Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018 στις 18.00

2 καλέσματα : 1 2

Διαδήλωση ΔΕΘ

Όλοι στην Διαδήλωση της ΔΕΘ, Σάββατο 8 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ & ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ: 6μμ, Εγνατία με Αγ. Σοφίας

Όλοι στην Διαδήλωση της ΔΕΘ το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη!

Να διώξουμε την μνημονιακή λαίλαπα ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και όλους τους επίδοξους συνεχιστές της ίδιας πολιτικής!

Όχι στους πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ-Ελλήνων Καπιταλιστών!

Πάλη για την Ενότητα των Εργαζομένων και την Διεθνιστική Αλληλεγγύη των Λαών!

-

Πληροφορίες για συμμετοχή-μετακίνηση-

Αθήνα: 6949937522, 210 5247227
Ιωάννινα: 6972728101

Στα φετινά εγκαίνια της ΔΕΘ η άθλια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με πρωτεργάτη τον κυνικό και αμοραλιστή Τσίπρα θα προσπαθήσουν για άλλη μια φορά να αντιστρέψουν την πραγματικότητα και να ξεγελάσουν τον ελληνικό λαό. Έχοντας ως φετινή τιμώμενη χώρα τις ΗΠΑ , κρύβοντας επιμελώς τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες και την πρωτοφανή ανικανότητα διαχείρισης που επέδειξε η κυβέρνηση του και ο ίδιος στην τραγωδία στο Μάτι, ο Τσίπρας θα επιχειρήσει να πείσει ότι συνεχίζει το έργο και τις προσπάθειες της κυβέρνησής του, να πλασάρει την περίφημη "έξοδο από τα μνημόνια".

Επιμένοντας με νύχια και με δόντια πάνω σε αυτή τη μαύρη γραμμή προπαγάνδας περί "καθαρής εξόδου" θα έρθει στην ΔΕΘ για μια εκ του προοιμίου προεκλογική φιέστα. Σε μια ύστατη προσπάθεια πολιτικής επιβίωσης θα αντιστρέψει την πραγματικότητα μιλώντας για "ανάκαμψη της οικονομίας", για "έξοδο στις αγορές", για "ελάφρυνση του χρέους", για "επαναφορά Συλλογικών Διαπραγματεύσεων και Κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας", για "αυξήσεις στους μισθούς", για "επίλυση εθνικών θεμάτων", για "διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας".

Όμως, όσο και να βαφτιστεί το κρέας ψάρι, η πραγματικότητα είναι αμείλικτη και το Νέο Καθεστώς Εκμετάλλευσης είναι εδώ για να μείνει: Τα απανωτά μνημόνια που έχουν ψηφιστεί (με τελευταία το Μεσοπρόθεσμο 2019-22) εντείνουν και χειροτερεύουν την άθλια οικονομική κατάσταση των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Διατηρείται και εδραιώνεται το κατώτατο μισθολογικό όριο των 586,08 ευρώ και η ρατσιστική καταδίκη της νεολαίας μέχρι 25 ετών στα 510,15 ευρώ μικτά, το "πάγωμα" των τριετιών, η κατάργηση της διαιτησίας, το τέλος της επεκτασιμότητας των ΣΣΕ και της «αρχής της ευνοϊκότερης ρύθμισης»! Η συνεχής μείωση συντάξεων και αφορολόγητου, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, οι νέες επιθέσεις στα εργασιακά (χτύπημα στο δικαίωμα στην απεργία), τα χαράτσια, η χειροτέρευση της νομοθεσίας για τα «κόκκινα» δάνεια, η κατάργηση προνοιακών επιδομάτων κ.λπ. έχουν οδηγήσει την εργατική τάξη και τις φτωχές λαϊκές μάζες στα όρια τους.

