Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018 στις 18.00

Αποκλεισμός καταστημάτων

ΛΕΥΚΕΣ ΝΥΧΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ - ΜΑΥΡΑ ΜΕΡΟΝΥΧΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Στον «εορταστικό» χορό της «Λευκής Νύχτας» μπαίνει το προσεχές Σάββατο 1/9 για πρώτη φορά και η πόλη του Βόλου. Η «Λευκή νύχτα» που λαμβάνει χώρα εδώ και χρόνια σε σειρά πόλεων διοργανώνεται από τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου με συνδιοργανωτή το Επιμελητήριο Μαγνησίας στο όνομα της «τόνωσης της κατανάλωσης στην αγορά» με τα καταστήματα ανοιχτά μέχρι τη 1πμ.

Η «Λευκή Νύχτα» με τον εορταστικό μανδύα αποτελεί άλλη μία απόπειρα κατάργησης των εργασιακών δικαιωμάτων των ήδη πενιχρά αμειβόμενων και εξουθενωμένων μισθωτών εμποροϋπαλλήλων. Πρόκειται για μια ακόμα μεθόδευση για χάρη των αλυσίδων, των πολυεθνικών του εμπορίου. Μια ακόμη μεθόδευση που προστίθεται στο ποδοπάτημα των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας των εργαζομένων. Πίσω από τη χρυσόσκονη των πολύχρωμων λουσάτων βιτρινών, των ειδικών προσφορών και των μουσικών δράσεων που πλαισιώνουν την εν λόγω δράση υπάρχει μια σκληρή πραγματικότητα για τους εργαζομένους.

Tο ξήλωμα του ωραρίου 1 ώρα μετά τα μεσάνυχτα δεν αποτελεί μια «αθώα εξαίρεση». Είναι ένα πρώτο πάτημα που κάθε φορά που θα στήνεται μια τέτοια καταναλωτική αρένα οι εργαζόμενοι στον εμπορικό κλάδο θα 'ναι ανά πάσα στιγμή στη διάθεση των αφεντικών χωρίς ωράριο, χωρίς αξιοπρέπεια, χωρίς δικαιώματα. Άλλωστε τέτοιες ορέξεις από πλευράς εργοδοσίας για εργαζομένους-μηχανές είναι ολοφάνερες και με την καταστρατήγηση του δικαιώματος της Κυριακάτικης Αργίας.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου οφείλει να γνωρίζει ότι υπάρχουν πολλοί «θλιμμένοι στη γιορτή» τους. Οι εργαζόμενοι αλλά και οι επίδοξοι καταναλωτές «βράζουν στο ίδιο καζάνι» του εργοδοτικού δεσποτισμού, των μισθών πείνας της ανασφάλιστης και απλήρωτης εργασίας και της «επίσημης ανεργίας» που αγγίζει το 25% και χτυπάει κάθε σπίτι. Στο ίδιο καζάνι της ολομέτωπης επίθεσης που εξαπολύει το Κεφάλαιο, η Ε.Ε, και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με όλους τους μνημονιακούς νόμους να στέκουν στο σβέρκο του λαού και με την περιβόητη «ανάπτυξη» του Κεφαλαίου να πατά στο έδαφος των ιδιωτικοποιήσεων και τη λεηλασίας του δημόσιου πλούτου.

Από αυτή τη σκοπιά οι επίδοξοι καταναλωτές της «Λευκής Νύχτας» πρέπει να καταλάβουν πως αυτό που αντιμετωπίζουν σήμερα οι εργαζόμενοι στο εμπόριο με τα απελευθερωμένα ωράρια, είτε είναι ακριβώς αυτό που ζουν καθημερινά και οι ίδιοι στις εργασίες τους, είτε τους περιμένει στην επόμενη στροφή του δρόμου προς την «ανάπτυξη» της κερδοφορίας των λίγων σε βάρος των πολλών και πραγματικών παραγωγών του πλούτου. Η ίδια συζήτηση έρχεται να αγκαλιάσει και τα καλλιτεχνικά σχήματα που συμμετέχουν αφού ήρθε η ώρα και αυτά να «αποφασίσουν με ποιους θα πάνε και ποιους θα αφήσουν»: δηλαδή αν οι νότες τους θα αποτελέσουν την υπόκρουση της εργοδοτικής φιέστας ή αν θα σταθούν στην άλλη όχθη έμπρακτα υπονομεύοντας με την αποχή τους τη «μαύρη νύχτα» για τους εργαζομένους.

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΧΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ

Ως attack Βόλου βροντοφωνάζουμε ότι δε χαρίζουμε τις νύχτες, τις Κυριακές και τις ζωές μας στα αφεντικά και τις γιορτές τους. Δε μας λείπουν οι ώρες για να ψωνίσουμε είτε τη μέρα είτε τη νύχτα. Μας λείπουν οι ώρες για να ζήσουμε στο ύψος των αναγκών μας. Τα εργατικά συμφέρονται υπαγορεύουν να μας βρουν μπροστά τους και ταξικά οργισμένους στη γιορτή τους!

Καλούμε το λαό του Βόλου, εργαζόμενους, καταστηματάρχες και τους καλλιτέχνες (συγκροτήματα, djs, σχολές χορού) που πλαισιώνουν το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Λευκής Νύχτας, να μη στηρίξουν, αλλά αντιθέτως να μποϊκοτάρουν τη «γιορτή» που διοργανώνει εμπορικός σύλλογος Βόλου. Καλούμε την ημέρα αυτή σε:

  • Εξόρμηση στους εργαζόμενους στο εμπόριο, 12.00 στον Αγ. Νικόλαο
  • Αποκλεισμό καταστημάτων του κέντρου, 18.00 στον Αγ. Νικόλαο
  • Πάρτυ-αντιπρόταση στην εκμετάλλευση της Λευκής Νύχτας 21.00 στη Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Βόλου (Μεταμορφώσεως 19), μποϊκοτάροντας τις εκδηλώσεις εντός της πόλης που στηρίζουν την εργοδοτική φιέστα.

ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ - ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΝΥΧΤΕΣ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΛΕΙΣΤΑ!

attack στην ανεργια και την επισφάλεια Βόλου

πηγή : https://volos.attack.org.gr/blog/2018/08/31/λ…