Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018 στις 18.00

Συνέλευση του Σπιτιού των Γυναικών για την Ενδυνάμωση & τη Χειραφέτηση

Από αύριο, Τετάρτη, ξεκινάμε! Οι συνελεύσεις μας γίνονται στον 1ο όροφο του Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου "ΕΜΠΡΟΣ"
(Ρήγα Παλαμήδου 2, περιοχή Ψυρρή), κάθε Τετάρτη 6.00 - 9.00μ.μ.

ΕΚΚΛΗΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΕΣ

Μπορείτε να φέρνετε είδη πρώτης ανάγκης προσωπικής υγιεινής κλπ, από την πιο κάτω Λίστα, κάθε Τετάρτη 6.30-8.30μ.μ., και κάθε Κυριακή 20.30-22.30, στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός (Ρήγα Παλαμήδου 2, Ψυρρή):

ΛΙΣΤΑ

1. ΤΗΛΕΚΑΡΤΕΣ
2. ΜΩΡΟΜΑΝΤΗΛΑ 3. ΣΕΡΒΙΕΤΕΣ
4. Οδοντόπαστες 5. Σαμπουάν 6. Αφρόλουτρα 7. Αντισηπτικά για τις ευαίσθητες περιοχές 8. Οδοντόβουρτσες 9.Κρέμες ενυδατικές 10. Κρέμες/αλοιφές αντιφλεγμονώδεις
11. Καφέ στιγμιαίο, ζάχαρη, Γάλα, 12. Σοκολατίνια, σοκολάτες, κέικ, μπισκότα αρμυρά και γλυκά, 13. Ξηρούς καρπούς 14. Χυμούς
Όλα συσκευασμένα σε νάιλον ή χαρτονένια συσκευασία, μακράς διάρκειας

15. Χαρτί Α4, Σημειωματάρια, μπλοκ ζωγραφικής, 15. στυλό, Χρωματιστούς Μαρκαδόρους,
16. Παιχνίδια, παζλ, επιτραπέζια, σταυρόλεξα, μπάλες βόλεϋ και ποδοσφαίρου, ψηφιακά ραδιοφωνάκια, με usb φορτιστές
17. βιβλία λογοτεχνίας γαλλικά, αγγλικά, ρώσικα, αραβικά, ελληνικά, αλβανικά, κ.ά.

18. Γυναικεία ρούχα εποχής, μεταχειρισμένα, σε καλή κατάσταση, σαγιονάρες, παπούτσια αθλητικά, εσώρουχα καινούρια, μπιτζάμες, νυχτικιές, πετσέτες.
Συσκευασμένα, ανά είδος, και καθαρά.

19. Φάρμακα, που δεν έχουν λήξει, για το Ιατρείο :
Αντιόξινα για το στομάχι, Σπρέι για το αναπνευστικό, για Άσθμα, Αλοιφές για δερματίτιδες, για τσιμπήματα από Κοριούς, σκνίπες, κουνούπια κι άλλα έντομα, Παυσίπονα, χάπια για διάρροια, χάπια για δυσκοιλιότητα, Αντιφλεγμονώδη, χάπια πίεσης, Αντιγριπικά, πολυβιταμίνες, αντιβιοτικά, αντιθρομβωτικά, Αντιαλλεργικά, χάπια για δηλητηριάσεις, γάζες, βαμβάκι, Οινόπνευμα, μπεταντίν, Voltarain κλπ.

Ως Πρωτοβουλία, εδώ και πάνω από δυο χρόνια επισκεπτόμαστε τις κρατούμενες, κάθε μήνα, κι έχουμε βαθειά αγγιχτεί και θυμώσει και εξαγριωθεί από τις απάνθρωπες και παράνομες συνθήκες ζωής, που τους επιβάλλονται. Συναντιόμαστε, συνομιλούμε, γνωριζόμαστε, αγαπιόμαστε. Καταγράφουμε τις ιστορίες και τις προσωπικές τους ανάγκες, τις καταγγελίες και τα παράπονά τους , και προσπαθούμε να ανταποκριθούμε υλικά και ψυχολογικά και παρεμβαίνουμε. Συναντάμε γυναίκες νέες και μεγαλύτερες σε ηλικία, που δραπέτευσαν από τις χώρες τους, εξαιτίας πολέμων, γενικευμένης εξαθλίωσης, σεξουαλικοποιημένης βίας και κάθε μορφής αποκλεισμού, ρατσισμού, αναπηροφοβίας, ομοφοβίας και τρανσφοβίας, από τα πατριαρχικά θεοκρατικά καθεστώτα της Μέσης Ανατολής ή από εκείνα του πρώην Ανατολικού Μπλοκ, γυναίκες Ρομά, που βρέθηκαν, ξαφνικά, κρατούμενες, σε άθλιες, βίαιες κι απάνθρωπες συνθήκες, να παίζουν τη ζωή τους κορώνα γράμματα, επειδή δεν έχουν χαρτιά, σαν εγκληματίες, την ώρα που οι γνωστοί στο πανελλήνιο εγκληματίες κυκλοφορούν ελεύθεροι. Είναι γυναίκες, που κάποιες από αυτές έχουν, ήδη, βιώσει τη σκληρή εκμετάλλευση, τη σεξιστική κακοποίηση και την έμφυλη βία της καπιταλιστικής Πατριαρχίας, εδώ στη Δύση!