Ταυτόχρονα όμως η άθλια συγκυβέρνηση θα προσπαθήσει να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους από τα πραγματικά τους προβλήματα επικυρώνοντας την "Συμφωνία των Πρεσπών" κατά παραγγελία των ιμπεριαλιστών, με κίνδυνο ένα νέο γύρο εθνικιστικής και ρατσιστικής έξαρσης και την ενίσχυση ακροδεξιών/αντιδραστικών αστικών δυνάμεων σε Ελλάδα και γειτονική Μακεδονία. Ήδη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προέβη σε πανάκριβες εξοπλιστικές παραγγελίες, ενώ διέθεσε τις βάσεις της Σούδας, της Ανδραβίδας και της Καλαμάτας για τις τελευταίες επιθέσεις των ιμπεριαλιστών στην Συρία, κάτι που εμπλέκει ενεργητικά την Ελλάδα στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών και ιδιαίτερα των ΗΠΑ. Στην ίδια κατεύθυνση προχωράει στη δημιουργία αμερικάνικης βάσης ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη, στην μεταφορά μη επανδρωμένων αεροσκαφών τύπου drones στη Λάρισα, στον «εκσυγχρονισμό» εγκαταστάσεων της βάσης του Αράξου για αποθήκευση «ειδικών όπλων» (υπάρχει κίνδυνος μεταφοράς πυρηνικών) κ.ά.

Όμως το αδιέξοδο της παραγωγικής παρακμής, της ανεργίας, της οικονομικής και κοινωνικής αποσύνθεσης, του πολεμικού κινδύνου, συνοδεύεται και από μια βαθιά κρίση των οργανωμένων δυνάμεων της εργατικής τάξης, των κοινωνικών και πολιτικών της οργανώσεων, της μαχητικής της πρωτοπορίας, των μοναδικών δηλαδή δυνάμεων που είναι ικανές να βγάλουν την κοινωνία από το τέλμα. Σε όλους τους εργαζόμενους είναι ξεκάθαρος ο ρόλος της γραφειοκρατικοποιημένης συνδικαλιστικής ηγεσίας (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ) και η πλήρης ένταξη της στην εξυπηρέτηση των μνημονιακών δυνάμεων για τον πλήρη αφοπλισμό της εργατικής τάξης («ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα, μη κήρυξη απεργίας για την 3η αξιολόγηση, Κοινωνική Συμμαχία με τους εργοδότες). Γνωρίζουν επίσης από την ίδια την εμπειρία τους πως τα παχιά λόγια και οι ταξικές κορώνες του ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) με ξεχωριστές κομματικές παρελάσεις, με συκοφαντία και εξόντωση όσων δεν ελέγχει, οδηγούν σε αδιέξοδο. Αυτή η κοντόφθαλμη και εντέλει καταστροφική και εγκληματική πολιτική, δεν μπορεί να προωθήσει το εργατικό κίνημα αλλά το βυθίζει σε μεγαλύτερη αδράνεια, ηττοπάθεια και παράλυση.

Όμως δυστυχώς αυτή η πολιτική αντικειμενικά ευνοείται και από την υπαρκτή πολυδιάσπαση των δυνάμεων της επαναστατικής αριστεράς στο εργατικό κίνημα και στο δρόμο και την απουσία ενός συντονισμένου σχεδίου αγώνων για την απόκρουση της επίθεσης και την ανασυγκρότηση/ανασύνθεση του εργατικού κινήματος. Ένας κατακερματισμός που έχει φτάσει μέχρι την αδυναμία και της πιο στοιχειώδους κοινής παρουσίας στον δρόμο, κατάσταση που βοηθάει μόνο τους Μνημονιακούς και τους ρεφορμιστές.

Ξεκινώντας από την φετινή ΔΕΘ η εργατική τάξη, η νεολαία και οι δυνάμεις του αγώνα χρειαζόμαστε μια τομή στην μέχρι τώρα πρακτική μας. Να αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα τις υπαρκτές δυσκολίες και τα εμπόδια που πρέπει να υπερβούμε για να ξεπεράσουμε την κρίση του εργατικού κινήματος. Μπορεί οι δυσκολίες για την ανασυγκρότηση των δυνάμεων του κινήματος να είναι μεγάλες, όμως είναι μεγαλύτερες οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει το αντίπαλο στρατόπεδο. Είναι ανάγκη όσο ποτέ ξανά στο παρελθόν να χτίσουμε μια αγωνιστική ενότητα στην δράση, πραγματική δύναμη κρούσης και όχι δύναμη διάλυσης και αποσύνθεσης. Στην άγρια επίθεση που δεχόμαστε να απαντήσουμε με το σπάσιμο της ηττοπάθειας και της ατομικοποίησης, με την ενότητα στο δρόμο όσων αγωνίζονται μακριά από τεχνητούς διαχωρισμούς και στείρους ανταγωνισμούς.

