Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018 στις 18.00

2 καλέσματα : 1 2

Aντιφασιστική πορεία

αντιφασιστική πορεία για τα 5 χρόνια απο τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Αναρχική συλλογικότητα Camino Libre

πηγή : email που λάβαμε στις 31 Αύγουστος 21h


2013-2018: 5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΑΚΟΜΗ

Ήταν ξημερώματα 18/9/2013 όταν ο Παύλος Φύσσας, γνωστός και ως Killah p, πέφτει νεκρός από τις μαχαιριές του χρυσαυγίτη Ρουπακιά έπειτα από επίθεση που δέχτηκε αυτός και η παρέα του από τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής εκείνο το βράδυ στο Κερατσίνι, την ίδια ώρα που οι ΔΙ.ΑΣ απλά κοιτούσαν. Ακολούθησαν μεγάλες αντιφασιστικές διαδηλώσεις σε όλη την χώρα και η σύλληψη μετά από κάποιες μέρες του δράστη της επίθεσης. Σε μία προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα η τότε κυβέρνηση Σαμαρά προχώρησε με αυτή την κίνηση σε μία αντιμετώπιση του φασισμού από το κράτος, παρά το γεγονός ότι στελέχη του ίδιου κόμματος είναι αρκετά κοντά στην ρητορική της Χρυσής Αυγής και επί της ουσίας ανεβάζοντας μέσω αυτής τα ποσοστά της όλα αυτά τα χρόνια. Αποτέλεσμα μία από τις μεγαλύτερες πολιτικές δίκες η οποία κρατάει μέχρι και σήμερα, μακριά βέβαια από τα φώτα των καθεστωτικών Μ.Μ.Ε., δίνοντας πέρα απ' όλα τα άλλα τρομερές αποκαλύψεις και συνομιλίες για την δράση της φασιστικής οργάνωσης.

Όλα αυτά χρόνια οι φασίστες δεν σταμάτησαν τη δράση τους. Είτε μέσω της Χρυσής Αυγής είτε μέσω της ίδρυσης εθνικιστικών ομάδων για να μην φιγουράρει και το όνομα της Χ.Α. οι φασίστες δεν σταμάτησαν ούτε μία στιγμή να διαχέουν στην κοινωνία την μισαλλόδοξη ρητορική και πρακτική τους. Με την αναζωπύρωση του "Μακεδονικού" όλες αυτές οι ομάδες βρήκαν την ευκαιρία να βρουν προς τα έξω και τα αποτελέσματα; Εμπρησμοί καταλήψεων, επιθέσεις σε κοινωνικούς χώρους, σε άτομα που συμμετείχαν στο Pride και μαχαιρώματα σε μετανάστες. Πριν σχεδόν 2 εβδομάδες μάλιστα έγινε εμπρησμός στην κατάληψη Παλιού Νεκροτομείου στην γειτονική πόλη της Αλεξανδρούπολης.

Αξιοσημείωτη είναι και η στάση της αστυνομίας απέναντι στους φασίστες. Για παράδειγμα στη ΔΕΘ, οι φασίστες έκαναν επεισόδια επί μία τουλάχιστον ώρα(ο ΣΚΑΙ είδε αντιεξουσιαστές με ελληνικές σημαίες σε αυτά τα επεισόδια), απείλησαν με όπλο φωτορεπόρτερ και στη συνέχεια οι ίδιοι ανενόχλητοι κατευθύνθηκαν προς το κέντρο τραμπουκίζοντας μετανάστες και όχι μόνο και η αντίδραση της αστυνομίας ήταν να προβεί σε συλλήψεις και ξύλο στην αντιφασιστική συγκέντρωση στο κέντρο της Θεσσαλονικής. Και βγαίνουν και μιλάνε στα καθεστωτικά Μ.Μ.Ε. για καταστολή στις διαδηλώσεις για το Μακεδονικό. Ας ρωτήσουν, λοιπόν, στις Σκουριές στην Χαλκιδική(ενάντια στην εξόρυξη χρυσού), στους Σταγιάτες Πηλίου(ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού) και στην Λευκίμμη στην Κέρκυρα(ενάντια στον ΧΥΤΑ) τι σημαίνει αστυνομική βία και εξουσία. Ας ρωτήσουν τους τόσους μετανάστες και τους βασανισμένους συλληφθέντες της αντιφασιστικής μοτοπορείας του Σεπτέμβρη 2012.

