Τετάρτη 11 Μαίου 2011 στις 11.00

16 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

Γενική απεργία 11 Μάη

1 η και 11η ΜΑΗ - Από τις γενικές απεργίες, στις κοινωνικές και ταξικές εξεγέρσεις

1 και 11 Μάη

ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ

ΔΕ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ

ενάντια στην επίθεση κράτους, ΔΝΤ και καπιταλιστών στην κοινωνία

Αντίσταση και Αλληλεγγύη σε κάθε χώρο εργασίας

Σπάμε την τρομοκρατία των αφεντικών

συλλογικά και αυτοοργανωμένα

Να μετατρέψουμε τις γενικές απεργίες σε κοινωνικές και ταξικές εξεγέρσεις

(από παρέμβαση με πανό στο χαλάνδρι)

πηγή : http://protovouliaxalandriou.blogspot.com/201...


Απεργιακή συγκέντρωση 11 Μαΐου

Ενάντια σε κράτος και αφεντικά που επιτίθενται στην κοινωνία εντείνοντας διαρκώς τις συνθήκες εκμετάλλευσης, καταπίεσης, καταστολής και ελέγχου.

Ενάντια σε κόµµατα και ΜΜΕ που προωθούν τη συναίνεση και την υποταγή και συκοφαντούν όσους αντιστέκονται στους αντικοινωνικούς σχεδιασµούς των κυρίαρχων.

Ενάντια στις συνδικαλιστικές ηγεσίες και τους εργατοπατέρες που επιχειρούν να εκτονώσουν, να χειραγωγήσουν και να διαμεσολαβήσουν την κοινωνική και ταξική οργή των εκμεταλλευόμενων.

Αυτοοργανωμένοι-συλλογικοί-αδιαμεσολάβητοι αγώνες

ντόπιων και μεταναστών για την ανατροπή και την κοινωνική επανάσταση.

Γενική απεργία διαρκείας.

επικοινωνία : sinelefsianarchikon@gmail.com

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


Συγκέντρωση-Πορεία

κάλεσμα : Α/Α Μαθητές/τριες

34012_129755403730112_12431019760796.jpg

Όλοι οι μαθητές στον δρόμο...ας μην τους αφήσουμε να καταστρέψουν το μέλλον μας!!!Ας πάρουμε τις ζωές στα χέρια μας..

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


11 ΜΑΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

βΑΔίΖΟυΜΕ δΥΝαΜΙΚά σΤοΝ ΔΡόΜΟ ΤΗς ΚΟιΝΩΝιΚής κΑΙ τΑΞΙΚής αΝΤΕΠιΘΕΣΗς !!!

κάλεσμα : Αναρχικοί/ες,Αντιεξουσιαστές/τριες, Μαθητές Χαλανδρίου.

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


dfg

www.oxidiodia.gr

Στις 11 Μάη οι Επιτροπές Αγώνα "Δεν Πληρώνω" θα συμμετάσχουν με ανεξάρτητο μπλοκ στη διαδήλωση της Γενικής Απεργίας με προσυγκέντρωση στο Μουσείο.

*Απόφαση Επιτροπής Αγώνα Θεσσαλίας:

Συμμετοχή στην απεργία στις 11 Μάη στην πλ. Ελευθερίας, Βόλος

Ενώνουμε τις διεκδικήσεις μας με όλη την εργατική τάξη και συμμετέχουμε στην ανεξάρτητη απεργιακή συγκέντρωση που καλεί η Ανοικτή - Ανεξάρτητη Συνέλευση, στην πλ. Ελευθερίας, στις 10πμ

-ΔΕΝ ΠΛΗΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

-ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Πανελλαδικό Συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα "Δεν Πληρώνω"

επικοινωνία : http://www.oxidiodia.gr

πηγή :http://www.oxidiodia.gr


Τετάρτη 11 Μάη - Γενική Απεργία

απεργιακή συγκέντρωση - πορεία:

κάλεσμα : Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής

πηγή : http://bookworker.wordpress.com/2011/05/09/τε...


Τετάρτη 11 Μαίου για όλους τους λόγους που ξέρουμε...

"Θάνατος στους καναπέδες του σπιτιού μας τους χαφιέδες"

Όλοι-ες στο μουσείο 11πμ (Καλέσματα άφθονα)

**Σύμφωνα με πληροφορίες από τις συνελεύσεις των εργαζόμενων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, μπλε λεωφορεία και ηλεκτρικός θα μεταφέρουν κανονικά τους απεργούς στη διαδήλωση της Τετάρτης**

πηγή : http://katalipsinf.blogspot.com/2011/05/11.ht...


ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ Διαδήλωση

ολοι στους δρομους

προκύρηξη: 80_________11____.pdf

επικοινωνία :

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ Διαδήλωση

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ,ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΟ Δ.Ν.Τ. ΚΑΙ ΤΗΝ Ε.ΕΓΙΑ ΜΙΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΜΑΗ, ώρα 10.30 πμ, Μουσείο-Πατησίων

Μετά ένα χρόνο που η χούντα Κυβέρνησης-Τρόικας έβαλε την χώρα μας στον ζουρλομανδύα του «Μνημονίου», η οικονομική και κοινωνική κατάσταση των εργαζομένων των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας έχουν χειροτερεύσει αφάνταστα. Ωστόσο τα χειρότερα έρχονται, ιδιαίτερα όσο η κρίση της ΕΕ και του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος βαθαίνει καθημερινά.

Ο ελληνικός καπιταλισμός είναι χρεοκοπημένος

Η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, παρά τα απανωτά μνημόνια, χειροτερεύει διαρκώς. Η αποτυχία του «Μνημονίου» είναι πλέον ολοφάνερη και ομολογείται ακόμη και από χθεσινούς υποστηρικτές του. Αν και η κρίση του συστήματος ευθύνεται για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, το «Μνημόνιο» και τα σκληρά μέτρα που πάρθηκαν οδήγησαν σε μεγαλύτερη συρρίκνωση της παραγωγής και χειροτέρευση της κρίσης.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να πάρει νέα σκληρότερα μέτρα (νέα «Μνημόνια»), που και αυτά δεν πρόκειται να οδηγήσουν σε κανενός είδους καλυτέρευση της οικονομίας και διέξοδο από την κρίση. Αντίθετα, θα διαλύσουν κυριολεκτικά την ελληνική οικονομία, θα καταστρέψουν τα πιο στοιχειώδη κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα των εργαζομένων, τα στάνταρ ζωής και το βιοτικό επίπεδο, τα συστήματα υγείας, παιδείας και κοινωνικής ασφάλισης, θα εκτοξεύσουν στα ύψη την ανεργία, την φτώχεια, την εξαθλίωση και την πείνα.

Έρχονται τρία νέα πακέτα μέτρων: 1) Έκτακτα μέτρα για το 2011, ύψους 5-8 δις ευρώ λόγω αποτυχίας του «Μνημονίου» για το 2010-11. 2) Το λεγόμενο Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πρόγραμμα 2012-2015, που προβλέπει φόρους και μείωση δαπανών, συνολικού ύψους 23 δις ευρώ. 3) 50 δις το 2011-2015, από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας που με ιδρώτα και αίμα δημιούργησε τις προηγούμενες δεκαετίες ο ελληνικός λαός.

Αν η χούντα Κυβέρνησης-Τρόικας κατορθώσει να περάσει αυτά τα μέτρα/νέο «μνημόνιο», οι επιπτώσεις θα είναι δραματικές για τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Οι μισθοί και οι συντάξεις θα περικοπούν δραματικά, οι συλλογικές συμβάσεις θα αντικατασταθούν από ατομικές, οι ιδιωτικοποιήσεις των ΔΕΚΟ θα κάνουν απλησίαστα τα κοινωνικά αγαθά και τις υπηρεσίας (ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, υγεία, παιδεία κτλ.) για όλο και περισσότερους εργαζόμενους και θα οδηγήσουν σε νέα κλεισίματα επιχειρήσεων και κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας. Ήδη τα επίσημα στοιχεία ανεβάζουν την ανεργία στο 15,1%, ενώ η ΓΣΕΕ την υπολογίζει κοντά στο 1,2 εκ. και προβλέπει ότι στο τέλος του 2011οι άνεργοι θα ξεπερνούν το 1,5 εκ. Από την άλλη, τα μέτρα θα σημάνουν μια δραματική περικοπή των δαπανών για υγεία, παιδεία, πρόνοια και καταστροφή ολόκληρων κομματιών της δημόσιας παιδείας και υγείας, μέσω των συγχωνεύσεων-καταργήσεων σχολείων, σχολών και νοσοκομείων, αποκλεισμό ανέργων, υποαπασχολούμενων, μεγάλων τμημάτων των εργαζομένων και των φτωχών από την υγεία και την παιδεία, καθώς και πλήρως ιδιωτικοποιημένη λειτουργία τους (δίδακτρα σε σχολεία και σχολές, πληρωμή εισιτηρίου, εξετάσεων κτλ. στα νοσοκομεία).