Οι μαχητικές δυνάμεις του εργατικού κινήματος έπαιξαν έναν καθοριστικό ρόλο στην καθιέρωση τις κινητοποίησης στην ΔΕΘ από το '92 και την ΕΑΣ, την περίοδο του αγώνα ενάντια στο νόμο Αρσένη '97, '98, την εποχή της ανάπτυξης του αντί-παγκοσμιοποιητικού και αντιπολεμικού κινήματος (Ιράκ, Αφγανιστάν). Η συνδικαλιστική γραφειοκρατεία η οποία σύρθηκε τα τελευταία 15 χρόνια στις κινητοποιήσεις της ΔΕΘ, σήμερα έχει περάσει στο απέναντι στρατόπεδο και υποστηρίζει ανοιχτά τις ούλτρα νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Γι αυτό δεν μπορεί να υπάρξει κανένας χώρος για κινητοποιήσεις δίπλα, παράλληλα ή ανεξάρτητα από εκείνη. Οι Μαχητικές δυνάμεις πρέπει να καλέσουν από μόνες τους και ενωτικά την κινητοποίηση στην ΔΕΘ γιατί είναι δικιά τους πρωτοβουλία και πρέπει να περιφρουρηθεί ως τέτοια.

Στην φετινή ΔΕΘ ο κοινός βηματισμός των αγωνιστικών δυνάμεων του κινήματος είναι απαραίτητος για να δοθεί ένα πρώτο ηχηρό μήνυμα στην άθλια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πως δεν θα επιτρέψουμε να γίνουμε δουλοπάροικοι, δεν θα επιτρέψουμε να γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους! Η ΟΚΔΕ, με πλήρη συναίσθηση της στρατηγικής σημασίας που έχει σήμερα η πάλη για την ενότητα της εργατικής τάξης, θα παλέψει με όλες τις δυνάμεις της γι' αυτή την προοπτική, για την αποκατάσταση μιας πολιτικής και πρακτικής που θα ενώνει, θα συσπειρώνει και θα πολλαπλασιάζει τις δυνάμεις του κινήματος, πρώτα απ' όλα στην δράση, στον δρόμο και στον αγώνα - με αφορμή τη ΔΕΘ αλλά και κάθε άλλη αγωνιστική κινητοποίηση. Ενότητα στους Αγώνες, Αγώνας για την Ενότητα - αυτό πρέπει να είναι ένα βασικό σύνθημα και καθήκον για όλους όσους αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της κατάστασης και το ύψος των καθηκόντων που ορθώνονται μπροστά στο εργατικό κίνημα.-

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

πηγή : http://www.okde.gr/archives/7950


Να διώξουμε την μνημονιακή λαίλαπα ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και όλους τους επίδοξους συνεχιστές της ίδιας πολιτικής!

Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά !

Όλοι στην διαδήλωση της Δ.Ε.Θ.: Σάββατο 8/9 18:00 Εγνατία με Αγ. Σοφίας

Κυριακή 9 Σεπτέμβρη Τσιμισκή με Αριστοτέλους

Απεργιακή Συγκέντρωση 10:00πμ

Διαδήλωση 12:30μμ

Συνάδελφοι/ισσες:

Το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή/Αργία ήταν ένα από τα πρώτα βάρβαρα μνημονιακά μέτρα. Το 2012 ψηφίστηκαν οι 7 εργάσιμες Κυριακές ενώ το 2017 η άθλια συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψήφισε τις 32! Δηλαδή άνοιξε ο δρόμος για την καθιέρωση της 7ήμερης εργασίας (απαγορεύεται με νόμο), χωρίς ρεπό (για εργασία λιγότερες από 5 ώρες) στον μαζικότερο κλάδο εργαζομένων. Έτσι οι εργαζόμενοι στον κλάδο του εμπορίου και όχι μόνο δεχτήκαμε μια μεγάλη επίθεση, στο ωράριο και τον εργάσιμο χρόνο, αφού προηγουμένως είχαμε καταδικαστεί στην αθλιότητα του 586,08 μεικτά λόγω ουσιαστικής κατάργησης των Κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας.

