Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018 στις 21.00

Προβολή ταινίας: Οι Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι

Πλοκή: Μητέρα κοπέλας που έπεσε θύμα βιασμού και δολοφονήθηκε, αναστατώνει τους κατοίκους μιας μικρής πόλης του Μιζούρι, όταν μισθώνει διαφημιστική και τοποθετεί ένα θυμωμένο μήνυμα προς τον Σερίφη της περιοχής σε τρία τεράστια billboards του επαρχιακού δρόμου, ελπίζοντας να υπάρξει ξανά κάποια κινητικότητα στις έρευνες για τον επί σειρά μηνών ασύλληπτο ένοχο.

Σκηνοθεσία: Μάρτιν ΜακΝτόνα
Σενάριο: Μάρτιν ΜακΝτόνα
Ηθοποιοί: Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, Σαμ Ρόκγουελ, Γούντι Χάρελσον, Κέιλεμπ Λάντρι Τζόουνς, Άμπι Κόρνις, Λούκας Χέτζες

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=3y8rLN-mG5A
__________________________________

Ο ελεύθερος κοινωνικός χώρος Αλιμούρα αρχίζει τη λειτουργία του στα Γιάννενα, τον Δεκέμβρη του 2015. Δημιουργείται σε μία πόλη, όπου η εμπορευματική λογική επιβάλλεται οικονομικά, πολιτικά, αισθητικά και η κοινωνία σε μεγάλο βαθμό επιλέγει την αποστασιοποίηση και την παραίτηση.
Στο χώρο λειτουργούν καθημερινά από τις 7.00μμ καφενείο, δανειστική βιβλιοθήκη, βιβλιοπωλείο, ενώ διοργανώνονται τακτικά πολιτικές συζητήσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, μαθήματα και κύκλοι αυτομόρφωσης. Ο χώρος λειτουργεί καθημερινά ακριβώς επειδή η πρώτη και βασική επιδίωξη είναι να βρουν έδαφος όλες αυτές οι αντιλήψεις και οι απόψεις που εκτοπίζονται από το κυρίαρχο και να αποτελέσει, δηλαδή ο χώρος, πεδίο διαλόγου και πολιτικής και πολιτιστικής ζύμωσης.
Τόπος ανοιχτός στην Κοινωνία.
Ο ε.κ.χ. Αλιμούρα εμπνέεται από το κύμα αυτοδιαχειριζόμενων κοινωνικών χώρων που τα τελευταία χρόνια έχουν αναδυθεί παγκοσμίως, από το πλήθος των τοπικών αντιστάσεων, από τις κοινωνικές κινήσεις εκείνες που διαρρηγνύουν τη βαρβαρότητα της εποχής προτάσσοντας ως οδοδείκτη την ελευθερία.
Ο εκχ Αλιμούρα λειτουργεί με άξονες την άμεση δημοκρατία, την αυτοοργάνωση, την οριζοντιότητα, την ελεύθερη συνεισφορά του καθενός και της καθεμιάς, δημιουργώντας σχέσεις ισοτιμίας και αλληλεγγύης. Ενάντια στην ανάθεση, σε κάθε είδους ιεραρχία και αποκλεισμό διαμορφώνουμε εδώ και τώρα τον κοινό μας χώρο και χρόνο. Κανένας δεν είναι ειδικότερος από εμάς για να αποφασίζει για τις ζωές μας.
Αποφασίσαμε, λοιπόν, να μετακομίσουμε στην Αραβαντινού 6 της στοάς Σκόρδου (είσοδος και από Τσιριγώτη 14), σε μία ιστορική γειτονιά της πόλης που αλλάζει πρόσωπο, καθώς από εμπορική γειτονιά - ερημωμένη πλέον από την κρίση - μετατρέπεται σιγά σιγά σε περιοχή με έντονη πολιτιστική δραστηριότητα. Σε αυτή τη γειτονιά φιλοδοξούμε να αποτελέσουμε ένα πραγματικό κέντρο διάδοσης των ελευθεριακών ιδεών.

Δεν υποσχόμαστε, δεν αναθέτουμε.
Φτιάχνουμε σήμερα στιγμές από το κοινό μας μέλλον.

πηγή : https://el-gr.facebook.com/events/28328951250…