Η κατοχική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έτρεξε αμέσως να ταυτιστεί με τους ιμπεριαλιστές για να συμμετάσχει στο βρώμικο πόλεμο ενάντια στη Λιβύη και την αραβική επανάσταση. Ο κατοχικός πρωθυπουργός Παπανδρέου έτρεξε αμέσως να συμμετάσχει στην πρώτη γραμμή της συμμορίας των «προθύμων» του νέου «ανθρωπιστικού» πολέμου. Αυτή η κυβέρνηση, που με την πολιτική της έβαλε την χώρα στο μνημόνιο και την παρέδωσε στη λεηλασία του ξένου και ντόπιου κερδοσκοπικού κεφαλαίου, τώρα κάνει ένα ακόμη βήμα παραπάνω. Μετατρέπει τη χώρα μας σε στρατιωτικό ορμητήριο και πιόνι στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών, του ΝΑΤΟ και του σιωνιστικού Ισραήλ, μη διστάζοντας να εμπλακεί σ' ένα βρώμικο πόλεμο ενάντια σε μια γειτονική χώρα. Και ακόμα, για τυχοδιωκτικούς πολεμικούς σκοπούς των ιμπεριαλιστών και του ΝΑΤΟ δαπανά 23 δις ευρώ για την αγορά οπλικών συστημάτων, 500 εκ. ετησίως για αποστολές εκτός συνόρων και τουλάχιστον 10,5 εκ. το μήνα για βομβαρδισμούς στη Λιβύη, την ίδια στιγμή που κόβει συντάξεις, μισθούς, επιδόματα ανεργίας, κατακρεουργεί τις δαπάνες για υγεία, παιδεία και κοινωνική ασφάλιση, ξεπουλάει όλο το δημόσιο πλούτο. Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει καμιά νομιμοποίηση και κάθε στιγμή που μένει στη εξουσία μας οδηγεί στην καταστροφή. Πρέπει να την ανατρέψουμε αμέσως.

Να οργανώσουμε τους αγώνες μας ― Να επιβάλουμε τη δικιά μας λύση

Πρώτα απ' όλα απαιτείται η οργή, η αγανάκτηση και η αηδία των εργαζομένων απέναντι στους πολιτικούς υπηρέτες (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ) της τρόικας, του κεφαλαίου και των τραπεζικών να μετατραπεί σε αγωνιστικότητα και μαχητικότητα. Χρειάζεται να απορριφθεί από τους εργαζόμενους η πολιτική των ρεφορμιστών (ΚΚΕ, ΣΥΝ), που όχι μόνο δεν προετοίμασαν τους εργαζόμενους για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης αλλά αντίθετα καλλιεργούσαν όλα τα προηγούμενα χρόνια τις αυταπάτες για διαρκή ανάπτυξη του καπιταλιστικού συστήματος. Ακόμη και σήμερα καλλιεργούν την προοπτική για λύσεις εντός του καπιταλισμού, (διαπραγμάτευση για το χρέος, Λαϊκή συμμαχία για διακυβέρνηση κτλ.), καθαρά ουτοπικές και καταστροφικές για τους εργαζόμενους. Κυρίως όμως δεν οργανώνουν την αντίσταση των εργαζομένων και τους αγώνες τους, αντίθετα τους διασπούν (ΚΚΕ), περιοριζόμενοι στις απλές διαμαρτυρίες εδώ κι εκεί και πάντα με στόχο την εκλογική τους ενίσχυση.

Η κρίση του καπιταλιστικού συστήματος δεν είναι αναστρέψιμη. Απειλεί να ρίξει τους εργαζόμενους και τις νέες γενιές στη βαρβαρότητα. Είναι περισσότερο από ποτέ άλλοτε επίκαιρο το δίλημμα Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα και αναγκαίο να ανασυγκροτηθούν οι δυνάμεις του εργατικού κινήματος, του μοναδικού που μπορεί να σώσει την κοινωνία με τους αγώνες του. Με ενότητα, με τις αποφάσεις στα χέρια των εργαζομένων μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις, με αυτοοργάνωση, επιτροπές αγώνα, απεργιακές επιτροπές σε κάθε χώρο δουλειάς, στους ανέργους, στις γειτονιές να οργανώσουμε όλοι μαζί την αντεπίθεσή μας απέναντι στην βαρβαρότητα των μέτρων της Κυβέρνησης-Τρόικας και στην κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος, πάνω σε ένα πρόγραμμα αιτημάτων σωτηρίας της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας. Να προχωρήσουμε σε μαχητικές μορφές πάλης: καταλήψεις, κλεισίματα δρόμων, απεργίες, διαδηλώσεις. Να προετοιμάσουμε και να προχωρήσουμε σε μια πολιτική απεργία διαρκείας, μια εξέγερση, ώστε να μπορέσουμε να βάλουμε ένα φρένο απέναντι στην κανιβαλική θηριωδία τους. Η αραβική επανάσταση, οι αυτοοργανωμένοι αγώνες των νέων σωματείων, καθώς και ολόκληρων περιοχών όπως στην Κερατέα δείχνουν το δρόμο.

