Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018 στις 18.30

Εθνικισμός - πατριωτισμός ως πυλώνες του κράτους.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Εθνικισμός - πατριωτισμός ως πυλώνες του κράτους. Η αποδόμησή τους ως προϋπόθεση για την ελευθεριακή επαναστατική προοπτική.

Σάββατο 22 Σεπτέμβρη - 18:30' - Αρχιτεκτονική Π.Θ. - Βόλος

" Το σύγχρονο αστικό κράτος, τόσο ως δομή όσο και ως κοινωνική σχέση, δημιούργησε και εξέθρεψε τον εθνικισμό-πατριωτισμό και συμπορεύτηκε μαζί του, σε τέτοιο βαθμό που να θεωρούνται πλέον από την συντριπτική πλειοψηφία, ως αξεδιάλυτες έννοιες. Έτσι, κάθε ιδεολογικό σύστημα το οποίο αποδέχεται το κράτος είτε ως το ιδανικό σύστημα κοινωνικής οργάνωσης, είτε ως εργαλείο για την ταξική και κοινωνική χειραφέτηση, είναι αναγκασμένο να αποδεχτεί, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, και το ιδεολόγημα του έθνους. Το μοναδικό πολιτικό ρεύμα που επί εκατοντάδες χρόνια αντιτάχθηκε, από τη γέννησή του κιόλας, τόσο στο κράτος όσο και στο αστικό ιδεολόγημα του εθνικισμού, ήταν (και παραμένει) το αναρχικό ρεύμα. Απέναντι στον κόσμο της εξουσίας, απέναντι στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό κράτους και κεφαλαίου, οφείλουμε να υψώσουμε συλλογικά ελευθεριακά αναχώματα ανάσχεσης της ολομέτωπης επίθεσής τους, αποδομώντας καταρχήν έναν από τους βασικότερους ιδεολογικούς πυλώνες του κράτους, αυτόν της εθνικιστικής-πατριωτικής ιδεολογίας. Η αποδόμηση αυτή αποτελεί ταυτόχρονα και την αναγκαία συνθήκη για την οικοδόμηση της ελευθεριακής επαναστατικής προοπτικής, που στρατηγικό της στόχο έχει την καταστροφή κράτους και κεφαλαίου και την κοινωνική και ατομική απελευθέρωση. "

ΚΑΝΕΝΑ «ΕΘΝΟΣ» ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ, ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΝΟΡΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙ.

Αναρχική Συλλογικότητα mⒶnifesto & Αναρχική Συλλογικότητα Καθ'οδόν

Ολόκληρο το κείμενο ανακοίνωσης των δύο συλλογικοτήτων, αναφορικά με την κοινή εκδήλωση, σε μορφή pdf εδώ.

https://www.youtube.com/watch?v=2TA8tpOxn2w&f…

Στον χώρο της εκδήλωσης, πριν και κατα την διάρκειά της, θα λειτουργήσει το ελευθεριακό κινητό βιβλιοπωλείο της Αναρχικής Συλλογικότητας mⒶnifesto.

https://www.facebook.com/events/1939150181412…

πηγή : email που λάβαμε στις 3 Αύγουστος 00h