Για να πάμε και στην πόλη της Κομοτηνής, ανέκαθεν λόγω της μεγάλης μειονότητας και της παρουσίας του Τουρκικού Προξενείου η πόλη ήταν πόλος έλξης για εθνικιστές και λοιπούς φασίστες. Κανείς δεν υποτιμά την επιρροή που μπορεί να έχει το Τούρκικο Προξενείο αφού κι εμείς το αντιλαμβανόμαστε ως εχθρό, αφού αντιτασσόμαστε στο φασιστικό καθεστώς Ερντογάν και στις επιταγές του αλλά χωρίς να αντιλαμβανόμαστε ως εχθρό την Τούρκικη κοινωνία και την μειονότητα, ενώ έχουν γίνει πλήθος παρεμβάσεων τόσο από εμάς όσο και από συντρόφους. Ο εθνικισμός που γεννά όλο αυτό το μίσος βρίσκεται δυστυχώς ακόμα εδώ και εκφράζεται με ξεκάθαρα ναζιστικό τρόπο όπως οι σταυροί που γράφτηκαν, κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος στην Τουρκία, έξω από σπίτια μουσουλμάνων. Για να μην ξεχάσουμε και τα ερημωμένα τοπικά γραφεία της Χ.Α. που έχουμε την ατυχία πέρα απ' το να υπάρχουν ακόμα, να είναι στην κεντρική πλατεία της πόλης και επίτημα μέλη τους να χαιρετάνε ναζιστικά πάνω από το μπαλκόνι τους, την ίδια στιγμή που εθνικόφρωνες και δημοτικές παρατάξεις όπως αυτή του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ διαχέουν τον εθνικιστικό τους λόγο ενώ παρευρίσκονται και ως υποστήριξη σε δικαστήρια ή και πλάι πλάι σε διαδηλώσεις με τους φασίστες της Χ.Α.

Από την μεριά μας συνεχίζουμε αμείωτα και θα συνεχίσουμε καθέ ώρα και στιγμή να στεκόμαστε απέναντι στον εθνικισμό και σε κάθε λογής φασίστες. Προφανώς, καμία αντιεξουσιαστική/αντιφασιστική συλλογικότητα δεν είναι και ούτε θα έπρεπε να είναι οι σωτήρες που τα βάζουν με όλα και με όλους. Αυτό είναι χρέος της κοινωνίας ή οποία οφείλει δυναμικά και στον δρόμο, στους χώρους εργασίας, στις γειτονιές , στα χωριά να βάλει ένα τέλος στο εθνικιστικό μίσος που διχάζει τις κοινωνίες. Ο εχθρός δεν είναι οι Τούρκοι, οι μουσουλμάνοι, οι μετανάστες, οι πρόσφυγες, τα LGBTQI+ άτομα και ότι άλλο δεν χωρά στην λογική του ρατσισμού, της ομοφοβίας και του σεξισμού αλλά το κράτος και ο καπιταλισμός με ότι αυτός γεννά με τα αφεντικά του, τις δυνάμεις καταστολής και την αμείωτη λογική του κέρδους και του ανταγωνισμού.

Γι' αυτούς τους λόγους καλούμε σε αντιφασιστική πορεία: Τρίτη 18/9 και ώρα 18:00 στην Πλατεία Ειρήνης, Κομοτηνή.

ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Κομοτηνής

πηγή : https://el-gr.facebook.com/akkomotinis/posts/…