Η μνημονιακή Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μάς κοροϊδεύουν λέγοντας ότι θα επαναφέρουν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και θα αυξήσουν τον Βασικό Μισθό. Το μόνο που κάνουν είναι να υπερασπίζονται τους εργοδότες, να περιορίζουν το δικαίωμα στην απεργία, να επιτρέπουν τις Λευκές Νύχτες, το άνοιγμα στις 2 Γενάρη κ.λπ. Τους εργοδότες που τσαλαπατάν την αξιοπρέπειά μας μετατρέποντας μας σε σύγχρονους δουλοπάροικους, μερικής απασχόλησης και σπαστού ωραρίου. Αυτούς που μπροστά στα κέρδη τους δεν λογαριάζουν τίποτα, εντατικοποιώντας όλο και περισσότερο την εργασία μας (Black Friday, από ταμείο μέχρι αποθήκη σε μία βάρδια, κλπ). Κυβέρνηση και εργοδότες θέλουν ουσιαστικά να δημιουργήσουν ένα νέο μοντέλο εργαζομένων που θα δουλεύουν ασταμάτητα, σε όλα τα πόστα και για όσες ώρες αυτοί θέλουν χωρίς δικαιώματα. Με τα ψέματά τους περί μείωσης της ανεργίας, θέλουν την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας πανελλαδικά, για όλες τις Κυριακές του χρόνου. Θέλουν την καθιέρωση της 7ήμερης εργασίας σε όλους τους κλάδους εργαζομένων.

Να οργανώσουμε την αντίστασή μας

Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από την Ένωση Εμποροϋπαλλήλων όπου στα χέρια του ΠΑΜΕ έχει καταντήσει ένα ανίσχυρο Σωματείο αντί για ένα εργαλείο πάλης και αγώνα προς το συμφέρον των εργαζομένων. Εδώ και 6 χρόνια δεν έχει κηρύξει καμία κλαδική απεργία. Εμφανίζεται κάνοντας κομματικές παρελάσεις του ΚΚΕ και όχι αποκλεισμούς, μαζί με τα μικρά αφεντικά του εμπορίου (ΠΑΣΕΒΕ) που μας ξεζουμίζουν, εφαρμόζοντας πρώτοι την «κοινωνική συμμαχία» των ΓΣΣΕ-ΑΔΕΔΥ, αδιαφορώντας για τους εργαζόμενους. Αδυνατούν να οργανώσουν έναν νικηφόρο αγώνα, όπως έδειξε η κατάληξη των αγώνων στα σούπερ μάρκετ «Καρυπίδη» και «Μαρινόπουλος». Πρόσφατα δεν δίστασαν να κατηγορήσουν συναδέλφους και αλληλέγγυους για στημένες Κυριακάτικες κινητοποιήσεις. Στρέφεται ευθέως ενάντια στον αγώνα, στις απεργίες, στον Συντονισμό δράσης ενάντια στην Κυριακάτικη εργασία, σε κάθε αντίσταση συναδέλφων στα καταστήματα, ενώ οι ίδιοι είναι απόντες, χωρίς καμία οργάνωση, συμμετοχή και στήριξη, μέσα ή έξω από τα καταστήματα. Με αυτή την στάση τους δίνουν το πράσινο φως στην κυβέρνηση και στις εργοδοσίες να χτυπήσουν τους Κυριακάτικους αποκλεισμούς καταστημάτων, τον αγώνα, με ΜΑΤ και μηνύσεις! Από την άλλη η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ) «ξύπνησε» την τελευταία στιγμή και προκήρυξε και για τις 32 Κυριακές απεργία, αδιαφορώντας όμως πλήρως για την οργάνωση τους.