Η ανθρωπότητα, η Ευρώπη, η περιοχή μας και η χώρα μας ζουν μια από τις πιο δύσκολες και κρίσιμες ώρες μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα αποτελεί μια θανάσιμη απειλή για την επιβίωση της ανθρωπότητας. Τα τραγικά αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει η παγκόσμια οικονομική κρίση, επιδεινώνονται με την πυρηνική καταστροφή της Φουκοσίμα και τώρα με τον βρώμικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο εναντίον της Λιβύης. Γι' αυτό καθήκον του εργατικού κινήματος είναι η πλήρης αμφισβήτηση της λογικής της λειτουργίας της οικονομίας με βάση το κέρδος δηλ. του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος. Η πάλη για μια οικονομία και κοινωνία, που θα λειτουργεί με βάση τις ανάγκες των ανθρώπων δηλ. μια σοσιαλιστική κοινωνία, είναι περισσότερο από ποτέ επίκαιρη.

  • Κάτω η δωσίλογη κυβέρνηση της Τρόικας
  • Όχι στο μνημόνιο και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας
  • Διαγραφή του Χρέους - Δεν χρωστάμε, δεν πληρώνουμε!
  • Εθνικοποίηση των τραπεζών, των μεγάλων επιχειρήσεων και των ΔΕΚΟ χωρίς αποζημίωση και κάτω από εργατικό έλεγχο
  • Απαγόρευση των Απολύσεων. Κατάργηση κάθε ελαστικής εργασίας. Λιγότερη δουλειά, δουλειά για όλους, με 35ωρο-5ήμερο-7ωρο.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Εργατικός έλεγχος και μείωση στις τιμές.
  • Αυξήσεις σε μισθούς-συντάξεις. 1.400 ευρώ κατώτερος βασικός μισθός για όλους.
  • Αύξηση των κοινωνικών δαπανών, δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία.

επικοινωνία :

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΕΝΙΑΙΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΜΠΛΟΚ

ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΕΝΙΑΙΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΜΠΛΟΚ από τους εργαζόμενους-ες, άνεργους-ες από το εμπόριο, της πρωτοβουλίας συμβασιούχων ΕΛΤΑ και της πρωτοβουλίας εργαζομένων στους χώρους του ΜΕΤΡΟ "ταξικό μέτωπο". ΜΟΥΣΕΙΟ 11.00 π.μ

ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ - ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ, ΑΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΑ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ

κάλεσμα : εργαζόμενοι-ες ,άνεργοι-ες από το εμπόριο, συμβασιούχοι ΕΛΤΑ, εργαζόμενοι στους χώρους του ΜΕΤΡΟ

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


Απεργία - Πορεία

apergia_11_mah.jpg

ΖΩΗ, ΟΧΙ ΕΠΙΒΙΩΣΗ

Με τους δικούς μας ανεξάρτητους

κοινωνικούς και εργατικούς αντιθεσμούς

επικοινωνία :

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


γενικη απεργια - πορεια

ΕΝΙΑΙΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ Κ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΟΥ ΜΠΑΤΣΟΚ. ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

κάλεσμα : φοιτητες α/α

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


Μια ακόμη 24ωρη απεργία, χωρίς καμιά προοπτική. Δεν μπορούμε και να απέχουμε όμως.

Προσυγκέντρωση της «Κόντρας» στο Μουσείο, 11πμ.

πηγή : http://eksegersi.gr/article.php?article_id=10274&pos=4&cat_id=48


Δείτε το σχετικό αρχείο _______-2koJaC.doc

Όλοι και όλες στην απεργιακή συγκέντρωση και πορεία στις 11πμ στο Μουσείο

Να πάρουμε την ζωή μας στα χέρια μας

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.php?id=29802


page0001.jpg

Συμμετοχή στην Γενική Απεργία 11/05.

Ας εργαστούμε μόνο για την ελευθερία!


