Κυριακή 5 Αυγούστου 2018 στις 18.00

Καφενείο με χορτοφαγικούς μεζέδες & συλλογή τροφίμων & φαρμάκων

Ενημέρωση προγραμματος Αυγουστιάτικων περιφρουρήσεων/εκδηλώσεων της Κατάληψης Ανάληψης

Κατά τον μήνα Αύγουστο από τις 1-16,στο πλαίσιο της περιφρούρησης της Κατάληψης Ανάληψης καλούμε συντρόφους/ισσες να στηρίξουν τις παρακάτω εκδηλώσεις:
Τρίτη 7/8 "Το Φάντασμα της Ελευθερίας" του Λουίς Μπουνιουέλ: Ένα γεγονός που απεικονίζεται στον πίνακα του Γκόγια «3 Μαΐου 1808», ζωντανεύει: Ισπανία, 1808. στρατιώτες του Ναπολέοντα εκτελούν μια ομάδα επαναστατών, που δεν θέλουν τη γαλλική κυριαρχία και την «ελευθερία» που τους επιβάλλεται. Πριν πεθάνουν φωνάζουν «Κάτω η ελευθερία». Μεταφερόμαστε στη σημερινή εποχή.Το σενάριο ακολουθεί την λογική σκυταλοδρομίας. Είναι διατετμημένο σε επί μέρους ιστορίες. Χαρακτηριστικό του έργου είναι, ότι ο κύριο ρόλος της επόμενης στιγμής είναι πάντα κάποιος πλάγιος ρόλος της παρούσας σκηνής. Οι σκηνές εξελίσσονται ξαφνικά σε υπερρεαλιστικές εξιστορήσεις, που ξεμπροστιάζουν το κατεστημένο της γαλλικής κοινωνίας.(διάρκεια 104')
Πέμπτη 9/8 "Ιστορία Έρωτα και Αναρχίας" της Λίνα Βερτμίλε: Ιταλία, λίγο πριν ξεσπάσει ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος. Ο Τονίνο, ένα απλό αγροτόπαιδο, μαθαίνει ότι ένας φίλος του εκτελέστηκε από το καθεστώς μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας εναντίον του δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι. Παρόλο που είναι εντελώς άπειρος και απροετοίμαστος, αποφασίζει να αναλάβει αυτός την ημιτελή αποστολή.Ο Τονίνο αφήνει πίσω την απλή ζωή του και φτάνει σε έναν οίκο ανοχής στη Ρώμη όπου καταστρώνει σχέδια με τη βοήθεια μιας ιερόδουλης, η οποία επίσης δραστηριοποιείται στο χώρο της αναρχίας. Μέσα σε μια μέρα, ερωτεύεται ένα άλλο κορίτσι του οίκου ανοχής και ζει δύο ευτυχισμένες μέρες μαζί της, πριν έρθει η ώρα της εκτέλεσης του σχεδίου του. Ο έρωτας αυτός, όμως, θα περιπλέξει τα πράγματα.(διάρκεια 108'
Τρίτη 14/8 "Ο Σαν Μικέλε είχε έναν Kόκορα" των Πάολο και Βιτόριο Ταβιάνι: Στα τέλη του περασμένου αιώνα, μια ομάδα αναρχικών καταλαμβάνει ένα ιταλικό χωριό και προσπαθεί να πείσει τους χωρικούς να κολλεκτιβοποιήσουν την παραγωγή. Αποτυγχάνουν όμως και συλλαμβάνονται. Ο αρχηγός τους, Τζούλιο Mανιέρι, καταδικάζεται σε θάνατο αλλά την τελευταία στιγμή η ποινή του μετατρέπεται σε ισόβια. Κλείνεται σε απομόνωση για δέκα χρόνια με στέρηση οποιασδήποτε επαφής με τον έξω κόσμο. Για να επιβιώσει χωρίς να τρελαθεί, θέτει στον εαυτό του διάφορα φανταστικά καθήκοντα που τηρεί με πειθαρχία. Συνομιλεί με τον εαυτό του και περιμένει την πραγματοποίηση των επαναστατικών του οραμάτων.Κατά τη μεταφορά του σε άλλη φυλακή, μετά τα δέκα χρόνια, μιλά για πρώτη φορά με νεότερους πολιτικούς κρατουμένους. Η σύντομη συνομιλία τον πείθει για την ματαιότητα των πεποιθήσεών του. Κανείς δεν μιλά πλέον για αγροτική επανάσταση, αλλά για προλεταριακή. Bαθιά απογοητευμένος προτιμά να πεθάνει.Βασισμένο στο έργο του Λέωντος Τολστόι "Το θείο και το ανθρώπινο"(διάρκεια 90')
Πέμπτη 16/8 "Κάτω τα Κεφάλια" του Σέρτζιο Λεόνε: Ο Χουάν, αρχηγός μιας συμμορίας στο επαναστατημένο Μεξικό, γνωρίζει τον Σον, έναν φυγά από τη Βρετανία που είναι ειδικός στις εκρηκτικές ύλες, και τον πείθει να συνεργαστούν στη μεγάλη ληστεία της τράπεζας του Μέσα Βέρντε. Ο Σον δέχεται αλλά παράλληλα συμφωνεί και με τους επαναστάτες να χρησιμοποιήσει το «εκρηκτικό» ταλέντο του για τους σκοπούς τους.(διάρκεια 108')
Κάθε Κυριακή καφενείο με χορτοφαγικούς μεζέδες από τις 18.00. Παράλληλα με τα καφενεία και τις εκδηλώσεις θα λειτουργεί δανειστική βιβλιοθηκη, και χαριστικό παζάρι ρούχων και παιδικών βιβλίων
Στην Κατάληψη Ανάληψης, πάρκο Ανάληψης, Βύρωνας. Πρόσβαση:732 (9η στάση Φορμίωνος), τρόλεϊ 11 (24ωρο) στάση αγορά,λεωφορεία 203,054, στάση αγορά.
http://katalipsianalipsis.espivblogs.net

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1590493/


Συλλογή τροφίμων και φαρμάκων για τους πληγέντες (ανθρώπους και ζώα) από τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική,καθημερινά(και το Σαββατοκύριακο) από τις 20.00 μέχρι τις 22.00 στην κατάληψη της Ανάληψης στον Βύρωνα, η λίστα διαμορφώνεται κάθε φορά ανάλογα με τις ανάγκες των πυροπαθών. αυτή την στιγμή χρειάζονται αντισηπτικά, οινοπνεύματα και αλκοολούχα διαλύματα.

Επίσης υπάρχει ανάγκη για καθαριστικά σπιτιού από κουβάδες, φαράσια, λεκάνες, υγρά πιάτων και πλυντηρίου, χλωρίνες, γάντια μιας χρήσεως, λάδι, φαναράκια μπαταρίας, λάστιχα για πότισμα, γαλότσες, μπαταρίες c baby lr14 alkalyne, φτυάρια, τσάπες, τσουγκράνες,πριόνια, σκούπες, σακούλες για μπάζα, γάντια εργασίας, μάσκες για άνθρακα, γκαζάκια, αντικουνουπικά φιδάκια, φακούς.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ…ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

πηγή : https://katalipsianalipsis.espivblogs.net/?p=…