Να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας μέσα από τα καταστήματα

Ακόμη όμως το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές δεν έχει εφαρμοστεί συνολικά από τους εργοδότες. Φέτος μάλιστα ήταν ακόμα λιγότερα αφού ήταν μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού κι αυτό για τους εξής λόγους: τις αντιδράσεις των εργαζομένων από μέσα και τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται από έξω. Δεν πρέπει όμως να επαναπαυτούμε και δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα των εργοδοτών που προσπαθούν να μας διασπάσουν με δόλιους τρόπους. Ανοίγουν εναλλάξ τα καταστήματα, βάζουν τους μισούς να δουλεύουν 5ωρο χωρίς ρεπό και τους υπόλοιπους 8ωρο με ρεπό, ζητάνε να δουλεύουν μόνο όσοι θέλουν ή μεταφέρουν εργαζόμενους από άλλες περιοχές, στοχοποιώντας τους υπόλοιπους που θα αρνηθούν.

Οι 2 Κυριακές της ΔΕΘ είναι μία κρίσιμη μάχη. Η κυβέρνηση μαζί με τους εργοδότες, τα ΜΑΤ και όσους έρθουν για την ΔΕΘ, θα προσπαθήσουν να επιβάλλουν το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, συνεχόμενα μέχρι το τέλος Οκτώβρη. Αυτή την μάχη πρέπει να την δώσουμε ενωμένοι. Εμείς είμαστε αυτοί που επιβάλλαμε την προκήρυξη των απεργιών, που μπορούμε να τις οργανώσουμε και να τις υπερασπίσουμε, για να ακυρώσουμε την Κυριακάτικη εργασία. Δεν θα αφήσουμε κανένα συνάδελφο μόνο του απέναντι στην εργοδοσία, θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια ενάντια στην καταπάτηση των εργατικών δικαιωμάτων μας, όπως έγινε όλων τον προηγούμενο καιρό, με την απεργία στα Notos, τις καταγγελίες για εργασία στις 2 Γενάρη, την άρνηση να εργαστούμε Κυριακή σε Inditex, HnM, Public, M&S, την διεκδίκηση δεδουλευμένων στα Vicko, την άρνηση αλλαγής της ατομικής σύμβασης εργασίας στα HnM.

Αγώνες με σχέδιο, ενότητα και οργάνωση στους χώρους της δουλειάς

  • Να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις, δημιουργώντας σε κάθε χώρο δουλειάς, κατάστημα, τις δικές μας μορφές οργάνωσης (επιτροπές αγώνα και αλληλεγγύης) ώστε να αρχίσουμε να αντιστεκόμαστε και να διεκδικούμε. Εμείς οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να αποφασίζουμε τη διάρκεια και την μορφή των κινητοποιήσεών μας καθώς και τα αιτήματά μας.
  • Να αγωνιστούμε με μαχητικές μορφές πάλης (απεργίες, παραστάσεις διαμαρτυρίας, αποκλεισμούς) υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματά μας, βαδίζοντας χωρίς συμβιβασμούς, πηγαίνοντας τους αγώνες μέχρι τέλους.
  • Να ανασυγκροτήσουμε - ενισχύσουμε την Ένωση Εμποροϋπαλλήλωναναλαμβάνοντας εμείς οι ίδιοι αυτή την υπόθεση, ξεπερνώντας τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες του ΠΑΜΕ.

Αγώνες με πρόγραμμα - πραγματική λύση! Για τα δικά μας συμφέροντα!

Κατάργηση των μνημονίων - Διαγραφή όλου του Χρέους - Έξοδο της χώρας από Ευρώ και Ε.Ε.

  • 751 βασικό μισθό. Επιβολή πληρωμής των μισθών, και των Δώρων.
  • Πραγματική Επαναφορά των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων, για να υπογραφεί Κλαδική Σ.Σ.Ε στο Εμπόριο, υποχρεωτική για όλους.
  • Πλήρη ασφάλιση για όλους.
  • Κατάργηση της Κυριακάτικης εργασίας.
  • Μαχητική υπεράσπιση των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων, της αξιοπρέπειάς μας.

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στο ΕΜΠΟΡΙΟ

Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας, για να οργανώσουμε όλοι μαζί την αντίστασή μας

τηλ: 2310265730, blog: antepithesitonergazomenon.blogspot.gr