύθερος μαζικός συνδικαλισμός, κανένας περιορισμός στα συνδικάτα και τις συνελεύσεις των εργαζομένων. Κάτω τα ξερά σας από το δικαίωμα στην απεργία! Έξω οι εθνικιστές και οι χρυσαυγίτες από τους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές.

Αγώνας μαζικός για δουλειά και ψωμί, παιδεία και υγεία, ειρήνη κι ελευθερία,

ζωή με αξιοπρέπεια για όλους!

Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης & Πολιτισμού

πηγή : http://lesxi-ergasias-trikalon.blogspot.com/2…


ΔΕΘ 2018: Τα μνημόνια δεν σταματούν αν δεν ανατρέψουμε αυτούς που τα εφαρμόζουν

Τα μνημόνια δεν σταματούν αν δεν ανατρέψουμε αυτούς που τα εφαρμόζουν

Το μνημόνιο τελείωσε, ζήτω το μετα-μνημόνιο! "Πριν αλέκτορα φωνήσαι ...", η κυβέρνηση Σύριζα-Ανέλ ετοιμάζει τουλάχιστον 49 "μέτρα" μνημονιακού χαρακτήρα.
Η εφαρμογή τους αποτελεί ένα πρώτο μέρος των δεσμεύσεων που έχουν υπογράψει στις 22 Ιουνίου με τους δανειστές, δύο μήνες πριν από την "έξοδο". Πρέπει να τα εφαρμόσουν και να ελεγχθεί(!) η εφαρμογή τους από την τρόικα, πριν από το τέλος του 2018. Πρόκειται για μέτρα που αφορούν στην Υγεία, τα ασφαλιστικά χαράτσια, την περαιτέρω συρρίκνωση των υπολειμμάτων του κοινωνικού κράτους και το δημόσιο, ενώ παράλληλα πρέπει να επιταχύνουν 16 χιλιάδες πλειστηριασμούς, να "τρέξουν" τις ιδιωτικοποιήσεις και τις παρεμβάσεις "απελευθέρωσης της αγοράς".
Και όλα αυτά όταν η "έξοδος" από τα μνημόνια, αφήνει πίσω της χιλιάδες οικογένειες, άνεργους, εργαζόμενους, συνταξιούχους βυθισμένους στην φτώχεια, την ανέχεια και την ανεργία και κυρίως τη νέα γενιά - 400.000 νέοι μέχρι στιγμής εξαναγκάστηκαν να πάρουν το δρόμο της μετανάστευσης.
Τώρα η κυβέρνηση Σύριζα-Ανέλ, επιχειρεί να κρύψει όλα αυτά πίσω από υποσχέσεις και προσδοκίες για βελτίωση μισθών, μη περαιτέρω μείωση συντάξεων(!), συλλογικές συμβάσεις, απασχόληση και ό,τι άλλο για μια επταετία είχε γίνει ο εφιάλτης μας, από τις κυβερνήσεις ΝΔ-Πασόκ και Σύριζα-Ανέλ.
Η αλήθεια είναι ότι η "πηγή του κακού", το χρέος και η κρίση του συστήματος μετά την "έξοδο" από τα μνημόνια δεν τέλειωσαν.
Είναι ακόμα εδώ, είναι χειρότερα από πριν και σκιάζουν την ζωή μας, μαζί μ' αυτούς που οδήγησαν σ' αυτόν τον εφιάλτη, στον οποίο έχει προστεθεί η ζοφερή απειλή του πολέμου και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων -της Aμερικής του Tραμπ, «επίσημου προσκεκλημένου» στην ΔEΘ και της ιμπεριαλιστικής EE- στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής. Οι πολιτικές τους δεν μπορούν να ανατραπούν, όσο αυτοί που τις εφάρμοσαν εξακολουθούν να μας κυβερνούν. Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νεολαία δεν πρέπει να δώσουμε το παραμικρό περιθώριο στις υποσχέσεις τους για ένα νέο "success story" α λα Σαμαρά, καμία αναμονή, καμία περίοδος χάριτος δεν μπορεί να υπάρξει απέναντί τους.
Εδώ και τώρα πρέπει να στηρίξουμε κάθε αίτημα και κάθε αγώνα και να παλέψουμε για να πάρουμε πίσω τις ζωές μας. Πρέπει να οργανώσουμε και να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια που θα ανοίξει τον δρόμο στη Γενική Πολιτική Απεργία, για την ανατροπή τους.
Για να πάρει η εργατική τάξη την πρωτοβουλία της πάλης για την ανατροπή και την εργατική εξουσία, με ένα επαναστατικό πρόγραμμα απαλλοτρίωσης του κεφαλαίου, κόντρα στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία των καρεκλοκένταυρων της πλειοψηφίας σε ΓΣΣΕ-ΑΔΕΔY.
Η κινητοποίηση των εργαζόμενων, των άνεργων και της νεολαίας στα εγκαίνια της ΔΕΘ, με την Πορεία από την Καμάρα το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη (6 μ.μ.) πρέπει να γίνει το πρώτο μεγάλο βήμα ενάντια στο μετα-μνημόνιο, για την ανατροπή τους.
Παράλληλα δίνουμε τη μάχη ενάντια στο φασιστο-εθνικιστικό συρφετό του μίσους ενάντια στους γειτονικούς λαούς βροντοφωνάζοντας «Tα Bαλκάνια στους Bαλκανικούς λαούς», «Πόλεμο στα Παλάτια - Eιρήνη στις Kαλύβες», ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον φασισμό και τον πόλεμο, για την ενοποίηση των λαών των Bαλκανίων όπως ήταν το όραμα του Pήγα, για μια Bαλκανική ομοσπονδία σε σοσιαλιστική εργατική βάση.
24/08/2018

EEK

πηγή : http://eek.gr/index.php/announcements/5794-ta…