Γι αυτό, κάνουμε εκκλήσεις αλληλεγγύης και συλλέγουμε είδη πρώτης ανάγκης, προσωπικής υγιεινής, φάρμακα και άλλα, που δεν τους παρέχονται. Αυτή είναι η μόνη πηγή εσόδων μας, σε είδη. Δεν έχουμε καμία σχέση με θεσμικές ή κομματικές ή φιλανθρωπικές μορφές λειτουργίας και επιχορηγήσεων. Προσπαθούμε να στεκόμαστε δίπλα σε όσες έχουν τρομερή ανάγκη, με αλληλέγγυες/ους δικηγόρους, και με αλληλέγγυες/ους θεραπεύτριες/ες, μέσα από ένα υποστηρικτικό δίκτυο φίλων και συντρόφων Ανθρώπων και Αυτοδιαχειριζόμενων Εγχειρημάτων, από τα κάτω, για να διεκδικήσουν στην πορεία, όσες το έχουν ανάγκη και το θέλουν, τα ανθρώπινα δικαιώματά τους και να πάρουν πίσω τη ψυχή και την αξιοπρέπειά τους.

Βρισκόμαστε με πρώην κρατούμενες, μετά την απελευθέρωση τους, και προσπαθούμε να χτίζουμε σχέσεις συντροφικές, με συναντήσεις συνεκπαίδευσης και αυτομόρφωσης, με ενσυναίσθηση, που στόχο έχουν την ενδυνάμωση και τη χειραφέτηση ημών και υμών, μέσα από την αφύπνιση των συνειδήσεων μας και τη διεύρυνση των οριζόντων μας, από το αγκάλιασμα με τόσους άλλους διαφορετικούς πολιτισμούς...

Στα αστυνομικά κρατητήρια αλλοδαπών της Πέτρου Ράλλη, όπως και σε άλλα κρατητήρια, οι κρατούμενες/α/οι βιώνουν συνεχώς βάρβαρες συνθήκες, υποχρεώνονται να ζουν σαν «αντικείμενα» πεταμένα σε παλιές αποθήκες, με υγρασία, ζέστη ή κρύο, ανάλογα την εποχή, βρωμιά, κατσαρίδες και κοριούς, άθλια σίτιση, αναίτιες επιθέσεις και προβληματική περίθαλψη, αποκομμένες/α/οι από την κοινωνία. Ζωές σε εξαίρεση, σε ένα σύστημα που κακοφόρμισε απ΄ όλες τις πάντες.

Στεκόμαστε δίπλα τους, όσο μπορούμε, σα να ήταν αδελφές και συντρόφισσές μας. Στάσου κι εσύ. Η παρουσία σου και η συνεισφορά σου στον αγώνα αυτό, από την καταγγελία των όσων συμβαίνουν εκεί, την υποστήριξη των κακοποιημένων, έως και την κατάργηση όλων των κέντρων κράτησης, είναι απαραίτητη!!!

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ Η ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΠΛΑ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΑ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΟΥ ΒΙΑΣΜΟΥ, ΤΟΥ ΜΙΣΟΓΥΝΙΣΜΟΥ, ΤΟΥ ΣΕΞΙΣΜΟΥ, ΤΗΣ ΙΣΛΑΜΟΦΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ, ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑΣ

(τηλ. επικοινωνίας 6932456986 Ελληνικά-Αγγλικά και 6989683433 Αγγλικά, Γαλλικά)

πηγή : https://el-gr.facebook.com/permalink.php?stor…