κάλεσμα στην απεργία της 11ης Μάη από Πρωτοβουλία Εργαζομένων-Απολυμένων Ελευθερουδάκη & ΣΥΒΧΑ

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Άλλοι τρεις συνάδελφοι προστέθηκαν τον περασμένο μήνα στο μακροσκελή πλέον κατάλογο των απολύσεων στα βιβλιοπωλεία Ελευθερουδάκη. Άλλη μια προσεκτικά σχεδιασμένη κίνηση, με δικαιολογία τη μείωση του εργατικού κόστους, που εντείνει το κλίμα φόβου στους εναπομείναντες συναδέλφους στην επιχείρηση. Τον τελευταίο καιρό όμως η στρατηγική αυτή συνδυάζεται με άλλη μια τακτική, προσφιλή στα αφεντικά στον κλάδο του βιβλίου, την καθυστέρηση πληρωμών.

Συγκεκριμένα εδώ και έναν μήνα δεν έχει πληρωθεί τίποτε άλλο εκτός από το δώρο του Πάσχα. Δεν έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα του Απριλίου και φυσικά δεν έχει δοθεί καμία ξεκάθαρη απάντηση για το πότε θα γίνει αυτό, τη στιγμή μάλιστα που οι συνάδελφοι έχουν επωμιστεί τις πυρετώδεις εργασίες για το "σημαντικό πολιτιστικό γεγονός" τη μετακόμιση στο καινούριο κεντρικό κατάστημα.

Φυσικά καμία μεταβολή στη στάση της εργοδοσίας δεν έχει γίνει όσον αφορά στην εκπλήρωση των υπόλοιπων υποχρεώσεων της. Τα αφεντικά, όπως αποδείχτηκε και στην τελευταία συνάντηση με αντιπροσωπεία του συλλόγου θεωρούν ότι δεν έχουν καμία υποχρέωση να αναγνωρίσουν τη ΣΣΕ. Αρνούνται να καταβάλλουν τα επιδόματα ξένης γλώσσας και ταμείου, και υποχρεώνουν τον καθένα μας να τα διεκδικεί ξεχωριστά, με την ελπίδα ότι θα κάνουμε πίσω και θα τους τα χαρίσουμε. Επιπλέον, σε μια συνεχή προσπάθεια να απαξιώσουν εντελώς τα δικαιώματα που με αγώνες έχουν κατακτηθεί, δεν αναγνωρίζουν ούτε καν τα επιδόματα προϋπηρεσίας(2ετίες) ή τις αυξήσεις μισθού που προβλέπονται από τη σύμβαση. Ως αποκορύφωμα βέβαια, ζητάνε από το προσωπικό να δουλέψει επιπλέον Κυριακές, τη στιγμή που δεν έχουν πληρωθεί καν για τις Κυριακές των (περασμένων) Χριστουγέννων και της απογραφής!

Και σε περίπτωση που αναρωτιέται κανείς που πηγαίνουν τα κέρδη της επιχείρησης, να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με τον ισολογισμό για τη χρήση του 2009, οι αμοιβές του ΔΣ του Ελευθερουδάκη ανέρχονται στο ιλιγγιώδες ποσό των 400.000 ευρώ, ενώ συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και οι προετοιμασίες για τα εγκαίνια - φιέστα με εκατοντάδες επώνυμους προσκεκλημένους. Σε πρόσφατη μάλιστα συνέντευξη του υπευθύνου δημοσίων σχέσεων σε σαββατιάτικη εφημερίδα, μαθαίνουμε ότι η κρίση είναι απλά μια "ευκαιρία για ανανέωση" ενώ η αλλαγή κτιρίου πραγματοποιείται λόγω… βαρεμάρας. Να υποθέσουμε ότι και οι 18 απολύσεις έγιναν και αυτές απλά για να αλλάξουμε παραστάσεις;

Είναι προφανές ότι η κατάσταση έχει φτάσει σε οριακό σημείο. Τα αφεντικά έχουν αποδείξει και με το παραπάνω ότι μας θεωρούν αναλώσιμους και ότι θα χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε μέσο για να διαφυλάξουν τα πλούτη τους. Είναι στο χέρι μας να μην τους αφήσουμε να μας τρομοκρατούν με την απειλή των απολύσεων, αλλά ούτε και να μας καθησυχάζουν πετώντας ένα ξεροκόμματο-έναντι όποτε τους βολεύει. Η απεργία της 11ης Μαΐου είναι μια ευκαιρία για να αποδείξουμε έμπρακτα ότι στηρίζουμε ο ένας τον άλλο και ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχτούμε άλλο την εργοδοτική αυθαιρεσία. Ας αρνηθούμε να συμμετάσχουμε σε αυτό το θέατρο του παραλόγου και ας πάρουμε επιτέλους τις ζωές μας στα χέρια μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΜΑΪΟΥ 10:30 ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Πρωτοβουλία Εργαζομένων-Απολυμένων Ελευθερουδάκη

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής

πηγή : http://bookworker.wordpress.com/2011/05/10/κά...